Film og serier

Verdens morsomste i verdensrommet

Disse utenomjordiske skattene garanterer latterkramper i fleng.

Space force

Humorserier satt til verdensrommet er ikke dagligdags, men serier som mikser komikk og science fiction står likevel høyt i kurs blant mange.

Klassiske titler som «Lost in Space» har for eksempel fortsatt stor innflytelse på science fiction-sjangeren slik den er i dag, og over dammen har den britiske kritikerfavoritten «Red Dwarf» holdt koken i flere tiår.

Her er noen aktuelle tips som gir gode latterkuler blant stjernene:

Førsteklasses «The Office»-gjenforening

Er du klar for Steve Carell i det ytre rom?

Netflix’ «Space Force» tar alt vi elsket ved «The Office» og tar det hele bokstavelig talt til himmels. Greg Daniels, skaperen av den klassiske sitcomen, tar denne gangen for seg grenen av det amerikanske forsvaret med ansvaret for romprogrammet.

Carell spiller General Mark R. Naird, mannen som får hovedansvaret for militærets nye storsatsing.

Andre komistjerner som John Malkovich (kjent fra «The New Pope»), Jane Lynch («Glee»), Lisa Kudrow («Friends»), Ben Schwartz («Parks and Recreation») og Tawny Newsome («Bajillion Dollar Propertie$») stiller som Marks arbeidskollegaer og familiemedlemmer, som alle bidrar i den beinharde jobben med å få soldater på månen.

Serien har også en vemodig side ved seg. «Space Force» er nemlig den siste opptredenen fra den elskede amerikanske TV-stjernen Fred Willard («Modern Family», «Anchorman»-serien) som dessverre gikk bort tidligere i år.

Slik får du Netflix på T-We-boksen

Budtjenester og romdrama i år 3000

Fra en arbeidsplasskomedie til en annen: Visste du at alle sesongene av «Futurama» er tilgjengelig på FOX+?

Den animerte komedien var en stor kritikerfavoritt da den gikk på skjermen i ulike perioder på 2000- og 2010-tallene. Med tanke på at den kommer fra «The Simpsons»-skaperen Matt Groening er det kanskje ikke så rart.

«Futurama» tar for seg “New New York City” i året 3000 hvor regelmessige turer til mars, månen og andre dimensjoner anses å være innenfor normen. Pizzabudet Fry (Billy West) fra år 1999 våkner opp etter å ha fryst seg selv ned kryogenisk ved et uhell, og blir introdusert for en fremmed verden hvor alt rundt ham er nytt - og likevel ganske likt.

Han blir nemlig ansatt som en budbringer for det interplanetariske selskapet Planet Express, hvor den alkoholiserte roboten Bender, romvesenet Leela og den doktorgrad-holdende hummeren Zoidberg blir hans nye kollegaer.

Se serien her

Romparodien over alle romparodier

Apropos elskverdige animasjonsserier: For animasjonsentusiastene der ute er nok Seth MacFarlane et kjent navn. MacFarlane er mest kjent som mannen bak rollefiguren Peter Griffin og særdeles populære «Family Guy», men nå er han i vinden for en annen suksesserie: «The Orville».

Med mye inspirasjon fra «Star Trek», «Star Trek: Next Generation» og «The Twilight Zone» viser MacFarlane for første gang frem sin sylskarpe humor i live action, med stor suksess.

Kaptein Ed Mercer (MacFarlane) er lederen ombord på romskipet Orville. Etter at hans kone Kelly («Friday Night Light»-stjernen Adrianne Palicki) var utro med et romvesen, falt Mercer inn i dyp depresjon. Jobben som kaptein for “The Orville” blir redningen for ham, til tross for at hans tidligere kone blir hans nye kollega.

Her vendes velkjente romtroper opp-ned på festlige måter, samtidig som vi får servert heftig drama oppi det hele. En dyktig samling av skuespillere og noen fantastiske gjesteroller (Bruce Willis, Charlize Theron, Liam Neeson, Rob Lowe, Jason Alexander og mer) bidrar til å gjøre The Orville til noe av det gøyeste blant MacFarlanes seriesuksesser. Se serien i FOX+

Se serien i FOX+

En katastrofal spaferie i det ytre rom

HBO Nordic stiller også sterkt innen romsjangeren med deres ferske «Avenue 5».

Serien kommer fra «Veep»-skaperen Armando Iannucci og setter «House»-favoritten Hugh Laurie i spissen av et interplanetarisk cruiseskip hvor luksus og velvære er fokuset - helt til den ledende ingeniøren ved et uhell omkommer, og skipet blir satt ut av kurs.

Med mat for kun åtte uker og en hjemreise som plutselig fikk en varighet på tre år ble det plutselig vanskelig for de rike passasjerene å fokusere på spaaktiviteter.

Broadway-stjernen Josh Gad, Zach Woods («The Office») og Suzy Nakamura («Curb Your Enthusiasm») bidrar til å gjøre dette til en uforglemmelig romreise. «Avenue 5» viser en fersk og fengende side av Iannuccis skapertalenter og gjør dette til en verdig stortittel blant HBO Nordics humorserier.

Se serien hos HBO Nordic