Slik finner du det perfekte headsettet

I dag har vi med oss lyd overalt – med musikk og podkaster på øret enten vi er på jobb, ferie eller trening. Her finner du utvalget for den beste opplevelsen.

Hodetelefoner, headsett og ørepropper - alle trådløse

Med et så stort utvalg av hodetelefoner og øreplugger, er det ikke nødvendigvis åpenbart hva som passer for deg. Derfor har vi satt sammen en oversikt over de beste øreproppene og hodetelefonene akkurat nå – slik at det skal bli lettere å velge rett, enten det er en gave til deg eller noen andre.

Begreper det er greit å vite om:

Stadig flere hodetelefoner og øreplugger er nå trådløse. Altså at de kobles til telefonen eller nettbrettet via Bluetooth heller enn en kabel. Slike headset kalles gjerne true wireless

Aktiv støydemping (ANC) er et begrep som er mye brukt om alle typer headsets. Det innebærer at hodetelefonen eller ørepluggen sender et signal til øret som motvirker støyen som er rundt deg, slik at det blir mindre bakgrunnsstøy. Dette kan være nyttig om du hører på musikk, radio eller en podkast i støyende omgivelser.

Headset – til deg som er glad i stor lyd

Hodetelefoner, eller øreklokker som noen foretrekker å kalle dem, har en bøyle som går over hodet. De har enten puter som går rundt øret (såkalt over-ear) eller som sitter på øret (on-ear). 

Det er fordeler og bakdeler med begge typer, men hvilken modell som passer for deg kommer helt an på hva du selv foretrekker. Felles for både over-ear og on-ear hodetelefoner er at de har større høyttalere enn øreplugger. Dermed er det gjerne fyldigere lyd og flere muligheter for å kontrollere lydnivået på selve hodetelefonen. 

Nuraphone G2

Nura
Vi hører alle på forskjellig måte og den eneste måten å oppnå den perfekte lyden på er å personlig tilpasse den. Nuraphone er verdens første hodetelefoner som automatisk tilpasser seg nettopp dine ører, og som gir deg detaljert og dyp lyd som aldri før. Det unike doble systemet kombinerer kvalitetene fra in-ear og over-ear, og det avanserte Nurasound-systemet måler og korrigerer lyden så den passer perfekt til ørene dine.

Lytt trådløst i opptil 20 timer eller benytt ledningen som følger med. Og takket være hodetelefonenes TeslaFlow slippes den varme luften ut og frisk, kald luft slippes inn for optimal komfort.

Kjøp Nuraphone G2

JBL Tune 660

JBL
Om du blir avskrekket av prisnivået på noen av de mest avanserte hodetelefonene, er det heldigvis også gode alternativer med en hakket lavere prislapp.

JBL Tune 660 er blitt en publikumsfavoritt takket være den gode, trådløse lyden, aktive støykansellering, opptil 44 timers batteritid – til under tusenlappen.

Som med de andre hodetelefonene, kan du også prate i mobilen med disse. Du styrer samtalen enkelt med knappen på headsettet mens det er koblet til mobilen din.

Kjøp JBL Tune 660

JBL JR310 – for barna

JBL jr
Også barn kan ha stor glede av å høre på noe helt for seg selv – enten det er musikk, en lydbok eller underholdning i baksetet på bilturen. Da er det samtidig viktig med en god passform, og ikke minst kontroll på volumet.

Disse hodetelefonene er designet for å å sitte godt og komfortabelt på barnehoder, og vil aldri overskride 85 dB, noe som beskytter hørselen til de små.

Hodetelefonene er trådløse, slik at ledninger aldri vil komme i veien eller hindre for bevegelse.

Kjøp JBL JR310

Øreplugger – når du er i farta

Øreplugger er mindre og lettere å ta med seg enn hodetelefoner. Øreplugger kommer gjerne med et ladeetui dersom de er helt trådløse, og disse er ofte små nok til å putte i lomma eller vesken. Siden proppene er mindre, har de ofte kortere batteritid enn hodetelefoner. Heldigvis gjør de bærbare ladeetuiene at du raskt kan få fart på proppene igjen.

Apple AirPods

AirPods
Apples AirPods er den soleklare bestselgeren for true wireless – her er det ingen kabler å spore.

Tredje generasjon av pluggene gir deg alt du trenger, i ekte Apple-stil: flott lyd, god passform og lang batterilevetid – med Magsafe-støtte.

AirPods kan brukes med Siri, slik at du kan justere lyd, bytte sang, ringe og få veibeskrivelser uten å måtte ta mobilen ut av lommen. Batteriet varer i 30 timer, og om du skulle gå tom gir kjappe fem minutter i det lille ladeetuiet ytterligere én time med lyttetid.

Kjøp Apple AirPods

Samsung Galaxy Buds2

Buds
Samsungs helt trådløse ørepropper skilter med glimrende lyd og god passform.

Batteritiden er god: opptil 5 timer med konstant lytting og opptil 20 timer batterilevetid med ladeetui. Integrasjon med Spotify gjør det veldig enkelt å koble seg på din favorittmusikk.

Dette er blant markedets aller beste ørepropper – spesielt for deg som har en Android-mobil.

Kjøp Samsung Galaxy Buds2

Sony LinkBuds

Sony
Når det gjelder trådløse ørepropper er Sony helt i tetsjiktet på støyreduksjon.

Og det nyutviklede åpne høyttalerdesignet, hvor midten av membranen er åpen for lydtransparens, gjør at du kan høre lydene rundt deg klart og tydelig.

LinkBuds kombinerer en form som er perfekt tilpasset øret ditt, med ergonomisk design for en mer stabil passform. Disse øreproppene kan du bruke komfortabelt hele døgnet, uten å kjenne at du har noe i ørene. Med sin vekt på kun fire gram og en utrolig liten størrelse er LinkBuds et vidunder innen miniatyrisering.

Kjøp Sony LinkBuds

NuraTrue ørepropper

Nuratrue
De trådløse øreproppene NuraTrue gir deg lyd som er perfekt tilpasset til nettopp dine ører. Active Noise Cancellation lar deg blokkere ut alle andre lyder og fokusere på favorittmusikken ved kun et trykk. Bruk berøringsfunksjonen for å kontrollere andre nyttige funksjoner som å hoppe over spor, styre volumet og mye mer.

Lytt i opptil 6 timer eller hele 24 timer takket være det hurtigladende etuiet. Berøringsfunksjonene gir deg mulighet til å bytte spor og kontrollere volumet.

Kjøp NuraTrue trådløse ørepropper

Lyst på nytt headset?

Se hele utvalget i nettbutikken