Slik finner du det perfekte headsettet

Hodetelefoner, headsett og ørepropper - alle trådløse

I dag har vi med oss lyd overalt – med musikk og podkaster på øret enten vi er på jobb, ferie eller trening. Her finner du utvalget for den beste opplevelsen.

Med et så stort utvalg av hodetelefoner og øreplugger, er det ikke nødvendigvis åpenbart hva som passer for deg. Derfor har vi satt sammen en oversikt over de beste pluggene og hodetelefonene akkurat nå – slik at det skal bli lettere å velge rett, enten det er en gave til deg eller noen andre.

Først et par begreper som er kjekke å vite om:

Stadig flere hodetelefoner og øreplugger er nå trådløse. Altså at de kobles til telefonen eller nettbrettet via Bluetooth heller enn en kabel. Det er imidlertid fortsatt vanlig å se øreplugger som er delvis trådløse, altså de har en ledning mellom de to pluggene som gjerne legges over nakken. Øreplugger uten denne ledningen kalles gjerne true wireless. 

Aktiv støydemping (ANC) er et begrep som er mye brukt om alle typer headsets. Aktiv støydemping er at hodetelefonen eller ørepluggen sender et signal til øret som motvirker den støyen som er rundt deg, slik at det blir mindre bakgrunnsstøy. Dette kan være nyttig om du hører på musikk, radio eller en podkast i støyende omgivelser.

Hodetelefoner – til deg som er glad i stor lyd

Trådløse headsett for stor lyd

Hodetelefoner, eller øreklokker som noen foretrekker å kalle dem, har en bøyle som går over hodet, og som enten har puter som går rundt øret (såkalt over-ear) eller som sitter på øret (on-ear). 

Det er fordeler og bakdeler med begge typer, men hvilken modell som passer for deg kommer helt an på hva du selv foretrekker. Felles for både over-ear og on-ear hodetelefoner er at de har større høyttalere enn øreplugger. Dermed er det gjerne fyldigere lyd og flere muligheter for å kontrollere lydnivået på selve hodetelefonen. 

Apple AirPods Max

Etter å ha ledet an lenge med sine AirPods-ørepropper, har Apple nå endelig tatt steget opp til hodetelefon-segmentet med sine AirPods Max. Disse skiller seg virkelig ut, både med sin lekre design og sitt krystallklare og fyldige (men ikke overdrevent basstunge) lydbilde.

Hi-Fi-lyden kombineres med aktiv støydemping, slik at du får den aller beste lytteopplevelsen uansett hvor du ferdes – med 20 timer lyttetid er du også sikkert på at den varer. Designet har også en praktisk side ved seg: Disse kan du ha på i timesvis uten at de gnager på øret.

Lades med lightning-kabel, og betjenes enkelt med et «rullehjul» lik den du finner på Apple Watch.

Jabra Elite 85h

Danske Jabra er en av de største aktørene på markedet, og Elite 85h er deres flaggskip. Elite 85h kommer i flere farger, er behagelig å ha på, og har støyredusering som er blant de aller beste. 

Batteritiden er også ypperlig: lytt til musikk i 36 timer med ANC påslått eller 41 timer med ANC av. For å gi deg maksimal lytte- eller samtaletid vil Elite 85h gjenkjenne når du tar av hodetelefonene for så å plassere dem i dvalemodus. I det du tar dem på igjen vil de starte musikkavspillingen automatisk.

JBL Tune 600

Om du blir avskrekket av prisnivået på noen av de mest avanserte hodetelefonene, er det heldigvis også gode alternativer med en hakket lavere prislapp.

JBL Tune 600 er blitt en publikumsfavoritt takket være den gode, trådløse lyden, aktive støykansellering, 12 timers batteritid – til under tusenlappen.

Som med de andre hodetelefonene, kan du også prate i mobilen med disse – du styrer samtalen enkelt med knappen på headsettet mens det er koblet til mobilen din.

JBL JR310 – for barna

Også barn kan ha stor glede av å høre på noe helt for seg selv – enten det er musikk, en lydbok … eller underholdning i baksetet på bilturen. Da er det samtidig viktig med en god passform, og ikke minst kontroll på volumet. Disse hodetelefonene er designet for å å sitte godt og komfortabelt på barnehoder, og vil aldri overskride 85 dB – noe som beskytter hørselen til de små.

Hodetelefonene er trådløse, slik at ledninger aldri vil komme i veien eller hindre for bevegelse.

Øreplugger – når du er i farta

Ørepropper er fine i farta

Øreplugger er små og lettere å ta med seg enn hodetelefoner. Øreplugger kommer gjerne med et ladeetui dersom de er helt trådløse, og disse er ofte små nok til å putte i lomma eller vesken. Siden proppene er mindre, har de ofte kortere batteritid enn hodetelefoner – men de portable ladeetuiene gjør at du raskt kan få fart på proppene igjen.

Apple AirPods

Apples AirPods er den soleklare bestselgeren for såkalt «true wireless» – her er det ingen kabler å spore. Pluggene gir deg alt du trenger – i ekte Apple-stil: flott lyd, god passform og lang batterilevetid. AirPods har Siri-støtte, som lar deg bruke stemmen til å justere lyd, bytte sang, ringe og få veibeskrivelser – uten å måtte ta mobilen ut av lommen. Batteriet varer i 24 timer – og om du skulle gå tom gir kjappe 15 minutter i det lille ladeetuiet ytterligere tre timer med lyttetid.

Apple Airpods Pro

AirPods Pro kan by på alle fordelene du finner i AirPods – men kan i tillegg skilte med svært god aktiv støyreduksjon for et større og mer detaljert lydbilde. Du kan også enkelt bytte til en lydfremheving-modus, der proppene slipper inn omgivelseslyder slik at du kan følge bedre med på det som skjer rundt deg. AirPods Pro kobles automatisk til iPhone eller Apple Watch – og er klare til bruk når du tar dem ut av etuiet. En favoritt for Apple-folket.

Samsung Galaxy Buds Live

Samsungs helt trådløse ørepropper skilter med glimrende lyd og god passform. Batteritiden er god; opptil 6 timer med konstant lytting og opptil 21 timer batterilevetid med ladeetui, og integrasjon med Spotify gjør det veldig enkelt å koble seg på din favorittmusikk. Dette er blant markedets aller beste ørepropper – spesielt for deg som har en Android-mobil.

Sony WI1000XM2 trådløse ørepropper

Denne modellen fra Sony kommer med nakkebøyle, som er en smak-og-behag-faktor. Noen liker det for økt samtalekvalitet og bruk over lengre tid, andre foretrekker helt trådløse ørepropper. Fordelen med en bøyle bak hodet, er at du kan ha proppene hengende rundt nakken selv når du ikke bruker dem, kjapt tilgjengelig for bruk når du gjør det.
Headsettet har opptil ti timers batterilevetid. Hvis hodetelefonene går tomme for batteri, kan en hurtiglading på ti minutter gi deg opptil 80 minutters avspillingstid.

For deg som trener

Ørepropper til trening

Alle ørepropper og hodetelefoner kan i teorien brukes til trening, men det finnes modeller som er spesialtilpasset høy aktivitet. De er gjerne vannavstøtende og sitter ekstra godt, så du slipper å irritere deg over at proppene faller ut på joggeturen.

Jabra Elite Active 75t True Wireless

Jabra har flere modeller myntet på trening. Elite Active 75t er blant de beste øreproppene på markedet generelt sett, og når de i tillegg er vann- og svetteavstøtende kan dette absolutt være de rette øreproppene for deg som er aktiv. 

Modellen har glimrende lyd, aktiv støydemping, og har opp til 7,5 timers batteri ved kontinuerlig bruk og opp til 28 timer med ladeetui.

Jaybird Vista True Wireless

Dette er helt trådløse øreplugger med den treningsglade i fokus. De er vann-og svettebestandige og utformet for harde treningsøkter. Jaybird Vista har seks timers spilletid, og med ladeetuiet får du ytterligere 10 timer.

Med bøylene i silikon, kan du også være sikkert på at proppene sitter som de skal gjennom hele treningsøkten. Proppene kommer med en praktisk ladeboks og tre silikonplugger i forskjellig størrelse – så du finner en perfekt passform til deg.

JBL Reflect Flow True Wireless

Disse helt trådløste in-ear hodetelefonene sitter som støpt selv under de hardeste treningsøktene – og kan da motivere deg til å trene hardere eller løpe lengre. Proppene tåler både vann og svette, og kan styres med stemmen – samtidig som du også kan prate i mobilen med dem.

Med Ambient Aware-modusen kan du også slippe inn lyd fra omgivelsene, noe som kan være kjekt om du er ute og løper i et trafikkert miljø. Proppene har opptil ti timers spilletid – med ytterligere 20 timer ved to oppladingsrunder i etuiet.

Lyst på nytt headset?

Se hele utvalget i nettbutikken

I Telenors nettbutikk får du alltid