Film og serier

Krisetid skaper nye og kreative TV-ideer

Herlige eksperimenter og lek med kjente programformater preger skjermene våre akkurat nå­.

Innetid på NRK TV

Vårens koronapandemi har også rammet deler av TV-bransjen. En rekke storserier som «Grey’s Anatomy», «Stranger Things», «POSE» og «Atlanta» har sett det nødvendig å stoppe produksjonen for å forebygge smitte.

På den annen siden har også en rekke helt nye idér blitt født.

Kreative sjeler i TV-industrien arbeider på spreng for å finne oppfinnsomme løsninger som sikrer underholdningen for oss som sitter hjemme.

Under finner du noen av våre favoritter.

Skreddersy din TV- og strømmepakke

Et trygt fristed

På hjemmebane har NRK TVs «Alltid sammen»-kampanje vært en livredder for mange. Med livesendinger hele døgnet fylt med radiosendinger, livekonserter og minutt-for-minutt-dekning av fugleliv finnes det noe for alle på rikskanalen.

Det spesiallagde programmet «Innetid» inngår i «Alltid sammen»-konseptet, og her bytter kjente programledere som Robert Stoltenberg, Else Kåss Furuseth og Kåre Magnus Berg på å gjøre to timer av hverdagen til et trygt fristed fra nyhetsstrømmen og la underholdning være i fokus.

Trylleshow, dyreklipp, gøyale gjester og spennende dykk i NRK-arkivet er bare noe av det som venter.

Gode nyheter i fokus

Å lage et slags fristed var også tanken til «The Office»-stjernen John Krasinski da han startet YouTube-konseptet «Some Good News». Ved å rette søkelyset på utelukkende positive nyheter verden over, ønsket Krasinski å unnslippe den overveldende angsten i nyhetsbildet.

Hver uke ber skuespilleren sine følgere på sosiale medier om å sende ham hyggelige nyheter som fortjener mer oppmerksomhet, før han samler dem opp i en episode.

Kanskje blir det til og med et kjært gjensyn med en gammel “Office”-kollega?

Komikk for veldedighet

Hvis du var fan av komiserien «Parks and Recreation» har vi også gode nyheter. Over fem år etter at den elskede komiserien tilsynelatende stengte dørene for godt, gjør godgjengen fra Pawnee nå et etterlengtet comeback i form av en corona-spesial!

Amy Poehler, Chris Pratt og resten av gjengen har samlet seg for første gang siden showet via videochat-teknologi og laget en halvtimes spesialepisode, hvor vi får se hva favorittkarakterene våre finner på i isolasjon.

Saturday Night Live er også blant programmene som nekter å trykke på pause-knappen etter 45 år på skjermen.

Komedie-veteranene har flyttet de sketch-baserte morsomhetene ut fra det berømte 30 Rockefeller Plaza-bygget, og programlederne eksperimenterer nå med å vitse og å drive gjøn med hårreisende politikere og andre relevante emner fra sofaen hjemme.

Graham Norton jobber hjemmefra

Om det er noen som virkelig har tatt hjemmekontor-tilværelsen på alvor, så er det talkshow-verdenen. Mens våre pratsomme TV-profiler i Norge i stor grad har droppet publikum og holdt trygg avstand mellom gjestene som «Senkveld», har våre venner utenfor landegrensene tatt det hakket lenger.

BBC Brit-favoritten “The Graham Norton Show” kjører nå hele sendingen fra Grahams arbeidsværelse, hvor gjest på gjest dukker opp via videochat. Høydepunktet “The Red Chair”-segmentet stiller også i en hjemmesnekret utgave, med flauser og kleine historier fra et rødt pledd på en sofa. Resultatet ser man på BBC Brit hver fredag klokken 18.

Tren med TV 2

For de som søker treningsinspirasjon til innetiden, byr TV 2 på en finurlig løsning. “Hele Norge Trener” er en daglig satsing på TV 2 Sport 2 hvor kjente og kjære inviterer seerne med på treningsøkter for å inspirere.

Hver dag klokken 13 kan man se blant andre Aksel Lund Svindal, Espen Jansen, Henrik Ingebritsen, Amanda Kurtovic og Abid Raja stille med sine personlige treningstips, i håp om at Ola og Kari Nordmann ikke blir for stillesittende under pandemien.

… Flere gode ideer?

Les flere artikler i T-We universet