Best på Netflix akkurat nå

Bilde fra utvalget på Netflix.

En ny uke innebærer en drøss ferske Netflix-utgivelser å sette tennene i. Her er fem av våre favoritter.

Det begynner å ligne en naturlov: Ny uke betyr en drøss ferske godbiter i Netflix-biblioteket. Men hva skal du gå for?

I listen under har vi plukket ut våre favoritter blant det massive utvalget strømmetjenesten har å by på. Listen forlenges hver uke med våre anbefalinger innenfor en rekke sjangre. Sjekk tilbake hver uke for nye tips!

«The Crown»

Bilde fra The Crown på Netflix.

Sjanger: Drama IMDB Score: 8,7 Sesonger: 4

Kronjuvelen i Netflix-katalogen er endelig tilbake for en ny runde, og skal vi tro kritikerne er årets dose den desidert beste hittil. På en måte var dette kanskje uunngåelig. 

«The Crown» følger det turbulente livet til Storbritannias kongehus, med hovedfokuset lagt på dronning Elizabeth selv. 

Saftige skandaler, en nasjon som stadig mister interessen for å ha et kongehus og intense politiske uenigheter - om det gjelder landets politikk eller den sosiale politikken innad i Buckingham Palace. 

I fjerde sesong av suksesserien får Olivia Colmans utgave av Elizabeth skarp konkurranse utenfra. Ikke bare stiller Gillian Anderson opp som jernkvinnen Margaret Thatcher, som burde varsle trøbbel og uro selv for de uten mye historiekunnskap, men nå får også kongehuset en rival innenfor veggene - en viss Diana Spencer. 

Colman, Anderson og Emma Corrin (som kunne vært skilt fra prinsesse Di ved fødselen) utgjør en fengslende trio av mektige kvinner man knapt har sett maken til i TV-historien. Dramaet er fengslende, og man kan knapt fjerne blikket fra dem når de får skjermtid. 

– Under perioden hvor serien kjenner mest press fra popkulturen, leverer Peter Morgans serie sin beste sesong hittil, skriver IndieWire og gir toppkarakter.

Se trailer her.

«Kjærlighet og anarki»

Bilde fra Kjærlighet og Anarki.

Sjanger: Komedie IMDB Score: 7,4 Sesonger: 1

Forrige gang söta bror inngikk et samarbeid med Netflix om å lage en originalserie, var resultatet den glimrende «Störst av allt». Derfor var det umulig å unngå relativt høye forventninger til svenskenes nye komiserie «Kjærlighet og anarki». Heldigvis innfris de. 

Sofie, en etablert og suksessrik kvinne, begynner i en sjefsrolle hos et bokforlag. Alt ser ut til å gå på skinner, helt til en av de ansatte får tak i sensitive bilder av henne og tvinger henne til å gjøre flaue (men uskyldige) ting for å hindre fotografen i å spre dem. 

Det er en uortodoks og semi-problematisk begynnelse på et bekjentskap på kontoret, men Sofie og Max begynner etter hvert å lære hverandre å kjenne - og veddemålene og utpressingen blir mer vennlig og frivillig fra begge sider. 

Det er komisk, sjarmerende og ikke minst uventet. 

– Herlig sjarmerende samtidsdrama, skriver Lyd og Bilde, som skryter av utfordringene og de gjenkjennbare konfliktene manusforfatterne byr på. 

Se trailer her.

«Suburra»

Bilde fra Suburra på Netflix.

Sjanger: Krim / Drama IMDB Score: 7,9 Sesonger: 3

 Den italienske mafiaserien «Suburra» er tilbake med sin tredje og avsluttende sesong, og nå står mye på spill for de skyteglade italienske mafiosoene som slåss om å kontrollere Roma. 

Skal vi tro tidligere sesonger er det heftige doser sex, dop og religion før de runder av. 

Gjennom dens tre sesonger har den nytt glimrende tilbakemeldinger fra kritikere på tvers av kloden, både for dens foto, lydspor og banebrytende historiefortelling. 

Amerikanske IndieWire kalte den faktisk for strømmetjenestens «neste store avhengighetsskapende serie»

«Suburra» var strømmetjenestens første originalserie fra Italia da den debuterte i 2017, og er blitt kalt for det italienske svaret på «Narcos».  

Se trailer her.

«Til Innsjøen»

Bilde fra Til innsjøen på Netflix.

Sjanger: Skrekk / Sci-fi IMDB Score: 7,2 Sesonger:

I nesten et helt år har vi ventet på at denne serien skulle ha premiere utenfor produksjonslandet Russland. Men, «Til Innsjøen» - eller «Epidemiya» som den egentlig heter - er ikke like virkelighetsfjern nå som den var den gang, og kan kanskje bli litt mye for noen. 

Serien tar nemlig for seg en pandemi som treffer Russland og truer samfunnet slik vi kjenner det. Med andre ord klare paralleller til virkelighetens verden, og samtidig er Yana Vagners skrekkfortelling en av høstens skumleste serier. 

Vi følger en splittet og dysfunksjonell familie som legger på flukt når pandemien inntreffer, med et eneste håp: Å finne et trygt tilfluktssted på en øde øy i nordvest. 

Dette er på-kanten-av-sofaen-spenning fra start til slutt, og er definitivt verdt en titt om du kjenner deg i humør til en god thriller. Om du skulle trenge videre bevis: Kongen av skrekk Stephen King kaller den en «pretty darn good» serie.

PS: Denne finnes med både russisk og engelsk tale!

Se trailer her

«Kadaver»

Kadaver

Sjanger: Horror  IMDB Score: 5,3

Denne har riktignok ikke fått veldig god mottakelse av kritikerne, men Netflix' første norske originalfilm har likevel såpass med nyhetsverdi at vi måtte sjekke den ut. 

Den supertalentfulle regissøren Jarand Herdal (bare 24 år) har et meget godt visuelt blikk, og bidrar til at «Kadaver» kommer til å skremme mange. 

Vi befinner oss i en postapokalyptisk framtid, der Leonora (Gitte Witt) og Jacob (Thomas Gullestad) sliter med å brødfø datteren Alice (Tuva Olivia Remman). Så lar de seg lokke til et hotell der de skal få både mat og husly - og en teaterforestilling langt utover det vanlige ...

Se trailer her.

The Trial of the Chicago 7

The Trial

Sjanger: Drama  IMDB Score: 8,0

Aaron Sorkin er en regissør med en meget gjenkjennelig stil, som vi er blitt kjent med gjennom filmer som «Moneyball» og «The Social Network» og serier som «Presidenten».

Med sin nye film er han tilbake i storform - vi snakker selvsagt om mengder av kjappe replikkutvekslinger utført av fantastiske skuespillere, og ofte med høy latter som resultat. Temaet denne gangen er «The Chicago 7», en gjeng aktivister som ble arrestert for å ha konspirert med mål om å skape opptøyer under demokratenes landsmøte i 1968.

Rettsaken var en gigantisk farse, der politikk, sterke personligheter og en meget hissig dommer alle bidrar til underholdningsverdien. Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, Frank Langella og Mark Rylance er bare noen av en mengde kjente filmfjes som er med her.

Se trailer her.

The Queen's Gambit

The Queen

Sjanger: Drama  IMDB Score: 8,5 Sesonger: 1

Leter du etter en råstilig serie med høy underholdningsverdi, trenger du ikke lete lenger enn sju episoder lange «The Queen's Gambit». 

Serien, basert på en roman av Walter Tevis, følger det unge sjakkgeniet Beth Harmon, som samtidig har pådratt seg en sterk avhengighet av piller. 

Sammen med venninnen Alma finner Beth snart ut at det kan være gode penger i sjakk, og de to legger ut på en reise som skal ta dem over hele verden. 

Se trailer her.

«Uløste mysterier»

Bilde fra Uløste mysterier på Netflix.

Sjanger: True crime IMDB Score: 7,4 Sesonger: 1

I sommer slapp Netflix første dose med nye avsnitt fra klassiske, «Uløste mysterier» - som har blitt omtalt som «den originale true crime-serien». Den amerikanske cold case-dokuserien har vært av og på luften siden den hadde premiere i 1987, har nå funnet et nytt sett med uoppklarte saker å rette søkelyset mot - deriblant et Oslo-basert mysterium. 

Blant de nyeste avsnittene, som strømmetjenesten omtaler som «Bind 2», finnes en episode som tar for seg det svært omtalte dødsfallet til unge og ukjente «Josefine Fergate» ved Oslo Plaza i 1995. 

Et skudd blir hørt på utsiden av et låst hotellrom. På innsiden finner de hotellansatte «Josefine» - som ingen ser ut til å vite hvem er - død. Men sporene tyder på at hun umulig kan ha tatt sitt eget liv. Hva var det egentlig som skjedde? Hvem var egentlig denne kvinnen? 

Dramaet er fengende og svært bingevennlig. Magasinet Rolling Stone påpeker blant annet at tilbakekomsten av «Uløste mysterier» viser at nykommerne i true crime-sjangeren som «Making a Murderer» og «Tiger King» fortsatt har noe å lære fra originalene. 

Se trailer her.

«The Haunting of Bly Manor»

Bilde fra The Haunting of Bly Manor på Netflix.

Sjanger: Skrekk  IMDB Score: 7,8  Sesonger: 1

Om du var blant dem som ble vettskremt av Netflix’ spøkelsesfest «The Haunting of Hill House» et par år tilbake, så var du definitivt ikke alene. Nå står oppfølgeren for døren, og det er igjen bruk å få for den gigantiske puta du gjemte deg bak forrige gang. 

Skrekkgeniet Mike Flanagan («Hush», «Doctor Sleep») har gått for et litt mindre cast i denne utgaven av antologiserien. Denne gangen følger vi amerikanske Danielle «Dani» (Victoria Pedretti) som ansettes som au pair for to foreldreløse barn ved nydelige, men illevarslende Bly Manor. Ting skurrer allerede fra starten av, og den nyansatte må forsøke å sette egne traumer til side og prioritere barna hun har ansvar for.

«Bly Manor» har nok av skummelheter, dog på en litt mindre intens måte enn dens forgjenger. Seriens styrke ligger i dens utforskning av emner som giftige forhold, finurlig historiefortelling og ekle atmosfære som bringer nytt liv til den klassiske Henry James-historien fra 1898.

Se trailer her.

«Emily in Paris»

Bilde fra Emily in Paris på Netflix.

Sjanger: Drama / Komedie  IMDB Score: 7,4  Sesonger: 1

Leter du etter serien som oppfyller alle kravene du har til romantiske komedier, så kan du trygt stanse nå. «To the Bone»-stjernen og multitalentet Lily Collins stiller som hovedrolleinnehaveren i «Emily in Paris» - en historie om en ung kvinne på jakt etter drømmejobben, drømmeprinsen og generelt drømmelivet i den franske hovedstaden. 

Med navnet Darren Star listet opp som serieskaper, var det allerede skyhøye forventninger til den nye Netflix-serien da den ble annonsert.  Star står nemlig bak gigantsuksesser som «Sex and the City» og «Melrose Place» - og selv om «Emily» ikke er i helt samme klasse som disse, så lever den i stor grad opp til forventningene.

Til tross for en del franske klisjéer, gjør Lily Collins en sjarmerende og fengende rolle som den unge sosiale media-eksperten. Must for fans av Stars nyeste suksess, «Younger».

Se trailer her.

«The Boys in the Band»

Bilde fra The Boys in the Band på Netflix.

Sjanger: Drama  IMDB Score: 6,8  Lengde: 121 minutter

Manusforfatteren Ryan Murphy er kjent for mange gulltitler på TV. Nå har seriegeniet tatt på seg ansvaret for å mekke en filmversjon av Mart Crowleys berømte stykke «The Boys in the Band» fra 1968. 

Filmen, som går under den norske tittelen «Oss menn imellom», tar for seg et middagsselskap mellom gamle, homofile venner (Jim Parsons, Zachary Quinto, Matt Bomer, deriblant). Når vertens heterofile venn fra college også får en invitasjon til guttenes trygge, blir det spenninger og 60-tallets holdninger om skeives rettigheter blir tydelige. 

Har vi egentlig kommet så langt i kampen for likestilling som vi tror vi har? 

The New York Times påpeker at historiens relevans i samtiden hinter til at vi ikke egentlig har kommet så langt i kampen for likestilling som vi liker å tro at vi har, og skriver blant annet: 

– Ensemblet er helt supert, og hver av skuespillerne har minst ett standout øyeblikk!

Se trailer her.

«Enola Holmes»

Bilde fra Enola Holmes.

Sjanger: Krim / Eventyr  IMDB Score: 6,6  Lengde: 123 minutter

«Stranger Things»-stjerneskuddet Milly Bobby Brown har funnet ny suksess mellom de overnaturlige stuntene i rollen som lillesøsteren til verdens mest kjente detektiv. I «Enola Holmes» må det yngste medlemmet av Sherlock Holmes’ mysterieelskende familie samle søskenflokken for å finne den savnede moren deres (spilt av hele Storbritannias Helena Bonham Carter). 

Filmen er en familievennlig, fersk og spennende titt på Holmes-universet, til tross for at den er basert på Nancy Springers bøker og ikke Sir Arthur Conan Doyles verk. 

Store navn som Henry Cavill og Fiona Shaw er også å finne i filmen, men kritikere som NRK skryter spesielt av hovedrolleinnehaveren:

– [Milly Bobby Brown] spiller med stor sikkerhet og integritet, og viser at hun bare er i starten av en lang karriere som kan bli veldig interessant.

Se trailer her.

«The Good Place»

Bilde fra The Good Place på Netflix.

Sjanger: Drama / Komedie  IMDB Score: 8.2  Sesonger: 3

Michael Schur-skapte «The Good Place» er svært sjelden vare innen komediesjangeren. Ikke bare er konseptet - Kristen Bell som en moralsk utfordret person som ved et uhell får innpass i himmelriket og som må skjule seg blant de gode menneskene - særdeles gripende, men humoren er også ypperlig. 

I den tredje sesongen, som nylig droppet på Netlflix, fortsetter «The Good Place» å være like spennende som den er morsom. Etikk og filosofi har sjeldent vært mer interessant enn dette. 

Om du er glad i den komiske stilen i «Parks and Recreation», så passer denne perfekt for deg.

Se trailer her.

«I'm Thinking of Ending Things»

Bilde fra I'm Thinking of Ending Things.

Sjanger: Drama / Thriller  IMDB Score: 6,7  Lengde: 134 minutter

Har du sett «Being John Malkovich», «Adaptation» og «Synecdoche, New York»? Da kommer det neppe som noen bombe at «I’m Thinking of Ending Things» – det nyeste produktet av Charlie Kaufmans travle hjerneaktivitet – er en skakk, særegen og dypt fascinerende affære.

Filmen handler tilsynelatende om et kjærestepar som skal i familiemiddag, men surrealistiske og drømmeaktige elementer rister handlingen i uforutsette retninger. 

Se trailer her.

«Ratched»

Bilde fra Ratched på Netflix.

Sjanger: Krim / Mystikk  IMDB Score: 7,4  Sesonger: 1

Apropos nye serier som puster liv i gammelt agg: Den notorisk nidkjære sykepleieren Mildred Ratched fra «Gjøkeredet» har fått sin egen serie.

I 2020-versjonen har Sarah Paulson tatt over stafettpinnen etter Louise Fletcher, og hun løser oppdraget med iskald presisjon i denne elegante og brutale beretningen.

Regissør Ryan Murphy og Paulson har jobbet sammen i «American Horror Story» tidligere, så for AHS-fans er «Ratched» et must.  

Se trailer her.   

«Cobra Kai»

Bilde fra Cobra Kai på Netflix.

Sjanger: Action / Komedie  IMDB Score: 8,7  Sesonger: 2

Var du blant dem som – innerst inne – heiet bittelitt på Johnny Lawrence da han fikk juling av Daniel «Karate Kid» LaRusso i den ikoniske ungdomsfilmen fra 1984? Da er «Cobra Kai» en serie for deg.

Her møter vi Johnny (William Zabka) som en avdanket og alkoholisert fyr som har pushet 50, uten de store fremtidsutsiktene – inntil han får en ny sjanse.

To sesonger proppfulle av sjarm, humor, drama og blåveiser ligger ute på Netflix, og neste år kommer den tredje. Wax on, wax off!

Se trailer her.

«The Devil All The Time»

Bilde fra The Devil All the Time

Sjanger: Krim / Thriller  IMDB Score: 7,1 Lengde: 138 minutter

Sleske pastorer, korrupte sheriffer og seriemordere lusker rundt hverandre i Knockemstiff, Ohio.

«The Devil All The Time» er basert på Donald Ray Pollocks møkkete debutroman fra 2011, og forfatteren har selv fortellerstemmen i filmen. Men det er skuespillerprestasjonene som løfter denne flerstemte «American gothic»-perlen til de store høydene – ikke minst Tom Holland som tuktet – og etterhvert tuktende – hovedperson, og Robert Pattinson som predikanten fra helvete.  

Se trailer her.

«The Umbrella Academy»

Bilde fra The Umbrella Academy på Netflix.

Sjanger: Drama / Komedie  IMDB Score: 8,0  Sesonger: 2

Om du har begynt å kjenne på tørken i superheltfilmer, har Netflix redningen din (for nå): Andre sesong av den fantastisk absurde «The Umbrella Academy» er ute nå.

Den kritikerroste superserien er basert på Dark Horse Comics-serien skapt av ingen ringere enn My Chemical Romance-vokalisten Gerard Way og Gabriel Bá. I løpet av fjoråret havnet den på manges favorittlister, og årets dose episoder imponerer enda mer enn første.

Handlingen er, tross litt kompleks til tider, svært engasjerende. Syv barn med overnaturlige krefter blir adoptert av den litt vel eksentriske milliardæren Reginald Hargreeves, som trener dem opp til å bli med i et lag av superhelter kalt «The Umbrella Academy». I et eventyr preget av tukling av tiden, må den dysfunksjonelle familien stå sammen for å hindre en alt-ødeleggende global katastrofe. 

Aftenpostens anmelder var blant de mest imponerte seerne i norsk presse, og det var én av skuespillerne som fenget mer enn resten: 

– Ellen Page som Vanya er det beste som har skjedd sci-fi-drama siden første sesong av «Stranger Things», skriver Aftenposten og gir terningkast fem. 

Den nye sesongen bidrar sterkt til å etablere «The Umbrella Academy» som et av Netflix’ mest spennende nye universer, og er en av våre soleklare favoritter fra serieåret 2020 så langt.

Se trailer her.

«The Kissing Booth 2»

Bilde fra The Kissing Booth 2 på Netflix.

Sjanger: Romantisk komedie  IMDB Score: 5.9  Lengde: 134 minutter

Bedrag, brutte løfter og latterlig attraktive high school-elever. Netflix’ vilt populære tenåringsromanse «The Kissing Booth» brakte virkelig alt da den først debuterte våren 2018. 

Nå er oppfølgeren her, hvor Elle Evans’ hete forhold til den sertifiserte bad boy-en Noah Flynn møter flere humper i veien når universitetet står for tur for dem begge. Skal hun holde løftet til bestevennen Lee, eller kaster hun alt for å følge drømmegutten? 

Til tross for en stor dæsj klisjéer, viser «The Kissing Booth 2» at historiene til forfatter Beth Reekles fortsatt kan sjarmere, mye takket være et svært karismatisk cast. Etter å ha imponert en hel verden med en solid opptreden som Gypsy Rose i dramasuksessen «The Act», viser Joey King (Elle) at romantiske komedier også er noe hun mestrer. Dynamikken med motpartene Joel Courtney og Jacob Elordi er en fryd å følge! 

Er du glad i skamløs og klissete romantikk, er det bare til å trykke «spill av» på denne!

Se trailer her.

«The Rain»

Bilde fra The Rain på Netflix.

Sjanger: Sci-fi / Thriller  IMDB Score: 6,3  Sesonger: 3

«The Rain» skapte store overskrifter i avisene her til lands da den først inntraff strømmetjenesten i 2018. En skandinavisk post-apokalyptisk thriller hvor Danmark, det lykkeligste stedet på jord, har blitt redusert til scener tatt rett fra en amerikansk zombiefilm som følge av giftig regn? Vi klarte knapt sluke episodene kjapt nok.

Nå er det duket for slutten på historien om søskenparet Simone og Rasmus. Etter å ha blitt gjenforent med Apollon-organisasjonen, står Rasmus klar til å omfavne sine nye, men ustabile evner i kampen for å redde det som gjenstår av menneskeheten. Men, kan han stole på menneskene rundt seg? 

Alba August, Lucas Lyngaard Tønnesen og resten av de danske skuespillerne imponerer virkelig i den tredje sesongen av «The Rain», og spenningen er skrudd opp til 11 i det avsluttende kapittelet.

Se trailer her.

«How to Get Away With Murder»

Bilde fra How to Get Away With Murder.

Sjanger: Drama / Thriller  IMDB Score: 8,1  Sesonger: 6

Fra et avsluttende kapittel til et annet: Den sjette og siste sesongen av thriller-mesterverket «How to Get Away With Murder» er nå tilgjengelig på Netflix. 

Oscar-vinner Viola Davis står i spissen av dette mysteriedramaet som forsvarsadvokaten Annalise Keating, som har malt seg inn i et hjørne etter å ha blitt involvert i en rekke drap og konspirasjoner. FBIs etterforskning nærmer seg en versjon av sannheten de kan si seg fornøyde med, og friheten står på spill for Keating og hennes kollegaer.

I over fem år har Connor, Mikayla og resten av «The Keating 5» stått for en heidundrandes berg-og-dalbane av blodig underholdning. Med «Scandal»-skaperen Shonda Rhimes bak roret har serien bydd på uforutsigbar tvist etter tvist, hvor den neste er mer sjokkerende enn den andre. 

Liker du saftig drama i en heftig hastighet? Da er «How To Get Away With Murder» absolutt verdt tiden din.

Se trailer her.

«Work It»

Bilde fra Work It på Netflix.

Sjanger: Musikk / Komedie  IMDB Score: 6,1  Lengde: 93 minutter

Fordi hva er vel en bedre måte å tilbringe sommerkvelden på enn med en dansefilm? 21-åringen Sabrina Carpenter står i spissen som Quinn, som drømmer om å få begynne på det prestisjefylte Duke University. Det eneste hun trenger å gjøre er å gjøre det bra i en kommende dansekonkurranse.. 

Utfordringen: Hun er særdeles urytmisk og kan ikke danse. 

Da danselaget på skolen hennes nekter henne adgang, bestemmer Quinn seg for å danne et eget danselag sammen med andre elever uten spesielt imponerende talenter på gulvet. 

Med et plott som ikke tar seg selv for høytidelig, er det ikke handlingen som er det store trekkplasteret for «Work It». Carpenter og hennes medstjerne Liza Koshy, som spiller bestevenninnen og danseren Jasmine, har en dynamikk som er som skapt for filmlerretet. 

De to får virkelig frem de komiske talentene i hverandre, og gjør «Work It» til en dansefilm verdig din oppmerksomhet, selv om det kanskje er fristende å se «Bring It On» for syvende gang i år.

Se trailer her.

«Lucifer»

Bilde fra Lucifer på Netflix.

Sjanger: Krim / Fantasy  IMDB Score: 8,2  Sesonger: 5

Alle kan gå litt lei av jobben til tider. Selv Lucifer, djevelen selv. Dette er premisset for den vilt populære «Lucifer»-serien, som for tiden er inne i sin etterlengtede siste sesong. 

I denne absurde, men geniale blandingen av drama, komedie, fantasy og politiserie inntar sjarmøren Tom Ellis (kjent fra «Miranda») rollen som den falne og mildt sagt trøtte engelen. Han bestemmer seg for å dra til jorden, nærmere bestemt englenes by - Los Angeles -  for å starte nattklubb. 

Han ender dog opp med å bli involvert med det lokale politiet, og sammen med partneren Chloe (Lauren German) må han ta for seg vanlige og overnaturlige trusler mot lokalsamfunnet. Resultatet er en glimrende og fengende dramaserie som aldri tar seg selv for seriøst. Noen vil beskrive den som en guilty pleasure, men vi syns den bare er pleasure.

Se trailer her.

«Young Wallander»

Bilde fra Young Wallander på Netflix.

Sjanger: Krim / Mysteri  IMDB Score: 6,7  Sesonger: 1

«Kurt Wallander» er et kjært navn blant krimelskere, både i inn- og utland. I «Young Wallander» har Netflix skapt en ny og yngre utgave av den svenske legenden. 

Her får vi se hvordan hans personlige og profesjonelle traumer påvirker og skaper Wallander i 20-årene, mens han utforsker sin første sak. Adam Pålssons portrettering av Henning Mankells sorte får av en etterforsker er skarp og verdig «Wallander»-navnet. Og flere kritikere har pekt på at selv om historien serien er basert på er gammel, føles den både fersk og moderne. 

Kan «Young Wallander» gjøre for Wallander-karakteren noe av det samme som BBC-utgaven av «Sherlock» gjorde for et tiår siden? For kriminteresserte bør denne være vel verdt en titt!

Se trailer her.

«Away»

Bilde fra Away på Netflix.

Sjanger: Drama / Romantikk  IMDB Score: 6,6  Sesonger: 1

Oscar-vinner Hilary Swank («Boys Don’t Cry») spiller en astronaut og familiemor på vei til Mars i den nye TV-serien «Away». Samtidig som Emma ønsker å følge sine drømmer og ambisjoner, er det ekstremt vanskelig for henne å forlate mannen og datteren. Spesielt etter at førstnevnte har fått slag i forkant av avreise.

Dramaserien har et sterkt sci-fri preg, men i kjernen er det definitivt en historie om familie, selvstendighet og tilhørighet. Swank spiller på sine sterkeste sider og rører oss til hjerteroten.  

Kritikerne har rost serien for de sterke visuelle effektene og fengende historiefortelling. Lyd og Bilde skriver blant annet at «Away» er «et medrivende drama med gjennomgående solid og troverdig dialog og interessante karakterer» i deres anmeldelse. 

«Away» er nok mer for dramaentusiasten enn sci-fi-nerden, men underholdningen her er sterk nok til å holde deg festet i sofaen uansett hvilken av typene du tilhører.

Se trailer her.

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien/filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler