Film og serier

Lattermild standup for alle pengene

Disse spesialene er en gavepakke til deg med sansen for knallsterke standup-rutiner.

Bilde fra The Stand Up Sketch Show fra BBC-arkivet.

Mange strømmetjenester og kanaler satser tungt på standup-filmer.

I T-We finner du et bredt utvalg av standup-spesialer fra både små og store navn på tvers av kloden, og noe for enhver smak.

Dette er våre standup-favoritter akkurat nå.

Skreddersy din TV- og strømmepakke her

«Patton Oswalt: We All Scream» (Netflix)

Nordmenn flest vil nok hovedsakelig dra kjensel på Patton Oswalt som skuespilleren som stod ved Kevin James’ side i «Kongen av Queens». 

Men Patton er ikke bare en skuespiller; han er også en dreven standup-komiker som etter hvert begynner å bygge opp et solid utvalg av komispesialer på strømmetjenestene. 

«We All Scream», Oswalts fjerde komisatsing på Netflix, er nå her og man kan ikke si annet enn at mannen er i storform. 

I spesialen tar Oswalt for seg en rekke tema, som hva som skjer med oss og kroppene våre når alderdommen inntreffer, og hvordan han egentlig kunne ha blitt et mye bedre menneske om han bare hadde fulgt punktlisten han skrev for seg selv under pandemien. 

Resultatet er intet mindre enn glimrende. 

«The Stand Up Sketch Show» (BBC)

Bilde fra The Stand Up Sketch Show i BBC-arkivet.

Om du er en av de som setter pris på standup, men som samtidig syns det kan bli litt langtekkelig og ensformig å se samme person prate på samme scene i over en time? Da har BBC-arkivet tingen for deg. 

«The Stand Up Sketch Show» er nemlig ikke et vanlig komishow. Her blandes standup-rutiner med innspilte sketcher, som skaper god og spennende flyt i hver episode. 

De morsomme historiene som blir fortalt på scenen blir spilt ut av komikerne selv, for å skape et helt nytt nivå av fordyping. 

Årets sesong, seriens fjerde, tar for seg noen av de beste blant Storbritannias ferske komistjerner, som Jack Barry, Tom Lucy og Lily Phillips. 

Se serien her

«Taylor Tomlinson: Look At You» (Netflix)

Med kun 28 år bak seg på kloden har ikke amerikanske Taylor Tomlinson rukket å bygge opp en massiv karriere som komiker ennå. 

Desto mer imponerende er det kanskje at det hun har rukket å gjøre med den lille tiden i rampelyset har vært såpass solid. 

I år fulgte Tomlinson opp sin suksessfulle Netflix-spesial «Quarter-Life Crisis» med knallharde «Look at You», som har blitt kåret til en av årets beste komispesialer av flere nettsteder – deriblant ScreenRant. 

Her tuller Tomlinson med alt fra brudd til pannelugger til mental helse, tema som treffer knallhardt når de kombineres med komikerens skarpe og kjappe replikker.

«Latter Live» (NRK TV)

Bilde fra Latter Live på NRK TV.

Om du er på utkikk etter noe litt mer lokalt, så trenger du ikke se lenger enn til NRK TV-appen på T-We-boksen. Om du ikke er kjent med den: Slik kommer du i gang. 

På lik linje som BBC-favoritten «Live at the Apollo», tar «Latter Live»-episodene for seg utdrag fra noen av landets fremste komistjerner. 

Her finner du standup-komikk fra øverste nivå fra stemmer som Christian Mikkelsen, Dag Sørås, Isalill Kolpus og Johan Golden.