Best på NRK TV akkurat nå

Bilde fra utvalget på NRK TV som kan sees i NRK-appen.

Den beste strømmetjenesten for norsk underholdning har mye mer enn bare Gullrekka.

NRK-appen er en av de mest mangfoldige og spennende strømmetjenestene i Norge. 

Glimrende dokumentarer, fengende drama og koselig reality er bare noe av det du kan se i statskanalens strømmetjeneste. Og det beste av alt? Du finner den rett på T-We-boksen, slik at du kan kose deg med alt innholdet rett på den store TV-skjermen.

Under finner du noen anbefalinger til det beste innholdet på appen akkurat nå:

Les mer om NRK TV på T-We-boksen

«Maskorama»

Bilde fra Maskorama på NRK TV.

Sjanger: Underholdning / Konkurranse Sesonger:

Her er en gladnyheter for alle som kjenner seg litt lei av hverdagslige sangkonkurranser: NRK TVs nye «Maskorama» er helt spinnvilt og alt annet enn hverdagslig. 

Konseptet, som er basert på det sørkoreanske «King of Mask Singer»-fenomenet, er latterlig enkelt og svært effektivt: 

Hver uke inntar en gruppe kjendiser - sangere eller ei - en scene. De opptrer i fjonge og bizarre kostymer slik at ingen får vite identiteten til den som synger. Deretter stemmer publikum på sine favoritter, og prøver å gjette hvem som skjuler seg bak de ulike maskene ut i fra en rekke hint som oppgis.

På slutten av episoden må den med minst stemmer forlate programmet, og vi får se hvem som gjemte seg bak masken. «Maskorama» er ukomplisert moro som bare skaper godstemning. 

Serien har allerede gjort det stort hos NRK med over 800.000 seere, og selv om vi kanskje ikke har sett noen like ikoniske øyeblikk som da talkshow-verten Wendy Williams gryntet seg gjennom sin opptreden på det amerikanske programmet, så vil nok «Maskorama» by på noen av vinterens mest uforglemmelige TV-øyeblikk.

«White Wall»

Bilde fra White Wall på NRK TV.

«Therese - jenta som forsvant»

Bilde fra Therese - jenta som forsvant på NRK TV.

Sjanger: True crime / Dokumentar Sesonger: 1

Saken om den savnede niåringen Therese fra Fjell i Drammen i 1988 sies å være den mest omtalte forsvinningssaken i norsk historie. Jenta forsvant så og si uten spor, og ble aldri funnet. Familien sitter fortsatt uten svar, og de ledetrådene som den gang fantes er for lengst borte.  

Over fem episoder dykker denne true crime-serien ned i saken, og prøver å få et svar på det store spørsmålet: Hva skjedde egentlig med Therese? Får vi noensinne svar?

– Gripende virkelighetskrim, skriver VGs anmelder og triller terningkast 5

Se trailer her

«Sommaren 85»

Bilde fra Sommaren 85 på NRK TV.

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: 7,3 Sesonger:

Nostalgien står i høysetet når svenske SVT tar oss tilbake til 80-tallet i «Sommaren 85». Lysthus, høye hårfrisyrer og sylskarpe neonfarger så langt øyet kan se. 

Seriens handling er satt til en liten familie med en enda mindre lommebok. 15 år gamle Lena, hvis liv er basert på serieskaper Emma Hambergs egen oppvekst, drømmer om å ha den beste sommeren noensinne. Hun lengter etter å dra på språkreise til England, men pengene strekker ikke helt til for mammaen Åsa og bestemoren Barbro. 

Dynamikken mellom de tre kvinnene sitter som støpt, og vitsene treffer umiddelbart. Svenske Aftonbladet kaller det for en feelgood-serie, og skryter: 

– Sjarmerende og velspilte «Sommaren 85» tar oss med tilbake til et mer uskyldig og mindre komplisert Sverige.

Se trailer her.

«Atlantic Crossing»

Bilde fra Atlantic Crossing på NRK TV.

Sjanger: Historisk drama IMDB Score: 7,5 Sesonger: 1

Med tidenes største budsjett for en norsk serie og et spennende internasjonalt cast (Sofia Helin, Tobias Santelmann og «Twin Peaks»-legenden Kyle MacLachlan), var det alltid tydelig at dramaserien om Kronprinsesse Märthas flukt til USA under andre verdenskrig kom til å bli en massiv affære - til tross for en varierende mottakelse blant kritikerne. 

Over syv episoder dekker serien Märthas politiske oppvåkning og hennes forsøk på å overtale hennes nære - potensielt intime - venn President Roosevelt til å hjelpe de allierte i kampen mot Hitlers regime. 

Selv om deler av historien er oppdiktet for underholdningsverdi (godt illustrert av NRKs ukentlige artikler om seriens faktagrunnlag), byr «Atlantic Crossing» med stort sett korrekte historiske rammer på et fascinerende innblikk i hvordan nazistenes invasjon av Norge påvirket Märtha og kongefamilien. 

Se trailer her.

«Muldvarpen - Nord-Korea avslørt»

Bilde fra Muldvarpen - Nord-Korea avslørt på NRK TV.

Sjanger: Dokumentar IMDB Score: 8,8 Sesonger:

Over en periode på 10 år infiltrerte den uføretrygdede kokken Ulrich Larsen regimet i Nord-Korea. Han avslørte hemmeligheter, har samlet sjelden informasjon og bevis som viser at landet begår grusomme akter mot egen befolkning - på et nivå som CIA og andre etterretningstjenester bare kan drømme om. 

Dette er grunnlaget for den tredelte Brennpunkt-dokumentaren «Muldvarpen - Nord-Korea avslørt». Med skjult kamera og skjult identitet har Larsen og en annen person jobbet i det skjulte for å gi offentligheten innblikk i hvordan dette landet går frem for å omgå verdenssamfunnets sanksjoner.

Kontroversiell som få, og svært unikt i sin sjanger. Dette kan være høstens, om ikke årets, største dokumentarserie.

«Helvete - historien om norsk black metal»

Bilde fra Helvete-dokumentaren på NRK TV-appen.

Sjanger: Dokumentar / Musikk  IMDB Score: 8,1 Sesonger:

Black metal er en essensiell del av norsk musikkultur, men hvor mye kan du egentlig om den musikalske nisjen? 

«Helvete» er en dyktig musikkdokumentar for både sjangereksperter og ferskinger innenfor black metal. Kritiker Asbjørn Slettemark poengterer at serien varierer litt i kvalitet, men at de to første episodene er spesielt solide.

– Det er noe av de beste jeg har sett av norsk musikkdokumentar. Der fortelles historien om Mayhem og tiden før og etter Deathcrush i fascinerende detalj. Intervjuene er gode. Nye kilder snakker. Klippen er elegant og handlingen flyter perfekt gjennom episodene, skriver Slettemark.

Se trailer her.

«Førstegangstjenesten»

Bilde fra Førstegangstjenesten.

Sjanger: Komedie IMDB Score: 8,3 Sesonger: 1

Da Herman Flesvig først debuterte militærparodien «Førstegangstjenesten» i 2019, var tanken egentlig å bare ha to korte episoder. Etter at episodene ble sett av flere hundretusen, bestilte NRK mer av serien. Høstens nye episoder har nå blitt sett av over 1,3 millioner (!) nordmenn. 

I serien spiller Flesvig en rekke militærrekrutter med forskjellige forventninger og holdninger til førstegangstjenesten, blant annet en bortskjemt pappagutt, en hardbarka blondine og en som tror han allerede er i krig. Parodiene er morsomme, overraskende og tar norske stereotyper på kornet. 

«Førstegangstjenesten» holder på å etablere naturtalentet Herman Flesvig som en av landets største komikere, på lik linje med det som «Borettslaget» gjorde for Robert Stoltenberg for snart to tiår siden.

Se trailer her.

«Norsk-ish»

Bilde fra Norsk-ish som du kan se på NRK-appen.

Sjanger: Drama IMDB Score: 7,6 Sesonger: 1

«Norsk-ish» har blitt møtt med jubel fra anmelderne: Serien har hanket inn femøyde terninger fra VG og Dagsavisen, mens Dagbladet smeller til med en sekser og beskriver den som «sylskarp» og «glimrende».

Vi følger tre unge nordmenn med innvandrerforeldre, som må manøvrere seg gjennom samfunnet med ett bein i hver kulturelle leir – med medrivende, morsomt og tankevekkende resultat.

Se trailer her.

«Mummidalen»

Bilde fra Mummidalen på NRK TV.

Sjanger: Eventyr / Familiedrama IMDB Score: 7,1 Sesonger: 1

Mummitrollet er tilbake i moderne drakt, med den samme sjarmen han hadde da han først dukket opp på norske skjermer på 90-tallet. My, Sniff og alle vennene vi kjenner begir seg ut på nye eventyr basert på Tove Janssons elskede barnebøker. 

Per standarden for Janssons historier passer serien for hele familien - enten man er 8 eller 80. Figurgalleriet er koselig, universet er fengende - enten det er familiært og nostalgisk eller noe du møter for første gang.

Se trailer her.

«Marianne & Leonard: Words of Love»

Bilde fra Marianne & Leonard: Words of Love på NRK TV.

Sjanger: Musikk / Dokumentar  IMDB Score: 6,9  Lengde: 102 minutter 

Kjærlighetsforholdet mellom norske Marianne Ihlen og det kanadiske låtskriverikonet Leonard Cohen er veldokumentert – ikke minst gjennom klassiske sanger som «So Long, Marianne» og «Bird On A Wire».

Denne dokumentaren nøyer seg ikke bare med å vise fram en svunnen epoke med sex, dop og visesang, men skreller i tillegg bort mytologien for å avdekke smerten og sorgen – og til slutt tilgivelsen – som skulle prege forholdet mellom de to. 

Se trailer her.

«Parterapi»

Bilde fra Parterapi på NRK TV

Sjanger: Komedie IMDB Score: 7,9  Sesonger: 4

Kevin Vågenes’ virale hitserie er tilbake med en fjerde runde supermorsom parterapi.

Bergenserens evne til å ta stereotypier og personligheter fullstendig på kornet har gjort dette til en av de beste og mest folkekjære humorseriene i Norge skkurar nå.

Bloggerparodien Sara Eline og overfølsomme Maiken er bare to av figurene som sitter som et skudd, og VGs kritiker Morten Ståle Nilsen er nok ikke alene om å mene følgende:

- Uansett er det mangfoldet til Kevin Vågenes som virkelig imponerer. Hvordan han trer ut og inn av 11 karakterer i løpet av disse tre første episodene. Og ikke minst medspillerne hans, som alle sammen klarer å være like alvorlige, påståelige, oppgitte og innstilte på at forholdene skal fortsette.

Se trailer her.

«Sju kontinenter, en klode»

Bilde fra Sju kontinenter, en klode på NRK TV

Sjanger: Dyredokumentar IMDB Score: 9,4 Sesonger: 1

Det er nærmest en slags naturlov: Skal man lage en serie med nydelige naturbilder og imponerende dyreliv, løftes det hele noen hakk ytterligere med David Attenboroughs gjenkjennelige britiske røst lagt over. 

Ikonets ferskeste natureventyr «Sju kontinenter, en klode» («Seven Worlds, One Planet»), utforsker de forbløffende kontinentene våre over syv episoder. De syv timene er satt sammen av materiale BBC har innhentet fra 41 forskjellige land, og tok nesten fem hele år å spille inn.

Serien byr på fascinerende øyeblikk med alt fra kongepingviner på Antarktis til tasmanske djevler i Australia. Om du liker naturserier og har sett litt av hvert før, så vet du nok allerede hva du får med BBC-seriene. Denne er en no-brainer!

Se trailer her.

«Med Monsen på villspor»

Bilde fra Med Monsen på villspor på NRK TV

Sjanger: Reality IMDB Score: 8,4  Sesonger: 3

Villmarksgutten Lars Monsen er endelig tilbake med en ny runde «Med Monsen på villspor» - denne gang med en artig vri! I det populære formatet blir Monsen satt ut i villmark uten peiling på hvor han er, og denne gangen får han med seg en celeber nordmann på tur. 

Hvem ukens utvalgte er får han ikke vite før turen har begynt og han får ta av seg bindet for øynene. 

Norges svar på Bear Grylls har vært ute en vinternatt før og er godt vant til naturens krefter, men det er ikke nødvendigvis gjestene hans. Med store navn som Jon Almaas, Vita og Wanda og Bård Tufte Johansen på slep, blir det ikke bare moro på tur - men også utfordrende når Monsens egne vaner må tilpasses vidt ulike gjester.

Se trailer her.

«Belgravia»

Bilde fra Belgravia på NRK TV

Sjanger: Historisk drama IMDB Score: 7,5 Sesonger: 1

Om du er en av oss som kjenner savnet etter «Downton Abbey», kan denne være vel verdt et forsøk. «Belgravia» kommer fra «Downton»-serieskaperen Julian Fellowes og tar for seg den samme ånden fra 1800-tallets England, nå med fokus på Londons storslåtte Belgravia-område. 

Her serveres det ypperlig overklassedrama av beste sort, med hemmelige slektninger, umulig kjærlighet og britiske herskapshus som Fellowes har gjort til sitt varemerke. 

Historien begynner på ballet til the Duchess of Richmond i 1815, hvor unge Sophia Trenchard får et godt øye for den rike arvingen Edmund Belassis. 25 år senere når de to familiene inntar Belgravia-områdene, er følelsene fortsatt der. 

Over seks episoder får vi herlig historisk periodedrama som på mesterlig vis fanger 1800-tallets tidsånd og gjør det enkelt å drømme seg bort.

Se trailer her.

«113»

Bilde fra 113 på NRK TV

Sjanger: Reality Sesonger: 2

NRKs sterke realityserie om de norske nødtjenestene er tilbake med en ny runde. Her får vi en kikk bak kulissene i arbeidsdagen til menneskene som skal berge livene våre og være der for oss når vi er i nød.

Som seere bes vi inn i de mest intime og sårbare situasjonene i folks liv, og får et unikt innblikk i hverdagen til menneskene som dedikerer all sin tid til å hjelpe andre.

Episodene er rørende, intense og ikke minst viktig for å understreke hvor essensielt arbeidet deres er for samfunnet.

Se trailer her.

«Drap i Knutby»

Bilde fra Drap i Knutby på NRK TV

Sjanger:  Dokumentar / Krim IMDB Score: 7,9 Sesonger: 1

I 2004 manipulerte pastoren Helge Fossmo en ung kvinne i menigheten til å begå drap. Nå, langt over et tiår etter at pastoren og kvinnen ble dømt, tar denne svenske krimserien en grundig kikk i logikken bak menighetens handlinger og hvordan det kunne gå så galt. 

Resultatet er en dyktig, opplysende og ikke minst binge-vennlig serie som vil tilfredsstille de fleste true crime-entusiaster. Her intervjues mennesker som var involvert i menigheten og vi får et sterke inntrykk av motivasjonene bak den grusomme hendelsen.

«Graven»

Bilde fra Graven på NRK TV

Sjanger: Thriller IMDB Score: 7,2  Sesonger: 1

Denne israelske spenningsserien er blant det mest nervepirrende NRK TV har å by på akkurat nå. I «Graven» oppdages tre menneskelige skjeletter etter et jordskjelv, og DNA-tester viser at de avdøde menneskene fortsatt lever. 

Dette er starten på et gripende thrillerdrama hvor store begreper som multivers og tidsreiser utforskes. Over åtte episoder blir vi kjent med de tre levende menneskene, og politietterforskerne som står uten noen logisk forklaring på hvor skjelettene kommer fra. 

Mysteriet har slått svært godt an blant seere i utlandet allerede, og kan blant annet skilte med 7,2 stjerner på IMDB.

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien/filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler