Film og serier

«Maskineriet»: En ny norsk seriesensasjon?

Viaplays nye norske storsatsning er rett rundt hjørnet.

Stillbilde fra Maskineriet

Flommen av gode norske TV-serier ser ikke ut til å stanse med det første (for flere norske strømmetips - sjekk her), og 24. mai er det duket for en ny, stor premiere.

«Maskineriet», Viaplays nye norske spenningsserie, sies å være full av glimrende og velkoreograferte actionscener.

– Det aller kuleste med Maskineriet er at vi har forsøkt å lage noe som går så satans fort. Jeg synes det er veldig morsomt å jobbe med actionscener, men jeg merker at kroppen ikke er 30 år lenger, sier hovedrolleinnehaver Kristoffer Joner.

Alvorlig og brutalt

Joner spiller Olle - en tilsynelatende vanlig familiefar som plutselig befinner seg på en bilferge mellom Sandefjord og Strømstad.

Minnene svikter og Olle vet ikke hvordan han kom seg dit, men ved siden av ham ligger en sekk full av kontanter og en pistol.

Actionthrilleren stiller spørsmål ved rogalendingens uskyld. Har Olle tatt del i en kriminell operasjon, eller prøver noen å gi ham skylden for noe større? Hans egen frihet står på spill, og med politiet hakk i hæl må han finne ut hvem som egentlig står bak.

«Maskineriet» følger i fotsporene til strømmetjenestens megasuksess «Wisting», og nok en gang får vi se noen av Norges beste skuespillere i en alvorlig og brutal historie.

Åtte episoder

Joner står kanskje øverst på rollelisten, men han er absolutt ikke den eneste av seriens skuespillere som er verdt å legge merke til.

Bjørn Sundquist, Julia Schact og Rune Temte bidrar til å gjøre «Maskineriet» til en av de mest spennende premierene på den norske seriefronten i år.

– Vi har allerede sett med Wisting hvor mye våre norske seere verdsetter spennende historier og fantastiske, norske skuespillere. Kombinasjonen av manus, produksjonskvalitet og fantastiske personer foran kamera gjør at vi har store forventninger til Maskineriet, sier Chief Content Officer i NENT Group, Filippa Wallestam.

Serien består av åtte episoder totalt, og de to første kan du se søndag 24. mai.