Film og serier

Gikk du glipp av disse seriene i sommer?

De store snakkisene fra ferien ligger og venter på deg.

Bilde fra I'll Be Gone in the Dark fra HBO Nordic.

Nå som fellesferien er over og sensommeren senker seg, passer det kanskje bra å sjekke ut seriesnakkisene du gikk glipp av som følge av grillfester og bading. 

Her er noen av TV-seriene som har skapt størst overskrifter i sommer: 

Sterk true crime

HBO Nordics bingevennlige «I’ll Be Gone in the Dark» har definitivt vært en av sommerens store høydepunkter. True crime-serien tar for seg den avdøde forfatteren Michelle McNamara og hennes jakt på den notoriske «The Golden State Killer», som utførte mer enn 50 voldtekter, 13 drap og 100 ran i California mellom 1974 og 1986. 

Dokuseriens seks fengslende deler har i løpet av sommeren tatt seerne med dypt inn i politietterforskningen og McNamaras grenseoverskridende og intense jakt på den groteske morderen.

«I’ll be gone in the dark» er basert på boken McNamara selv skrev, og er produsert av skuespilleren Patton Oswalt, forfatterens enkemann. 

Aftenposten var tidlig ute med å hylle serien, og kalte den en «sterk true crime-historie om besettelse og etterforskning». 

Vanvittige supernonner

I Netflix’ nye overnaturlige dramaserie «Warrior Nun» er plottet så hinsides alt det vi kjenner at man nesten må se det for å tro det. Alba Baptista spiller 19 år gamle Ava Silva, en kvinne som våkner opp på et likhus med overnaturlige krefter. 

Hun blir tvunget til å bli med i en underjordisk gruppe med super-nonner hvis jobb det er å bekjempe demoner på jorden, og snart er både det gode og det onde ute etter å styre henne. Og hun er ikke troende engang! 

Independent kalte «Warrior Nun» for en slags samtidsversjon av «Buffy the Vampire Slayer», hvor det er opp til vår heltinne og resten av nonnene å bekjempe ekle monstre og andre fæle vesener.

Dette er så eksentrisk og absurd at det bare funker, og serien tar seg selv aldri FOR seriøst, heldigvis. 

Krimfortellingen som rystet hele Storbritannia

Fan av krim fra Storbritannia? Da burde «Mordene på White House Farm» passe midt i blinken! 

Krimserien forteller den sanne historien om de grusomme mordene på en hel familie i Essex, hvor politiet gikk ut ifra at familiens schizofrene datter hadde utført drapene før hun endte sitt eget liv. 

Det finnes dog mange tvister i denne fortellingen, som rystet en hel nasjon i 1985. 

Hovedrollen Jeremy Bamber er spilt av Freddie Fox, som ivrige TV-tittere kanskje kjenner igjen fra de strålende «Cucumber» og «Banana»-seriene fra ITV. 

Mer fengende true crime skal du lete lenger etter. Denne finner du i NRK TV-appen. 

Blind dates og digg horror

Om du kjenner på trangen etter noe mindre seriøst og grått, serverer Netflix oss en ny dose med det populære datingprogrammet «Dating Around» - denne gangen i Brasil! 

Her møter vi en rekke single som i hver episode skal begi seg ut på en rekke blind dates for å møte mennesker som lever helt andre liv enn det de selv gjør, i håp om å finne «den rette». Du får passe doser romantikk, kulturkrasj og klein humor i en lettbeint pakke. 

For fans av horror er derimot Viaplays nye «Into the Dark» en åpenbar kandidat til sensommerens TV-kvelder.

«Into the Dark» er en frittstående serie hvor hvert avsnitt er dedikert til en passende høytid. Halloween, julefeiringen, nyttårsaften og valentinsfeiringen blir dager hvor grufulle handlinger bryter opp festlighetene, et format som har imponert både seere og kritikere. 

«Brooklyn Nine Nine»-stjernen Stephanie Beatriz og Judy Greer («Arrested Development») er blant de dyktige skuespillerne som har tatt turen innom serien. 


God titting!