«FROM» er vårens mest gripende thrillerserie

Telenor T-We

Savner du «Lost»? Dette mørke og overnaturlige mysteriet fra en amerikansk småby kan være akkurat det du trenger.  

Endelig – etter en lang og brutal vinter – er våren et ugjenkallelig faktum. Vinterklærne kan pakkes vekk og erstattes med shorts og t-skjorte, mens uteserveringene lokker om kapp med blåmeisens sprudlende ode til sesongen.  

Men selv om dagene blir varmere og lysere, er det om våren og sommeren at de mest skvetne av oss våger å omfavne mørket på TV-skjermen. Og fans av horror og overnaturlige mysterier har en real godbit i vente på TV 2 Play. 

Der rulles nemlig ferske episoder av sesong to av den amerikanske spenningsserien «From» ut hver uke fremover. Har du sett den første sesongen, vet du sannsynligvis at du har noe å glede deg til. 

Hvis serien derimot er ny for deg, får du herved noen gode grunner til å gi den en sjanse – i det minste om du er svak for mysterier, monstre og mørke hemmeligheter som gradvis avdekkes. 

FROM (TV 2 Play)

  • Se på TV 2 Play

  • Thriller / Grøsser

  • 7.7 IMDB

  • 2 sesonger med 10 episoder hver

Se TV 2 Play med Telenor T-We

Småbyen blir et fengsel

I «From» møter vi familien Matthews – mor, far, sønn og datter – som har lagt ut på en reise gjennom USA i bobilen sin. 

Men når de tvinges til å ta en avstikker gjennom en stille småby på grunn av et digert tre som har falt over veibanen, blir det raskt klart at alle veier fører tilbake til byen – de er fanget i en loop.  

Denne fengselslignende tilstanden er imidlertid ikke det største problemet Matthews-familien og byens innbyggere må hanskes med. Her skjer det nemlig ikke bare underlige, men direkte grufulle ting. Om nettene jakter nemlig morderiske skapninger på menneskekjøtt, og oddsene for overlevelse blir stadig magrere. 

Sånt blir det blodig og nervepirrende TV-drama av. 

Bilde fra FROM på TV 2 Play.

«From»: En metafor for traumer

Selv om det overnaturlige spiller en gedigen rolle i «From», fra mystiske trær man kan gå seg vill inni og talismaner som verner mot ondskap til groteske (og likevel overraskende troverdige) uhyrer, åpenbarer det seg raskt et annet tema i serien: Familie.

De fleste av karakterene har noe som gnager på dem, i form av traumer, skyldfølelse eller savn overfor sine nærmeste, og som seer tar man seg i å mistenke at enkelte scener vel så mye er metaforer som håndfaste horrorsekvenser. 

Det bremser heldigvis verken det hektende tempoet eller de stadig mer gjenkjennelige og sammensatte figurene i «From». 

Bilde fra FROM på TV 2 Play.

Fra «Lost» til «From»

Det er naturlig å sammenligne «From» med flere ulike serier. Premisset er utvilsomt noe Stephen King kunne pønsket ut, samtidig som stemningen og tematikken har ting til felles med både «The Leftovers» og «Les Revenants».  

Når øde-øy-dramaet «Lost» trekkes fram i hver eneste anmeldelse av serien, skyldes det nok først og fremst at Harold Perrineau – kjent for mange som Michael i nettopp «Lost» – gjør en fremragende prestasjon i rollen som sheriff Boyd, en tapper stakkar som (bokstavelig talt) befinner seg i kjelleren idet sesong to sparkes i gang. 

– Smart og severdig

Kritikerne har reagert med ambivalens, slik de ofte gjør med grøssere. Men de aller fleste har hyggelige ting å melde om «From», enten det handler om det sterke visuelle uttrykket, det fengende tempoet eller Perrineau i hovedrollen. 

Aller mest positiv er Brian Tallerico fra det anerkjente filmnettstedet RogerEbert.com, som melder følgende: 

– En smart og ekstremt severdig horrorserie. 

Best av alt: En tredje sesong er på vei. Mysteriet vedvarer heldigvis en stund til.

Se TV 2 Play med Telenor T-We