Best på Netflix akkurat nå

Best på Netflix akkurat nå

Her er en oppdatert liste over de beste filmene og seriene Netflix har å by på.

Det begynner å ligne en naturlov: Ny uke betyr en drøss ferske godbiter i Netflix-biblioteket. Men hva skal du gå for?

Nedenfor har vi plukket ut våre favoritter blant strømmetjenestens massive utvalg. Listen oppdateres hver uke med våre anbefalinger innenfor en rekke sjangre.

Sjekk innom hver uke for tips til hva som er best på Netflix akkurat nå!

Netflix på boksen: Slik fungerer det

Troll

Sjanger: Fantasy / Spenning Lengde: 103 minutter 

Hva skjer om du tar de tradisjonelle norske trolleventyrene og gir dem the Hollywood treatment med et heftig budsjett og spesialeffekter? Det ønsker Roar Uthaug å finne ut med hans nye monsterfilm. 

«Troll» forteller en actionfylt spenningshistorie om et mytisk vesen som våkner fra dyp dvale etter en sprengning på Dovre. 

Som en slags norsk utgave av de klassiske japanske Godzilla-filmene, dog med flere stilaktige fellestrekk med de nymoderne Hollywood-utgavene av filmene, beveger det gigantiske trollet seg mot sivilisasjon. 

Kan man klare å stoppe det før det gjør for store skader på fedrelandet vårt? 

Kritikerne har hatt gode ting å si om Netflix-satsingen, deriblant Filmpolitiet som trillet en femmer på terningen: 

– «Troll» er absolutt god nok til å gi en ny generasjon sansen for våre skumleste eventyrfigurer, skriver anmelderen.

Filmen har premiere 1. desember.

Dead to Me

Sjanger: Komedie / Drama IMDB-score: 8.0 Sesonger:

Vennskapet som oppsto mot alle odds har holdt seg, og den populære Netflix-serien «Dead to Me» er nå ute med sin siste sesong.

Serien handler om Jen (Christina Applegate) og Judy (Linda Cardellini) som møtes i en sorggruppe etter at de begge har mistet mennene sine. På tross av to komplett ulike personligheter og flere mørke hemmeligheter, utvikler de to et nært vennskap, og snart har de flere hemmeligheter sammen enn hver for seg.

Hovedrolleinnehaverne har høstet mye ros for sitt samspill, og kjemien mellom dem har gjort serien til en av de mest sette i USA. 

I seriens siste sesong sørger serieskaper Liz Feldman for at venninnene virkelig får kjørt seg, når de mørkeste hemmelighetene gradvis kommer frem i lyset.

The Crown

Sjanger: Drama IMDB Score: 8,7 Sesonger: 5

Kronjuvelen i Netflix-katalogen er endelig tilbake for en ny runde, og det begynner å bli tydelig at denne serieperlen gjør seg klar for å runde av. 

«The Crown» følger det turbulente livet til Storbritannias kongehus, med hovedfokuset lagt på dronning Elizabeth selv. 

Saftige skandaler, en nasjon som stadig mister interessen for å ha et kongehus og intense politiske uenigheter - om det gjelder landets politikk eller den sosiale politikken innad i Buckingham Palace. 

Etter et par forrykende sesonger med Olivia Colman i hovedrollen går nå stafetten til en ny kvinne blant Storbritannias skuespillerelite: Imelda Staunton. 

Under årets sesong opplever dronningen at familien hennes splittes og ødelegges fra innsiden - noe som kan ha store konsekvenser for rollen til det britiske monarkiet.

Blockbuster

Sjanger: Komedie Sesonger:

Var du glad i arbeidskomedien «Superstore»? Da bør du sjekke ut denne her. 

«Blockbuster» tar for seg en nær svunnen tid, nemlig tiden da folk fortsatt dro til en forretning for å leie filmer. Mens vi i Norge gjerne dro på Mix for å finne noe nytt å se, var den virkelige kjeden «Blockbuster» er nærmest synonymt med slike forretninger for amerikanere.

Denne Netflix-komiserien tar for seg den aller siste «Blockbuster»-avdelingen som gjenstår etter at alle de andre gikk konkurs (en utvikling som Netflix ironisk nok bidro vesentlig til). 

Her følger vi de ansatte ved forretningen, som desperat prøver å holde humøret oppe og dørene åpne.

The Stranger

Sjanger: Thriller IMDB-score: 6,6 Lengde: 117 minutter

Netflix’ nye thrillerfilm kommer akkurat i tide til å underholde oss på mørke høstkvelder. 

«The Stranger» er basert på den sanne historien som tidligere har blitt fortalt i boken «The Sting: The Undercover Operation That Caught Daniel Morcombe’s Killer». 

Her skildres kriminaletterforskningen av et forsvunnet barn, og vi følger konstabelen som går undercover for å komme tett innpå sakens hovedmistenkte. 

I løpet av operasjonen blir etterforskeren kanskje litt for vennlig med den mistenkte, og det blir vanskelig å opprettholde et objektivt perspektiv på saken.

The Playlist

Sjanger: Biografisk drama Sesonger:

Historien om en av Nordens største techsuksesser, Spotify, blir brakt til liv i denne Netflix-serien.

Med god hjelp fra Oslo-regissøren Per Olav Sørensen («Hjem til jul», «Quicksand») skildrer serien hvordan svenske Daniel Ek tok innersvingen på både Apple og Google og laget musikkbransjens første strømmetjeneste. 

Hvordan kunne man selge inn en idé til plateselskapene om at løsningen for å hindre folk i å laste ned piratkopiert musikk fra The Pirate Bay var å la folk kunne strømme all musikk digitalt – nærmest kostnadsfritt? 

De første anmeldelsene for serien har vært svært positive. Techradar var blant de mest positive, som gav toppkarakter:

— Dette Netflix-dramaet om Spotifys oppstart har ingen rett til å være så god som den er. For guds skyld, ikke gå glipp av den, skriver nettstedet.

Derry Girls

Sjanger: Humor IMDB-score: 8.5 Sesonger: 3

Med sin sylskarpe skrivepenn har irske Lisa McGee skrevet en nesten-biografisk serie om hennes oppvekst i Derry (offisielt Londonderry, avhengig av hvordan man så på den politiske situasjonen på den tiden). 

«Derry Girls» følger en gruppe skoleelever ved en katolsk jenteskole som prøver å leve normale, hormonfylte tenåringsliv under de indre konfliktene som preget nasjonen den siste halvdelen av 1900-tallet. 

Bombetrusler og konflikter forstyrrer den fine flyten av forelskelser, fester og Take That-idolisering for jentegjengen Erin, Orla, Clare og Michelle. 

Ting blir ikke mindre kompliserte når James - Michelles engelske fetter - blir tvunget til å begynne på jenteskolen av frykt hvor hva de nord-irske guttene ville gjort med en engelskmann. 

Humoren er frekk og nådeløs, og hver episode er tettpakket med gøyale øyeblikk fra den dysfunksjonelle godgjengen.

Nå er den tredje og avsluttende sesongen her, og det er på tide å ta farvel med det sjarmerende rollegalleriet. De siste episodene sparer ikke på kruttet, og lar serien gå ut med et smell.

The Midnight Club

Sjanger: Skrekk Sesonger:

Med hitserier som «The Haunting of Hill House», «Midnight Mass» og «The Haunting of Bly Manor» bak seg, er det lite tvil om at Mike Flanagan har blitt Netflix’ nye grøsserkonge. 

Nå ser skrekkmesterens nye serie her, «The Midnight Club», som en glimrende oppladning til Halloween og høstmånedene. 

Her følger vi en gruppe unge mennesker som er uhelbredelige syke ved et sykehjem. De syv møtes ved midnatt hver kveld for å fortelle hverandre skumle historier. De lager en pakt om at den første av dem som dør, får i ansvar å kommunisere med de andre fra graven. 

Etter at den første pasienten dør, begynner mystiske ting skje ved sykehjemmet. 

Er du glad i deilig skrekk og engasjerende karakterer, er «The Midnight Club» et glimrende valg.

Blond

Sjanger: Biografisk drama IMDB-score: 6.2 Lengde: 2 timer og 46 minutter  

Etter ørten dokumentarer og filmer, er det fullstendig lov å spørre om det faktisk finnes flere aspekter ved Norma Jean, også kjent som Marilyn Monroe, sitt liv som er verdt å skrive om. 

Og svaret, om man spør forfatter Joyce Carol Oates og filmskaper Andrew Dominik, det er noe tilnærmet et ja. 

Dominik står nemlig bak storfilmen «Blond», en adapsjon av Oates’ roman ved samme navn som utkom i 2000. Her skildres en nokså oppdiktet side av sexsymbolets kompliserte privatliv, og hvordan det utspiltes i skyggen av en berømmelsen verden knapt har sett maken til. 

Ana de Armas («Knives Out») står i spissen som Monroe selv. Ved hjelp av en platinablond parykk (?) og litt sminke er likheten slående, en faktor som definitivt har bidratt til å gjøre «Blond» til en av 2022s mest omtalte filmer. 

Tilbakemeldingen fra seere har så langt vært litt lunken. 

– «Blond» kan være vanskelig å se, da den vipper mellom å kommentere på utnyttelse og samtidig bidrar til det, men Ana de Armas skinnende opptreden gjør det vanskelig å se bort, oppsummerer Rotten Tomatoes.

Snabba Cash

Sjanger: Krim IMDB: 7,6 Sesonger: 2

Det er duket for en ny runde med «Snabba Cash»; Netflix’ nyskapning av den moderne svenske filmklassikeren basert på Jens Lapidus’ hardkokte roman «Cash». 

«Cash» vakte berettiget oppsikt da den kom i 2006, og filmtrilogien som fulgte, med Joel Kinnaman i hovedrollen som levemannen Johan «JW» Westlund, la fundamentet for det meste annet av brutal skandinavisk action fra «veltilpassede» finansmiljøer. 

I Netflix-serien kolliderer livene til en ambisiøs forretningskvinne, et sjarmerende gjengmedlem og en vanskeligstilt tenåring i en desperat og nådeløs kamp om rikdom. At handlingen er lagt til et såkalt startup-miljø, gjør den ikke mindre relevant for 2022. 

Dagbladets TV-anmelder Christopher Pahle omtalte i 2021 seriens første sesong som «bortimot perfekt». 

Forventningene til seriens andre sesong er med andre ord skyhøye. 

Patton Oswalt: We All Scream

Sjanger: Standup-komedie 

Moromannen Patton Oswalt er kanskje best kjent for norske seere for sin skuespillerprestasjon i «Kongen av Queens» sammen med Kevin James. 

Men Oswalt er også en dreven standup-komiker, og har gjort en rekke komispesialer på Netflix. «We All Scream», Oswalts fjerde komisatsing på Netflix, har nå inntruffet strømmetjenesten og man kan ikke si annet enn at mannen er i storform. 

I spesialen tar Oswalt for seg en rekke tema, som hva som skjer med oss og kroppene våre når alderdommen inntreffer, og hvordan han egentlig kunne ha blitt et mye bedre menneske om han bare hadde fulgt punktlisten han skrev for seg selv under pandemien. 

Resultatet? Lattermildt og glimrende.

Forsvinningen - Lørenskog 18. oktober 2018

Sjanger: Krim / Drama Sesonger: 1

Denne uken er det duket for en Netflix-debut som sannsynligvis få av oss så komme: Dramatiseringen av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. 

Med stor hjelp fra et knippe norske skuespillerstjerner tar serien for seg hendelsene rundt Hagens forsvinning høsten 2018 og etterforskningen som fulgte. 

Hagen, som er kona til milliardæren Tom Hagen, blir tilsynelatende kidnappet, og det foreligger drapstrusler fra de påståtte kidnapperne dersom politiet eller pressen involveres. 

Når Tom Hagen blir utnevnt som en mistenkt, går pressen løpsk.

Cobra Kai

Sjanger: Action / Komedie IMDB: 8,5 Sesonger: 5

Netflix’ fortsettelse av «Karate Kid»-universet tar også i år nostalgien til et helt nytt nivå.

«Cobra Kai» tar for seg de samme karakterene fra filmene. Johnny Lawrence, Daniel LaRusso og John Kreese pusher 50 og vel så det, og stiller nå som semi-avdankede rollemodeller for en ny generasjon med karate kids.

Her kombineres blåveiser, sjarm, humor og en dæsj drama med et nydelig resultat som har sjarmert både gamle og nye fans.

Denne sesongen ser vi hvordan den intense Terry Silver (som kjenninger av filmserien vil huske fra «The Karate Kid III»), nå utvider Cobra Kai-imperiet i håp om å gjøre hans nådeløse karatestil til standarden for byen. 

I håp om å fikse noe av skadene han forårsaket forrige sesong, prøver LaRusso å hente inn hjelp fra en gammel kamerat.

End of the Road

Sjanger: Action / Thriller IMDB-score: 7.8 Lengde: 1 time og 29 minutter

Queen Latifah og Chris Bridges, også kjent som rapperen Ludacris, leder an i denne intense actionthrilleren. 

De to spiller søster og bror på biltur sammen med førstnevntes barn, på vei sørover i USA for å finne sitt nye hjem. 

Men, det som skulle være en hyggelig tur blir fort turbulent når familien snubler over et mord som fører dem rett inn i et blodig mysterium. Som de eneste vitnene til drapet blir familien plutselig målet til morderen, som gjør alt for å få tak i dem.

Mo

Sjanger: Komedie / Drama IMDB-score: 7.4  Sesonger: 1

Fra skaperne av kritikerfavoritten «Ramy» kommer nå en ny komiserie som ser ut til å treffe like godt.

«Mo» er løst basert på den ekte oppveksthistorien til den palestinsk-amerikanske komikeren Mo Amer, som selvsagt spiller seg selv i serien. 

Mo er bosatt i Houston i Texas; et sted som er like preget av kulturelt mangfold som det er preget av uvitenhet. Som palestinsk flyktning midt i arbeidet med å søke asyl i statene, dras han i mange ulike retninger – men hvem er han egentlig? 

Kritikerne har lagt sin elsk på serien. Både Amers humoristiske tone, sjarm og perspektiv som en flyktning hylles. 

– Det er umulig å ikke umiddelbart bli investert i denne varme, og rørende komedien, skriver The Guardian i deres anmeldelse av serien.

Kleo

Sjanger: Action / Drama IMDB-score: 7.4 Sesonger: 1

Året er 1990. Vi befinner oss i Berlin etter murens fall, og blir introdusert for leiemorderen Kleo; en fargeklatt av en dame. 

Kleo har nettopp blitt løslatt fra fengsel grunnet amnesti for politiske fanger. Det første hun bestemmer seg for å gjøre å finne ut hvem som sørget for at hun ble fengslet. Tross alt var det ytterst få som visste om det siste drapet hun utførte – så hvordan fant politiet henne? 

Resultatet er en rask, spenstig og hard actionperle som vil holde deg fengslet fra begynnelse til slutt. 

– «Kleo» er kanskje ikke den første serien som prøver seg på [denne typen historie], men den er uansett et underholdende, stilig og cinematisk eventyr, skriver The Guardian. 

Likte du «Killing Eve» kan du trygt sjekke ut denne.

Echoes

Sjanger: Mystikk / Drama IMDB-score: 5.7 Sesonger:

De identiske tvillingene Leni og Gina deler en farlig hemmelighet: Hele livet har de byttet roller, slik at de hver for seg alltid har delt alt. De deler på to ektemenn, to hjem og to barn. 

Dette har fungert nærmest feilfritt for dem, helt til en av dem forsvinner sporløst og det begynner å dukke opp truende, anonyme meldinger. 

«Echoes» tar for seg mysteriet som følger. Hvor har Leni blitt av? Og er det noen som vet om hemmeligheten deres? 

Til tross for litt lunken mottakelse hos pressen, byr «Echoes» på et spennende premiss og et rykende hett rollegalleri. Serien har fort blitt en seersuksess hos Netflix, og debuterte i topp 10 i Norge. 

Er du glad i lettbeint, oppslukende mystikk er denne verdt en titt! 

Royalteen: Arvingen

Sjanger: Drama / Romantikk 

Netflix’ norske utvalg utvides stadig, og denne gangen er det det norske monarkiet som står i fokus hos strømmetjenesten. Vel, en fiktiv utgave av det. 

«Royalteen: Arvingen», som er basert på boken «Arvingen» av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug, tar for seg tenåringen Lena som begynner på ny skole i Oslo. 

Etter en kaotisk og nærmere traumatisk opplevelse på den forrige skolen som førte til at Lena flyttet, ser hun frem til en stille og anonym høst i den nye klassen. 

Det eneste problemet: Klassens nyeste elever er kronpris Karl «Kalle» Johan (Mathias Storhøi) og prinsesse Margrete (glimrende spilt av Elli Rhiannon Müller Osborne).  

Lena utvikler et tett og intenst bånd til den kjekke kronprinsen – men vil hun få innpass i familien hans? Og vil han akseptere henne, til tross for hennes mørke hemmeligheter?
Fans av svenske «Young Royals» bør legge denne til i listen sin.

The Sandman

Sjanger: Fantasy IMDB-score: 8.0 Sesonger:

Glad i dype og omfattende fantasyverdener som «The Witcher» som man kan forsvinne helt inn i? Da er «The Sandman» sannsynligvis noe for deg.

Serien er basert på den svært populære og elskede tegneserien til fantasymester Neil Gaiman som ble utgitt mellom 89 og 96. Satt til en annen verden kalt «The Dreaming», hvor vi alle havner når vi lukker øynene og sovner. 

Denne verdenen blir styrt av drømmenes mester, «The Sandman» (Tom Sturridge). Han skaper våre drømmer og fantasier, og når han blir bortført og holdt i fangenskap i over et århundre har det katastrofale følger for menneskeheten. 

Litt sakte tempo til tross, har den 10-delte serien høstet veldig gode tilbakemeldinger fra presse og publikum (86% positive anmeldelser på Rotten Tomatoes er absolutt ikke dårlig).

Etter flere tiår med forsøk på å lage en adapsjon av tegneserien, kan det virke som om Netflix har prestert å skyte gullfuglen med Neil Gaimans materiale.

Kjærlighet og anarki

Sjanger: Romantisk komedie IMDB-score: 7.4 Sesonger: 2

Netflix og söta bror har hatt en rekke glimrende samarbeid, og «Kjærlighet & anarki» (også kjent som «Love & Anarchy») er intet unntak.

Serien tar for seg Sofie, en etablert og suksessrik kvinne, begynner i en sjefsrolle hos et bokforlag. Alt ser ut til å gå på skinner, helt til en av de ansatte får tak i sensitive bilder av henne og tvinger henne til å gjøre flaue (men uskyldige) ting for å hindre fotografen i å spre dem.

Det er en uortodoks og semi-problematisk begynnelse på et bekjentskap på kontoret, men Sofie og Max begynner etter hvert å lære hverandre å kjenne - og veddemålene og utpressingen blir mer vennlig og frivillig fra begge sider.

Det er komisk, sjarmerende og ikke minst uventet.

Kritikerne er også fornøyde med den svenske Netflix-hiten. Nettstedet Lyd og Bilde skryter av seriens emosjonelle dybde og «sjarmerende humor»: 

– Andresesongen av den svenske sjarmbomben skifter retning, men er tro mot sitt originale konsept, skriver anmelderen.

The Umbrella Academy

Sjanger: Fantasy / Action IMDB-score: 8.0 Sesonger: 3

Om du har begynt å kjenne på tørken i superheltfilmer, har Netflix redningen din (for nå): Tredje sesong av den fantastisk absurde «The Umbrella Academy» er ute nå.

Den kritikerroste superserien er basert på Dark Horse Comics-serien skapt av ingen ringere enn My Chemical Romance-vokalisten Gerard Way og Gabriel Bá. I løpet av fjoråret havnet den på manges favorittlister, og årets dose episoder imponerer enda mer enn første.

Handlingen er, tross litt kompleks til tider, svært engasjerende. Syv barn med overnaturlige krefter blir adoptert av den litt vel eksentriske milliardæren Reginald Hargreeves, som trener dem opp til å bli med i et lag av superhelter kalt «The Umbrella Academy». 

I et eventyr preget av tukling av tiden, må den dysfunksjonelle familien stå sammen for å hindre en alt-ødeleggende global katastrofe. 

Kritikerne melder at tredje sesong av serien holder koken. Nettstedet AV Club skriver blant annet at de nye episodene av «The Umbrella Academy» «aldri slutter å være kjempegøy». 

Er du glad i superhelter og absurditeter og nydelige karakterer, er sannsynligvis denne her akkurat det du trenger.

Peaky Blinders

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 8,8 Sesonger: 6

Storbritannia kan virkelig kunsten å lage glimrende krim, og periodeperlen «Peaky Blinders» utgjør sannsynligvis noe av det beste som har blitt laget innen sjangeren i moderne tid. 

Serien er basert på en virkelig kriminell gjeng (som den også har hentet sitt navn fra), og finner sted i kjølvannet av første verdenskrig. 

Cillian Murphy står i spiss som Tommy Shelby, den sleipe og ikke minst ambisiøse lederen av Peaky Blinders-gjengen. 

Shelby jobber hardt for å holde kontroll på Birminghams mørke underverden, noe som er alt annet enn enkelt når Winston Churchills vaktbikkje Major Chester Campbell inntar byen for å rydde opp i det illegale rotet som har bygget seg opp der. 

Etter seks intense og nervepirrende sesonger runder nå «Peaky Blinders» av, og kritikerne er enige: Avslutningen er intet annet enn mesterlig.


Love, Death & Robots

Sjanger: Sci-fi / Fantasy IMDB-score: 8,4 Sesonger:

«Love, Death & Robots» er et glimrende eksempel på hvordan animasjon som et medium fjerner alle former for begrensninger for kreativiteten og historiefortellingen. 

Denne glimrende sci-fi-serien kommer fra «Deadpool»-regissøren Tim Miller og film- og TV-legenden David Fincher («Mindhunter», «House of Cards», «Zodiac»), som har lagt grunnlaget for et helt unikt og oppslukende univers. 

Hver episode tar for seg en egen fortelling, skrevet og animert av forskjellige studio, som tar for seg ulike variasjoner av seriens tema: kjærlighet, død og selvsagt roboter. 

Denne fremgangsmåten gjør «Love, Death & Robots» til en gripende, nyansert og ikke minst fascinerende serie hvor det er umulig å forutse hva som kommer til å skje.

Stranger Things

Sjanger: Fantasy / Drama IMDB-score: 8,7 Sesonger: 4

Duffer-brødrenes seriehyllest til science fiction-sjangeren og det nydelige 80-tallet er utvilsomt en av Netflix-bibliotekets største titler. Spenning, en imponerende skuespillerstab og et nostalgi-tungt lydspor – «Stranger Things» har hele pakken.

Historien i «Stranger Things» følger småbyen Hawkins, hvor mystiske og overnaturlige ting finner sted. Når serien begynner, følger vi en ung mor (Winona Ryder) som prøver å finne hennes bortkomne sønn Will, som tilsynelatende befinner seg i en slags skummel skyggedimensjon. 

Samtidig dukker en ung jente ved navn «Eleven» opp i byen (Millie Bobby Brown), som er i besittelse av overnaturlige evner. Hun finner trygghet i en gjeng bestående av nerdete gjeng skolebarn, som begynner å etterforske hennes opprinnelse. 

Når hitserien nå vender tilbake for sin fjerde (og nest siste!) runde, er det med et tungt budsjett bak seg (det nevnes at Netflix har brukt ca 292 millioner norske kroner per episode). Strømmetjenesten mener med andre ord alvor, og lover en særdeles imponerende sesong.

Sesong 4 har premiere 27. mai.

The Lincoln Lawyer

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 7,7 Sesonger: 1

Kan man være en respektabel forsvarsadvokat selv om kontortiden tilbringes i baksetet på en bil?

Mickey Haller mener i hvert fall det. Haller har nemlig ikke et eget kontor, kun fine Lincoln-biler. Han kjører disse til og fra rettssakene, og forbereder seg i baksetet mellom de rettslige rundene - derav kallenavnet «The Lincoln Lawyer».

I den ferske serien, som på norsk har fått tittelen «Loven i en Lincoln», følger vi Haller når han plutselig arver et helt advokatbyrå og han får en håndfull straffesaker i fanget.

«The Lincoln Lawyer» er basert på de populære bøkene til forfatter Michael Connelly. Connelly har også skrevet bøkene om Harry Bosch, som kildematerialet til krimfavoritten «Bosch». 

Serieadapsjonen kommer fra ingen ringere enn David E. Kelley, TV-veteranen som står bak gigantsuksesser som «Big Little Lies», «Nine Perfect Strangers» og «Big Sky», samt advokatperlen «Ally McBeal». Forventningene var med andre ord høye da det ble annonsert at Kelley skulle gjøre en ny storserie for Netflix - og «The Lincoln Lawyer» skuffer ikke.

Er du glad i krimserier av den gode, gamle sorten, vil «The Lincoln Lawyer» falle i smak.

Clark

Sjanger: Drama / Krim Sesonger: 1

Netflix’ dramaserie «Clark» tar for seg sannhetene og løgnene om den virkelige Clark Olofsson, en notorisk svensk bankraner som i stor grad stod for populariseringen av Stockholmsyndrom-uttrykket. 

Serien, som byr på en dramatisert versjon av den virkelige historien, viser hvordan Olofsson sjarmerte en hel nasjon - til tross for alle anklagene mot ham om narkotikasmugling, mordforsøk og brutal vold. 

Superstjernen Bill Skarsgård («It», «Castle Rock») står i spissen av «Clark», noe som sannsynligvis er nok for å selge serien for mange. 

Med hans storartede skuespillerprestasjoner og stjerneregissør Jonas åkerlund på regi, er det ikke vanskelig å forstå at «Clark» har blitt en svensk fulltreffer.

Russian Doll

Sjanger: Mørk komedie IMDB-score: 7.8 Sesonger: 2  

Ingen klandrer deg om du har glemt denne glimrende thrillerkomedien om en kvinne som konstant gjenopplever sin egen død. Det er tross alt tre år siden den første sesongen av «Russian Doll» toppet kritikerlistene og hentet inn en haug med nominasjoner til TV-bransjens største prisutdelinger. 

Denne uken er Natasha Lyonne og karakteren Nadia tilbake med en ny sesong, og det finnes nok ikke et bedre tidspunkt å bli med på tidsmoroa på. 

Etter å ha kommet seg ut av et intenst eventyr preget av tidsreise og møter med seg selv i fortiden, snubler Nadia nå over et nytt eksistensielt eventyr. 

En tur med New Yorks undergrunnsbane sender henne nemlig tilbake til 1982, året hun ble født, og hun blir fanget opp i et mysterium som involverer hennes egen familie. 

Er du glad i eksistensielle sci-fi serier som ikke er redd for å bli litt vel sære, bør «Russian Doll» absolutt være på listen din.

Borgen: Riket, makten og æren

Sjanger: Politisk drama IMDB: 8,5 Sesonger: 1

Nesten et helt tiår har gått siden Danmarks største politiske drama rundet av etter tre knallharde sesonger. Nå vender Birgitte Nylund tilbake i Netflix og DR1-samarbeidet «Borgen: Riket, makten og æren». 

En del har endret seg siden seriens tredje sesong. Tidligere statsminister Birgitte Nylund er Danmarks utenriksminister, hvor hun står overfor en ny krise. 

Den nye sesongen, som er frittstående og kan sees uten forkunnskap om den originale serien, tar for seg en alvorlig uenighet knyttet til olje på Grønland som holder på å bli en massiv internasjonal krise. 

Det blir også et gjensyn med en rekke andre fra originalseriens rollegalleri, deriblant Nylunds gamle kommunikasjonssjef Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen) som nå er tilbake i journalistikken. 

PS: Netflix har også de tre første sesongene av serien under originalnavnet «Borgen».

Serien har premiere på Netflix 14. april.

Top Boy

Sjanger: Krimdrama IMDB: 8,4 Sesonger: 2

Historien til «Top Boy» kan minne litt om en berg-og-dal-bane. 

Det britiske krimdramaet debuterte først på Channel 4 i 2011, hvor det ble møtt med strålende kritikk og skyhøye seertall. Etter to sesonger ble det brått slutt.  

Ting stod stille helt frem til Netflix og rapperen Drake ble interessert i serien i 2017. Etter det tok det ikke lang tid før en ny versjon av «Top Boy» inntok strømmetjenesten med de originale manusforfatterne og Drake som produsent. 

De nye sesongene (som Netflix litt forvirrende omtaler som sesong 1 og 2) fortsetter historien om Dushane, Sully og Dris og Londons hektiske narkoscene, som preges av stadige maktkamper mellom leverandørene. 

Serien høster stadig nydelig kritikk fra både seere og kritikere. Blant andre The Independent gir årets sesong toppkarakter og skriver at Netflix’ og Hollywood-pengene har klart å bevare «en av de beste seriene som finnes på TV».

Er du fortsatt på jakt etter en serie som kan fylle tomrommet «The Wire» etterlot seg på slutten av 2000-tallet, så bør «Top Boy» være midt i blinken. PS: Om ikke to sesonger er nok, så ligger de to originale sesongene også på Netflix under tittelen «Top Boy: Summerhouse».

Bridgerton

Sjanger: Drama IMDB-score: 7.3 Sesonger: 2

Da periodedramaet «Bridgerton» først debuterte i romjulen 2020, knuste den så og si alle rekorder den kunne knuse.

Netflix avslørte kjapt at serien var deres største seriesuksess noensinne med hele 82 millioner seere – kun slått av «Squid Game» i ettertid. 

Serien tar for seg den britiske overklassefamilien Bridgerton, i en alternativ versjon av regenttiden og 1800-tallets London. 

Blant Bridgerton-familiens åtte gifteklare barn er det fagre Daphne som tiltrekker mest oppmerksomhet fra det motsatte kjønn. Selv viser hun egentlig svært lite interesse for ekteskap i det hele tatt. 

Samtidig som overklassemenneskene prøver å manøvrere seg gjennom en bølge av passende og upassende frierier, skaper det sladderpregede flygebladet til anonyme Lady Whistledown problemer i de øvre sosiale sirkler. 

«Bridgerton» kommer fra den skarpe skrivepennen til Shonda Rhimes («Inventing Anna», «Grey’s Anatomy»), og fungerer som en slags saftig blanding av «Downton Abbey» og «Gossip Girl».

Seriens andre sesong får skryt av anmelderne, deriblant IGN: 

– Bridgerton beviser at den har mye mer å by på, og Jonathan Bailey gir en gripende opptreden som sesongens sentrale Bridgerton-barnet. Kjemien hans med Simone Ashleys karakter er helt elektrisk, skriver nettsiden.

The Cuphead Show

Sjanger: Animasjon IMDB: 7,7 Lengde: 1 sesong

«The Cuphead Show» er et snurrig lite animasjonsdrops basert på det populære tv-spillet Cuphead, som i sin tur er inspirert av klassiske Disney-filmer («Steamboat Willie», «De tre musketerer»). Resultatet er en en kombinasjon av tørrvittigheter, absurditeter og slapstick-humor kombinert med friske spark til voksenlivets bekymringer.

Hver episode på 20 minutter føles akkurat passe lang, som en humoristisk vitamininnsprøytning på en litt døll dag. Og så er det jo gøy hvordan selve streken refererer til gamle Disney-kortfilmer, mens humoren, tematikken og tempoet minner mer om det beste/rareste fra Cartoon Network på 2000-tallet (noen som husker «Courage the Cowardly Dog»?).

Med andre ord: Hvis du liker kreativ og leken animasjonshumor som passer for både voksne og barn, kan «The Cuphead Show» være vel verdt å sjekke ut på en gråværsdag.

Formula 1: Drive to Survive

Sjanger: Dokumentar IMDB: 8,7 Lengde: 4 sesonger

Alle hjerter gleder seg når det trappes opp med en fjerde sesong av formel 1-fenomenet «Drive to Survive». Dokumentarserien om opp- og nedturene i Formel 1-sjåførenes fartsfylte liv – både på og av banen – har tatt Netflix (og verden) med storm. 

La gå at det er et samarbeid mellom Netflix og den offisielle Formel 1-organisasjonen, det vil si: det er en form for reklameplakat, dette her. Likevel oppleves ikke serien som akkurat dét, med frittalende intervjuobjekter, skildringer av sportens skyggesider og en ektefølt entusiasme for det som skjer på banen.

Anmelderne har latt seg begeistre; du trenger ikke å være interessert i Formel 1 for å like «Drive to Survive», skriver blant annet Aftenposten i sin anmeldelse.

One of Us Is Lying

Sjanger: Tenåringsdrama / Krim IMDB-score: 6,9 Sesonger: 1

Når studenten Simon omkommer etter en plutselig allergisk reaksjon mens han befinner seg i gjensitting, aner Bayview High-skolen ugler i mosen. 

Simon stod nemlig bak en sladregruppe på sosiale medier, noe som gir hver av de fire medelevene som også satt igjen motiv til å drepe ham. Hendelsen etterforskes, og det blir fort tydelig at en av elevene ikke snakker sant.

«One of Us is Lying» blander «The Breakfast Club» og «Gossip Girl», og oppleves som tenåringsdrama flest: glatt, ukomplisert og svært binge-vennlig. 

The Hollywood Reporter skriver at «One of Us is Lying» «glir rett inn i kategorien av serier du lett sluker over helgen» uten at du egentlig hadde planer om det. 

Likevel understreker anmelderen om at seriens ukompliserte kvaliteter gjør at den ikke nødvendigvis gjør et varig inntrykk på deg. 

Om du er på utkikk etter en fengende serie å sluke på en kveld hvor du bare trenger rå underholdning, vil denne gjøre susen.

Vikings: Valhalla

Sjanger: Action/historie  IMDB Score: 8,4 Sesonger: 1

TV-serien «Vikings» fikk etter hvert en enorm fanskare, etter sin debut i 2013 og opp mot seriefinalen i 2021. 

Derfor er det ikke så rart at Netflix har plukket opp hansken og laget en spinoff som er minst like like actionfylt som forgjengeren. 

Denne gangen foregår handlingen cirka 100 år etter historien i «Vikings», og det hele starter med massakrene på Sankt Brictiusdagen da den engelske kongen Æthelred II av England beordret drap på alle dansker som hevn for vikingenes herjinger. 

Dette ledet til en kjede av hevnaksjoner, med maktspill, vold og skjøre allianser. Fans av «Vikings» vil nok kjenne seg igjen, samtidig er det tydelig at et større budsjett gir mer spillerom. En ekstra bonus for nordmenn er det jo at Olav Haraldsson, Leif Erikson og Harald Hardråde alle er karakterer i serien – om enn ikke helt historisk nøyaktige, kanskje. 

Space Force

Sjanger: Komedie IMDB-score: 6,7 Sesonger:

Steve Carell står i spissen av nok en gøyal arbeidskomedie, og denne gangen tar han det hele til nye høyder. Bokstavelig talt.

Netflix’ «Space Force» tar alt vi elsket ved «The Office» og legger det til det ytre rom. Greg Daniels, skaperen av den klassiske sitcomen, tar denne gangen for seg grenen av det amerikanske forsvaret med ansvaret for romprogrammet. 

Carell spiller General Mark R. Naird, mannen som får hovedansvaret for militærets nye storsatsing. Her vendes velkjente romtroper opp-ned på festlige måter, samtidig som vi får servert heftig drama oppi det hele. 

Andre komistjerner som John Malkovich (kjent fra «The New Pope»), Jane Lynch («Glee»), Lisa Kudrow («Friends»), Ben Schwartz («Parks and Recreation») og Tawny Newsome («Bajillion Dollar Propertie$») stiller som Marks arbeidskollegaer og familiemedlemmer, som alle bidrar i den beinharde jobben med å få soldater på månen. 

Etter en litt treig førstesesong skrur seriens andre sesong humoren opp til 11. Flere nettsteder, deriblant Variety, skryter av hvordan «Space Force» roer ned tempoet og satser på mer jordnær komikk i de nye episodene. 

Er du glad i litt klein jobbhumor, vil du sannsynligvis sluke denne.

Young Wallander

Sjanger: Krim IMDB: 6,8 Lengde: To sesonger

Kurt Wallander kan sies å være prototypen på en middelaldrende og livstrøtt politietterforsker med alskens demoner i ryggsekken - det som etterhvert har blitt noe av en tynnslitt trope i krimsjangeren. Det anerkjenner Young Wallander, og spør: Men hvordan ble han slik?


I første sesong ble seerne med på Wallanders (Adam Pålsson) aller første sak, et grusomt og tilsynelatende politisk motivert drap på en ung innvandrer. Det litt underlig ulogiske, men samtidig smarte grepet, er at serien foregår i nåtidens Malmø (2020).

Aftenpostens anmelder lot seg derfor begeistre av at «serien holder koken helt inn som samtidskrim». Anmelder tilføyer riktignok at serien ender opp med å gjøre noen av de samme feilene som «samlebåndskrimmen», men at hovedrolleinnehaver Adam Pålsson overbeviser stort som den unge utgaven av Wallander.

Sesong to er ute nå.

Inventing Anna

Sjanger: Drama IMDB-score: 6,7 Sesonger: 1

Fra den sylskarpe skrivepennen til «Grey’s Anatomy»-skaperen Shonda Rhimes kommer «Inventing Anna» - en historie om svindel, bedrageri og instagramberømmelse blant New Yorks partyelite. 

Serien er basert på New York Times-artikkelen om den ekte Anna Sorokins, en kvinne i 20-årene som dro til USA og poserte som en styrtrik tysk arving i fire år.

Med en heftig «fake it ‘til you make it»-holdning bruker seriens Anna («The Americans»-stjernen Julia Garner) sin sosiale sjarm og karisma til å rundlure noen av New Yorks rikeste mennesker. 

Med et bredt og rikt rollegalleri, underholder «Inventing Anna» stort mens den dokumenterer Annas svindler. 

P3s Sigurd Vik gir serien terningkast 4, og kaller den “velspilt og lekkert produsert” til tross for at den til tider kan være litt langdryg. 

Om du slukte alt som var av andre Netflix-suksesser som «Bridgerton» og «Emily in Paris», vil du sannsynligvis digge denne også.

Tindersvindleren

Sjanger: Dokumentar IMDB-score: 7,4 Lengde: 114 minutter

En singel romantiker fra Lillestrøm og en mystisk, israelsk diamantarving står sentralt i en av vinterens særeste og heiteste Netflix-dokumentarer. 

«Tindersvindleren» viser hvordan en flørt på Tinder ledet norske Cecilie Fjellhøy inn i klørne på en bedrager. Simon Leviev påstod å være sønnen til en israelsk diamantmogul, og fristet med rikdom, privatfly og ikke minst en rå kjærlighet som ikke lignet noe annet. 

Så kom pengeproblemene som Cecilie måtte hjelpe med. Summene hun ble bedt om å sende over var langt fra ubetydelige, og hun var langt fra den eneste som falt for svindlerens sjarm. 

VG, som selv stod for artikkelen som avslørte den nå berømte svindleren, gir dokuserien terningkast fire

Anmelderen påpeker at det er litt skuffende at heller ikke Netflix-dokumentaren har prestert å ta en prat med Leviev, men understreker at dokumentarfilmen likevel har god underholdningsverdi.

Snowpiercer

Sjanger: Drama / Thriller IMDB Score: 6,9 Sesonger: 3

Fra Oscar-vinneren Jong Boon-Ho («Parasite») kommer en av de mest fascinerende science fiction-seriene vi har sett på en stund. «Snowpiercer» er en spenningsserie om klasseskille, den globale miljøkatastrofen og et tog i konstant bevegelse.

«Snowpiercer» er satt til år 2026, syv år etter at temperaturen på jordkloden har falt forbi det som er levelig for menneskeheten. Det diverse klimaet på kontinentene våre har blitt erstattet med tundralandskap, og det eneste levbare stedet på kloden er på luksustoget Snowpiercer - som holder varmen og energi ved å kjøre kontinuerlig. 

Snowpiercers inndeling blir et godt bilde på klassesamfunnets problematikk: De rikeste innbyggerne får luksusvogner med varme lys, akvarium, egne soverom og diskotek, mens de fattigste innbyggerne bor bak i lagervognene. Her skal man holde seg der man hører til, og ikke vandre mellom klassene. 

Seriens handlingsforløp får en pangstart: En overklasse-person blir drept på toget. For å finne den skyldige må “Head of Hospitality” Melanie (spilt av Jennifer Connelly) søke hjelp fra Andre Layton (Daveed Diggs); en gammel etterforsker som bruker dagene sine i fattigvognen på å planlegge et opprør mot overklassene. 

Folk med angst

Fredrik Backmans populære roman får nytt liv i serieformat - og resultatet faller absolutt i smak. 

«Folk med Angst» handler i utgangspunktet om et bankran, som utvikler seg til et mislykket gisseldrama, og den litt kronglete etterforskningen som følger.

De som får ansvar for å løse saken er far og sønn-duoen Jack og Jim, men på tross av at gjerningspersonen har involvert en haug mennesker er det få som virker interessert i å hjelpe til med etterforskningen.

Selv om etterforskningen ikke akkurat går sømløst, lykkes serien med å slå et slag for hjertevarmen mens den skildrer et Skandinavia hvor de rike lett blir rikere og de som har minst lett kan miste mer.

P3s anmelder triller en femmer på terningen og skryter av seriens sjangerblanding: 

– «Folk med angst» er en snodig blanding av krim, tullete komedie, nordisk sosialrealisme og hjertevarmt drama… Serien finner sin rytme og lykkes godt med det den prøver på, skriver P3.

Stay Close

Sjanger: Mysterie / Drama IMDB-score: 6,9 Sesonger: 1

Krimhistoriene til den amerikanske forfatteren Harlan Coben kjent for å by på nervepirrende stemning, interessante protagonister og ikke minst en fortid som aldri forblir begravd. «Stay Close» er intet unntak.

I denne glimrende miniserien blir vi kjent med tre mennesker: eksstripper og husmor Megan, etterforsker Michael og den mislykkede kjendisfotografen Ray.  

De lever tre vidt forskjellige liv, men får hverdagen snudd på hodet når en fersk forsvinning fører til at en 15 år gammel etterforskning gjenåpnes og lokalsamfunnets gamle sår rives opp.

The Guardian kaller thrillerserien «uimotståelig» og understreker at den er umulig å legge fra seg om du først trykker spill av.

For en krimentusiast blir sannsynligvis «Stay Close» årets første må-se-serie.

Don't Look Up

Sjanger: Satire IMDB: 7,5 Lengde: 138 minutter

En skildring av verdens undergang fra en regissør kjent for ablegøyer og smart satire, satt til vår konspiranoia-fremkallende kokkelimonke-tid? Ja, takk! «Don’t Look Up» er det nyeste bidraget fra manusforfatter- og regissør Adam McKay («The Big Short», «Anchor Man»), som nok en gang lykkes med å samle store skuespillere rundt et velskrevet manus.

Det starter med at astronom Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) gjør en observasjon på himmelen. En komet er på vei rett mot jorden, og den ligger an til å utslette alt liv – muligens? Sjefen hennes Dr. Mindy (Leonardo DiCaprio) gjør beregningene, og kan bekrefte at joda, det er 100 prosent helt sikkert at den vil utslette alt liv. Men der løsningen skulle ha startet, begynner i stedet problemene.

I en verden preget av falske nyheter, støy og illusjoner blir det i det hele tatt vanskelig å overbevise folk om noe som helst. I «Don’t Look Up» blir samtidsdiagnosen en kilde til både humor, forvirring, tårer – og skamfulle innsikter om oss selv. Se den!

«Don’t Look Up» har premiere på Netflix 24. desember.

The Witcher

Sjanger: Fantasy / Eventyr IMDB: 8,2 Sesonger: 2

Fra en glimrende fantasyroman til et glimrende rollespill og nå også til en glimrende TV-serie; Andrzej Sapowskis rike og middelalder-inspirerte univers slutter ikke å fascinere. 

«The Witcher» følger monsterjegeren Geralt of Rivia (spilt av Henry Cavill) gjennom en mørk og dyster verden preget av magi og trolldom. Skjebnen hans er knyttet til kronprinsessen Ciri og trollkvinnen Yennifer, og de må sammen finne en vei gjennom det ustabile landet og fiendene som truer. 

Seriens første sesong har vært en massiv suksess for Netflix, og den er blant strømmetjenestens mest sette serier noensinne på lik linje med «Bridgerton» og «Squid Game». 

– «The Witcher» er et adrenalinkick som helhjertet omfavner fantasysjangeren. Et ellevilt eventyr. Dette er helt magisk, skrev Serienytt i deres hyllest av en anmeldelse

Serieskaper Lauren Schmidt Hissrich har funnet gullformelen med «The Witcher», og oppfølgersesongen ser ut til å levere nok en dose heftig fantasyaction.

Arcane: League of Legends

Sjanger: Animasjon / drama IMDB: 9,3 Sesonger: 1

Denne kom litt overraskende på alle sammen, tror vi. Filmer og serier basert på spill har ikke vært kjent for å lykkes (med noen ferske unntak, som «The Witcher»), men med denne spillfortellingen har serieskaperne åpenbart fått mye, unnskyld uttrykket, spillerom.

«Arcane: League of Legends» finner sted i steampunk-byen Piltover, og forteller i all hovedsak historien om søstrene Vi (Hailee Steinfeld) og Jinx (Ella Purnell). Samtidig er det en historie som fletter inn storsamfunnets etiske dilemmaer og problemstillinger uten å virke påtrengende, først og fremst fordi serieskaperne har lykkes med å skape et univers som puster og preser i takt med handlingen.

Det må også sies: Den troverdige skildringen av barndomstraumer står sentralt, og utgjør den emosjonelle kjernen i historien. Topp dette med et sabla imponerende animasjonsarbeid, stemmeskuespillere i toppform, et lydspor som underbygger universet – og du har kanskje årets største tv-overraskelse.

Enten du liker «League of Legends» eller aldri har rørt et spill i det hele tatt: Denne bør du unne deg.

Hellbound

Sjanger: Thriller / Action IMDB-score: 6,8 Sesonger: 1

Sørkoreansk kultur har aldri vært mer i vinden, og dette er serien som er i ferd med å ta over for «Squid Game» på toppen av popularitetstronen.

Serien er laget av Yeon Sang-ho, som tidligere har imponert med den fabelaktige zombiefilmen «Train to Busan». Også denne gangen handler det overnaturlige skapninger, demoner, som dukker opp på jorda og begynner å fordømme folk til helvete.

Det skaper naturlig nok panikk og en ny religiøs oppblomstring.

Dette er en horrorserie med noen veldig interessante ideer i bunn, og like mye som selve monstrene handler det om hva brutale og traumatiserende hendelser gjør med oss.

The harder they fall

Sjanger: Action / drama IMDB: 6,6 Lengde: 2t 10 min

«The harder they fall» er en westernfilm som vil tøye sjangerstrikken, og samtidig hedre sjangerens dype røtter. Og jammen som det funker!

Historien befolkes av klassiske westernhelter som Nat Love, Rufus Buck og Bass Reeves - alle svarte i huden, i en sjanger som nærmest utelukkende har konsentrert seg om de hvite heltene. Det gir filmen et friskt pust, og utgjør et bærende element i historien.

For det er litt av et stjernelag debuterende regissør Jeymes Samuel har samlet i denne klassiske hevnfortellingen: Idris Elba (The Wire, Thor: Ragnarok) Regina King (The Leftovers, Watchmen) og Jonathan Majors (Lovecraft Country, Loki) utgjør hovedrolletrioen.

Forfatter- og filmkritiker Erlend Loe er særs begeistret i sin Aftenposten-anmeldelse, og skriver blant annet at filmen er «omtrent like deler Tarantino, Sergio Leone og Blacksploitation (...) og både spektakulær og imponerende».

Kastanjemannen

Sjanger: Krim IMDB: 7,9 Sesonger: 1

«Kastanjemannen» (fra skaperen av «The Killing») er den type krim som føles både gammeldags og frisk på samme tid; som et slags savn etter den sirlig konstruerte seriemordergåten i en tid der virkelighetskrimmen regjerer, men også et forsøk på å utvide rammene for skandinavisk noir.

Handlingen foregår i Danmark, det er en sterk kvinnelig etterforsker i hovedrollen (Danica Curcic), og med en sosialpolitisk tvist som bakteppe leder handlingstrådene helt opp til høyeste embetsnivå.

Når det dukker opp et partert lik av en dame i den lokale parken, finner også politiet noe annet påfallende i umiddelbar nærhet: En kastanjemann. Så dukker det opp flere kastanjemenn. Og på kastanjene finner jammen politiet DNA-profilen til sosialministerens datter, som vitterlig forsvant for flere år siden.

Hva har ministeren å gjøre med drapene? Lever datteren fortsatt? Og hvem lager kastanjemenn i mørket? I så henseende er «Kastanjemannen» drivende god seriemorderkrim fra nabolandet, ispedd noen dråper iskalde grøss. Så kan det jo diskuteres hvorvidt den endelige avsløringen løfter eller skader helhetsinntrykket...

You

Sjanger: Drama  IMDB Score: 7,7 Sesonger: 3

«You» har i løpet av kun to sesonger blitt manges storfavoritt blant Netflix’ dramaserier, og det er absolutt forståelig. Serieskaper Greg Berlanti og hovedrolleinnehaver Penn Badgley gjør nemlig en storartet innsats med å utforske seriens store tema: besettelse kontra kjærlighet. 

Denne sesongen inntar en manipulative stalkeren Joe forstaden sammen med Love, hans morderiske kone og sønnen deres Henry. Det sies at vi prioriterer annerledes etter at vi får barn, men det gjenstår å se om blodbadet vil ta slutt og om A4-livet egentlig kan være nok for de to turtelduene.

TV-veteranene IndieWire kalte serien for et virkelig avhengighetsskapende drama da den først debuterte i 2018, en kvalitet som fortsatt består i seriens tredje sesong. Serien tjener mye på at Victoria Pedretti («The Haunting»-seriene) er med videre som Joes store motpart/livspartner, da de to utgjør en virkelig fascinerende duo som nabolagets desidert skumleste ektepar.

On My Block

Sjanger: Drama / Komedie IMDB: 8,0 Sesonger: 4

En av Netflix’ sterkeste tenåringsserier runder av og avslutter med en berg- og dalbane av en sesong. 

«On My Block», eller «Lynwood» som norske seere muligens kjenner den som, har ufortjent gått under manges radar. Historien tar for seg en vennegjeng på fire som prøver å manøvrere seg gjennom videregående i en av Los Angeles’ røffere bydeler. 

Likevel handler det om så mye mer enn skolegang og tenåringsfrustrasjoner. Lojalitet, klasseskille og ikke minst beskriver den hvordan hverdagen kan være for ikke-hvite ungdommer som vokser opp i et miljø hvor gjengkriminalitet finnes overalt. 

– En av de mange fantastiske sidene ved denne serien er hvordan den sømløst integrerer kriminaliteten og den evige bevisstheten på potensiell voldelige situasjoner inn i hverdagslivet til tenåringene, noe man sjeldent får se i hvite serier, skriver nettstedet Vulture

«On My Block» er kanskje en komedie, men utspiller seg likevel som et drama man ikke klarer å legge fra seg. Har du ikke gitt denne en sjanse ennå,  finnes det ikke noe bedre tidspunkt enn nå. 

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien eller filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler