«Pitch Perfect: Bumper in Berlin» er en dum og deilig humorperle

Telenor T-We

Å lage en serie basert på en filmsuksess er ikke uten videre en god idé – bare spør skaperne av «Blade: The Series», «Ferris Bueller» og «Clueless». 

Likevel: Det kan gå bra. Veldig bra. 

«Buffy, the Vampire Slayer», «Friday Night Lights», «Fargo», «Cobra Kai» og «Irma Vep» er fem gode eksempler på serier som holder det samme høye nivået som filmene de tar utgangspunkt i – minst. 

Med «Pitch Perfect: Bumper in Berlin» har vi fått en potensiell ny kandidat til denne kategorien. Serien tar nemlig utgangspunkt i musikalkomedien «Pitch Perfect», som med sine tre filmer mellom 2012 og 2017 ble en global braksuksess. 

Men til tross for at flere av de sentrale karakterene er hentet fra «Pitch Perfect»-universet, inkludert den elskelige pappskallen Bumper Allen (Adam Devine), er det slett ingen forutsetning å ha nær kjennskap til filmene for å få stort utbytte av serien.

Pitch Perfect: Bumper in Berlin (SkyShowtime)

  • Se på SkyShowtime

  • Komedie / Musikk

  • 6.6 IMDB

  • 6 episoder

Se SkyShowtime med Telenor T-We

Superstjerne i Tyskland?

Når vi møter igjen Bumper, som tidligere var frontfigur i vokalgruppa The Treblemakers (med en liten avstikker som korist for John Mayer), har drømmen hans om å bli popstjerne falmet. Nå jobber han som sikkerhetsvakt, samtidig som han og hans middels motiverte gruppe The Tonehangers underholder på et eldresenter med ujevne mellomrom. 

Dermed snus tilværelsen hans fullstendig på hodet når hans tidligere sangrival, tyskeren Pieter Krämer (Flula Borg), tar kontakt med Bumper og tilbyr å være manageren hans – i Berlin – etter at en TikTok-video har gått viralt. 

Her møter han også Pieters søster Thea (Lera Abova) – kjent i byens teknokretser som DJ Das Boot – og den godhjertede assistenten Heidi (Sarah Hyland), som i all hemmelighet er en habil låtskriver. 

Sammen forsøker kvartetten å bane seg vei i den tyske popindustrien, men gjengen havner stadig i forviklinger – mange av dem selvforskyldte – mens Pieters ekskjæreste, popstjernen Gisela (Jameela Jamil), kjapt viser seg å være Bumpers nemesis.

Bilde fra Bumper in Berlin på SkyShowtime.

Herlig og fjasete

Du bør ha en viss forkjærlighet for både tullball og sang for å virkelig elske «Pitch Perfect: Bumper in Berlin», selv om det i denne omgang er mest av det førstnevnte. Bumper har blitt en mer sympatisk karakter enn han var i «Pitch Perfect»-filmene, og man ender raskt opp med å heie på den ikke plagsomt smarte entertaineren.   

Like fullt er det mye musikalsk snadder å hente her – ikke minst en gøyal mashup av Nenas «99 Luftballons» og a-has «Take on Me», samt en kostelig versjon av Aquas «Barbie Girl» i et kunstgalleri.  

Bilde fra Pitch Perfect: Bumper in Berlin på SkyShowtime.

Et lite pluss må også anføres for titlene på hver av de seks episodene, som er navngitt etter lange, særtyske uttrykk med kronglete eller paradoksal mening. Visste du for eksempel at «Backpfeifengesicht» betyr «ansikt som trenger en fik»? Eller at «Verschlimmbessern» betyr «å gjøre noe verre mens du prøver å gjøre det bedre»? 

Kulturforskjellene mellom USA og Tyskland spiller da også en viktig rolle i «Pitch Perfect: Bumper in Berlin», som når Bumper spør Pieter «are you serious?» og Pieter svarer: 

– I’m German, of course I’m zerious! 

Bilde fra Bumper in Berlin på SkyShowtime.

Humoristisk gull

Det vil være en grov overdrivelse å hevde at kritikerne elsker «Pitch Perfect: Bumper in Berlin». Mest positive er nettstedet Collider, som beskriver serien som «en fisk-på-land-komedie som aldri tar seg seg selv for høytidelig». 

Når det likevel er lett å anbefale den, skyldes det i første rekke innsatsen til to av de morsomste komikerne på TV-skjermen akkurat nå: Adam Devine og Flula Borg. 

Bilde fra Bumper in Berlin på SkyShowtime.

Førstnevnte er sentral i en enda morsommere serie, «The Righteous Gemstones», mens Borg i en årrekke har motbevist sin karakter Pieters påstand om at tyskere ikke har humor – blant annet i «Curb Your Enthusiasm» og «The Good Place». 

Med seks korte og lettfordøyelige episoder sluker du lett «Pitch Perfect: Bumper in Berlin» i ett jafs i løpet av en kveld. Perfekt TV-underholdning mens julematen får synke, med andre ord.

Bilde fra Pitch Perfect: Bumper in Berlin på SkyShowtime.