Slåsskamper og rohypnol i fri flyt i TV 2-satsingen «Kids in Crime»

Kids in Crime på TV 2

Når syttenåringen Tommy må legge fotballdrømmen på hylla, tar det ikke lang tid før rus og raske penger overtar.

Akkurat nå har norske tv-kanaler fullstendig dilla på norske krimhistorier som foregår for cirka 20 år siden. «Flus» går for eksempel sin seiersgang på NRK nå, en ordentlig røverhistorie om Oslo-kriminalitet anno sent 90-tall. 

I den nye TV 2-serien «Kids in Crime» er året 2001, og stedet Sarpsborg. Syttenåringen Tommy (Kristian Repshus) får en kneskade og må gi opp drømmen om å bli fotballproff. For å fylle tomrommet etter fotballen, gjenopptar han kontakten med den tvilsomme barndomskompisen Pål Pot (Martin Øvrevik).

Når Tommy treffer ham igjen, fordriver han tiden med å selge rohypnol for byens narkokonge, Freddy Hælvette (Jakob Oftebro). For Tommy, en spenningssøkende tenåring med for mye tid å slå ihjel, er veien kort fra fotballtrening til narkogjeld. 

Basert på sann historie

«Kids in Crime» baserer seg på serieskaper Kenneth Karlstads egen oppvekst i Sarpsborg, da han selv havnet i rus- og pengetrøbbel. 

– For hovedkarakteren Tommy har jeg tatt utgangspunkt i meg selv. På grunn av en skade måtte jeg gi meg med snowboard og skateboard. Det var mye av grunnen til at jeg søkte spenning i rus og kriminalitet, forteller Karlstad i en pressemelding fra TV 2.  

Kids in Crime på TV 2

I rollen som Sarpsborgs narkokonge, selveste Freddy Hælvette, finner vi Jakob Oftebro, skinnet og tatovert (tusjet) for anledningen. 

Etter å ha sett Oftebro i roller som agent Hamilton og Peter Wessel Tordenskiold vet vi at det bor mye i fyren, og kan ikke vente med å se skuespilleren som farlig narkolanger med tribal-tatoveringer på begge armene.

Om å være noen

Selv om «Kids in Crime» byr på rå humor og komiske situasjoner, ligger det et alvor i bånn. 

– Historien handler i stor grad om behovet for å være noen. Vi i den gamle gjengen vår hauset hverandre opp til å dra det lengre og lengre. Det var tøft å gi faen, å være grenseløs. Enkelte i min gamle vennegjeng lever fortsatt det livet, noen er døde, mens andre, inkludert meg selv, har klart seg bra, sier Karlstad. 

Se de tre første episoden av «Kids in Crime» på TV 2 Play nå. De fem neste episodene kommer de to neste torsdagene.

Relaterte artikler