Film og serier

Endelig er de klassiske NRK-favorittene tilbake

Norske serieperler som «Borettslaget», «Berlinerpoplene» og «Hjerte til hjerte» kan endelig sees i NRK TV. 

Bilde fra Borettslaget på NRK TV.

Om du har en forkjærlighet for norsk underholdning og nostalgi, har NRK en gladnyhet til deg:

NRK har nå sluppet en rekke klassiske underholdningsperler på NRK TV! 

Endelig er det mulig å se hele sesonger av noen av 90-tallet og 2000-tallets mest glimrende seriesuksesser, som «Kodenavn Hunter», «Ved Kongens bord» og «Brigaden» igjen. 

Under har vi samlet noen av seriene vi gleder oss til å dykke inn i igjen.

Slik starter du med NRK TV på T-We-boksen

La grunnlaget for en komilegende: «Borettslaget» 

Robert Stoltenberg har bygget en hel karriere på morsomme karakterer og karikaturer, og «Borettslaget» var starten på det hele.

Bilde fra Borettslaget på NRK TV.

I fiktive Tertitten Borettslag finner vi en rekke spesielle typer. 

Linda Johansen er en eldre kvinne med en forkjærlighet for fyrstekake og hunden Tommy, som ikke har forlatt leiligheten på over tre år på grunn av agorafobi. Slibrige Piirka veksler mellom å satse på smugglerkarrieren og pirattaxivirksomhet. På toppen sitter Roy Narvestad, som styrer borettslaget med jernhånd. 

«Borettslaget» var en grunnstøtte på den norske komiscenen på begynnelsen av 2000-tallet, og nå ser du alle de tre sesongene i NRK TV.

Tok boksuksessen til et nytt nivå: «Berlinerpoplene» 

Da Anne B. Ragde i 2004 slapp den første romanen om det dramatiske livet til familien Neshov fra Byneset i Trondheim, stod folk i lange køer for å få med seg et eksemplar. 

Bilde fra Berlinerpoplene på NRK TV.

I 2007 kom TV-adapsjonen av «Berlinerpoplene» fra NRK, som også ble en massiv kommersiell suksess. Serien, som var basert på de to første romanene i serien, slo rekord etter rekord med syvsifrede seertall

Handlingsmessig er serien et familiedrama, som begynner en uke før julaften. Da får familieoverhodet Anne Neshov hjerneslag og det blir tydelig at hun snart skal dø. 

Dette blir et samlingspunkt for Neshovs tre fremmedgjorte sønner, som må ta opp kontakten igjen i lys av den sorgtunge situasjonen. Mørke hemmeligheter preger familierelasjonene, hemmeligheter som kanskje ikke tåler dagslyset som nå venter.

Skåber i sentrum: «Hjerte til hjerte»

I 2007 skapte Linn Skåber selve definisjonen av pute-TV da hun debuterte med egen serie på NRK. 

Bilde fra Hjerte til hjerte på NRK TV.

«Hjerte til hjerte» var sentrert rundt en fiktiv versjon av Skåber selv, som har tatt en stilling hos forlaget Gyldendal. Her skal hun være redaktør for en kommende bok som skal samle de intime og interessante historiene fra ni forskjellige kjendiser, som Skåber selv samler inn.

Dette fører til en rekke kleine situasjoner, hvor Skåber bryter alt av sosial etikette og uskrevne regler med lattermilde resultater. 

Du ser dette, samt andre sesong hvor Linn prøver å jukse seg til en plass i Maridalsspillet, i NRK TV.

Intens krim med store stjerner: «Kodenavn Hunter» 

Til tross for en litt flau tittel, var «Kodenavn Hunter» en krimserie med mye spenst i seg. 

Med noen av landets største skuespillere i front, som Mads Ousdal, Ane Dahl Torp, Kristoffer Joner og Pia Tjelta, tok serien for seg en underdivisjon i politiet: Hunter-gruppa. 

Gruppen jobber mot organisert kriminalitet i Oslo, hvor de kriminelle har tilknytninger til utlandet.

Nordsjødrama uten like: «Offshore»

Om noen nevner kategorien «norske såpedrama», dukker det sannsynligvis kjapt opp noen bilder fra «Hotel Cæsar» i hodet ditt. Men før Anker-Hansen familien begynte å dominere TV-sendingene i 98, var det «Offshore» som gjaldt. 

Bilde fra Offshore på NRK TV.

Den Gullruten-vinnende såpen tok for seg det fiktive NorWestOil-selskapet, og dramaet som foregikk på selskapets hovedplattform Huldra i Nordsjøen. 

Familieintriger, dødsulykker og penger bidro til å gjøre den saftige serien til en av de største dramasuksessene i norsk TV-historie. 

Alle de tre sesongene av såpen ser du nå i NRK TV.