Netflix-anbefalinger: De beste filmene og seriene akkurat nå

Bilde fra utvalget på Netflix.

Her er en oppdatert liste over de beste filmene og seriene Netflix har å by på.

Det begynner å ligne en naturlov: Ny uke betyr en drøss ferske godbiter i Netflix-biblioteket. Men hva skal du gå for?

I listen under har vi plukket ut våre favoritter blant det massive utvalget strømmetjenesten har å by på. Listen oppdateres hver uke med våre anbefalinger innenfor en rekke sjangre.

Sjekk innom hver uke for nye tips!

Netflix på boksen: Slik fungerer det

Folk med angst

Fredrik Backmans populære roman får nytt liv i serieformat - og resultatet faller absolutt i smak. 

«Folk med Angst» handler i utgangspunktet om et bankran, som utvikler seg til et mislykket gisseldrama, og den litt kronglete etterforskningen som følger.

De som får ansvar for å løse saken er far og sønn-duoen Jack og Jim, men på tross av at gjerningspersonen har involvert en haug mennesker er det få som virker interessert i å hjelpe til med etterforskningen.

Selv om etterforskningen ikke akkurat går sømløst, lykkes serien med å slå et slag for hjertevarmen mens den skildrer et Skandinavia hvor de rike lett blir rikere og de som har minst lett kan miste mer.

P3s anmelder triller en femmer på terningen og skryter av seriens sjangerblanding: 

– «Folk med angst» er en snodig blanding av krim, tullete komedie, nordisk sosialrealisme og hjertevarmt drama… Serien finner sin rytme og lykkes godt med det den prøver på, skriver P3.

Stay Close

Sjanger: Mysterie / Drama IMDB-score: 6,9 Sesonger: 1

Krimhistoriene til den amerikanske forfatteren Harlan Coben kjent for å by på nervepirrende stemning, interessante protagonister og ikke minst en fortid som aldri forblir begravd. «Stay Close» er intet unntak.

I denne glimrende miniserien blir vi kjent med tre mennesker: eksstripper og husmor Megan, etterforsker Michael og den mislykkede kjendisfotografen Ray.  

De lever tre vidt forskjellige liv, men får hverdagen snudd på hodet når en fersk forsvinning fører til at en 15 år gammel etterforskning gjenåpnes og lokalsamfunnets gamle sår rives opp.

The Guardian kaller thrillerserien «uimotståelig» og understreker at den er umulig å legge fra seg om du først trykker spill av.

For en krimentusiast blir sannsynligvis «Stay Close» årets første må-se-serie.

Cobra Kai

Sjanger: Action / Komedie IMDB: 8,6 Sesonger: 4

Netflix’ fortsettelse av «Karate Kid»-universet tar også i år nostalgien til et helt nytt nivå.

«Cobra Kai» tar for seg de samme karakterene fra filmene. Johnny Lawrence, Daniel LaRusso og John Kreese pusher 50 og vel så det, og stiller nå som semi-avdankede rollemodeller for en ny generasjon med karate kids.

Her kombineres blåveiser, sjarm, humor og en dæsj drama med et nydelig resultat som har sjarmert både gamle og nye fans.

Kjenninger av filmserien vil sannsynligvis dra gjenskap på skurken som preger denne sesongens store konflikt, nemlig den intense Terry Silver fra «The Karate Kid III». 

Silver blir en vesentlig trussel for den ferske dojoalliansen mellom Johnny og Daniel, noe som kan få katastrofale følger for duoens deltakelse ved den viktige karateturneringen som er rett rundt hjørnet.

Don't Look Up

Sjanger: Satire IMDB: 7,5 Lengde: 138 minutter

En skildring av verdens undergang fra en regissør kjent for ablegøyer og smart satire, satt til vår konspiranoia-fremkallende kokkelimonke-tid? Ja, takk! «Don’t Look Up» er det nyeste bidraget fra manusforfatter- og regissør Adam McKay («The Big Short», «Anchor Man»), som nok en gang lykkes med å samle store skuespillere rundt et velskrevet manus.

Det starter med at astronom Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) gjør en observasjon på himmelen. En komet er på vei rett mot jorden, og den ligger an til å utslette alt liv – muligens? Sjefen hennes Dr. Mindy (Leonardo DiCaprio) gjør beregningene, og kan bekrefte at joda, det er 100 prosent helt sikkert at den vil utslette alt liv. Men der løsningen skulle ha startet, begynner i stedet problemene.

I en verden preget av falske nyheter, støy og illusjoner blir det i det hele tatt vanskelig å overbevise folk om noe som helst. I «Don’t Look Up» blir samtidsdiagnosen en kilde til både humor, forvirring, tårer – og skamfulle innsikter om oss selv. Se den!

«Don’t Look Up» har premiere på Netflix 24. desember.

The Witcher

Sjanger: Fantasy / Eventyr IMDB: 8,2 Sesonger: 2

Fra en glimrende fantasyroman til et glimrende rollespill og nå også til en glimrende TV-serie; Andrzej Sapowskis rike og middelalder-inspirerte univers slutter ikke å fascinere. 

«The Witcher» følger monsterjegeren Geralt of Rivia (spilt av Henry Cavill) gjennom en mørk og dyster verden preget av magi og trolldom. Skjebnen hans er knyttet til kronprinsessen Ciri og trollkvinnen Yennifer, og de må sammen finne en vei gjennom det ustabile landet og fiendene som truer. 

Seriens første sesong har vært en massiv suksess for Netflix, og den er blant strømmetjenestens mest sette serier noensinne på lik linje med «Bridgerton» og «Squid Game». 

– «The Witcher» er et adrenalinkick som helhjertet omfavner fantasysjangeren. Et ellevilt eventyr. Dette er helt magisk, skrev Serienytt i deres hyllest av en anmeldelse

Serieskaper Lauren Schmidt Hissrich har funnet gullformelen med «The Witcher», og oppfølgersesongen ser ut til å levere nok en dose heftig fantasyaction.

Gutten som ble julenissen

Sjanger: Drama / Eventyr IMDB-score: 6,8 Lengde: 106 minutter

Matt Haigs populære barnebok om gutten som vokste opp og ble julenissen har fått nytt liv i regi av «Ghostbusters: Afterlife»-forfatteren Gil Kenan.

«Gutten som ble julenissen» er en varm og lun julehistorie om gutten Nikolas som drar til nordover på jakt etter sin far. Faren er nemlig på jakt etter et alverike som kan bringe håp til kongeriket igjen, og kun Nikolas har kartet som fører til det magiske stedet. De knappe 100 minuttene er fylt til randen med julestemning.

Samtidig våger «Gutten som ble julenissen» å bevege seg innom noen svært sentimentale emner, som spørsmålet om man egentlig kan ha en fin jul når man har mistet et kjært familiemedlem. Filmen kan skimte med en glimrende rolleliste, hvor en håndfull britiske storstjerner leverer på toppnivå.

P3s anmelder skriver blant annet at «Harry Potter»-skuespilleren Maggie Smith tar kaka og gir hele filmen en nydelig ramme via sin fortellerstemme:

– Hun er allerede en adventsfavoritt for «Harry Potter»-fans gjennom rollen som professor McGonagall, og her gjør hun nok en gnistrende prestasjon i spennet mellom streng, trygg, morsom og så inderlig hjertevarm.

Arcane: League of Legends

Sjanger: Animasjon / drama IMDB: 9,3 Sesonger: 1

Denne kom litt overraskende på alle sammen, tror vi. Filmer og serier basert på spill har ikke vært kjent for å lykkes (med noen ferske unntak, som «The Witcher»), men med denne spillfortellingen har serieskaperne åpenbart fått mye, unnskyld uttrykket, spillerom.

«Arcane: League of Legends» finner sted i steampunk-byen Piltover, og forteller i all hovedsak historien om søstrene Vi (Hailee Steinfeld) og Jinx (Ella Purnell). Samtidig er det en historie som fletter inn storsamfunnets etiske dilemmaer og problemstillinger uten å virke påtrengende, først og fremst fordi serieskaperne har lykkes med å skape et univers som puster og preser i takt med handlingen.

Det må også sies: Den troverdige skildringen av barndomstraumer står sentralt, og utgjør den emosjonelle kjernen i historien. Topp dette med et sabla imponerende animasjonsarbeid, stemmeskuespillere i toppform, et lydspor som underbygger universet – og du har kanskje årets største tv-overraskelse.

Enten du liker «League of Legends» eller aldri har rørt et spill i det hele tatt: Denne bør du unne deg.

Hellbound

Sjanger: Thriller / Action IMDB-score: 6,8 Sesonger: 1

Sørkoreansk kultur har aldri vært mer i vinden, og dette er serien som er i ferd med å ta over for «Squid Game» på toppen av popularitetstronen.

Serien er laget av Yeon Sang-ho, som tidligere har imponert med den fabelaktige zombiefilmen «Train to Busan». Også denne gangen handler det overnaturlige skapninger, demoner, som dukker opp på jorda og begynner å fordømme folk til helvete.

Det skaper naturlig nok panikk og en ny religiøs oppblomstring.

Dette er en horrorserie med noen veldig interessante ideer i bunn, og like mye som selve monstrene handler det om hva brutale og traumatiserende hendelser gjør med oss.

Cowboy Bebop

Sjanger: Western / Action IMDB-score: 6,6 Sesonger: 1

Tre dusørjegere jakter etter store belønninger samtidig som de flykter fra en vanskelig fortid i denne heftige og særegne westernserien, basert på animeserien ved samme navn.

Dusørjegerne, eller «cowboyene» som de også er kjent som, er et crew av uperfekte sjeler som til tross for sine forskjeller og uenigheter presterer å levere. Sammen reiser de på tvers av galaksen for å finne etterlyste og farlige fredløse i håp om å oppnå rikdom – og å unngå fortiden.

Cowboy Bebop beholder sjarmen og humoren fra animeserien som den henter sitt navn og kildemateriale fra, men tar det hele til et nytt nivå med John Cho, Mustafa Shakir og Daniella Pineda i spissen, samt den dyktige skrivepennen til The Mandalorian-forfatteren Christopher Yost.

Nettstedet The Verge skriver en svært positiv anmeldelse av serien, men understreker at den likevel har sine skavanker:

– Netflix sin versjon av Cowboy Bebop har sjel og stil, men den trenger litt finpussing.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Sjanger: True crime IMDB: 7,5 Sesonger: 2

Trodde du at du hadde sett det siste av Joe Exotic, Carole Baskin og de bitre tigerkonfliktene? Tenk om igjen.

Fjorårets mest elleville true crime-serie er tilbake med en ny sesong som lover å gå dypere inn i bakhistorien til eierne av USAs største tigerparker - et helt hinsides sprøtt miljø preget av stormannsgalskap, dop og en forsvunnet ektemann. 

De nye avsnittene retter fokus mot noen av Exotics tigerkollegaer som Doc Antle, Tim Stark og Jeff Lowe, som vi først ble introdusert for under seriens første sesong. 

Samtidig kvitrer fengselsfuglen Exotic om at en uskyldig mann er satt i buret, men ligger det egentlig noe vekt bak ordene til mannen med fjorårets desidert mest funky frisyre?

Skyldig eller ei, så blir Exotic og Tiger King-oppfølgeren utvilsomt en av årets store TV-snakkiser rundt middagsbordene våre.

The harder they fall

Sjanger: Action / drama IMDB: 6,6 Lengde: 2t 10 min

«The harder they fall» er en westernfilm som vil tøye sjangerstrikken, og samtidig hedre sjangerens dype røtter. Og jammen som det funker!

Historien befolkes av klassiske westernhelter som Nat Love, Rufus Buck og Bass Reeves - alle svarte i huden, i en sjanger som nærmest utelukkende har konsentrert seg om de hvite heltene. Det gir filmen et friskt pust, og utgjør et bærende element i historien.

For det er litt av et stjernelag debuterende regissør Jeymes Samuel har samlet i denne klassiske hevnfortellingen: Idris Elba (The Wire, Thor: Ragnarok) Regina King (The Leftovers, Watchmen) og Jonathan Majors (Lovecraft Country, Loki) utgjør hovedrolletrioen.

Forfatter- og filmkritiker Erlend Loe er særs begeistret i sin Aftenposten-anmeldelse, og skriver blant annet at filmen er «omtrent like deler Tarantino, Sergio Leone og Blacksploitation (...) og både spektakulær og imponerende».

Locke & Key

Sjanger: Fantasy / Skrekk IMDB: 7,4 Sesonger:

«Locke & Key» er det seneste tilskuddet blant Netflix’ overnaturlige må-se-dramaer.  

Seriens handling er sentrert rundt familien Locke, bestående av mor Nina og hennes tre barn, som desperat trenger en ny start etter faren Rendells dødsfall. Løsningen på problemet blir farens barndomshjem, en imponerende, men nedslitt herregård som går under navnet Keyhouse. 

Keyhouse byr på en spennende ny tilværelse for familiens yngre medlemmer. Rundt i huset  oppdager de nemlig magiske nøkler som åpner langt mer enn bare dører, noe som gjør dem til svært ettertraktede objekter – spesielt for overnaturlige skapninger med onde hensikter… 

P3s anmelder påpeker at serien er noe lystigere og muntrere enn tegneserien den er basert på, men at den ikke tar stor skade av dette: 

– Netflix-serien er veldig hyggelig og varm, tross de mørke temaene den håndterer. Jeg skulle gjerne sett at den var litt mer nifs, men den milde tonen gjør adapsjonen gøyal og sprudlende. 

For de av oss som fortsatt sitter med mersmak etter «The Umbrella Academy» og «Ragnarok», er to sesonger av «Locke & Key» sannsynligvis akkurat den dosen magisk ungdomsserie som vi har ventet på.

Kastanjemannen

Sjanger: Krim IMDB: 7,9 Sesonger: 1

«Kastanjemannen» (fra skaperen av «The Killing») er den type krim som føles både gammeldags og frisk på samme tid; som et slags savn etter den sirlig konstruerte seriemordergåten i en tid der virkelighetskrimmen regjerer, men også et forsøk på å utvide rammene for skandinavisk noir.

Handlingen foregår i Danmark, det er en sterk kvinnelig etterforsker i hovedrollen (Danica Curcic), og med en sosialpolitisk tvist som bakteppe leder handlingstrådene helt opp til høyeste embetsnivå.

Når det dukker opp et partert lik av en dame i den lokale parken, finner også politiet noe annet påfallende i umiddelbar nærhet: En kastanjemann. Så dukker det opp flere kastanjemenn. Og på kastanjene finner jammen politiet DNA-profilen til sosialministerens datter, som vitterlig forsvant for flere år siden.

Hva har ministeren å gjøre med drapene? Lever datteren fortsatt? Og hvem lager kastanjemenn i mørket? I så henseende er «Kastanjemannen» drivende god seriemorderkrim fra nabolandet, ispedd noen dråper iskalde grøss. Så kan det jo diskuteres hvorvidt den endelige avsløringen løfter eller skader helhetsinntrykket...

You

Sjanger: Drama  IMDB Score: 7,7 Sesonger: 3

«You» har i løpet av kun to sesonger blitt manges storfavoritt blant Netflix’ dramaserier, og det er absolutt forståelig. Serieskaper Greg Berlanti og hovedrolleinnehaver Penn Badgley gjør nemlig en storartet innsats med å utforske seriens store tema: besettelse kontra kjærlighet. 

Denne sesongen inntar en manipulative stalkeren Joe forstaden sammen med Love, hans morderiske kone og sønnen deres Henry. Det sies at vi prioriterer annerledes etter at vi får barn, men det gjenstår å se om blodbadet vil ta slutt og om A4-livet egentlig kan være nok for de to turtelduene.

TV-veteranene IndieWire kalte serien for et virkelig avhengighetsskapende drama da den først debuterte i 2018, en kvalitet som fortsatt består i seriens tredje sesong. Serien tjener mye på at Victoria Pedretti («The Haunting»-seriene) er med videre som Joes store motpart/livspartner, da de to utgjør en virkelig fascinerende duo som nabolagets desidert skumleste ektepar.

On My Block

Sjanger: Drama / Komedie IMDB: 8,0 Sesonger: 4

En av Netflix’ sterkeste tenåringsserier runder av og avslutter med en berg- og dalbane av en sesong. 

«On My Block», eller «Lynwood» som norske seere muligens kjenner den som, har ufortjent gått under manges radar. Historien tar for seg en vennegjeng på fire som prøver å manøvrere seg gjennom videregående i en av Los Angeles’ røffere bydeler. 

Likevel handler det om så mye mer enn skolegang og tenåringsfrustrasjoner. Lojalitet, klasseskille og ikke minst beskriver den hvordan hverdagen kan være for ikke-hvite ungdommer som vokser opp i et miljø hvor gjengkriminalitet finnes overalt. 

– En av de mange fantastiske sidene ved denne serien er hvordan den sømløst integrerer kriminaliteten og den evige bevisstheten på potensiell voldelige situasjoner inn i hverdagslivet til tenåringene, noe man sjeldent får se i hvite serier, skriver nettstedet Vulture

«On My Block» er kanskje en komedie, men utspiller seg likevel som et drama man ikke klarer å legge fra seg. Har du ikke gitt denne en sjanse ennå,  finnes det ikke noe bedre tidspunkt enn nå. 

Squid Game

Sjanger: Drama / spenning IMDB: 8,3 Sesonger: 1

«Squid Game» er både fascinerende og jævlig om et spill der gjeldstyngede deltakere dreper hverandre for å bli frigjort. Sørkoreanske filmskapere har vist seg å ha en unik evne til å utforske klasseskiller og fattigdom på kreative og kloke måter, og gjennom bidrag som «Shoplifters» og «Parasitt» har denne særegne filmnasjonen endelig begynt å få sitt gjennombrudd.

Rammeverket er enkelt, og kunne fort ha redusert serien til en konseptdrevet kuriositet. «Squid Game» lener seg på en lang filmtradisjon med dødsleker, fra japanske «Battle Royale» (2000) til hele vestens «Hunger Games» (2012) og dagens desidert mest populære spillsjanger («Fortnite»).

«Squid Game» er derimot ikke bare opptatt av å sjokkere og underholde med hyperkapitalistiske dødsleker, men fremkaller også iskaldt ubehag når det skildrer sannheter om oss mennesker og hva som driver oss. Da ispedd en ørliten dose håp, og figurer du hater å bli glad i. Se opp for scenen som følger når lyset i sovesalen slukkes.

Midnight Mass

Sjanger: Skrekk / Drama IMDB Score: 8,9 Sesonger: 1

I denne miniserien fra «The Haunting of Hill House»-skaperen Mike Flanagan blir vi introdusert for et isolert øysamfunn hvor mirakuløse hendelser forekommer. 

Illevarslende tegn begynner å dukke opp samtidig som en ung og karismatisk prest ankommer øyen, som skaper en ny religiøs driv for beboerne. 

I tillegg til at serien kan skimte med et glimrende rollegalleri hvor Samantha Sloyan («Grey’s Anatomy») spesielt imponerer i sin rolle som kirkevennen Bev, får den mye skryt for sin dyktige behandling av temaet religion. 

– «Midnight Mass» er en drivende god og leken dramaskrekkserie som begeistrer med smellvakre stemninger, groteske gjerninger og en saftig religionskritikk som smeller med overnaturlige grøss og humør, skriver P3 i sin terningkast 5-anmeldelse.

«Midnight Mass» passer godt for de av oss med en svakhet for skrekk som ikke er preget av jumpscares.

Dear White People

Sjanger: Drama IMDB: 6,2 Sesonger: 4

Et fråtsevennlig, sosialt bevisst drama med et snobbete Ivy League-universitet som bakteppe? «Dear White People» er basert på den kritikerroste filmen ved samme navn (2014), og kaster seg hodestups inn i kjernen av samtidens rasismedebatt. Heldigvis utforsker den temaet med både vidd, verdighet og en god dose humor.

Handlingen tar sats allerede fra første stund, under etterspillet av en blackface-fest på universitetet. Det blir katalysatoren for studentradioprogrammet Dear White People, og et eskalerende oppgjør med alle de usynlige barrierene som påvirker svarte amerikaneres muligheter.

Serien tar seg god tid til å utforske alle sider ved problemstillingen, og gir ingen entydige svar. Kritikerne er nokså enige om at handlingen taper seg litt i sesong tre, men Hollywood Reporter mener samtidig at «Dear White People» er «den beste serien du sannsynligvis aldri har sett». Fjerde sesong er ute nå.

Sex Education

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: 8,3 Sesonger: 3

De hormonfylte tenåringene ved Moordale High er tilbake!

Etter to sesonger med utforskning og eksperimentering får skolens sertifiserte sexolog Otis Milburn, Eric og Maeve en motstander i den nye, konservative rektoren som nærmest oppfordrer til seksuell avholdenhet. 

Som en sexpositiv og vågal dramedie har «Sex Education» fått mye skryt for å bidra til en sunn og åpen dialog om seksualitet og kjønn, samtidig som den retter søkelyset mot mangelfull seksualundervisning i skolene. 

Rent estetisk er den også svært tilfredsstillende å ta inn. Serien er nemlig en hyllest til John Hughes’ klassiske tenåringsfilmer som regjerte 80-tallet, som «The Breakfast Club» og «Pretty in Pink», og minner derfor mye om amerikanske high school-opplevelser tross dens geografiske plassering i sørvest-England. 

«Sex Education» er blant Netflix’ største serieperler, mye takket være dens skamfrie og reflekterte håndtering av tematikk som få våger å nærme seg. 

Lucifer

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: 8,1 Sesonger: 6

Etter ørten kanselleringer og et mylder av nær-døden opplevelser er tiden omsider inne: Siste sesong og det avsluttende kapittelet av «Lucifer» kan nå strømmes. 

Premisset for den svært populære guilty pleasure-serien er enkelt, men effektivt: 

Lucifer, sjarmerende spilt av Tom Ellis, tar turen til jorden for å starte nattklubb. Her blir han involvert med det lokale politiet i Los Angeles, og må sammen med sin nye politipartner Chloe (Lauren German) takle trusler som rammer samfunnet - både av den naturlige og den overnaturlige sorten. 

Seriens avsluttende kapittel starter etter et lite hopp frem i tid, hvor turtelduene Lucifer og Chloe begynner å bli komfortable som par. Samtidig holder Gud på å legge hatten på hylla, og det letes aktivt etter kandidater til å ta over jobben. Ligger det en forfremmelse i kortene for Lucifer? 

Papirhuset

Sjanger: Thriller / Krim IMDB Score: 8,3 Sesonger:

Kjært barn har mange navn. Spanske «La Casa de papel», eller «Papirhuset» som den er kjent som her til lands, er Netflix’ desidert mest populære ikke-amerikanske serie. Det er en velfortjent bragd, da dette er en krimperle av sjelden vare.

Serien tar for seg to godt planlagte heist med en mystisk karakter ved navn «Professoren» i spissen, hvor målene er intet ringere enn Spanias kongelige myntverk og den spanske bank. Her kommer vi tett innpå medlemmene av skurkebanden, da spesielt fortellerstemmen Tokyo. 

«Papirhuset» har fått mye skryt blant internasjonal presse, blant annet for dens nervepirrende handlingsforløp og engasjerende karaktergalleri. Aftenposten kalte serien for et rent “mesterkupp” og hyllet den for hvor fengende det spanske dramaet er. 

– Hvis binge-watching har en definisjon, så er det Papirhuset, skrev anmelderen. 

Femte sesong av serien blir etter planen den aller siste, og blir delt opp i to deler hvor del én nå er ute. Det avsluttende kapittelet ventes i desember.

Clickbait

Sjanger: Thriller IMDB: 7,4 Sesonger: 1

Med tittelen «Clickbait» som klikkagn, og et livestrømmet mysterium i begivenhetenes sentrum, ligger alt til rette for en fråtsevennlig samtidsthriller. Det føles i det hele tatt som en type serie som er algoritmisk tilpasset en tv-kveld som strekker seg akkurat litt for langt inn i de små timer, og gir følgelig en litt vond bismak.

Men det er mer kanel enn skitt i denne glattpolerte miniserien om en tilsynelatende perfekt ektemann. Dagen etter en opprivende krangel med søsteren sin (Zoe Kazan), forsvinner forstadspappa Nick Brewer (Adrian Grenier).

På nettet dukker det opp en video hvor han tilsynelatende er kidnappet. I videoen holder han opp plakater hvor han tilstår både drap og misbruk av kvinner, og folk begynner naturligvis å lure.

Er det hele et iscenesatt stunt for å generere klikk? Er fysioterapeuten Nick egentlig skyldig i det han liksom tilstår i videoklippet? Hver av de syv episodene er viet hver sin karakter og gjennom dette sirlig sammensydde flettverket får vi gradvis innblikk i hva som egentlig skjedde.

Post Mortem: Ingen dør på Skarnes

Sjanger: Drama / humor Sesonger:

Fra stjerneregissør Harald Zwart («Den 12. mann», «Lange flate ballær»-serien) kommer den særeste norske komedien på lang tid. 

Vampyrkomedie er kanskje ikke den sjangeren man forventer at en norsk serie anno 2021 skal lande på, og likevel er det her Zwart har valgt å satse. Og resultatet er intet annet enn suverent.

I «Post Mortem: Ingen dør på Skarnes» møter vi Live Hallangen, som etter å ha blitt erklært død, våkner opp på obduksjonsbordet med en tørst etter menneskeblod. Som et hell i uhell skjer Lives forvandling på et lukrativt tidspunkt, da familiens begravelsesbyrå desperat trenger flere oppdrag. 

Selve handlingen i «Post Mortem» utspilles som et spennende drama, men det spes ut med en raus dose komikk – som absolutt er dens sterkeste side. 

Spesielt karakterene rundt Live, som hennes håpløse bror Odd og Judith, den mistenksomme politietterforskeren med bred vestlandsdialekt, får oss til å trekke på lattermusklene. 

Vi krysser fingrene for at Zwart og vampyren hans får en dominoeffekt for overnaturlig norsk komikk, for dette gav mersmak. 

The Chair

Sjanger: Drama / humor Sesonger:

Fra skaperne av HBO-flaggskipet «Game of Thrones» og manusforfatter Amanda Peet kommer en drama-komedie litt utenom det vanlige. 

«The Chair» tar for seg Dr. Ji-Yoon Kim (glimrende spilt av «Grey’s Anatomy»-veteranen Sandra Oh) som nettopp har blitt den første kvinnelige styrelederen ved en utdatert, men lovende engelskavdeling ved det amerikanske universitetet Pembroke. 

Med et mål om å skape mangfold blant den nærmest kritthvite staben og å dra skolen opp av den akademiske gjørmen, inntar hun stillingen med motivasjon og pågangsmot. Men, det er lett å la seg distrahere når det oppstår romanse mellom henne og kollegaen hennes Bill; en professor som anklages for å spre nazipropaganda. 

TV-ekspertene Variety skryter av serien og av Sandra Ohs komiske ferdigheter: 

– Dersom The Chair ikke bidrar med noe spesielt i TV-landskapet, la arven dens være at den har gitt Sandra Oh den ledende komirollen hun lenge har fortjent, skriver nettstedet. 

Om du er glad i kjappe, tettpakkede og ryddige komedier, er «The Chair» vel verdt tiden din. 

Never Have I Ever

Sjanger: Drama / humor IMDB: 7,9 Sesonger: 2

15 år gamle Devi Vishwakuma er fanget i valget mellom to gutter, og må veie dem opp mot hverandre med plussenes og minusenes kalde rasjonalitet. Samtidig er hun forvirret, kan bli bråsint og er ikke redd for å uttrykke det.

Første sesong av denne vittige og treffsikre ungdomsserien ble belønnet med terningkast 6 i Aftenposten, og det er lett å forstå hvorfor: «Never Have I Ever» er skapt av The Office-stjernen Mindy Kaling, og bruker hennes bakgrunn fra både nevnte serie og egen oppvekst som råmateriale. Dermed er det duket for flerkulturelle komplikasjoner og skråblikk på den indiske kulturen i møte med den amerikanske.

Her er både humor, hjerte og hjerne, også for de som ble ferdig på ungdomsskolen for lenge siden.

Sweet Tooth

Sjanger: Fantasy  IMDB Score: 8,3  Sesonger: 1

Det er etterhvert mye å velge i for tilhengere av fantasyserier, men denne kan være verdt å stoppe opp ved. «Sweet Tooth» er basert på en tegneserie av DC Comics fra 2009, uten at det er en typisk tegneserie av den grunn: Serieskaper Jeff Lemire beskriver selv universet som «Mad Max møter Bambi» (!) og lover dermed en reise litt utenom det vanlige.

Verden etter katastrofen «The Great Crumble» er ikke som den engang var. Serien starter ti år etter kataklysmen, som på mystisk vis har fremfødt en ny type hybrid – en blanding av mennesker og dyr. I hovedrollen møter vi Gus (Christian Convery), halvt rådyr og halvt guttunge, og den ikke-navngitte faren hans (Will Forte).

De to lever tilsynelatende trygt i Nebraskas underskog, skjermet fra de som ønsker å utrydde hybridene. Det hele tar imidlertid en vending når Gus møter den ensomme vandreren Jepperd (Nonso Anozie), og blir introdusert for de store spørsmålene: Hva er han egentlig? Hvor kommer han fra? Hva var det som forårsaket katastrofen?

Svarene, får vi vite, finnes et sted der ute i USAs golde ødemark – og dermed kan eventyret omsider begynne.

The Kominsky Method

Sjanger: Drama / Komedie  IMDB Score: 8.2  Sesonger: 3

Det er en stund siden skuespiller Michael Douglas begynte å bli grå i manken, men i «The Kominsky Method» er han tilbake med glans. Mange kjenner ham sikkert som finansreptilet Gordon Gekko fra «Wall Street»-filmene – eller hvis du er yngre, som faren til selveste «Ant-Man» i Marvel-universet – men her spiller han egentlig bare en fiksjonalisert utgave av seg selv. 

«The Kominsky Method» handler med andre ord ikke om Michael Douglas, men er én av de seriene som nyter godt av at skuespillerens livssituasjon deler likheter med karakteren han gestalter. Resultatet er først og fremst vittig, men også klokt i skildringene sine av hvordan den aldrende skuespilleren Sandy Kominsky (Michael Douglas) og agenten hans Norman (Alan Arkin i storform) håndterer karriere og vennskap i møte med aldringens utfordringer.

Serien har allerede gått sin seiersgang med to kritikerroste sesonger, og nå er den tredje (og siste) sesongen altså på trappene. Dét kan være verdt å få med seg.

Ragnarok

Sjanger: Fantasy  IMDB Score: 7,5 Sesonger: 2

Norrøn mytologi møter ungdommelige intriger og global oppvarming i et storslått fantasy-kalas satt til Edda – en oppdiktet, norsk landsbygd som viser Norge på sitt mest naturskjønne. (Fun fact: Serien er delvis spilt inn i Odda). 

I hovedrollen finner vi David Stakston (kjent som Magnus fra Skam) som den nyinnflyttede og litt keitete videregående-eleven Magne Seier.Når den lokale hjørnesteinsbedriften Jutul Industries viser seg å spille en rolle i den kommende katastrofen, er det opp til Magne å ta opp kampen: Det viser seg nemlig at han har gudeblod i årene, og kanskje er den eneste som kan stoppe de mektige jotnene i Jutul-familien.Sesong én har allerede etablert universet, og nå er dampen (og produksjonsverdien) skrudd opp enda et par hakk.

Spørsmålet gjenstår likevel: Klarer Magne å stoppe jotnene og forhindre verdens undergang?

Army of the Dead

Sjanger: Actionthriller  IMDB Score: 7,5 Lengde: 148 minutter

Regissør Zack Snyder har fått leke seg med alt fra moderne superhelter («Justice League») til antikkens Hellas («300»), og nå disker han opp med en actionthriller av det vandøde kaliberet. Noe arter seg likevel ulikt enn i andre zombiefilmer: I Army of the Dead er de vandøde mindre døddrukne enn de pleier å være, og handlingsforløpet er skrudd til rundt det store brekket, den såkalte ransfilmoppskriften («heist»-sjangeren). 

I en tid hvor mange av oss savner den hardtslående og bombastiske kinofilmen, føles «Army of the Dead» som svaret på en helt konkret lengsel. Til og med sluggeren Dave Bautista virker å ha funnet nerven her (skyldes det kanskje den knappe men strålende innsatsen i «Blade Runner 2049»?)

Duket for action med høy produksjonsverdi er det i hvert fall, og vi gnir oss tilfreds i popkorn-hendene.

Master of None

Sjanger: Komi/dramaserie  IMDB Score: 8,3  Sesonger: 3

Standup-komiker og skuespiller Aziz Ansari brøt lydmuren med første sesong av den vittige og viltre komiserien «Master of None». I en slags pseudo-biografisk gjenfortelling av livet som jobbsøkende skuespiller i New York, flettet han inn kloke perspektiv på kjønnsroller, identitet og vennskap – alt fortalt med et slentrende skarpsyn vi ikke kunne gjøre annet enn å la oss sjarmere av.

Nå står sesong tre på trappene, og alt later til at suksessen kan fortsette. Denne gangen er det imidlertid ikke Ansari selv som figurerer i hovedrollen, men venninnen hans Denise (Lena Waithe) fra de tidligere sesongene. Sammen med kjæresten Alicia (Naomi Ackie) prøver hun å finne ut av hvordan man håndterer kjærlighetens stormfulle høyder i en fase av livet hvor ønsket om barn bare blir sterkere og sterkere (i hvert fall for noen). 

Med den nye tittelen «Master of None Presents: Moments in Love» signaliseres det tydelig at denne sesongen blir noe litt annet enn de to foregående, uten at det gjør oss spesielt skeptiske. Ansari er fortsatt ved roret – og det var tross alt de mange aktualitetene som gjorde serien severdig, ikke hovedrollen selv.

The Sons of Sam: A Descent into Darkness

Sjanger: Virkelighetskrim  IMDB Score: 7,4  Sesonger: 1

Netflix fortsetter å være en stødig leverandør av stilsikker virkelighetskrim, og med «Sons of Sam» kliner de til med en av de mest bisarre sakene fra amerikansk kriminalhistorie. 

Noen av dere kjenner kanskje Son of Sam-saken fra David Fincher-serien «Mindhunter» (nei, det er ikke annonsert noen sesong tre enda...), men for de som ikke gjør det: David Berkowitz – Son of Sam – er mannen som skjøt og drepte seks personer i New York i løpet av sommeren 1976. Ti av ofrene slapp unna med skader, men alle ble definert som drapsforsøk.

Navnet Son of Sam stammer fra et av brevene Berkowitz sendte til politiet i New York. Brevene, som gikk over flere sider og var skrevet med store, ujevne blokkbokstaver, er mye av grunnen til at saken fortsatt skremmer og fascinerer. I et av brevene kvitterte han for eksempel med «Yours in murder, Mr. Monster» (grøss)

Serien tar utgangspunkt i det som skjedde etter rettssaken, og lover dermed en litt annen vinkling på saken enn det tidligere dokumentarer har hatt.

Familien Mitchell mot maskinene

Sjanger: Familiefilm IMDB Score: 8,0  Sesonger: 2

Animasjonsstudioet bak 2009-klassikeren «Det regner kjøttboller» er tilbake, og jammen har de ikke slått seg sammen med produsentduoen bak innertiere som «Lego Movie» og «Spider-Man: Into the Spider-verse».

Det skjer ikke så ofte at det kommer en film som fungerer like bra for både de voksne, unge og enda litt yngre, men «Familien Mitchell mot maskinene» klarer alt det over – og litt til.

Hovedpersonen, den mistilpassede filmnerden Katie Mitchell, skal endelig få reise på college og møte sine likesinnede. Pappa Rick er derimot Katies rake (og langt mer nevenyttige) motsetning, og insisterer på at turen til college skal bli en bilferie for hele familien.

Og som om bilferie ikke var ille nok: Det er en robot-apokalypse på gang. I sin anmeldelse kaller Variety filmen «en robo-kalyptisk familiekomedie du vil huske» – og det kan vi helhjertet skrive under på.

Things Heard and Seen

Sjanger: Psykologisk skrekk  IMDB Score: 5,3 Lengde: 121 minutter

Psykologisk skrekk er i vinden, og denne kan være verdt å merke seg. «Things Heard and Seen» glir ufortrødent inn i kategorien pent innpakket, overnaturlig horror, komplett med et sjarmerende hus i sentrum av begivenhetene.

Samtidig er dette en film med fordelen av å ha et solid kildemateriale i boken den er basert på – «All Things Cease to Appear» av Elizabeth Brundage – og kan i tillegg skilte med flere store navn i rollene (Amanda Seyfried gjorde for eksempel nylig en formidabel prestasjon i Netflix-filmen «Mank»).

Overskriften kjenner du: Den unge kunstneren Catherine (Amanda Seyfried) elsker livet i storbyen. Når ektemannen George får et jobbtilbud han ikke kan si nei til, går hun motvillig med på å flytte den nybakte familien sin til den pittoreske (og fiktive) landsbyen Chosen. Det blir fort en ensom tilværelse, og Catherine mistrives. Men er det landsbyen som er skyld i akkurat dét? Er det husets mørke hemmeligheter som tærer på? Eller er det alt det som fortrenges og fornektes i et ekteskap?

Headspace Guide to Sleep

Sjanger: Dokumentarserie  IMDB Score: 6,5  Sesonger: 1

Her har du noe så sjeldent som en dokumentarserie med et uttalt mål om å være søvndyssende. Helt søvndyssende er den selvfølgelig ikke, for det er jo så spennende, dette med søvn ­– denne tilstanden vi tilbringer en tredjedel av livene våre i, men som det fortsatt hersker både misforståelser og manglende kunnskap om.

«Headspace Guide to Sleep» setter seg fore å gjøre akkurat dette: klare opp i misforståelser og myter om søvn gjennom syv nydelig illustrerte episoder på cirka 15 minutter hver.

Ekstra passende er det at hver episode avsluttes med en sekvens som visstnok er skreddersydd for å lose deg trygt inn i søvnens rike. Se den rett før du legger deg.

Love and Monsters

Sjanger: Eventyr  IMDB: 7,0 Lengde: 107 minutter

I den sjarmerende og morsomme eventyrfilmen «Love and Monsters» har verden blitt et postapokalyptisk sted, befolket av muterte og blodtørstige dyr som gjerne tar seg en jafs av mennesker som har overlevd. Blant dem er unggutten Joel, som prøver å finne kjæresten Aimee – og overleve. 

Dette høres kanskje verken særlig sjarmerende eller morsomt ut, men filmen byr også på rause doser humor, herlige survival-karakterer, ung romantikk og fengende action.   

Snabba cash

Sjanger: Krim IMDB: 7,5  Sesonger: 1

En moderne svensk klassiker får nytt liv – og driv – i serieformat. 

Jens Lapidus’ hardkokte roman «Cash» vakte berettiget oppsikt da den kom i 2006, og filmtrilogien som fulgte, med Joel Kinnaman i hovedrollen som levemannen Johan «JW» Westlund, la fundamentet for det meste annet av brutal skandinavisk action fra «veltilpassede»  finansmiljøer. 

I Netflix-serien kolliderer livene til en ambisiøs forretningskvinne, et sjarmerende gjengmedlem og en vanskeligstilt tenåring i en desperat og nådeløs kamp om rikdom. At handlingen er lagt til et såkalt startup-miljø, gjør den ikke mindre relevant for 2021. 

This is a Robbery: The World's Biggest Art Heist

Sjanger: Virkelighetskrim  IMDB Score: 6,6  Sesonger: 1

Mer krim fra virkeligheten – denne gangen i dokumentarform. Og noen ganger overgår virkeligheten kunsten: «This is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist» tar for seg et kunsttyveri som får Munch-tyven Pål Enger til å fremstå som en speidergutt.  

18. mars 1990 stjal nemlig to personer utkledd som politimenn 13 malerier – av blant andre Vermeer, Rembrandt og Degas – verdt 500 millioner amerikanske dollar fra Isabella Stewart Gardner Museum i Boston. 

Saken er fortsatt ikke oppklart, og museet lover den nette sum av 10 millioner dollar til den som måtte ha noen banebrytende tips om hvor bildene befinner seg og hvem som sto bak udåden.

Behind Her Eyes

Sjanger: Dramathriller IMDB Score: 7,3 Sesonger: 1

En psykoseksuell, kjølig og sexy dramathriller om et trekantdrama mellom en sekretær, en psykiater og kona hans, der fordums traumer kaster skygger og ingenting er som det egentlig fremstår? Ja takk. 

Men den britiske Netflix-serien «Behind Her Eyes», med nordmannen Erik Richter Strand på regi og U2-Bonos datter Eve Hewson i en av hovedrollene, utvikler seg i løpet av de seks episodene i den hittil eneste sesongen seg til å bli… noe helt annet. Kritikerne er delt i synet på om den spinnville avslutningen er genial eller latterlig. 

Den kjapt voksende skaren av fans er imidlertid entydige i sin dom: De krever en oppfølgersesong snarest mulig.  

Åstedet: Mysteriet på Cecil Hotel

Sjanger: Virkelighetskrim IMDB Score: 6,0 Sesonger:

Mens den canadiske studenten Elisa Lam er på ferie alene i Los Angeles i 2013, forsvinner hun sporløst og blir fort meldt savnet. Hotellet hun bor på, Cecil Hotel, er beryktet for å være et samlepunkt for byens kriminelle, og spørsmålet om noen av hotellets gjester kan ha noe med forsvinningen å gjøre dukker fort opp. Hva har skjedd med Elisa?

At Netflix’ nye true crime-satsing «Åstedet» begynner med akkurat denne saken er absolutt ikke overraskende. Historien om Elisa Lams forsvinning har nærmest blitt en slags urban legende på nettet, mye takket være en viral video fra jentas opphold på Cecil-hotellet som fikk folk til å tenke at det var noe overnaturlig i bildet.

Serien består av fire tettpakkede deler, og har fått skryt for hvordan den vever sammen historien om Lam og historien til Los Angeles’ skumleste bydel. Filmpolitiet triller en god femmer på terningen, og skriver:

– [Serien] er en innholdsrik og velprodusert dokumentarserie som både fråtser i L.A.s mørke krimkroker, og viser frem noen av farene med «true crime» som underholdning.

Malcolm & Marie

Sjanger: Drama IMDB Score: 6,8 Lengde: 106 minutter  

Et romantisk forhold settes på den ultimate prøve i denne kritikerroste, svart-hvite filmen fra «Euphoria»-skaperen Sam Levinson. 

Når filmregissøren Malcolm Elliot kommer hjem til kona Marie etter å ha hatt premiere på hans nyeste film, blir en diskusjon om filmen starten på en større krangel om livet, filmbransjen og samtidig samfunnet i seg selv. 

I hovedrollene har Levinson tatt med seg «Euphoria»-partneren Zendaya, og den tidligere amerikanske John David Washington - som vi sist så i hovedrollen i Christopher Nolans «Tenet». 

Norsk presse har lagt mye elsk på Netflix-filmen. 

Blant annet Aftenposten mente at den er stort Oscar-håp for strømmetjenesten, og kalte den for et «fascinerende dissekering av et forhold» med en god femmer på terningen. VGs anmelder gav samme dom, og beskriver den som en «smertelig intens berg- og dalbane-nattekrangel for to».

Firefly Lane

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: Sesonger: 1

Kjente seriestjerner spiller venninner for livet i denne sjarmerende Netflix-serien. 

Katherine Heigl («Grey’s Anatomy») og Sarah Chalke («Scrubs») spiller Tully og Kate, to bestevenner som vokste opp på samme gate. Flere tiår senere, etter både oppturer, nedturer, karrierevalg og redebygging, består fortsatt vennskapet. 

Serien er basert på boken til den populære amerikanske forfatteren Kristin Hannah, og tar for seg det hjertevarmende vennskapet i to forskjellige tidsperioder: den hormonfylte ungdomstiden på 80-tallet og voksenlivet på 2000-tallet. 

Serien har rukket å få svært gode anmeldelser, blant annet fra The Independent som kaller den for et velfortjent comeback for Heigl

– Koselige og høstlige hverdagsdrama som denne her får sjeldent æren som de fortjener, skriver nettsiden.

Riverdale

Sjanger: Drama / Mysterie IMDB Score: 6,9 Sesonger:

Velkommen til «Riverdale», en tilsynelatende idyllisk småby hvor alle kjenner alle og ingen har rent mel i posen, på ekte «Twin Peaks»-vis. 

Denne mørke moderniseringen av de elskede Archie Comics-seriene tar for seg KJ Apa i rollen som kjekkasen Archie Andrews, som blir dratt inn i et grusomt mysterie når en av skolens mest populære gutter blir funnet drept. 

Tenåringsdramaet er ingen stor prisvinner, men med mye camp, en heftig dose selvironi og dyktige seriestjerner har den for mange blitt en stor guilty pleasure-serie. 

Dens overdramatiske, men ironiske natur gir den en unektelig og nærmest umiddelbar underholdningsverdi - noe som har gjort den til en av strømmetjenestens mest populære originalserier i en rekke andre land. 

– «Riverdale» burde gi brekninger. Problemet er bare at den er veldig bra, skrev Dagbladets anmelder om seriens første sesong.

 Serien er nå tilbake med sesong fem, og nye episoder utkommer ukentlig.

Superstore

Sjanger: Komedie IMDB Score: 7,8 Sesonger: 5

Misfornøyde kunder, knallharde arbeidsvilkår og det beste (verste?) av amerikansk kapitalisme står i sentrum av denne jobbkomedien.

Serien tar for seg de til tider hardtarbeidende ansatte ved det fiktive supermarkedet «Cloud 9», med den ferske dealisten Jonah og skiftlederen Amy («Ugly Betty»-stjernen America Ferrera) i spissen. 

Hverdagen i Cloud 9 samsvarer ikke med Jonahs forventninger, da supermarkedet i virkeligheten involverer langt flere illsinte vaskebjørner og nakne kunder enn det han kunne ha sett for seg. 

«Superstore» er svært lett å like for fans av andre glimrende «jobbserier» som «Parks & Recreation» og «The Office». Med fem sesonger ute er den dessuten svært bingevennlig, og gjør seg absolutt best når den slukes fire-fem episoder i slengen. 

Blant andre TV-nettstedet VOX omtalte serien som den beste arbeidslivskomedien på TV under dens andre sesong

Se serien her.

Fran Lebowitz og byen

Sjanger: Humor / Dokumentar  IMDB Score: 8,2 Sesonger: 1

Noen mennesker har evnen til å kunne skape et interessant samtaleemne om absolutt alt mellom himmel og jord. Stjerneforfatteren Fran Lebowitz er et slikt menneske, og når selveste Martin Scorsese setter seg ned for å lage en dokuserie med henne har vi vansker for å tro at resultatet kunne ha blitt noe annet enn glimrende. 

Lebowitz er spesielt kjent for sine skarpe kommentarer om det moderne amerikanske livet, sett fra hennes ståsted som en knallhard New York-er. Kort fortalt betyr det at hun snakker rett fra levra om alt mulig, som kommer tydelig frem i den nye «Fran Lebowitz og byen».

Tilbakemeldingene for dokuserien har så langt vært svært positive. Blant andre Aftenposten gir en strålende terningkast 5-anmeldelse av serien, og kaller Lebowitz selv for et «fenomen». 

Lupin

Sjanger: Action / Krim  IMDB Score: 7,8 Sesonger: 2

Maurice Leblancs berømte Arsène Lupin-karakter er en slags anti-versjon av Sherlock Holmes: Han er en gentleman uten like, et imponerende geni og viktigst av alt: En mestertyv. 

I denne franske actionserien møter vi en desperat far som finner inspirasjon i de klassiske fortellingene om tyven, og bestemmer seg for å ta i bruk sin sjarm til å lure sin vei inn blant Paris’ kriminelle takter - og muligens få hevn for hans avdøde far i samme slengen. 

Biljakter, rådyre juveler og høykriminelle forretningsmenn er nøkkelord for denne heftige krimserien. 

– I god Netflix-ånd er «Lupin» en serie som dyrker stilige overflater, snertne replikker, saftig såpedramatikk og høyspente situasjoner, skriver P3s anmelder som gir terningkast 4

Virgin River

Sjanger: Romantikk  IMDB Score: 7,5 Sesonger: 2

Sykepleieren Melinda «Mel» flykter fra fortiden og bestemmer seg for å bosette seg i idylliske og landlige Virgin River. Her vil hun starte et nytt og ukomplisert liv, men det er lettere sagt enn gjort når romantikken står på døren og hun ennå ikke har leget sine tidligere sår… 

Den såpe-aktige romantiske serien er basert på Robyn Carrs bestselgende romanserie, og har Alexandra Breckenridge og Martin Henderson i hovedrollene som de sukkersøte turtelduene Mel og Jack. 

– Det er som en Dawson’s Creek for knuste voksne, skriver The Guardian og kaller serien for en kur mot vinterdepresjon. 

Til innsjøen

Sjanger: Skrekk / sci-fi IMDB Score: 7,2 Sesonger:

I nesten et helt år har vi ventet på at denne serien skulle ha premiere utenfor produksjonslandet Russland. Men, «Til Innsjøen» - eller «Epidemiya» som den egentlig heter - er ikke like virkelighetsfjern nå som den var den gang, og kan kanskje bli litt mye for noen. 

Serien tar nemlig for seg en pandemi som treffer Russland og truer samfunnet slik vi kjenner det. Med andre ord klare paralleller til virkelighetens verden, og samtidig er Yana Vagners skrekkfortelling en av høstens skumleste serier. 

Vi følger en splittet og dysfunksjonell familie som legger på flukt når pandemien inntreffer, med et eneste håp: Å finne et trygt tilfluktssted på en øde øy i nordvest. 

Dette er på-kanten-av-sofaen-spenning fra start til slutt, og er definitivt verdt en titt om du kjenner deg i humør til en god thriller. Om du skulle trenge videre bevis: Kongen av skrekk Stephen King kaller den en «pretty darn good» serie.

PS: Denne finnes med både russisk og engelsk tale!

NB: Filmenes IMDB-score er basert på poengsummen serien eller filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler