Slik finner du det perfekte headsettet

Hodetelefoner.
I dag har vi med oss lyd overalt – med musikk og podkaster på øret enten vi er på jobb, ferie eller trening.

I floraen av hodetelefoner og øreplugger finnes noe for alle og enhver. Men med et så stort utvalg, er det ikke nødvendigvis åpenbart hvilket headsett som passer for deg. Nettopp derfor har vi satt sammen en oversikt over de beste pluggene og hodetelefonene akkurat nå – slik at det skal bli lettere for deg å velge rett.

Trådløst – den heteste trenden

Trådløse øretelefoner.

Trådløse øreplugger er blitt virkelig populært, men ikke alle trådløse headsett er like trådløse. Mange plugger som kobles trådløst til mobilen din med Bluetooth, henger nemlig sammen ved hjelp av en kabel.

Apple AirPods

Apples AirPods er den soleklare bestselgeren for såkalt «true wireless» – her er det ingen kabler å spore. Pluggene gir deg alt du trenger – i ekte Apple-stil: flott lyd, god passform og lang batterilevetid. AirPods har Siri-støtte, som lar deg bruke stemmen til å justere lyd, bytte sang, ringe og få veibeskrivelser – uten å måtte ta mobilen ut av lommen. Batteriet varer i 24 timer – og om du skulle gå tom gir kjappe 15 minutter i det lille ladeetuiet ytterligere tre timer med lyttetid.

Sony-nyhet

En god konkurrent til Apples plugger er Sony WF-1000XM3B NC – som også er helt trådløse. Disse er blant de beste ørepluggene på markedet og er proppet med teknologi. Du fjernstyrer musikken ved å trykke lett på den ene pluggen: én gang for å pause, to ganger for å starte neste spor og en tredje for å gå tilbake. Med svært god aktiv støydemping kan du stenge ute forstyrrende lyder, eller du kan om ønskelig slippe inn mer omgivelseslyd hvis du heller vil det. Disse har også støtte for både Amazon Alexa og Google-assistenten.

Free X fra JBL

JBL er kjent for å lage gode headsett for trening, og Free X føyer seg inn i rekken av kvalitetsprodukter. Pluggene er helt trådløse, og kommer med flere gummitupper slik at du kan tilpasse passformen til øregangene dine. Free X er også sprutsikre og dermed godt egnet til fuktige treningsøkter. Et flott alternativ for deg som er ute etter et rimeligere alternativ.

Supre Sony-er

Øretelefoner fra Sony.

Foretrekker du hodetelefoner fremfor øreplugger, kan Sony by på noen av de beste modellene i flere prisklasser.

Toppmodellen deres WH-1000MX3 låter helt fantastisk og har bransjeledende støydemping. Det spiller ingen rolle om du skal bruke dem på kontoret, hjemme eller når du flyr – få (om noen) hodetelefoner gjør en bedre jobb med å fjerne støy fra omgivelsene. De kan fjernstyres ved å «stryke» på den ene klokken og støtter både Alexa og Google-assistenten. Med 30 timers batteritid går du heller ikke tom med det første, og WH-1000MX3 kan hurtiglades – noe som gir ytterligere fem timer etter bare ti minutter lading.

Sony WH-900N er et glimrende alternativ i en lavere prisklasse. I likhet med toppmodellen, holder hodetelefonene svært høy kvalitet når det kommer til både lyd, støyredusering, byggekvalitet og smarte funksjoner. Hvis du er på jakt etter et godt headsett – som ikke koster skjorta – kan disse være midt i blinken for deg.

For deg som trener

Øretelefon til trening.

JBL Under Armour Train er et treningsalternativ for hodetelefon-folket. Headsettet er utviklet i samarbeid med klesprodusenten Under Armour og skuespilleren Dwayne «The Rock» Johnson – det er med andre ord perfekt for tøffe treningsøkter. Samtidig er det svært lett – bare 240 gram – med materialer som gir godt grep, puster – og kan tas av for vask.

Trådløst for de minste

Headset JR300 Kids

Musikkelskere kommer i alle aldre, noe JBL har skjønt. Derfor har de laget et headsett myntet på de minste: JR300 Kids. Hodetelefonene kommer i en mindre, barnevennlig størrelse, er enkle å betjene og sitter lett og fint på hodet. Men kanskje aller viktigst: Safe Sound-funksjonen sikrer at volumet aldri overstiger 85 desibel, for å beskytte hørselen til minstemann.

Lyst på nytt headset?

Se hele utvalget i nettbutikken