Film og serier

Slåsskamper og rohypnol i fri flyt i TV 2-satsingen «Kids in Crime»

Når syttenåringen Tommy må legge fotballdrømmen på hylla, tar det ikke lang tid før rus og raske penger overtar.

Kids in Crime på TV 2

Akkurat nå har norske tv-kanaler fullstendig dilla på norske krimhistorier som foregår for cirka 20 år siden. «Flus» går for eksempel sin seiersgang på NRK nå, en ordentlig røverhistorie om Oslo-kriminalitet anno sent 90-tall. 

I den nye TV 2-serien «Kids in Crime» er året 2001, og stedet Sarpsborg. Syttenåringen Tommy (Kristian Repshus) får en kneskade og må gi opp drømmen om å bli fotballproff. For å fylle tomrommet etter fotballen, gjenopptar han kontakten med den tvilsomme barndomskompisen Pål Pot (Martin Øvrevik).

Når Tommy treffer ham igjen, fordriver han tiden med å selge rohypnol for byens narkokonge, Freddy Hælvette (Jakob Oftebro). For Tommy, en spenningssøkende tenåring med for mye tid å slå ihjel, er veien kort fra fotballtrening til narkogjeld. 

Basert på sann historie

«Kids in Crime» baserer seg på serieskaper Kenneth Karlstads egen oppvekst i Sarpsborg, da han selv havnet i rus- og pengetrøbbel. 

– For hovedkarakteren Tommy har jeg tatt utgangspunkt i meg selv. På grunn av en skade måtte jeg gi meg med snowboard og skateboard. Det var mye av grunnen til at jeg søkte spenning i rus og kriminalitet, forteller Karlstad i en pressemelding fra TV 2.  

Kids in Crime på TV 2

I rollen som Sarpsborgs narkokonge, selveste Freddy Hælvette, finner vi Jakob Oftebro, skinnet og tatovert (tusjet) for anledningen. 

Etter å ha sett Oftebro i roller som agent Hamilton og Peter Wessel Tordenskiold vet vi at det bor mye i fyren, og kan ikke vente med å se skuespilleren som farlig narkolanger med tribal-tatoveringer på begge armene.

Om å være noen

Selv om «Kids in Crime» byr på rå humor og komiske situasjoner, ligger det et alvor i bånn. 

– Historien handler i stor grad om behovet for å være noen. Vi i den gamle gjengen vår hauset hverandre opp til å dra det lengre og lengre. Det var tøft å gi faen, å være grenseløs. Enkelte i min gamle vennegjeng lever fortsatt det livet, noen er døde, mens andre, inkludert meg selv, har klart seg bra, sier Karlstad. 

Se «Kids in Crime» på TV 2 Play nå.