Film og serier

«Starstruck»: For alle som trenger en dose romantikk i hverdagen

 I britiske «Starstruck» blir et one-night stand med en kjendis til en skakk kjærlighetshistorie full av humor og forviklinger. 

Starstruck

Trist nok så er det nok en god del av oss som ser litt ned på romantiske komedier.

Ofte blir de beskyldt for å være preget av klisjeér og forutsigbarhet,
en påstand som til tider kan stemme.

Heldigvis finnes det mange unntak som gjør at sjangeren fortsatt består, og som gjør at den fortsatt er verdt din tid!

HBO Max har et friskt og særegent tilskudd til sjangeren: «Starstruck».

Sex med en kjendis

«Starstruck» utspiller seg i London, der vi møter den rappkjefta newzealenderen Jessie (Rose Matafeo). Hun befinner seg i tjueårene, livnærer seg gjennom traurige jobber og bor sammen med venninnen Kate (Emma Sidi). 

På nyttårsaften møter Jessie kjekkasen Tom (Nikesh Patel), som hun ender opp til sengs med.

Men når hun våkner dagen derpå, demrer det for henne at hun har hooket opp med Tom Kapoor – en av verdens hotteste og mest kjente skuespillere der og da.

Til tross for at det raskt oppstår en merkbar kjemi mellom Jessie og Tom, skal veien til kjærligheten vise seg å være lang og full av forviklinger for de to turtelduene – ofte med hylende morsomt resultat. 

Starstruck

Serien følger dem gjennom et år, og ender dermed – passende nok – i jula. 

En stjerne er født

Om premisset for «Starstruck» kan virke tynt, har standup-komikeren Rose Matafeo hentet maksimalt ut av det – både som serieskaper, manusforfatter og hovedrolleinnehaver. 

Ideen kom da hun og en gjeng venner fra New Zealand traff en Hollywood-kjendis som drakk alene på en bar i London, og tok ham under sine vinger for kvelden.

Starstruck

Matafeo og Emma Sidi bor sammen i London også i virkeligheten, og mye av appellen ved «Starstruck» ligger i det fargesterke rollegalleriet – i stor grad spilt av komikere – og miljøskildringene fra Hackney.  

Minnie Driver dukker opp i en liten, men festlig rolle, og Nikesh Patel må fremheves som den sindige og sympatiske, men ikke alltid like besluttsomme Tom Kapoor. 

Men det er utvilsomt Rose Matafeo som bærer denne serien: Hun spiller Jessie med selvironi, svart humor og sårbarhet, og alt tyder på at dette blir hennes gjennombrudd for et større publikum.

Alt i alt er «Starstruck» en unik og treffende serie som virkelig er verdt tiden din; enten du elsker romantiske komedier eller ikke.

Du ser alle sesongene av «Starstruck» på HBO Max nå.

Velg HBO Max med Telenor T-We