Best på NRK TV akkurat nå

Bilde fra Belgravia på NRK TV.

Den beste strømmetjenesten for norsk underholdning har mye mer enn bare Gullrekka.

NRK-appen er en av de mest mangfoldige og spennende strømmetjenestene i Norge. 

Glimrende dokumentarer, fengende drama og koselig reality er bare noe av det du kan se i statskanalens strømmetjeneste. Og det beste av alt? Du finner den rett på T-We-boksen, slik at du kan kose deg med alt innholdet rett på den store TV-skjermen.

Under finner du noen anbefalinger til det beste innholdet på appen akkurat nå:

Les mer om NRK TV på T-We-boksen

«Parterapi»

Bilde fra Parterapi på NRK TV

Kevin Vågenes’ virale hitserie er tilbake med en fjerde runde supermorsom parterapi.

Bergenserens evne til å ta stereotypier og personligheter fullstendig på kornet har gjort dette til en av de beste og mest folkekjære humorseriene i Norge skkurar nå.

Bloggerparodien Sara Eline og overfølsomme Maiken er bare to av figurene som sitter som et skudd, og VGs kritiker Morten Ståle Nilsen er nok ikke alene om å mene følgende:

- Uansett er det mangfoldet til Kevin Vågenes som virkelig imponerer. Hvordan han trer ut og inn av 11 karakterer i løpet av disse tre første episodene. Og ikke minst medspillerne hans, som alle sammen klarer å være like alvorlige, påståelige, oppgitte og innstilte på at forholdene skal fortsette.

«Sju kontinenter, en klode»

Bilde fra Sju kontinenter, en klode på NRK TV

Det er nærmest en slags naturlov: Skal man lage en serie med nydelige naturbilder og imponerende dyreliv, løftes det hele noen hakk ytterligere med David Attenboroughs gjenkjennelige britiske røst lagt over. 

Ikonets ferskeste natureventyr «Sju kontinenter, en klode» («Seven Worlds, One Planet»), utforsker de forbløffende kontinentene våre over syv episoder. De syv timene er satt sammen av materiale BBC har innhentet fra 41 forskjellige land, og tok nesten fem hele år å spille inn.

Serien byr på fascinerende øyeblikk med alt fra kongepingviner på Antarktis til tasmanske djevler i Australia. Om du liker naturserier og har sett litt av hvert før, så vet du nok allerede hva du får med BBC-seriene. Denne er en no-brainer!

«Med Monsen på villspor»

Bilde fra Med Monsen på villspor på NRK TV

Villmarksgutten Lars Monsen er endelig tilbake med en ny runde «Med Monsen på villspor» - denne gang med en artig vri! I det populære formatet blir Monsen satt ut i villmark uten peiling på hvor han er, og denne gangen får han med seg en celeber nordmann på tur. 

Hvem ukens utvalgte er får han ikke vite før turen har begynt og han får ta av seg bindet for øynene. 

Norges svar på Bear Grylls har vært ute en vinternatt før og er godt vant til naturens krefter, men det er ikke nødvendigvis gjestene hans. Med store navn som Jon Almaas, Vita og Wanda og Bård Tufte Johansen på slep, blir det ikke bare moro på tur - men også utfordrende når Monsens egne vaner må tilpasses vidt ulike gjester.

«Belgravia»

Bilde fra Belgravia på NRK TV

Om du er en av oss som kjenner savnet etter «Downton Abbey», kan denne være vel verdt et forsøk. «Belgravia» kommer fra «Downton»-serieskaperen Julian Fellowes og tar for seg den samme ånden fra 1800-tallets England, nå med fokus på Londons storslåtte Belgravia-område. 

Her serveres det ypperlig overklassedrama av beste sort, med hemmelige slektninger, umulig kjærlighet og britiske herskapshus som Fellowes har gjort til sitt varemerke. 

Historien begynner på ballet til the Duchess of Richmond i 1815, hvor unge Sophia Trenchard får et godt øye for den rike arvingen Edmund Belassis. 25 år senere når de to familiene inntar Belgravia-områdene, er følelsene fortsatt der. 

Over seks episoder får vi herlig historisk periodedrama som på mesterlig vis fanger 1800-tallets tidsånd og gjør det enkelt å drømme seg bort.

«113»

Bilde fra 113 på NRK TV

NRKs sterke realityserie om de norske nødtjenestene er tilbake med en ny runde. Her får vi en kikk bak kulissene i arbeidsdagen til menneskene som skal berge livene våre og være der for oss når vi er i nød.

Som seere bes vi inn i de mest intime og sårbare situasjonene i folks liv, og får et unikt innblikk i hverdagen til menneskene som dedikerer all sin tid til å hjelpe andre.

Episodene er rørende, intense og ikke minst viktig for å understreke hvor essensielt arbeidet deres er for samfunnet.

«Drap i Knutby»

Bilde fra Drap i Knutby på NRK TV

I 2004 manipulerte pastoren Helge Fossmo en ung kvinne i menigheten til å begå drap. Nå, langt over et tiår etter at pastoren og kvinnen ble dømt, tar denne svenske krimserien en grundig kikk i logikken bak menighetens handlinger og hvordan det kunne gå så galt. 

Resultatet er en dyktig, opplysende og ikke minst binge-vennlig serie som vil tilfredsstille de fleste true crime-entusiaster. Her intervjues mennesker som var involvert i menigheten og vi får et sterke inntrykk av motivasjonene bak den grusomme hendelsen.

«Graven»

Bilde fra Graven på NRK TV

Denne israelske spenningsserien er blant det mest nervepirrende NRK TV har å by på akkurat nå. I «Graven» oppdages tre menneskelige skjeletter etter et jordskjelv, og DNA-tester viser at de avdøde menneskene fortsatt lever. 

Dette er starten på et gripende thrillerdrama hvor store begreper som multivers og tidsreiser utforskes. Over åtte episoder blir vi kjent med de tre levende menneskene, og politietterforskerne som står uten noen logisk forklaring på hvor skjelettene kommer fra. 

Mysteriet har slått svært godt an blant seere i utlandet allerede, og kan blant annet skilte med 7,2 stjerner på IMDB.

Relaterte artikler

Se flere artikler