Film og serier

Best på Netflix akkurat nå

Her er en oppdatert liste over de beste filmene og seriene Netflix har å by på.

Best på Netflix akkurat nå

Det begynner å ligne en naturlov: Ny uke betyr en drøss ferske godbiter i Netflix-biblioteket. Men hva skal du gå for?

Nedenfor har vi plukket ut våre favoritter blant strømmetjenestens massive utvalg. Listen oppdateres hver uke med våre anbefalinger innenfor en rekke sjangre.

Sjekk innom hver uke for tips til hva som er best på Netflix akkurat nå!

Velg Netflix her

Bridgerton

Sjanger: Historisk / Romanse IMDB-score: 7.4 Sesong: 3

Da periodedramaet «Bridgerton» først debuterte i romjulen 2020, knuste den så og si alle rekorder den kunne knuse. Siden har den blitt en av de mest etterlengtede seriene på hele strømmetjenesten. 

Serien tar for seg den britiske overklassefamilien Bridgerton, i en alternativ versjon av regenttiden og 1800-tallets London hvor rasene er godt integrerte. 

«Bridgerton» kommer fra den skarpe skrivepennen til Shonda Rhimes («Inventing Anna», «Grey’s Anatomy»), og fungerer som en slags saftig blanding av «Downton Abbey» og «Gossip Girl».

I den nye sesongen, som er delt opp i to deler (del 2 kommer 13. juni), er det Nicola Coughlans karakter Penelope Featherington som står i sentrum. Hun bestemmer seg for at hun vil komme seg over sin kjærlighetssorg. Nå er det på tide med en ny romanse, og hjelpen med å finne riktig mann kommer fra en svært uventet hånd...

NRK P3 skrev svært positivt om den nye sesongen, og triller en femmer på terningen.

– Det er så underholdende å se denne serien, og det er også virkelig gøy å se den fantastiske Nicola Coughlan få all den tiden hun fortjener i TV-ruta, skriver anmelderen.

Bodkin

Sjanger: Thriller / Komedie IMDB-score: 7.1 Sesong: 1

Hva skjer når en middels kompetent podkasttrio begir seg ut på et oppdrag om å løse en gammel forsvinningsgåte på den irske landsbygda? 

Svaret er «Bodkin», en ny thriller-komedie fra Netflix. 

Her ser vi Will Forte («The Last Man on Earth») spille Gilbert; en folkelig og godtroende amerikaner på tur for å finne en fengende historie til podkasten sin. Hva var det egentlig som skjedde med de tre menneskene som forsvant fra den irske høsttakkefesten samhain for 25 år siden? 

Sammen med assistenten Emmy (Robyn Cara) og den kyniske gravejournalisten Dove (Siobhán Cullen), begir de seg ut på tur i Bodkin for å finne svaret. 

«Bodkin» er en velspilt og absurd thrillerkomedie som over syv episoder byr på en gøyal, men gripende krimgåte. 

Baby Reindeer

Sjanger: Drama / Thriller IMDB-score: 8/10 Sesong: 1

Det tok ikke lang tid før serien «Baby Reindeer» gikk fra å være en ukjent nykommer til å bli en av de mest strømmede TV-seriene på hele Netflix i år. 

Denne komiske dramathrilleren er løst basert på den sanne historien til den skottske komikeren Richard Gadd, som er med som skaper og hovedrolleinnehaver.

Her ser vi hvordan Gadd i løpet av 20-årene sine opplevde å bli forfulgt av en besatt kvinne. 

Det hele begynner som en hyggelig, men uskyldig gest: Han spanderer en kopp te på en fremmed som ikke har penger. Deretter blir det ganske mørkt ganske fort. 

Serien har blitt hyllet av kritikerne, deriblant P3 som skriver følgende:

– [Gadd] storspiller i en fiktiv utgave av seg selv, og leverer et selvutleverende og sårbart portrett som er både vondt, vakkert og vittig.

The Circle

Sjanger: Reality IMDB-score: 7.2 Sesong: 6

En av Netflix’ saftigste realitykonkurranser er endelig tilbake med nye episoder: Det er på tide å vende tilbake til «The Circle». 

Denne konkurransen, som først utkom i 2020, er basert på sosiale medier. Spillerne i «The Circle» inntar et leilighetskompleks hvor de bor i separate boliger. De får ikke vite hvem de andre deltakerne er. I stedet oppretter de profiler hvor deltakerne selv bestemmer hvordan de vil fremstå. 

Hva slags kjønn skal du oppgi? Skal du bruke et ekte bilde av deg selv, eller av noen du tenker er mer attraktive? Alt er lov i denne popularitetskonkurransen, hvor de minst populære stemmes ut. 

Og for første gang vil deltakerne også konkurrere mot en AI-robot, som skal prøve å utkonkurrere de menneskelige deltakerne.

Midsommernatt

Sjanger: Drama / Komedie Sesong: 1

Netflix sitt utvalg av norske serier begynner å bli ganske solid. «Midsommernatt» er et nytt og deilig tilskudd til dette utvalget.

Her møter vi paret Carina og Johannes, som samler familien for en tradisjonell midsommerfeiring. Men, de har en skjult hensikt med invitasjonen. De skal nemlig avsløre en hemmelighet som de har holdt på svært lenge. 

Det som følger er et familieselskap stappet med saftige intriger, avsløringer og dramatikk. 

«Midsommernatt» kommer fra regissør Per Olav Sørensen, som står for svært mange av Netflix’ norske titler («Royalteen», «Hjem til Jul» og «Julestormen» deriblant). 

Denne serien byr på samme, varme og pittoreske følelse som disse forgjengerne, og anbefales derfor varmt til fans av disse perlene.

3 Body Problem

Sjanger: Sci-Fi / Mystikk IMDB-score: 7.7 Sesong: 1

Skaperne av «Game of Thrones» er tilbake med en ny storserie, og den er noe av det som er best på Netflix akkurat nå.

Nye «3 Body Problem» er et spennende sci-fi-drama basert på den prisvinnende romanen til kinesiske Liu Cixin. 

Historien her begynner med at menneskeheten står foran et massivt problem: Vitenskapen vi har basert samfunnet vårt på gir ikke lenger mening. Kjemien vår, fysikken vår, matematikken vår - ingenting virker som det skal lenger. Det virker som om selve universet er i ubalanse.

Samtidig ser vi at noen av verdens største forskere begynner å ta selvmord etter at de har begynt å se mystiske tall som ingen andre klarer å se. 

Det hele henger tilsynelatende sammen med topphemmelige eksperimenter i det kinesiske militæret. Hva er det egentlig som foregår? Kan det ha noe med utenomjordiske krefter å gjøre? 

Er du glad i skarpe sci-fi-serier med gripende mysterier i sentrum, bør denne her være en soleklar vinner.

Ronja Røverdatter

Sjanger: Eventyr Sesonger: 1

Netflix gir et av Nordens mest kjære eventyr nytt liv!

«Ronja Røverdatter» byr på et fantastisk univers fullt av sjarmerende karakterer og rare skapninger som kun Astrid Lindgren kan lage.

Serien handler om den uredde høvdingdatteren Ronja. Hun treffer på en ny venn ved navn Birk i en farlig og magisk skog. Birk er fra en rivaliserende gjeng, noe som gjør at et vennskap mellom de er både tabu og sjokkerende. Dette blir starten på en stygg splid og en kamp mellom de to familiene.

Du ser den første sesongen av «Ronja Røverdatter» på Netflix fra 28. mars.

Young Royals

Sjanger: Drama / Romantikk IMDB-score: 8.3 Sesong: 3

Historien om hele Sveriges, nei, hele verdens Wilhelm og Simon går mot slutten. Hvordan vil det gå med de to turtelduene kronprins Wilhelm og medeleven Simon i den tredje og siste sesongen av «Young Royals»? 

Denne svenske dramaserien om to unge gutter på kostskole på den prestisjefylte Hillerska skolen har absolutt tatt en hel verden med storm, og er blant seriene som er best på Netflix.

Såpass populær har den blitt at den har inspirert en rekke andre «kongelig-møter-folkelig-person-og-forelsker-seg»-titler, deriblant norske «Royalteen», som også er å finne blant Netflix’ sortiment. 

I de nye episodene, som rundes av med en storslått seriefinale den 18. mars, får vi se at en skandale truer hele skolens fremtid. Samtidig setter spørsmålet om hva slags plass monarkiet skal ha i Simon og Wilhelms forhold alt guttene har på spill.

Formula 1: Drive to Survive

Sjanger: Sportsdokumentar IMDB-score: 8.6 Sesonger: 6

Sjansen for at du ender opp som fan av motorsport etter å ha sett denne serien, er overhengende. «Formula 1: Drive to Survive» har egenhendig sørget for et folkelig gjennombrudd for Formel 1, intet mindre.

Du skal jobbe aktivt for ikke å la deg fascinere av dette ekstreme, fargesterke og ofte livsfarlige universet. I Formel 1 ligger topphastigheten i dag på rundt 360 km/t – dermed ligger det i kortene at de beste førerne mangler noen mentale sperrer resten av oss er belemret med.

Actionsekvensene på banen er naturligvis halsbrekkende spektakulære. Men det virkelig briljante ved serien er hvordan den zoomer inn på de mellommenneskelige relasjonene bak kulissene underveis.

Seriens sjette sesong står nå for døren, som tar for seg 2023-verdensmesterskapet.

Avatar: The Last Airbender

Sjanger: Fantasy / Eventyr IMDB-score: 7.7 Sesong: 1

«Avatar: The Last Airbender», som er basert på den svært populære Nickelodeon-serien ved samme navn, tar for seg en verden hvor mennesker kan temme elementene og bruke dem på magisk vis. 

Her får vi se hvordan den fryktede Ildnasjonen med tyrannen Ozai i spissen prøver å utrydde de andre nasjonene (luft, jord og vann). 

Bare én kan stoppe ham: Avataren, den eneste på kloden som kan temme alle elementene. Det er bare ett problem: 

Han er en 10 år gammel lufttemmer som har tilbrakt de siste 100 årene i dvale, og som ikke har blitt trent i de andre elementene ennå.

«Avatar: The Last Airbender» er et imponerende eventyr for hele familien, som passer for unge så vel som voksne.

One Day

Sjanger: Romantisk komedie IMDB-score: 7.3 Sesonger: 1

«One Day» tar for seg et kjærlighetsforhold mellom Dex og Em som foregår over mange år.

De to møtes egentlig under relativt platoniske, overfladiske omstendigheter, men møtes likevel hvert år på den samme datoen – 15. juli.

Serien følger de to videre, hvor vi får se hvor de to befinner seg i livet og i verden den 15. juli. Er det romantiske følelser der? Hvordan endrer forholdet deres seg etter hvert som de vokser og følger sine ambisjoner? Finner de hverandre til slutt?

«One Day» er basert på bestselger-romanen av David Nicholls, som også har blitt filmatisert med Anne Hathaway og Jim Sturgess. Nå er serieversjonen her med Ambika Mod («This Is Going to Hurt») og Leo Woodall («The White Lotus») i hovedrollene. 

Trenger du et serietips til Valentinsdagen eller til en romantisk date hjemme i sofakroken? Sjekk ut denne!

Love is Blind: Sverige

Sjanger: Reality / Dating Sesong: 1

Den massive datingsuksessen kommer endelig til Norden! 

I Netflix’ saftige datingkonsept får ikke deltakerne se hverandre før de blir kjent og før de får spørsmålet om de ønsker å forlove seg. 

«Love is Blind» spiller på romanse uten å bli distrahert av et menneskes ytre, at man ikke skal skue hunden på hårene. Etter avgjørelsen om de ønsker å forlove seg eller ikke, går veggen opp og de får se hverandre for første gang. 

Nå er det svenskenes tur til å teste blinddatingen. Hvordan vil det gå med de single og håpefulle? Og kan vi forvente oss en «Love is Blind: Norge» en gang?

The Brothers Sun

Sjanger: Action / Komedie IMDB-score: 7.6 Sesong: 1

Oscar-vinneren Michelle Yeoh fra «Everything Everywhere All At Once» stiller i denne nye mørke humorperlen fra Netfix.

I «The Brothers Sun» ser vi at et mektig overhode i en taiwanesisk triade blir drept av en ukjent drapsmann. Av frykt for at drapsmannen kan handle igjen, stikker den avdødes sønn (også en drapsmann) til Los Angeles for å beskytte sin mor (Yeoh).

Her serveres vi en kompleks historie om en splittet familie og et forsøk på å lege sårene som de har gitt hverandre, samtidig som voldelige krefter utenfra truer. Det er en deilig og sømløs blanding av sjangre som virkelig gjør «The Brothers Sun» til en bingeverdig serie. 

– Serieskaperne har klart å lage en unik og gripende action-komedie… [Serien] har hjertevarme, kule kampsekvenser og en god dose dramatikk, skriver nettstedet Decider om «The Brothers Sun».

The Crown

Sjanger: Drama / Historisk IMDB-score: 8.6 Sesonger: 6

Det er duket for en aller siste runde med «The Crown», selve kronjuvelen i Netflix sin seriekatalog. 

For de som ikke har fått med seg denne, så følger «The Crown» det turbulente livet til Storbritannias kongehus, med hovedfokuset lagt på dronning Elizabeth selv. 

Saftige skandaler, en nasjon som stadig mister interessen for å ha et kongehus og intense politiske uenigheter preger handlingen i serien, som i syv år nå har sjarmert oss med imponerende produksjonsverdi, vakre sett og nydelige rolleprestasjoner. 

I den sjette sesongen nærmer «The Crown» seg det punktet i tidslinjen hvor prinsesse Diana går bort, og vi skal senere få se hvordan romansen mellom kronprins William og prinsesse Kate begynte. 

Med andre ord kan du forvente deg en monumental og – på alle mulige måter – følelsesladd sistesesong. Det er bare å finne frem lommetørklene. 

Sesong 6 av «The Crown» lanseres i to deler: Del 1 har premiere 16. november, mens del 2 slippes 14. desember.

Selling Sunset

Sjanger: Reality IMDB-score: 6.5 Sesonger:

Eiendomsbransjen kan være et snodig og ikke minst intenst industri å befinne seg i. Spesielt om du er på et like høyt nivå som folkene i «Selling Sunset». 

Denne Netflix-serien har blitt en av de mest populære realitysatsingene blant strømmetjenestens massive katalog. 

«Selling Sunset» følger et elitebyrå kalt Oppenheim Group som er basert i vestlige Los Angeles. Kollegaene er kompetitive som fy, noe som virkelig kommer frem når boligmarkedet sekker farten.

Krangling, store personligheter og en evig kamp om å ha det beste ryktet i Hollywood preger denne realityperlen.

All the Light We Cannot See

Sjanger: Historisk drama Sesonger: 1

Netflix gjør en god jobb når de slipper den etterlengtede serieadapsjonen av den Pulitzer-vinnende romanen «All the Light We Cannot See».

«All the Light We Cannot See» er en historie fra andre verdenskrig som følger en fransk far (Mark Ruffalo) og hans blinde datter Marie-Laure som holder ulovlige radiosendinger fra et hemmelig sted.

Sendingene trosser nazistene og skaper håp for folket, noe som selvsagt gjør tyskerne rasende. De er fast bestemt på å finne Marie-Laure, og for å gjøre dette bruker de en ung og motvillig gutt som har blitt trent opp til å spore radiosignaler.

Jakten blir skjebnesvanger og dramatisk for dem begge.

Serien har fått litt blandede tilbakemeldinger, og får litt kritikk for tempoet sitt. Nettstedet AV Club skriver:

– Når serien gir deg en sjanse til å trekke pusten, kan «All the Light We Cannot See» være fantastisk transporterende.

Elite

Sjanger: Drama / Thriller IMDB-score: 7.3 Sesonger: 7

Dersom «SKAM» blir en litt for realistisk og seriøs tenåringsserie for deg, har kanskje «Elite» den riktige dosen galskap og dramatikk som trengs. 

Denne spanske tenåringsthrilleren har blitt en massiv suksess for Netflix, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor.

Tre arbeiderklasse-elever ender opp med å få plasser ved Las Encinas – Spanias mest eksklusive privatskole. Klasseskille, et mangfold av seksualiteter, rikdom og brennende hat er faktorer som gjør «Elite» til et saftig stykke tenåringsdrama, men skandalene ender selvsagt ikke der.

Gjennom små blikk inn i fremtiden blir det tydelig at skolegårdsproblemer og dytting mellom skapene kan gå langt. Her kan du vente deg drapsmysterier, vold og forsvinninger.

The Fall of the House of Usher

Sjanger: Grøsser / Thriller Sesonger:

Netflix’ store skrekkmester Mike Flanagan («The Haunting of Hill House», «Midnight Mass») vender tilbake med sin neste storserie. 

«The Fall of House of Usher» ser ut til å være en grøsser fra øverste nivå. 

Handlingen er basert på en historie av selveste Edgar Allan Poe, og tar for seg familien Usher: En korrupt gjeng som står bak et massivt og svært suksessfult legemiddelfirma. 

De er styrtrike, usle og nærmest umulig å felle. Helt til en mystisk kvinne dukker opp, og medlemmer av familien plutselig begynner å dø på grusomme vis.

Lupin

Sjanger: Action / Krim  IMDB Score: 7.5 Sesonger: 2

«Lupin» ble kjapt en av de mest populære ikke-engelske titlene blant Netflix sitt underholdningsbibliotek da den hadde premiere i 2021. 

Nå er serien tilbake med nye episoder, så gjør deg klar til å bli hektet på biljakter, rådyre juveler og store doser fransk action igjen. 

Her følger vi mestertyven Assane Diop. som henter sitt navn fra den legendariske tyven Arsène Lupin. I begynnelsen av serien ønsker Assane å bruke sine evner til å avsløre mannen som fikk Assanes far uskyldig dømt mange år tilbake.

I de nyeste episodene prøver han å vinne tilbake familien sin ved å stjele den berømte Black Pearl fra en utstilling i Paris.

Men, fortiden er ikke så lett å rømme fra…

Sex Education

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: 8,3 Sesonger: 4

De hormonfylte tenåringene ved Moordale High er tilbake – for siste gang! Den fjerde sesongen blir det ultimate klimakset for Otis og gjengen. 

Som en sexpositiv og vågal dramedie har «Sex Education» fått mye skryt for å bidra til en sunn og åpen dialog om seksualitet og kjønn, samtidig som den retter søkelyset mot mangelfull seksualundervisning i skolene. 

Rent estetisk er den også svært tilfredsstillende å ta inn. 

Serien er nemlig en hyllest til John Hughes’ klassiske tenåringsfilmer som regjerte 80-tallet, som «The Breakfast Club» og «Pretty in Pink», og minner derfor mye om amerikanske high school-opplevelser tross dens geografiske plassering i sørvest-England. 

«Sex Education» er blant Netflix’ største serieperler, mye takket være dens skamfrie og reflekterte håndtering av tematikk som få våger å nærme seg. Savnet etter denne vil bli stort.

Top Boy

Sjanger: Krimdrama IMDB: 8,4 Sesonger: 3

«Top Boy» har, etter kanselleringer og redninger fra verdenskjente rappere, blitt en av Netflix’ mest glimrende krimserier. 

Serien tar for seg to doplangere i Londons gater, som blir involvert i gjengopprør og voldelige hendelser. 

«Top Boy» høster stadig nydelig kritikk fra både seere og kritikere. Blant andre The Independent gir årets sesong toppkarakter og skriver at Netflix’ og Hollywood-pengene har klart å bevare «en av de beste seriene som finnes på TV».

Er du fortsatt på jakt etter en serie som kan fylle tomrommet «The Wire» etterlot seg på slutten av 2000-tallet, så bør «Top Boy» være midt i blinken. 

One Piece

Sjanger: Eventyr / Humor Sesonger: 1

For deg uten kjennskap til mangategneserier, vil muligens navnet «One Piece» ikke være noe du er kjent med fra før av. Men, Eiichiro Odas fargerike historie har vært en bauta innenfor denne delen av Japansk kultur i over 20 år nå.

Nå står Netflix sin live-action-utgave av den elskede historien for døren. Som bøkene (og den animerte serien også, for den saks skyld) følger Netflix-serien Monkey D. Luffy som reiser gjennom en spennende fantasiverden bebodd av alt fra dverger til giganter. 

Luffy er en pirat som drømmer om å finne den mytiske «One Piece», slik at han kan bli den nye kongen av piratene.

Luffy har en fascinerende evne. Han er nemlig laget av gummi, og kan blåse seg selv opp til en massiv størrelse, og strekke sine armer så langt han bare ønsker.

«One Piece» er en høyt elsket fortelling, som har fått mye skryt for historiefortellingen, karakterutviklingen og bruk av humor. Det var derfor en lettelse for mange at de første anmeldelsene av Netflix-adapsjonen var svært positive.

Ragnarok

Sjanger: Fantasy / Drama IMDB-score: 7.5 Sesonger: 3

«SKAM»-stjerner og norrøn mytologi med Netflix-budsjett. Trenger vi egentlig noe mer?

«Ragnarok» er et rått oppvekstdrama drapert i spennende fantasyelementer. Handlingsforløpet følger tenåringsgutten Magne Seier (David Stakston) i den fiktive småbyen Edda, hvor dommedag stadig truer via smeltende isbreer og kraftig forurensing.  


Klimaproblemene stemmer fra en av Eddas fabrikker, som eies av fire mytiske og farlige jetter, som utgir seg for å være en helt vanlig familie.

I løpet av to sesonger har «Ragnarok» sjarmert en ny generasjon av fantasyentusiaster, både fra inn- og utland. Mye står på spill når den tredje og siste sesongen nå slippes på strømmetjenesten.

Vil Magne klare å levere i den avgjørende kampen mellom guder og jetter? Det ser du 24. august på Netflix.

Painkiller

Sjanger: Drama Sesonger: 1

I denne miniserien tar vi en titt på USAs opiumskrise, og vi får se hvordan opium i smertestillende medisiner forårsaket en massiv avhengighet blant amerikanerne. 

«Painkiller» er en glimrende dramaserie om selskapet og personene som skjønte at om de kunne få legene til å skrive resepter på disse supersterke og avhengighetsskapende midlene, så ville de kunne tjene tonnevis med penger på det. 

Serien frontes av Uzo Aduba, kjent fra «Orange is the New Black». Her spiller hun en nysgjerrig og gravende etterforsker på jakt etter menneskene som står bak OxyContin; et av de største legemidlene. 

Historien som formidles i «Painkiller» er sjokkerende og nesten ikke til å tro, noe som selvsagt er glimrende TV. 

Heartstopper

Sjanger: Romantikk IMDB-score: 8.6 Sesonger: 2

Netflix begynner å bli en solid leverandør av tenåringsromantikk, noe de for alvor beviste da de slapp perlen «Heartstopper» basert på den populære bokserien ved samme navn. 

Den britiske serien tar for seg den unge romansen mellom guttene Nick og Charlie, som begynner i samme klasse. Gnister oppstår fort i gangene, men det er langt fra knirkefritt å innlede en romanse med noen du ikke vet er skeiv eller ikke. 

Serien tok Netflix-seerne med storm, og med 100% positive tilbakemeldinger på blant annet Rotten Tomatoes ble den omtalt som en av 2022s desidert beste serier.

Nå er den etterlengtede oppfølgersesongen her, hvor en skoletur til Frankrike og skoleballet står for tur.

Loven i en Lincoln

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 7,7 Sesonger: 2

Kan man være en respektabel forsvarsadvokat selv om kontortiden tilbringes i baksetet på en bil?

Mickey Haller mener i hvert fall det. Haller har nemlig ikke et eget kontor, kun fine Lincoln-biler. Han kjører disse til og fra rettssakene, og forbereder seg i baksetet mellom de rettslige rundene - derav kallenavnet «The Lincoln Lawyer».

Serien, som på norsk har fått tittelen «Loven i en Lincoln», følger Haller når han plutselig arver et helt advokatbyrå og han får en håndfull straffesaker i fanget.

«The Lincoln Lawyer» er basert på de populære bøkene til forfatter Michael Connelly, hvor den nye sesongen er basert på den fjerde boken i serien, «The Fifth Witness». Connelly har også skrevet bøkene om Harry Bosch, som kildematerialet til krimfavoritten «Bosch». 

Serieadapsjonen kommer fra ingen ringere enn David E. Kelley, TV-veteranen som står bak gigantsuksesser som «Big Little Lies», «Nine Perfect Strangers» og «Big Sky», samt advokatperlen «Ally McBeal».

Er du glad i krimserier av den gode, gamle sorten, vil nok «The Lincoln Lawyer» passe godt! 

The Witcher

Sjanger: Fantasy / Action IMDB-score: 8.1 Sesonger:

Fra en glimrende fantasyroman til et glimrende rollespill og nå også til en glimrende TV-serie; Andrzej Sapowskis rike og middelalder-inspirerte univers slutter ikke å fascinere. 

«The Witcher» følger monsterjegeren Geralt of Rivia (spilt av Henry Cavill) gjennom en mørk og dyster verden preget av magi og trolldom. 

Skjebnen hans er knyttet til kronprinsessen Ciri og trollkvinnen Yennifer, og de må sammen finne en vei gjennom det ustabile landet og fiendene som truer. 

Serien har, i løpet av to sesonger, blitt en strømmetjenestens mest sette serier noensinne på lik linje med «Wednesday»  og «Squid Game». 

Serieskaper Lauren Schmidt Hissrich har funnet gullformelen med «The Witcher», og til tross for den triste nyheten om at Cavill forlater rollen etter denne sesongen, gleder vi oss masse til mer fantasyaction.

Den nye sesongen av «The Witcher» er delt i to deler, som slippes 29. juni og 27. juli.

Black Mirror

Sjanger: Sci-Fi / Thriller IMDB-score: 8.8 Sesonger: 6

Den britiske TV-skaperen Charlie Brooker har gjort stor business av å lage skremmende historier rundt hverdagsteknologien vår. 

Antologiserien «Black Mirror» forteller banebrytende og intense historier, ofte satt til en nær, dystopisk fremtid, hvor mennesker benytter teknologi til å tøye grenser vi aldri før har våget nærme oss – gjerne med bekmørkt resultat. 

Årets sesong byr på noen stjernespekkede episoder, deriblant Annie Murphy («Schitt’s Creek») og Salma Hayek («Frida») som spiller mot hverandre i en episode hvor Murphys karakter Joan oppdager at strømmetjenesten «Streamberry» har laget en serie basert på livet hennes. 

Joan sin karakter i serien er spilt av Salma Hayek, som Joan da legger for hat. Hvordan våger hun å utspille livet til Joan på TV?

Om du er glad i serier som prøver å få deg til å tenke litt, og som kanskje sjokkerer litt, så er det bare å dykke inn i Charlie Brookers dystre teknologimareritt igjen.

Barracuda Queens

Sjanger: Krim / drama IMDB-score: 5.6 Sesonger: 1

Året er 1995 og vi befinner oss på Djursholm, et villastrøk nord for Stockholm og hjem for mangt et medlem av Sveriges økonomiske elite. 

I «Barracuda Queens» følger vi en priviligert venninnegjeng som har begynt å kjenne på kjedsomheten, og de har bygget seg opp en massiv gjeld. Løsningen? De bestemmer seg for å rane de rike naboene sine. 

For hvem vil vel mistenke en gjeng med streberjenter fra et av Stockholms fineste strøk i ranssaker? 

Denne «The Bling Ring»-aktige serien kommer fra manusforfatter Camilla Ahlgren, som blant annet har jobbet på «Broen», og produsentene av andre Netflix-suksesser som «Störst av allt» og «Kjærlighet & Anarki».

Om du kjenner at du kan like et raskt, underholdende og ukomplisert eventyr blant Stockholms fineste områder, så kan denne serien være akkurat det du trenger!

Sjanger: Action / Spenning Sesonger:

Comeback-alarm! Arnold Schwarzenegger gjør som Sylvester Stallone og tar spranget fra film til TV i «Fubar». 

Her spiller Arnold CIA-agenten Luke Brunner. Dagen hvor 65-åringen endelig kan gå av med pensjon nærmer seg, men byrået ønsker at han tar ett siste oppdrag hvor han skal hente ut en topphemmelig agent fra felten. 

Brunner tar saken, og går dypt undercover for å finne agenten – som viser seg å være ingen ringere enn Emma; Lukes datter. 

De to må jobbe sammen for å klare oppdraget og for å komme seg hjem med livet i behold. 

Om dette konseptet høres litt kjent ut, så er det muligens fordi serien faktisk er løst basert på Schwarzeneggers egen film «Sanne Løgner» fra 1994. «Fubar» har med andre ord store sko å fylle, men vi har full tillit til at Schwarzenegger leverer.

Har du en forkjærlighet for ukomplisert action, fart og spenning, bør «Fubar» falle i smak.

Royalteen: Prinsesse Margrethe

Sjanger: Drama / Romantikk

Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsens populære bokserie «Arvingen» har tatt spranget over til filmlerret. 

Ifjor kom første film i fortellingen, som tok for seg tenåringen Lena. Hun begynte på ny skole i Oslo etter enmildt sagt kaotisk og nærmest traumatisk opplevelse på den forrige skolen. 

Dette var starten på hennes forhold til klassens andre nye elev, nemlig kronpris Karl «Kalle» Johan (Mathias Storhøi). 

Nå er oppfølgerfilmen her, som retter fokus mot prinsesse Margrethe, glimrende spilt av Elli Rhiannon Müller Osborne.  

Når dramaet innad i kongefamilien når nye høyder, må Margrethe finne sin egen stemme i det hele. 

«Royalteen»-filmene er det nærmeste Norge kommer den svenske suksesserien «Young Royals». Likte du den bør du vurdere disse også.

Filmen har premiere på Netflix 11. mai.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Sjanger: Drama / Historisk Sesonger:

TV-guru Shonda Rhimes («Grey’s Anatomy», «Inventing Anna») følger opp den massive «Bridgerton»-suksessen med franchisens første spin-off.

«Queen Charlotte» er en forgjenger til hovedserien, og tar for seg den titulære dronningen. Hvor «Bridgerton» viser en dronning som virkelig har funnet sin plass og har makten i sin hule hånd, tar denne nye serien for seg den dramatiske veien dit. 

Unge Charlotte blir valgt ut som en passende brud for den engelske kong George, noe hun absolutt ikke liker tanken på. Hun har aldri møtt kongen, vet lite om ham og har ingen anelse om hvordan han ser ut. 

Kan dette likevel være starten på en genuin og nydelig romanse? 

Med gripende intriger, storslåtte ballscener og et budsjett som ser ut til å overgå det meste, så er «Queen Charlotte» en må-se-serie for enhver fan av historisk drama.

«Queen Charlotte» har premiere på Netflix 4. mai.

The Diplomat

Sjanger: Politisk thriller IMDB-score: 8.2 Sesonger: 1

Denne gripende spenningsserien fra Debora Cahn («Homeland») tar for seg Kate Wyler, den nye amerikanske ambassadøren i Storbritannia. 

«The Diplomat» følger Wyler gjennom det intense arbeidet hun gjør for å avverge internasjonale kriser og skape allianser. Samtidig som hun jobber hardt for å bli vant til den nye posisjonen sin, prøver hun også desperat å redde ekteskapet sitt til en annen diplomat. 

Serien har allerede blitt en stor suksess hos Netflix, og har høstet glimrende kritikk fra kritikerne. 

Blant annet The Guardian skryter stort av serien, og legger sin elsk på hovedrolleinnehaver Keri Russell – som de mener er like bra Martin Sheen er i 1999-suksessen «The West Wing».

Beef

Sjanger: Komedie / Drama Sesonger: 1

Fra det superhippe studioet A24 kommer «Beef»; en mørk komedie hvor det ikke er kjærligheten som gjelder, men hatet. Hatet og dets absurde evne til å holde oss gående.

Serien følger Amy og Danny; to fremmede som blir fullstendig oppslukt av tanken på å ødelegge for den andre etter en nesten-ulykke i trafikken. Dette blir starten på en absurd og eksistensiell reise gjennom livene deres i Los Angeles. 

Rollene som Amy og Danny spilles av Ali Wong og Steven Yeun, som gjør en glimrende jobb i å utforske de kompliserte livene til karakterene. Den barnslige, men svært underholdende kranglingen om nesten-ulykken blir et gripende bakteppe som lar oss undersøke hva som foregår med disse menneskene og hvorfor de har så mye hat i seg.

Kritikerne hyller serien, og er enige i at «Beef» er noe helt spesielt.

– Ali Wongs hatfylte drama er en av årets mest gripende serier, skriver The Guardian, som skryter av hvordan serien ikke er redd for å bli for sær. 

Murder Mystery 2

Sjanger: Action / Komedie / Krim Lengde: 89 minutter

Er du klar for flere mordmysterier fra Hollywoods største moroklump?

Adam Sandler og hans regelmessige samarbeidspartner Jennifer Aniston er tilbake med en oppfølger til den populære krimfilmen «Murder Mystery», og denne gangen er det en tur til vakre Paris som står på agendaen. 

Etter at Sanndler og Anistons karakterer Nick og Audrey, som nå jobber som detektiver (uten mye hell) er vitne til en bortføring under et bryllup på en øy i Karibien. Det er tydelig at en av de andre gjestene er involvert i hendelsene, og spørsmålet om hvem det er sender dem på tur til den franske hovedstaden. 

Til tross for at den forrige filmen ikke nødvendigvis var en storfavoritt hos kritikerne, ble «Murder Mystery» en massiv seersuksess for Netflix. Faktisk var filmen fra 2019 den 5. mest sette filmen på hele plattformen – og det er ingen grunn til å tro at den nye filmen kommer til å bli mindre populær.

The Night Agent

Sjanger: Politisk thriller IMDB-score: 8.4 Sesonger:

Netflix beviser nok en gang at de er dyktige på thrillerserier med «The Night Agent»; en gripende spenningsserie basert på Matthew Quirks roman. 

Serien følger Peter Sutherland; en FBI-agent som blir kastet inn i en massiv konspirasjon knyttet til en potensiell russisk muldvarp på høyeste nivå i den amerikanske regjeringen. 

Dette blir starten på en intens jakt etter den skyldige hvor hele nasjonens fremtid står på spill. 

– Gode skuespillerprestasjoner, massevis av drap og et hurtig-bevegende plott om en FBI-agent som bare venter på at telefonen skal ringe. Du kan ikke be om mer fra en agentserie, skriver The Guardian i en svært positiv anmeldelse.

Your Place or Mine

Sjanger: Romantisk komedie

Det er kanskje 2023, men Netflix serverer oss en romantisk komedie som føles som om den kommer rett ut av 2003. 

«Your Place or Mine» kommer via skaperen av klassikere som «27 Dresses» og «The Devil Wears Prada». I sentrum står Reese Witherspoon og Ashton Kutcher som Debbie og Peter; to bestevenner fra forskjellige byer som sjeldent får sett hverandre.

Når Debbie bestemmer seg for at hun ønsker å følge en av sitt livs største drømmer, sier Peter ja til å bytte hus med henne og samtidig sitte barnevakt for hennes tenåringssønn. Dette er begynnelsen på det som vil endre forholdet deres for alltid.

Filmen har premiere på Netflix 10. februar.

Cunk on Earth

Sjanger: Humor / Dokumentar IMDB-score: 8.4 Sesonger:

Britiske Philomena Cunk er en nysgjerrig journalist med mange spørsmål. Men, spørsmålene hun har er sjeldent de riktige eller de viktige. 

I denne morsomme dokumentarserien fra «Black Mirror»-skaperen Charlie Brooker, reiser Cunk (spilt av Diane Morgan) verden over for å spørre nåtidens største eksperter (som ikke er skuespillere, men helt ekte eksperter) om det hun lurer mest på. 

Var Beyoncés låt «Single Ladies» viktigere kulturmessig enn renaissance-æraen? Påvirket Lincolns skudd mot hodet hans evne til å lede landet? 

«Cunk on Earth», som egentlig er laget av BBC, har gått viralt på sosiale medier de siste månedene. Nå kan den endelig sees på tvers av kloden, og mottakelsen så langt har vært svært varm: 

– Brooker og Morgan har brakt en uimotståelig idiot til Netflix, hvis hån mot historien garantert vil gi latterkramper, skriver Rolling Stones i en av mange positive anmeldelser.

Pamela: A Love Story

Sjanger: Dokumentarfilm Lengde: 112 minutter 

Pamela Anderson inntar førersetet i denne nye dokumentarfilmen fra Netflix. 

Etter å ha vært fokuset for mangt en overskrift som en følger av «Pam & Tommy»-serien (spoiler: Pamela likte ikke den), forteller «Baywatch»-stjernen nå sin egen historie. 

Via personlige videodagbøker forteller Pamela om veien til berømmelse og de vanskelige romansene, samt den stjålne sexvideoen. 

Kaleidoscope

Sjanger: Krim IMDB-score: 7.1 Sesonger:

Netflix’ nye «heist»-drama er ikke bare en gripende underholdning, men også en serie helt utenom det vanlige. 

«Kaleidoscope» er, som tittelen hinter til, en historie som kan sees på mange forskjellige måter. Utenom siste episode, kan nemlig seriens episoder sees i hvilken som helst rekkefølge. Resultatet er en historie som får nye nyanser, og ny betydning basert på hvilke episoder du ser først.

Serien tar for seg mestertyven Leo Pap, spilt av «Breaking Bad»-favoritten Giancarlo Esposito. 

Etter mange kriminelle eventyr ønsker Pap å toppe det hele med et heidundranes tyveri av ihendehaverobligasjoner til en verdi av mangfoldige milliarder. 

Men, en plan som i utgangspunktet virker sikker, trues av svik og grådighet innad i gruppen. Kan de klare oppdraget?

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Sjanger: Krim / Mysterie IMDB-score: 8.0 Lengde: 140 minutter 

2022 er kanskje året hvor James Cameron slipper oppfølgeren til verdens største kassasuksess «Avatar» etter 13 år, men i vår bok er det ingen tvil: «Glass Onion: A Knives Out Mystery» er årets mest etterlengtede etterfølger. 

I denne Netflix-eksklusive filmen vender «Bond»-stjernen Daniel Craig tilbake som den sjarmerende, men skarpe sørstatsdetektiven Benoit Blanc. Det er duket for et nytt mysterium satt til «Knives Out»-universet. 

– Med «Glass Onion» leverer Rian Johnson en oppfølger som er enda skarpere enn «Knives Out»! skriver AV Club.  

Du ser filmen fra 23. desember.

Troll

Sjanger: Fantasy / Spenning Lengde: 103 minutter 

Hva skjer om du tar de tradisjonelle norske trolleventyrene og gir dem the Hollywood treatment med et heftig budsjett og spesialeffekter? Det ønsker Roar Uthaug å finne ut med hans nye monsterfilm. 

«Troll» forteller en actionfylt spenningshistorie om et mytisk vesen som våkner fra dyp dvale etter en sprengning på Dovre. 

Som en slags norsk utgave av de klassiske japanske Godzilla-filmene, dog med flere stilaktige fellestrekk med de nymoderne Hollywood-utgavene av filmene, beveger det gigantiske trollet seg mot sivilisasjon. 

Kan man klare å stoppe det før det gjør for store skader på fedrelandet vårt? 

Kritikerne har hatt gode ting å si om Netflix-satsingen, deriblant Filmpolitiet som trillet en femmer på terningen: 

– «Troll» er absolutt god nok til å gi en ny generasjon sansen for våre skumleste eventyrfigurer, skriver anmelderen.

Filmen har premiere 1. desember.

Dead to Me

Sjanger: Komedie / Drama IMDB-score: 8.0 Sesonger:

Vennskapet som oppsto mot alle odds har holdt seg, og den populære Netflix-serien «Dead to Me» er nå ute med sin siste sesong.

Serien handler om Jen (Christina Applegate) og Judy (Linda Cardellini) som møtes i en sorggruppe etter at de begge har mistet mennene sine. På tross av to komplett ulike personligheter og flere mørke hemmeligheter, utvikler de to et nært vennskap, og snart har de flere hemmeligheter sammen enn hver for seg.

Hovedrolleinnehaverne har høstet mye ros for sitt samspill, og kjemien mellom dem har gjort serien til en av de mest sette i USA. 

I seriens siste sesong sørger serieskaper Liz Feldman for at venninnene virkelig får kjørt seg, når de mørkeste hemmelighetene gradvis kommer frem i lyset.

Derry Girls

Sjanger: Biografisk drama IMDB-score: 6.2 Lengde: 2 timer og 46 minutter  

Etter ørten dokumentarer og filmer, er det fullstendig lov å spørre om det faktisk finnes flere aspekter ved Norma Jean, også kjent som Marilyn Monroe, sitt liv som er verdt å skrive om. 

Og svaret, om man spør forfatter Joyce Carol Oates og filmskaper Andrew Dominik, det er noe tilnærmet et ja. 

Dominik står nemlig bak storfilmen «Blond», en adapsjon av Oates’ roman ved samme navn som utkom i 2000. Her skildres en nokså oppdiktet side av sexsymbolets kompliserte privatliv, og hvordan det utspiltes i skyggen av en berømmelsen verden knapt har sett maken til. 

Ana de Armas («Knives Out») står i spissen som Monroe selv. Ved hjelp av en platinablond parykk (?) og litt sminke er likheten slående, en faktor som definitivt har bidratt til å gjøre «Blond» til en av 2022s mest omtalte filmer. 

Tilbakemeldingen fra seere har så langt vært litt lunken. 

– «Blond» kan være vanskelig å se, da den vipper mellom å kommentere på utnyttelse og samtidig bidrar til det, men Ana de Armas skinnende opptreden gjør det vanskelig å se bort, oppsummerer Rotten Tomatoes.

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien eller filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.