Best på Netflix akkurat nå

caliphate

En ny uke innebærer en drøss ferske Netflix-utgivelser å sette tennene i. Her er fem av våre favoritter.

Det begynner å ligne en naturlov: Ny uke betyr en drøss ferske godbiter i Netflix-biblioteket.

Men hva skal du gå for?

Blant de nye Netflix-utgivelsene finner man noen av årets største serieperler så langt. Her er fem av våre favoritter.

For sportselskeren: The Last Dance

Uansett kunnskap du har om basketball: Michael Jordan er og blir et legendarisk navn.

Netflix har gått sammen med ESPN om denne fantastiske dokuserien som dekker Jordans fascinerende karriere, med spesielt fokus på hans siste tid i Chicago Bulls i ‘97 og ‘98.

Over 10 episoder (som kommer ukentlig) basert på over 500 timer med filmmateriale fra 90-tallet får vi et dypt innblikk i Jordans karriere, og det blir virkelig tydelig hvorfor dette laget forblir et av historiens beste.

Serien kommer i grevens tid nå som det ikke finnes særlig med sport på TV. The Independent gir serien toppkarakter og sier den er “fengslende” og lærerik for både nykommere til basketballen og gamle veteraner.

For filmhistorie-entusiasten: «Hollywood»

Caliphate

Denne juvelen fra «American Horror Story»-skaperen Ryan Murphy er ikke en serie man bør gå glipp av!

«Hollywood» tar for seg en gruppe håpefulle skuespillere og filmskapere under Hollywoods gullalder i etterkrigstiden, og holder Murphys sedvanlige standarder. Forvent skarp humor, rollekarakterer med et mangfold av hudfarger, kjønnsidentiteter og legninger.

Skuespillere som Darren Criss («Glee»), David Corenswet («The Politician») og Laura Harrier («Spider-Man: Homecoming») representerer de unge Hollywood-spirene, som er villige til å gi alt for å nå målene sine. Viljen deres settes stadig på prøve, og «Hollywood» tar en nærmere titt på bransjens gamle maktdynamikk, fordommer og skjulte overgripere.

– Dette er et sukkertøy av en serie, proppfull av melodrama (du kommer til å grine!), humor, stilige bifigurer og frekke replikker, skriver Dagbladets anmelder om serien.

For deg som liker absurd true crime: Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

At månedens store TV-snakkis skulle være en true crime dokumentarserie om en eksentrisk, narkoavhengig og tiger-avlende countryartist var vel noe ytterst få kunne forutse. Men, her var vi da.

Netflix’ ferske dokumentar «Tiger King: Murder, Mayhem and Madness» tar et dypdykk inn i det sære, men svært dedikerte og lidenskapelige miljøet for naturvernere som beskytter store kattedyr i USA, samt de partene som burer dem inne og samler på dem.

Serien retter søkelyset på den intense feiden mellom dyreverneren Carole Baskin og «Joe Exotic», en mann man nesten må se selv for å kunne tro at finnes. Forsvinnelser, disselåter og konspirasjonsteorier; denne striden har alt.

Dagbladets anmelder trillet terningkast seks for serien og beskriver den som en «så usannsynlig historie at man skulle tro den var oppdiktet». Anmelderen legger til at «slik blir det bra TV av».

For cyberpunkene: «Altered Carbon»

Et av Netflix’ feteste actioneventyr er endelig tilbake for en ny runde udødelig fremtidsspenning. I dette universet kan mennesker leve evig ved å overføre bevisstheten sin til nye kropper kalt «sleeves» - dersom lommeboken er stor nok.

Den første sesongen basert på Richard K. Morgans roman fra 2002 var frontet av svenske Joel Kinnaman. Kinnaman spiller Takeshi Kovacs, et tidligere medlem av en praktisk talt utdødd opprørsgruppe som blir hyret inn til å etterforske et drap, samtidig som han leter etter sin fortapte kjærlighet.

Den fengende jakten fortsetter nå i andre sesong, hvor Kinnaman har overlevert rollen som «Tak» til «Avengers»-stjernen Anthony Mackie.

Med en IMDB-score på hele 8,1 er det ingen tvil om at det innbydende plottet, de heftige koreograferte kampscenene, så vel som den virkelig vakre visuelle fremtiden «Altered Carbon» leverer virkelig har falt i smak hos folket.

For deg som elsker drama med mening: «Never Have I Ever»

Brennhete forelskelser, sosiale rangeringer og usikkerhet høres kanskje ut som ingrediensene man finner i særdeles mange tenåringsserier, men «Never Have I Ever» er noe spesielt.

Mindy Kaling («The Office») slår på stortrommen i denne drama-komedien hun har skapt med Lang Fisher («Brooklyn Nine-Nine»). Devi Vishwakumar (Maitreyi Ramakrishnan) er 15 og skal begynne på sitt andre år ved High School. Hun har store tanker om hvor mye bedre dette året skal bli enn det forferdelige førsteåret, men samtidig har hun ikke helt kommet seg over farens død.

«Never Have I Ever» byr på et viktig innblikk i indisk kultur i et helamerikansk samfunn, hvor sorg, familie og vennskap er sentrale tema. Filmpolitiets anmelder skriver:- «Never Have I Ever» er en underholdende og varm serie om identitet, sex og vennskap… [Det] er en deilig bris av «feel good», og det er jo akkurat det vi trenger nå.

Relaterte artikler

Se flere artikler