Film og serier

De beste seriene og programmene på discovery+

Her er noen av de ferskeste og beste nyhetene fra strømmetjenesten, som byr på norsk humor, reality, true crime og dokumentarer.

Bilde fra av det beste på Discovery+.

Er du glad i norsk innhold - serier (særlig komiserier), reality og dokumentarer, bør du vurdere å bruke 50 av dine poeng på discovery+.

Merk at tjenesten du velger tilsvarer discovery+ abonnementet Underholdning, og sport er derfor ikke inkludert.

Discovery+ er tilgjengelig som en app på T-We Boks II, men du kan også bruke den på PC, mobil eller nettbrett via discovery+ appen eller discoveryplus.no. Det er mulig å se discovery+ på inntil tre ulike enheter samtidig.

Les mer om dette her.

Her er noen av de største høydepunktene på discovery+ akkurat nå:

Velg discovery+ på Mine sider

Null stjerner

Sjanger: Reiseprogram Sesong: 1

Hva kan man egentlig forvente seg av en bedrift som har fått null stjerner? 

Bestevennene Linn Skåber og Ine Jansen har ett må i den nye reiseserien «Null stjerner»l: Å besøke hotellene og restaurantene rundt om i verden som får lavest rangering av kundene sine. 

Det som venter dem er både illevarslende og illeluktende, og burde jage vekk enhver person med respekt for seg selv og sin egen trygghet. Men ikke Linn og Ine. 

Resultatet? Hysterisk gøyalt som kun denne duoen kan få til. 

«Null stjerner» kan du se med discovery+ og i TVNorge-arkivet.

71° nord – Team

Sjanger: Realitykonkurranse Sesonger: 3

Det er få realitykonkurranser som engasjerer norske seere mer enn «71° nord»-konseptet, og det er ikke vanskelig å forstå. 

Morsomme profiler som inntar den norske villmarken for å vise hvem som kan prestere best? Det er TV-gull.

Fire nye par med kjendiser skal få prøve seg gjennom noen av de mest hardbarka utendørsutfordringene man kan finne i Norge. 

Lagene er som følger: Linnéa Myhre og Emil Gukild, Heidi og Lise Løke, Martin Johnsrud Sundby og Sondre Sundby, samt Hanna-Martine Slåttland Baller og Magan Gallery. 

Disse skal begi seg ut på et kappløp på tvers alv handet. Den duoen som samarbeider best og som klarer å opprettholde samholdet mens presset setter inn, og som kommer frem til målstreken først, er vinnerne. 

Se serien med discovery+ eller i TVNorge-arkivet. 

Jaget

Sjanger: Reality / Konkurranse Sesonger: 1

Märtha Louise fallende ut av et vindu? Vegard Harm liggende på vent i en søppelkasse? «Jaget» er et virkelig overraskende realitykonsept.

Her følger vi åtte kjendiser, delt inn i fire par, som alle «bryter» seg ut fra Drammen fengsel. 

Den celebre gjengen, som altså inkluderer norsk kongelighet, skal legge ut på flukt på tvers av det norske land med mål om å ikke bli fanget av syv profesjonelle etterforskere. 

Opplegget er helsprøtt og originalt, som gjør denne serien til et glimrende tilskudd til reality-hverdagen din.

Se serien i TVNorge-arkivet

Kamikaze

Sjanger: Reality / Konkurranse Sesonger:

Er du klar for et nytt og helsprøtt humorprogram som definitivt vil trene lattermusklene dine? 

Jon Almaas leder nye «Kamikaze»; et skjult kameraprogram hvor Jon sender sine lagledere (Calle Hellevang-Larsen, Mia Hundvin og Magnus Devold) ut på oppdrag. 

Oppdragene er ukomfortable og grensetøyende, og foregår på gatene blant intetanende fremmede. Det hele tas opp av skjulte kamera.

Resultatet? Nydelig, nydelig humor-TV. Du ser det på discovery+ eller i TVNorge-arkivet.

Se serien her

Kongen befaler

Sjanger: Realitykonkurranse Sesonger:

Oppsettet her er like enkelt som det er genialt: Atle Antonsen (som er tilbake som konge) og Olli Wermskog gir norske komikere en rekke absurde oppgaver, ofte ved å komme opp med hjemmesnekrede Reodor Felgen-løsninger på sparket.

Der det finnes nok av trivelige og pratete underholdning hvor landets humorelite får utfolde seg, går man her den ekstra mila og legger opp til en type kreativ problemløsning som

Humoren kommer nesten i andre rekke, fordi det blir så fascinerende å se hvordan de løser oppdrag som å gå lengst mulig på vannet eller å kaste egg fra et tak uten å knuse dem.

Se det i TVNorge-arkivet eller med discovery+.

Se serien i TVNorge-arkivet

Alle mot alle

Sjanger: Konkurranse Sesonger: 7

Nordmenn elsker quiz. Kanskje kommer det derfor ikke som en overraskelse at vi også elsker quizshow. 

Legger man til folkekjære profiler som Jon Almaas og Solveig Kloppen til i blandingen, er resultatet selvsagtuslåelig. 

I «Alle mot alle» danner kjente ansikter quizlag, og konkurrerer mot hverandre i kunnskapens verden. Naturfag, geografi, popkultur, språk – for å komme deg til topps må du kunne noe om alt.  

Se serien her

Palmemordet: Den store mørkleggingen

Sjanger: Dokumentar Sesonger:

Mordet på den svenske statministeren Olof Palme i 1986 førte til det som sies å være verdens største drapsetterforskning. 

Saken, som fortsatt står uløst, er temaet for den nye discovery+ dokumentaren «Palmemordet - Den store mørkleggingen». 

Dokumentaren er basert på boken Nøkkelen til Palme-mordet, som igjen er basert på det massive arkivet til krimforfatteren Stieg Larsson. Larsson drev nemlig med sin egen etterforskning av drapet helt frem til han selv døde i 2004.

Her får vi se hvordan den umiddelbare etterforskningen av drapet ikke gikk noen vei, og hvordan mangelen på spor skapte mistillit til Stockholm-politiet.

Åpenbare ledetråder gikk tapt, og tilsynelatende tilfeldige småkriminelle ble malt som mistenkte. Var politiet og politikerne faktisk på villspor, eller lå det noe større bak det hele? 

Naked Attraction

Sjanger: Reality / Dating Sesonger: 3

Enten vi liker å innrømme det eller ikke: De aller fleste av oss føler på en nysgjerrighet for hva som befinner seg mellom beina på andre mennesker. 

Dette vet discovery+ godt, og de har ingenting imot å bruke det for å trekke folk inn til dette unike datingkonseptet. 

I «Naked Attraction» stilles spørsmålet: Kan de nakne kroppene våre fortelle nok om oss selv til at vi kan date hverandre kun basert på dem? 

Tuva Fellmann er tilbake med en ny runde av nakendating, hvor nordmenn kaster klærne i håp om å finne den store kjærligheten. Eller i hvert fall en vakker make å tilbringe litt kvalitetstid med.

Sistemann ut

Sjanger: Konkurranse Sesonger:

Om det er noe vi nordmenn sluker, så er det kjendis-TV. Om vi liker å innrømme det eller ei, så er det et unektelig faktum at kombinasjonen av kjendiser og konkurransebasert underholdning er en gylden kombinasjon. 

I discovery+ sitt nyeste tilskudd til denne sjangeren, som har fått tittelen «Sistemann ut», møtes hele 40 kjente nordmenn for absurde utfordringer. Tenk Squid Game, bare at i stedet for folk som kjemper for livet i Sør-Korea så får du Solveig Kloppen som leker med papirfly. 

I hver av episodene ser vi fire ulike utfordringer, hvor taperen av grenene må reise hjem. Den som står igjen helt til slutt, som behersker disse øvelsene bedre enn de andre, kan kalle seg “Norges mest allsidige kjendis”.

Et hardt liv med Ronny

Sjanger: Dokumentar Sesonger: 1

Ronny Brede Aase har vært åpen om at han, som veldig mange andre, har uvaner som han sliter med. For Ronny dreier det seg blant annet om pengespill, som han taper mange tusen kroner på, og andre avhengigheter. 

I denne nye dokumentarserien ønsker han å utforske hvorfor hjernen hans lar han ta så dårlige valg, og hvorfor vi mennesker holder på med så mange ting som vi vet at ikke gagner oss. 

Er det slik, som Ronny tror, at vi alle er håpløse og at vi alle holder på med ting som vi ikke burde gjøre? Er det umulig å kvitte seg med alle uvaner? Vil en uvane man venner seg av med, bare erstattes av en ny uvane?

Calles gale verden

Calle Hellevang-Larsen, kjent fra «Raske menn» og «Ikke lov å le på hytta», har for lengst bevist at han er en av landets skarpeste komikere. 

Likevel er han kanskje mer kjent som et slags sidekick på den norske humorscenen enn som en stjerne på egen hånd. Det endrer seg nå. 

I «Calles gale verden» spiller komikeren en karikert versjon av seg selv. Serien blander fiksjon og virkelighet, og blander skjult kamera-segmenter med dramatiserte hendelser. 

Fiktive Calle lever livet på toppen av samfunnet, han er styrtrik, suksessfull og glimrende på alle måter. Men, det er ikke bare bare å være på toppen av sitt felt. Calle kjenner nemlig presset på å hele tiden finne på noe nytt. Løsningen? Skjult kamera-moro. 

I den andre sesongen av serien må Calle jobbe beinhardt. Assistenten Anna har nemlig vippet ham av skjult kamera-tronen, og det vil han absolutt ikke ha noe av.

Operasjon Lost Boy

Sjanger: True Crime / Dokumentar Sesonger:

Discoverys nyeste true crime-dokumentar er sentrert rundt en sak fra 2000-tallets Bergen, som utvikler seg til å bli en internasjonal etterforskning.  

I mai 2006 tar 15-åringen Martin Krossnes turen til Bergen sentrum. Der skal han møte en gutt han har pratet med på nett, men som viser seg å være en nærmere 40 år gammel mann som ønsker å få med seg Martin på sitt hotellrom. 

Han klarer å komme seg unna, og han får ringt politiet. Dette begynner en internasjonal opprulling av et massivt nettverk av pedofile.

Neste sommer

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7.6 Sesonger: 12 

Etter 11 sesonger må det være lov å kalle «Neste sommer» for en nymoderne klassiker innen norske situasjonskomedier. 

Discovery sparker nå i gang TV-høsten med rykende ferske episoder med den gode, og litt dysfunksjonelle hyttegjengen. 

Sesong 12 byr på en spennende, men annerledes sommer for gjengen. Per Ivar og Eva har nemlig bestemt seg for at de skal skilles. Likevel har de tatt en beslutning om at de skal tilbringe én siste sommer sammen på hytta for Ellinors skyld, noe som ikke akkurat går uten problemer. 

Nye episoder ser du på discovery+ hver søndag.

Sigurd fåkke pult

Sjanger: Drama / Komedie IMDB-score: 7,4 Sesonger: 4

Blant komititlene hos discovery+, så er det få som fikser balansen mellom lattermild komikk og slående drama bedre enn «Sigurd fåkke pult». 

Her følger vi Sigurd, en mann i midten av 20-årene fra Oslo som sliter med det faktum at han så vidt har hatt sex siden han fylte 18, og forholdet hans til akten og forventninger er mildt sagt komplisert. 

Joda, det kan være gøy å se de kleine situasjonene ufrivillig ukyssede Sigurd havner i på sin ferd gjennom livet som ung voksen, men det finnes en dypere og sårere klangbunn her, hvor spørsmål om psykisk helse og sosial usikkerhet i det moderne samfunnet går igjen som en rød tråd.

Seriens tittel hinter til sexfikseringen som ofte preger guttekultur, men underselger samtidig hvor mye innsikt episodene viser angående ensomhet, sosiale engstelser og incel-fakter med en nydelig komikk innvevd.

Nå står seriens fjerde sesong for døren. Her begynner Sigurd virkelig å slite med å knytte intime bånd, og han begynner å utvikle en overveldende frykt for døden.

Love IRL

Sjanger: Reality / Dating Sesonger: 1

«Love IRL» er en av de ferskeste realitysatsingene på discovery+. 

Programmet utspiller seg som et ganske ordinært datingprogram, men deltakerne i «Love IRL» er mennesker som gjerne aldri før har vært på date. 

Her er det ikke de mest populære Tinder-brukerne, og de med den største selvsikkerheten som stiller – men gjerne de som syns det er genuint vrient å finne dates. Og her er det heller ingen utstemming eller en popularitetskonkurranse som handler om å bli lengst mulig. 

Resultatet er et litt flaut, men genuint veldig fint realityprogram ledet av Solveig Kloppen og Tuva Fellman.

Alltid beredt

Sjanger: Reality / Konkurranse Sesonger:

Steinar Sagen er ikke bare å se i podcaststudioet om dagen. Nå inntar «Papaya»-stjernen programlederrollen i discoverys nyeste realitysatsing, «Alltid beredt». 

I dette konkurransebaserte programmet samles kjente og kjære nordmenn i villmarken med et mål: Å samle speidermerker. 

Jenny Skavlan, Harald Eia og flere kjendiser skal, under Sagens ledelse, leve som speideraspiranter og vise frem sine talent og kunnskapsnivå med mål om å få så mange speidermerker som mulig. 

Realityfeberen den nekter å gi seg, og når man ser på oppfinnsomheten som ligger bak konsept som dette er det lett å se hvorfor vi stadig setter oss ned foran TV-skjermen.

Grenseløst forelsket 

Bilde fra Grenseløst forelsket på discovery+.

Sjanger: Reality IMDB-score: 6.6 Sesonger: 2

Vårens store realitysuksess er tilbake med ferske episoder. Med et flust av nye profiler samt noen kjente ansikter med på laget er det lite tvil om at «Grenseløst forelsket» også i høst blir en av våre store TV-snakkiser. 

I denne dokuserien følger vi et utvalg av spenstige nordmenn som har satset på kjærlighetsforhold på tvers av landegrensene. Etter mange måneder og år hvor sosiale medier og datingapper har vært hovedarenaen for flørting og kjærtegn, skal de internasjonale turtelduene nå flytte sammen. 

Blant profilene vi følger denne runden er publikumsfavorittene AnneMa Yumali fra Arendal og hennes tyrkiske kjæreste Dundar, som fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier under seriens første sesong. 

«Grenseløst forelsket» er sannsynligvis det nærmeste vi kommer en norsk utgave av det populære reality-konseptet «90 Days Fiance», og baserer seg på mange av de samme elementene. Lattermusklene får med andre ord kjørt seg kraftig, men vi får også bli med på de intime, og hjerteskjærende øyeblikkene som kommer med langdistanseforhold. 

House of Hammer

Sjanger: Dokumentar IMDB-score: 5.9 Sesonger:

Skuespilleren Armie Hammer («Call Me By Your Name») gikk fra å være en superkjendis i rampelyset til å gjemme seg i Hollywoods skygger omtrent over natten.

I januar 2021 dukket det nemlig opp skjermbilder som viste det som tilsynelatende var private samtaler av seksuell natur mellom Hammer og en kvinne. Meldingene som ble utvekslet var ekstremt grove og voldspregede, og hintet om at Hammer ikke bare hadde utført overgrep men at han også bedrev en form for kannibalisme – noe han selv benekter.

«House of Hammer» er dokumentaren som tar en titt på Hammers private liv og oppvekst. Skandaler av en slik natur er nemlig ikke nytt territorium for de eldre medlemmene i Hammer-slekten. 

The Guardian gir den sjokkerende dokumentarserien fire av fem stjerner, og beskriver Hammer-slekten som en ekstrem versjon av det intense familiedramaet «Succession»:

– Logan Roy og gjengen kan ikke engang sammenlignes med disse her, skriver anmelderen.

Conjuring Kesha

Sjanger: Dokumentar / Overnaturlig IMDB-score: 3.4 Sesonger:

Savner du «Åndenes makt»? Redningen kommer muligens her, via popartisten Kesha. 

Kesha følger nemlig (sannsynligvis ganske uvitende) i Lilli Bendriss’ fotspor i den Discovery+ originalen «Conjuring Kesha», som er basert på artistens egne podcast «Kesha and the Creepies» 

Her følger vi den karismatiske 35-åringen på jakt etter overnaturlige fenomen i noen av USAs notoriske spøkelseshus. Hver av de seks episodene tar for seg Kesha og en av hennes kjendisvenner, deriblant popkollegaen Betty Who og standup-komiker Whitney Cummings.

Trixie Motel

Sjanger: Reality IMDB-score: 6.6 Sesonger: 1

Drag-superstjernen Trixie Motel tar steget fra «RuPaul’s Drag Race» og YouTube-berømmelse inn i sin egne Discovery+ serie. 

«Trixie Motel» følger Mattel, drag-personet til Brian Firkus, mens hun pusser opp et gammelt motel i Palm Springs, California. 

Mens veggene males og glitteret spres, får Trixie hjelp av noen av sine nærmeste kjendisvenner, som Lisa Vanderpump, Iggy Azalea, Nicole Byer, Zooey Deschanel – samt Trixies komipartner Katya Zamolodchikova. 

Resultatet er et sprøtt realityshow som byr på campy underholdning fra begynnelse til slutt.

Ut - 50 år med lovlig kjærlighet

Sjanger: Dokumentarserie Sesonger:

2022 markerer en viktig milepæl. I år er det nemlig 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. 

I den sammenheng lanserer Discovery «Ut»; en dokuserie som over tre timer og fire episoder tar for seg skeives rettigheter i Norge. 

Her får 50 skeive mennesker i alle aldre sjansen til å formidle deres historie foran kameraet, deriblant Jan Thomas, Brita Møystad Engseth og Anne Holt. 

VG er svært positive i deres terningkast 5-anmeldelse av dokumentarserien: 

– En overveldende og takknemlig feiring av kjærligheten. Med et historisk perspektiv som bør være skremmende selv for dem som kan huske et godt stykke tilbake, skriver avisen. 

Er du interessert i skeiv historie, eller ønsker å høre mer om skeives plass i det norske samfunnet, er «Ut» en utmerket plass å starte.

Aldri voksen

Sjanger: Situasjonskomedie IMDB-score: 6.7 Sesonger:

«Aldri voksen» er blant de nyere norske situasjonskomediene vi har lagt vår elsk på. 

Serien følger en vennegjeng fra ungdomstiden som nå selv har fått ungdommer i hus, og kontrastene mellom de to generasjonene er skarpe - samtidig som likhetstrekkene er mange. 

Alle vennene har nå flyttet tilbake til nabolaget de vokste opp i, og med egne barn i hus får de et nytt perspektiv på voksenlivet. 

Med et nydelig og relaterbart rollegalleri, med blant andre Ine Jansen, Atle Antonsen, Kåre Conradi og Christian Skolmen, har «Aldri voksen» sjarmert Discovery-seerne i senk. Er du glad i alt av «Neste sommer» og «Helt perfekt», bør «Aldri voksen» falle godt i smak.

Basic Bitch

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7.0 Sesonger: 3 

Den populære humorserien om Tønsberg-dronningene Anine, Ingrid, Madeleine og Julie er tilbake med en tredje sesong, og jentene er fortsatt i storform. 

«Basic Bitch» tar for seg noen ganske ordinære jenter som dropper det ambisiøse storbylivet i Oslo for et liv i hjembygda. Men, livet i Tønsberg er absolutt ikke dramafritt og tilværelsen er langt fra like komfortabelt som de kanskje så for seg. 

Serien står som en slags kontrast til «flink pike»-syndromet, da serieskapere Amanda Erlandsen og Vilde Klohs har uttalt at de ønsket å skrive en historie om jenter som ikke «var så flinke», noe som utvilsomt er et godt grunnlag for norsk komikk. 

Med sunne doser cringe-humor og fest-flauser er det lett og sannsynligvis riktig å dra sammenligninger mellom «Basic Bitch» og «Hvite gutter», hvor Erlandsen også jobbet på manus. 

Om du sluker alt av norske humorserier som «Neste sommer», «Helt perfekt» og «Side om side», er «Basic Bitch» sannsynligvis en god kandidat til neste seriemaraton.

Alt du elsker

Sjanger: Drama Sesonger: 1

«Alt du elsker» er en av vårens sterkeste og sannsynligvis mørkeste kjærlighetshistorier. 

Serien tar for seg de gamle skolekameratene Sara og Jonas, som begynner å kjenne på at de har følelser for hverandre. 

For Saras venner virker det som om hun virkelig har skutt gullfuglen. Jonas er en virkelig kjekkas som behandler Sara godt og får henne til å le, alt hun kunne ønske seg av drømmemannen.

Likevel har han en skummel hemmelighet. Jonas er nemlig tilknyttet høyreekstremistiske forum og er villig til å gå langt for å få anerkjennelse blant sine mednazister.  

«Alt du elsker» er en rørende og tung serie om verdien av menneskene rundt seg kontra ideologi og egne tanker. Vil Jonas sette kjærligheten foran verdiene han holder? Og vil Sara klare å se mennesket bak det intense hatet?

Mörkt hjärta

Sjanger: Drama IMDB: 8,8 Lengde: Fem episoder

«Mörkt hjärta» er et stilsikkert svensk drama basert på den sanne forsvinningshistorien fra 2012 om millionæren Göran Lundblad. Saken utspilte seg den gang i mediene, og mangelen på informasjon gjorde sitt for å pirre den kollektive nysgjerrigheten: Hvorfor fantes det ingen spor?

Ja, bortsett fra en mystisk telefonsamtale fra datteren hans, da. Det er et pikant utgangspunkt for dramaet som utspiller seg her – det er tross alt opplysningen som den gang bidro til å styre oppmerksomheten mot mulige mistenkte innad i familien.

Også på papiret er dette en serie som er verdt å stoppe opp ved. Regissør Gustav Möller har fått mye skryt for thrilleren «Den skyldige» – og på manussiden har han fått med seg mannen som gjenopplivet «Snabba Cash».

16 ukers helvete

Sjanger: Reality Antall sesonger: 1

Misunnelig på kjendisenes fabelaktig liv? Vel, dra fram din favorittsnack og sett deg godt til rette idet et trivelig assortement av kjente (og veldig svette) fjes kjøres gjennom kverna til en toppidrettsutøver og en ernæringsnerd.

Er dette den beste veien til sunn og varig endring? Om det strides de lærde. Men, om du liker humoristisk lidelsesfjernsyn er dette et fint alternativ til Farmen, Kompani Lauritzen og lignende.

Kjendisene inkluderer Jørn Hoel, Christer Falck og Håvard Lilleheie, mens det blant annet er Martin Sundby Johnsrud som coacher våre småchubby venner med et sadistisk smil om munnen.

Thomas Giertsen: Helt perfekt

Sjanger: Komiserie Antall sesonger: 12 IMDB-rating: 7,4

Etter 12 år og knappe 120 episoder skal Thomas Giertsen avslutte en av de lengstlevende komiseriene i norsk TV-historie.

Blir det trist å ta farvel? Absolutt, men framfor noe annet blir det nok (om serien holder stø kurs) kjempekleint.

Plottpoengene i de første episodene av sesongen inkluderer blant annet en splitter ny spyledo han kjøper av Vegard Harm (Thomas er frelst) og en barista som lager penisfigur av melkeskummet. Dette blir stas!

Voksensmerter

Sjanger: Komi/dokuserie Antall sesonger: To

I andre sesong av sin nysgjerrige ferd inn i voksenlivet tar komiker Maria Stavang for seg alt fra fenomener som 'kulhet' og 'herlighet' til hvordan man kommuniserer 'voksent'.

Med et eksperimentelt forhold til hverdagen og en passe saklig/usaklig tone tar hun seeren med på et lunt skråblikk på små og store ting hun er usikker på.

Ligge

Sjanger: Dramaserie Antall sesonger: En IMDB-rating: 5,8

Endelig er supertalentet Ulrikke Falch tilbake som skuespiller.

I denne svenske serien spiller hun Line, som blir dumpet av kjæresten sin etter fire år. Dette tar hun temmelig hardt, så for å få henne over bruddet dytter bestevenninna Elin henne rett ut på kjøttmarkedet via Tinder.

Målet? Å ligge med én ny dame i uka i to måneder.

Den sjelelige renselsen går muligens sådär, men det gir et ærlig og morsomt portrett av dating og kjærlighet på 2020-tallet.