Film og serier

Seriene som gjør deg sulten

Her er et knippe tips til bingevennlig kjøkken-TV.

Bilde av matlaging

Kjærlighet for mat - og hverandre

«Foodie Love» er en ordentlig godbit for den dramaglade matentusiasten. HBO Nordic-komiserien tar for seg et hett og spirende parforhold i Spania, hvor mat er den store fellesinteressen for de elskende. 

De to hovedkarakterene møtes etter å ha matchet på en datingapp for gastronomielskere, og bruker lidenskapen for mat for å se om det også kan bli fulltreff på andre områder. 

Serien er en utypisk vri på en kjærlighetshistorie, og kombinasjonen brennhet kjærlighet og og spansk matkultur er virkelig flott. 

Se serien her

Kjendisleker og berømte bakekunster

Konkurransedrevet matlaging og kjendiser står på menyen i Viaplays «Camp Kulinaris». 

10 kjente nordmenn uten nevneverdige kokkeferdigheter blir invitert inn til mesterkokken Kjartan Skjeldes restaurant i Portør havn i Telemark, hvor de konkurrerer i å mekke sammen de nydelige, og ikke minst teknisk krevende rettene som Skjelde ønsker. En ekspertjury vurderer deltakernes retter, og de som ikke godkjennes må kjempe om å forbli i konkurransen.

Rettene som lages er spennende og ikke minst inspirerende, og det er alltid lurt å ha en notatbok tilgjengelig for å skrive ned Skjeldes supre tips og triks!

Kjenner du at du er litt lei av konkurranseaspektet, finner du også «Pascals konditori» hos Viaplay. 

I denne realityserien åpner den kjente konditoren Pascal Dupuy dørene til bakeverkstedet hans i Oslo, og vi blir kjent med de mange personlighetene bak kulissene i det berømte kjøkkenet.

Her byr franskmannen på et fascinerende innblikk i hvordan de ansatte ved konditoriet jobber, vi får en titt på arbeidsmetodene Pascal benytter og utfordringene konditorene støter på. For de bakeglade er dette en gylden mulighet til å se en av bransjens store utføre sin magi. 

Apropos verdenskjente kulinariske kjemper: «Four Hands Menu» - også den på Viaplay - burde være på listen til alle som liker TV hvor ikke alt er planlagt og tilrettelagt. 

I hver episode møtes to kokker fra forskjellige deler av verden, som går sammen om å skape en kreativ middag uten forutbestemte oppskrifter eller ingredienser. Her finnes ingen regler og ting skjer helt på sparket. Resultatet? Superfengende mat-TV! 

Amatører og legender

Blant Netflix’ bugnende sortiment finner du blant annet «Nailed It!». Her møtes amatørbakere til et gameshow utenom det vanlige, hvor deltakerne blir bedt om å gjenskape kulinariske mesterverk. Hint: Suksesshistorier finnes det få av i dette showet. 

Serien tar elementer fra beslektede bakeserier som «The Great British Bake Off», og gjør en mer jovial amatørvri på det hele. Med et tøft tidspress, tvilsomme ferdigheter og hjelpemidler som “be programlederen om å distrahere de andre deltakerne” lover «Nailed It!» en helt spesiell bakefest.

Om internasjonale kjøkken passer smaken din bedre, er Netflix’ «Chef’s Table»-serie absolutt verdt din tid. Serien er en slags oppfølger til kritikerfavoritten «Jiro Dreams of Sushi», og har over seks sesonger profilert noen av kokkekunstens største navn fra alle verdens kanter. 

Her utforskes matretter fra en rekke kulturer, og vi får et virkelig intimt møte med kokkene og deres matkunster. Delikatesser, fantastiske klassiske desserter og spennende nye retter er blant det vi får se i denne dyptdykkende dokumentarserien. I tillegg til å være en av de mest anerkjente dokuseriene innen matsjangeren, ble den også belønnet med en Emmy-nominasjon for beste regi i 2016.


Bon appétit!