Film og serier

Disse strømmetjenestene gir deg julestemning i år

Fra slemme nisser og komiske kalendere til eviggrønne klassikere: Strømmetjenestene i i T-We flommer over av filmer og serier som feirer høytiden.

Redaksjonen

Jepp, det er den tiden av året igjen. 

Endelig er det anledning til å parkere deg i sofaen, senke skuldrene, finne frem din indre nisse og nyte TV-kos med god samvittighet. 

Om julestemningen fortsatt skulle la vente på seg, byr de ulike strømmetjenestene i T-We på plenty av underholdning i sesongens tegn. Så mye, faktisk, at det kan være vanskelig å vite hva man skal gå for. 

Denne oversikten kan forhåpentligvis gjøre valget bittelitt enklere

discovery+ (50 poeng)

Julen på discovery+ står i humorens tegn: 20 år etter «Nissene på låven» og 10 år etter «Nissene over skog hei», er Espen Eckbo & co. tilbake med kritikerroste «Nissene i bingen». 

Det betyr et gjensyn med kjente og kjære karakterer som Tom Lund (Eivind Sander), Timothy Dahle (Henrik Elvestad), Bent Leikvoll (Atle Antonsen) og Asbjørn Brekke (Eckbo), som denne gangen må manøvrere seg gjennom et realitykonsept basert på deilig TV-trash som «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach». 

I tillegg til alle de tre «Nissene»-sesongene, anbefales et gjensyn med den moderne humorklassikeren «Jul i Blodfjell» (to sesonger) og «Asbjørns julekalender». For matelskere er dokuseriene «Julekokkene» og «Julens beste baker» sikre valg. 

Velg discovery+ her

HBO Max (60 poeng)

HBO Max er kanskje ikke den mest opplagte strømmetjenesten å vende seg mot for å få årets dose med lettbeint juleunderholdning. Men de byr i alle fall på én originalserie – det selvforklarende realitykonseptet «12 Dates of Christmas» – som trykker på de rette romantiske knappene. 

Befinner du deg i det mer kyniske hjørnet, har HBO Max også produsert en animasjonsserie for voksne, «Santa Inc.», med Seth Rogen og Sarah Silverman. Klassikeren «Bad Santa» hører også hjemme i enhver misantropisk jul med respekt for seg selv. 

Se for all del også juleepisodene av «The Office» (både den britiske og den amerikanske) og «Extras», men husk å ha en pute for hånd.

Velg HBO Max her

Paramount+ (35 poeng)

Hvis du har valgt Paramount+ som en del av T-We-pakken din, har du kanskje gjort det for nye episoder av «Dexter» eller «Yellowstone» og ikke for utvalget av julefilmer. Men arkivet byr likevel et par ordentlige godbiter som dunster av marsipan og pepperkaker. 

 Blant dem er «Too Close for Christmas», «A Loud House Christmas» og «Christmas All Over Again» – alle severdige for fans av sentimental og superamerikansk jul. 

«Emma & Julemanden» er en dansk fortelling om en fantasirik jente på reise til alveriket, mens «Albert» er en søt Nickelodeon-animasjonsfilm om en julegran på eventyr. 

Velg Paramount+ her

NRK TV (krever ikke bruk av poeng)

For mange er julaften på NRK1 en nødvendig forutsetning for å finne julestemningen, der «Tre nøtter til Askepott», «Donald Duck og vennene hans» og «Reisen til julestjernen» er like viktige elementer i feiringen som julemiddag, mandel i grøten og presanger. For ikke å snakke om «Grevinnen og hovmesteren» kvelden før kvelden. 

Men statskanalen har også mye nytt hvert år, og denne julen kan barna fordype seg i den spennende og morsomme julekalenderen «Kristiania magiske tivolitheater», som utspiller seg i hovedstaden på slutten av 1800-tallet. 

Legg til moderne familiefavoritter som «Snøfall», «Jul i Svingen», «Amalies jul» og «Stjernestøv», og det begynner mistenkelig å ligne en særdeles god jul.  

Mer om NRK-appen her