Film og serier

Knask eller knep? Med disse grøsserne får du barna i Halloween-stemning

Vampyrer, monstre og tøffe barnevakter: Disse filmene og seriene passer for både store og små.

Bilde av barn på Halloween.

Det er ikke til å komme fra at snop trolig er viktigere enn skrekk for de fleste unger.    

Men som vi alle vet: Tidlig krøkes som god krok skal bli. Skal du lære poden å sette pris på kvalitetsgrøssere i voksen alder, kan det være lurt å starte med noen mikrodoser snill skrekk i det små.  

Her er serie- og filmtipsene som vil gjøre hele familien klar for Halloween-feiringen.

Skreddersy TV- og strømmepakken

Heksene (T-We Filmleie)

Heksene

Roald Dahls klassiske barnebok «Heksene» får nytt liv i denne visuelle godbiten fra Robert Zemeckis– en morsom, varm og passe nifs historie om en foreldreløs unggutt som skal bo hos sin kjærlige bestemor i en småby i Alabama.

Når gutten og bestemoren hans møter en glamorøs, men djevelsk heks, søker de tilflukt på et overdådig hotell.

Der har imidlertid Storheksa samlet kolleger fra hele verden for å gjennomføre sin onde plan.På rollelisten finner vi blant andre Oscar-vinneren Anne Hathaway («Les Misérables», «Ocean's 8»), Oscar-nominerte Stanley Tucci («The Hunger Games», «The Lovely Bones»), Kristin Chenoweth («Glee», «BoJack Horseman») og den prisbelønte komedielegenden Chris Rock. 

Se filmen her

Monsterjakt for nybegynnere (Netflix)

Bilde fra Monsterjakt for nybegynnere på Netflix.

Familievennlig skrekkfilm fra Netflix!

En elev på videregående rekrutteres av en hemmelig barnevaktorden, og tar opp kampen mot skrekkmannen og monsterne hans når de kidnapper gutten hun passer på Halloween. 

Filmen er basert på en bokserie ved samme navn. 

Netflix på T-We

Gåsehud (T-We Filmleie)

Bilde fra Gåsehud på T-We filmleie.

Denne skrekkomedien er allerede rukket å bli en Halloween-tradisjon for mange, etter utgivelsen i 2015. 

Tenåringen Zack flytter til en forstad, og fatter snart interesse for nabojenta Hannah. Problemet er at hun har en veldig overbeskyttende far (spilt av Jack Black) - og snart kommer det fram at det er en grunn til at faren er så forsiktig. 

Han er nemlig horrorforfatter R.L. Stine, og i bøkene hans blir monstre levende. Og hvis noen åpner bøkene slipper monstrene ut…

Se i T-We Filmleie

Zombielars (NRK Super)

Bilde fra ZombieLars på NRK Super.

Denne smarte, vittige, hjertevarme og ikke minst skumle serien om Lars (11), som er halvt zombie, er en av de desidert mest kritikerroste seriene fra NRK Super noensinne – og er også populær blant voksne seere.  

Dramaet utspiller seg i bygda Bekkebakken, der frykten for det fremmede og redselen for å skille seg ut er blant fiendene Lars og vennene hans må kjempe mot. Serien blir nok i nifseste laget for de aller minste, men er perfekt fra barn i niårsalderen og oppover.

NRK Super på T-We-boksen

Kalde Gys (Netflix)

Bilde fra Creeped Out på Netflix.

Som en slags barnevennlig blanding av Netflix’ egne «Black Mirror» og den klassiske «Grøsserne»-serien, tar «Kalde Gys» for seg nye, nifse skrekkhistorier med forskjellige karakterer for hvert avsnitt. 

Den glimrende serien tar gjenkjennelige og hverdagslige scenarioer for unge - et aktivt liv på sosiale media, bøller på skolen og et ønske om å passe inn - og vender dem på hodet med skumle tvister man ikke ser komme.

Netflix på T-We-boksen

Scooby-Doo! Vampyrens musikk (Toonix)

Bilde fra Hotell Transylvania: Serien på Disney Channel.

Komedie møter horror og – for første gang i Scooby-Doo-sammenheng – musikal i denne underholdende og morsomme filmen fra 2012, der barnas favorittdetektivklubb for alvor får vist hva de er lagd av. 

I «Scooby-Doo! Vampyrens musikk» møter vi gjengen idet de er i ferd med å ta en velfortjent ferie etter å ha løst nok et mysterium, men idyllen skal bli kortvarig – Fred, Velma, Daphne, Shaggy og Scooby-Doo roter seg nemlig kjapt inn i en dramatisk historie der den eldgamle vampyren Valdronya vekkes til live.

Sånt blir det spenning – og store doser sjarm – av.

Se filmen med T-We

Vampyrina (Disney Junior)

Bilde fra Vampyrina på Disney Junior.

Denne sjarmerende fantasyserien følger lille Vampyrina - eller Vee som hun også kalles - som flytter til Pennsylvania sammen med familien for å åpne et skrekkhotell for besøkende spøkelser og andre monstre. 

Men, ting i Pennsylvania er ikke som Vee og familien er vant til. Her må de nemlig skjule monsterlivene sine fra de intetanende menneskene rundt dem - særlig når Vee må på skolen. 

Serien er basert på den populære «Vampirina Ballerina»-bokserien fra Anne Marie Pace.

Se serien med T-We

Mashas spøkelseshistorier (Toonix)

Mashas spøkelseshistorier

Hjelp! Den energiske jenta Masha, som mange av de yngste vil kjenne igjen fra animasjonsserien «Masha og Mishka», prøver seg på en ny sjanger – spøkelseshistorier. 

Her møter vi barn som er redde for å vaske seg, insekter som er redde for mørket og en bestemor som er redd for at barnebarnet ikke er fornøyd med henne.

Hver episode byr på en fargerik historie med grusomt sjarmerende figurer og lydklipp inspirert av Grieg og Tchaikovsky. Og moralen? Det skumle fins bare i fantasien din. 

Se serien her

Newton: Kan man dø av skrekk? (NRK Super)

Bilde fra Newton på NRK Super.

– Tør du å bli med inn i et rom fullt av skumle vesener?

Dette er spørsmålet vitenskapsprogrammet Newton stiller for årets Halloween-feiring. Dennis gir vettskremte Martin en utfordring og sender ham inn i et skrekkens hus, hvor han blir gitt en rekke skumle oppgaver å fullføre. Her møter han spøkelsesbarn, illusjonister og benløse programledere.

NRK Super på T-We-boksen