De beste seriene og programmene på discovery+

Bilde fra utvalget på Discovery+

Her er noen av de ferskeste og beste nyhetene fra strømmetjenesten, som byr på norsk humor, reality, true crime og dokumentarer.

Er du glad i norsk innhold - serier (særlig komiserier), reality og dokumentarer, bør du vurdere å bruke 50 av dine poeng på discovery+.

Merk at tjenesten du velger tilsvarer discovery+ abonnementet Underholdning, og sport er derfor ikke inkludert.

Discovery+ er tilgjengelig som en app på T-We Boks II, men du kan også bruke den på PC, mobil eller nettbrett via discovery+ appen eller discoveryplus.no. Det er mulig å se discovery+ på inntil tre ulike enheter samtidig.

Les mer om dette her.

Her er noen av de største høydepunktene på discovery+ akkurat nå:

Velg discovery+ på Mine sider

Conjuring Kesha

Sjanger: Dokumentar / Overnaturlig IMDB-score: 3.4 Sesonger:

Savner du «Åndenes makt»? Redningen kommer muligens her, via popartisten Kesha. 

Kesha følger nemlig (sannsynligvis ganske uvitende) i Lilli Bendriss’ fotspor i den Discovery+ originalen «Conjuring Kesha», som er basert på artistens egne podcast «Kesha and the Creepies» 

Her følger vi den karismatiske 35-åringen på jakt etter overnaturlige fenomen i noen av USAs notoriske spøkelseshus. Hver av de seks episodene tar for seg Kesha og en av hennes kjendisvenner, deriblant popkollegaen Betty Who og standup-komiker Whitney Cummings.

Trixie Motel

Sjanger: Reality IMDB-score: 6.6 Sesonger: 1

Drag-superstjernen Trixie Motel tar steget fra «RuPaul’s Drag Race» og YouTube-berømmelse inn i sin egne Discovery+ serie. 

«Trixie Motel» følger Mattel, drag-personet til Brian Firkus, mens hun pusser opp et gammelt motel i Palm Springs, California. 

Mens veggene males og glitteret spres, får Trixie hjelp av noen av sine nærmeste kjendisvenner, som Lisa Vanderpump, Iggy Azalea, Nicole Byer, Zooey Deschanel – samt Trixies komipartner Katya Zamolodchikova. 

Resultatet er et sprøtt realityshow som byr på campy underholdning fra begynnelse til slutt.

Ut - 50 år med lovlig kjærlighet

Sjanger: Dokumentarserie Sesonger:

2022 markerer en viktig milepæl. I år er det nemlig 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. 

I den sammenheng lanserer Discovery «Ut»; en dokuserie som over tre timer og fire episoder tar for seg skeives rettigheter i Norge. 

Her får 50 skeive mennesker i alle aldre sjansen til å formidle deres historie foran kameraet, deriblant Jan Thomas, Brita Møystad Engseth og Anne Holt. 

VG er svært positive i deres terningkast 5-anmeldelse av dokumentarserien: 

– En overveldende og takknemlig feiring av kjærligheten. Med et historisk perspektiv som bør være skremmende selv for dem som kan huske et godt stykke tilbake, skriver avisen. 

Er du interessert i skeiv historie, eller ønsker å høre mer om skeives plass i det norske samfunnet, er «Ut» en utmerket plass å starte.

Aldri voksen

Sjanger: Situasjonskomedie IMDB-score: 6.7 Sesonger:

«Aldri voksen» er blant de nyere norske situasjonskomediene vi har lagt vår elsk på. 

Serien følger en vennegjeng fra ungdomstiden som nå selv har fått ungdommer i hus, og kontrastene mellom de to generasjonene er skarpe - samtidig som likhetstrekkene er mange. 

Alle vennene har nå flyttet tilbake til nabolaget de vokste opp i, og med egne barn i hus får de et nytt perspektiv på voksenlivet. 

Med et nydelig og relaterbart rollegalleri, med blant andre Ine Jansen, Atle Antonsen, Kåre Conradi og Christian Skolmen, har «Aldri voksen» sjarmert Discovery-seerne i senk. Er du glad i alt av «Neste sommer» og «Helt perfekt», bør «Aldri voksen» falle godt i smak.

Grenseløst forelsket

Sjanger: Reality Sesonger:

I «Grenseløst forelsket» følger vi et utvalg av spenstige nordmenn som har satset på kjærlighetsforhold på tvers av landegrensene. Etter måneder med flørting over sosiale medier og datingapper skal de internasjonale turtelduene nå flytte sammen. 

Serien setter fokus på åtte forskjellige par, deriblant AnneMa Yumali fra Arendal og hennes tyrkiske kjæreste Dundar, som fikk mye oppmerksomhet i media allerede under seriens premiereuke. 

Det store spørsmålet blir: Vil avstandsforholdene overleve overgangen til samboerskap, eller må de gå til innkjøp av en returbillett?  

«Grenseløst forelsket» er sannsynligvis det nærmeste vi kommer en norsk utgave av det populære reality-konseptet «90 Days Fiance», og baserer seg på mange av de samme elementene. Lattermusklene får med andre ord kjørt seg kraftig, og alt ligger til rette for at dette kan bli en av årets morsomste realityserier på norsk TV-front.

Basic Bitch

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7.0 Sesonger: 3 

Den populære humorserien om Tønsberg-dronningene Anine, Ingrid, Madeleine og Julie er tilbake med en tredje sesong, og jentene er fortsatt i storform. 

«Basic Bitch» tar for seg noen ganske ordinære jenter som dropper det ambisiøse storbylivet i Oslo for et liv i hjembygda. Men, livet i Tønsberg er absolutt ikke dramafritt og tilværelsen er langt fra like komfortabelt som de kanskje så for seg. 

Serien står som en slags kontrast til «flink pike»-syndromet, da serieskapere Amanda Erlandsen og Vilde Klohs har uttalt at de ønsket å skrive en historie om jenter som ikke «var så flinke», noe som utvilsomt er et godt grunnlag for norsk komikk. 

Med sunne doser cringe-humor og fest-flauser er det lett og sannsynligvis riktig å dra sammenligninger mellom «Basic Bitch» og «Hvite gutter», hvor Erlandsen også jobbet på manus. 

Om du sluker alt av norske humorserier som «Neste sommer», «Helt perfekt» og «Side om side», er «Basic Bitch» sannsynligvis en god kandidat til neste seriemaraton.

Alt du elsker

Sjanger: Drama Sesonger: 1

«Alt du elsker» er en av vårens sterkeste og sannsynligvis mørkeste kjærlighetshistorier. 

Serien tar for seg de gamle skolekameratene Sara og Jonas, som begynner å kjenne på at de har følelser for hverandre. 

For Saras venner virker det som om hun virkelig har skutt gullfuglen. Jonas er en virkelig kjekkas som behandler Sara godt og får henne til å le, alt hun kunne ønske seg av drømmemannen.

Likevel har han en skummel hemmelighet. Jonas er nemlig tilknyttet høyreekstremistiske forum og er villig til å gå langt for å få anerkjennelse blant sine mednazister.  

«Alt du elsker» er en rørende og tung serie om verdien av menneskene rundt seg kontra ideologi og egne tanker. Vil Jonas sette kjærligheten foran verdiene han holder? Og vil Sara klare å se mennesket bak det intense hatet?

Mörkt hjärta

Sjanger: Drama IMDB: 8,8 Lengde: Fem episoder

«Mörkt hjärta» er et stilsikkert svensk drama basert på den sanne forsvinningshistorien fra 2012 om millionæren Göran Lundblad. Saken utspilte seg den gang i mediene, og mangelen på informasjon gjorde sitt for å pirre den kollektive nysgjerrigheten: Hvorfor fantes det ingen spor?

Ja, bortsett fra en mystisk telefonsamtale fra datteren hans, da. Det er et pikant utgangspunkt for dramaet som utspiller seg her – det er tross alt opplysningen som den gang bidro til å styre oppmerksomheten mot mulige mistenkte innad i familien.

Også på papiret er dette en serie som er verdt å stoppe opp ved. Regissør Gustav Möller har fått mye skryt for thrilleren «Den skyldige» – og på manussiden har han fått med seg mannen som gjenopplivet «Snabba Cash».

16 ukers helvete

Sjanger: Reality Antall sesonger: 1

Misunnelig på kjendisenes fabelaktig liv? Vel, dra fram din favorittsnack og sett deg godt til rette idet et trivelig assortement av kjente (og veldig svette) fjes kjøres gjennom kverna til en toppidrettsutøver og en ernæringsnerd.

Er dette den beste veien til sunn og varig endring? Om det strides de lærde. Men, om du liker humoristisk lidelsesfjernsyn er dette et fint alternativ til Farmen, Kompani Lauritzen og lignende.

Kjendisene inkluderer Jørn Hoel, Christer Falck og Håvard Lilleheie, mens det blant annet er Martin Sundby Johnsrud som coacher våre småchubby venner med et sadistisk smil om munnen.

Thomas Giertsen: Helt perfekt

Sjanger: Komiserie Antall sesonger: 12 IMDB-rating: 7,4

Etter 12 år og knappe 120 episoder skal Thomas Giertsen avslutte en av de lengstlevende komiseriene i norsk TV-historie.

Blir det trist å ta farvel? Absolutt, men framfor noe annet blir det nok (om serien holder stø kurs) kjempekleint.

Plottpoengene i de første episodene av sesongen inkluderer blant annet en splitter ny spyledo han kjøper av Vegard Harm (Thomas er frelst) og en barista som lager penisfigur av melkeskummet. Dette blir stas!

Voksensmerter

Sjanger: Komi/dokuserie Antall sesonger: To

I andre sesong av sin nysgjerrige ferd inn i voksenlivet tar komiker Maria Stavang for seg alt fra fenomener som 'kulhet' og 'herlighet' til hvordan man kommuniserer 'voksent'.

Med et eksperimentelt forhold til hverdagen og en passe saklig/usaklig tone tar hun seeren med på et lunt skråblikk på små og store ting hun er usikker på.

Ligge

Sjanger: Dramaserie Antall sesonger: En IMDB-rating: 5,8

Endelig er supertalentet Ulrikke Falch tilbake som skuespiller.

I denne svenske serien spiller hun Line, som blir dumpet av kjæresten sin etter fire år. Dette tar hun temmelig hardt, så for å få henne over bruddet dytter bestevenninna Elin henne rett ut på kjøttmarkedet via Tinder.

Målet? Å ligge med én ny dame i uka i to måneder.

Den sjelelige renselsen går muligens sådär, men det gir et ærlig og morsomt portrett av dating og kjærlighet på 2020-tallet.

Relaterte artikler

Se flere artikler