Lei av tradisjonell påskekrim? Disse Netflix-seriene redder TV-høytiden

Telenor T-We

Fra sørkoreanske seriemordere til en bisarr kidnappingsgåte fra virkeligheten: Her er fire TV-godbiter du trygt kan kaste deg over i påsken.  

Påskekrim har lenge vært en fast del av den tradisjonelle norske påsken. Likevel blir nok de gode gamle seriene med en etterforsker som må finne en morder på den britiske landsbygda litt vel formelbasert for mange.

Derfor har vi sett etter noen gode krimalternativer for deg som higer etter andre typer krim i den stille uken. 

Vi har funnet frem fire favoritter fra Netflix som kan ha sneket seg under radaren din – og som alle på ulikt vis fungerer ypperlig når mørket senker seg i påskeuken.

PS: Visste du at du kan nå velge Netflix inn i T-We-abonnementet ditt for dine inkluderte poeng? Les mer om det her.

1. «Et amerikansk mareritt»

Virkeligheten overgår som kjent fantasien. Poenget har blitt hamret inn gjennom utallige fabelaktige true crime-serier det siste tiåret, og «Et amerikansk mareritt» bekrefter det ytterligere. 

Her tar skaperne av «Tinder-svindleren» en nærmere titt på en mystisk og bisarr forsvinningssak fra 2015, da inntrengere tok seg inn i hjemmet til Aaron Quinn og Denise Huskins, kidnappet Denise og krevde løsepenger innen 48 timer.

Men når Huskins dukker opp utenfor hjemmet deres to døgn serie, blir paret mistrodd av både politi og media, og saken blir omtalt som «virkelighetens Gone Girl». 

Fullt så enkelt lar imidlertid ikke denne saken seg rulle opp, og med en spilletid på tre episoder er dette en medrivende og fascinerende opprulling av en forbrytelse som ikke ligner så mye annet vi har sett på TV.

Info om serien:

 • IMDB-score: 7.5

 • Én sesong med tre episoder

 • Kritikerrost

 • «Virkelighetens Gone Girl»

2. «A Killer Paradox»

Sør-Korea har i en årrekke markert seg som en av de mest fremadstormende film- og serienasjonene i verden, og Netflix har vært en viktig plattform for utviklingen, med egenproduksjoner som «Kingdom», «All of Us Are Dead» og ikke minst «Squid Game», der sesong to er ventet senere i år.

«A Killer Paradox» føyer seg fint inn i den sørkoreanske TV-oppturen.

Her møter vi den retningsløse studenten Lee Tang (Choi Woo-sik), som etter en kveld på deltidsjobben kommer i skade for å drepe en full og truende mann. 

Når han oppdager at mannen var en etterlyst seriemorder – og at han har et spesielt talent for å gjenkjenne onde mennesker – fortsetter Lee Tang sin mørke reise som rettferdighetssøkende antihelt, med etterforskeren Jang Nan-Gam (Son Suk-ku) i hælene.

Det resulterer i en fartsfylt og særegen thriller med rause doser mørk humor og vold i miksen.

Info om serien:

 • IMDB-score: 7.2

 • Sør-Koreansk

 • Åtte episoder

 • Basert på en tegneserie

3. «Akademiet ved Ivy Ridge»

Vi skal tilbake til den opprivende virkeligheten: Originaltittelen på den tredelte dokumentaren «Akademiet ved Ivy Ridge» er «The Program: Cons, Cults, and Kidnapping» – en poengtert oppsummering av uhyrlighetene som fant sted på en skole i Ogdensburg, New York gjennom hele 2000-tallet.

Akademiet ved Ivy Ridge ble markedsført som en kostskole for trøblete ungdommer, men i realiteten ble elevene ved «skolen» utsatt for trusler, ydmykelser, utpressing, hjernevasking, fysisk vold og isolasjon fra familiene sine, som betalte i dyre dommer for at barna deres skulle føres tilbake på den smale sti. 

Regissør Katherine Kubler var selv elev ved Ivy Ridge i 15 måneder, og i denne kritikerroste dokumentarserien avkler hun den griske religiøse kulten bak programmet på nådeløst og kraftfullt vis. 

Info om serien:

 • IMDB-score: 7.5

 • True crime-serie

 • Tre episoder

 • Basert på en tegneserie

4. «En helt vanlig familie»

«Alle lykkelige familier ligner hverandre, hver ulykkelige familie er ulykkelig på sin egen måte». Den berømte åpningssetningen fra Lev Tolstojs «Anna Karenina» er fortsatt høyaktuell i den svenske krimserien «En helt vanlig familie», basert på Mattias Edvardssons roman med samme navn, der en drapsanklage river en tilsynelatende normal kjernefamilie i filler. 

Når den 32 år gamle entreprenøren Christoffer Olsen (Christian Fandango Sundgren) blir funnet drept, kastes mistanken over 19-åringen Stella Sandell (Alexandra Karlsson Tyrefors), som bor i et fint villastrøk med prestefaren Adam (Björn Bengtsson) og advokatmoren Ulrika (Lo Kauppi). 

Gamle traumer og hemmeligheter virvles raskt til overflaten, og foruroligende spørsmål reises underveis: Hvor godt kjenner egentlig familemedlemmene hverandre? Og hvor langt er moren og faren villige til å gå for å beskytte sin datter? Gjennom seks episoder avdekkes sannheten på intenst og saktebrennende vis. 

Info om serien:

 • IMDB-score: 6.9

 • Svensk

 • Seks episoder

 • Basert på Mattias Edvardssons berømte roman

Gladnyhet: Velg Netflix i T-We

Som nevnt er det nå mulig å velge Netflix inn i din TV- og strømmepakke

Det betyr at du nå kan bruke dine inkluderte poeng til å velge inn strømmetjenesten i abonnementet ditt, i stedet for å ha et abonnement på siden. 

Du kan velge Netflix via Innholdsvelgeren på T-We Boks II, i Mitt Telenor-appen eller Mine Sider. 

Velg Netflix i T-We

Brukertips og serieanbefalinger