Slik finner du det perfekte headsettet

Hodetelefoner, headsett og ørepropper - alle trådløse

I dag har vi med oss lyd overalt – med musikk og podkaster på øret enten vi er på jobb, ferie eller trening. Her finner du utvalget for den beste opplevelsen.

Med et så stort utvalg av hodetelefoner og øreplugger, er det ikke nødvendigvis åpenbart hva som passer for deg. Derfor har vi satt sammen en oversikt over de beste øreproppene og hodetelefonene akkurat nå – slik at det skal bli lettere å velge rett, enten det er en gave til deg eller noen andre.

info icon

Begreper det er greit å vite om:

Stadig flere hodetelefoner og øreplugger er nå trådløse. Altså at de kobles til telefonen eller nettbrettet via Bluetooth heller enn en kabel. Slike headset kalles gjerne true wireless

Aktiv støydemping (ANC) er et begrep som er mye brukt om alle typer headsets. Det innebærer at hodetelefonen eller ørepluggen sender et signal til øret som motvirker støyen som er rundt deg, slik at det blir mindre bakgrunnsstøy. Dette kan være nyttig om du hører på musikk, radio eller en podkast i støyende omgivelser.

Headset – til deg som er glad i stor lyd

Hodetelefoner, eller øreklokker som noen foretrekker å kalle dem, har en bøyle som går over hodet. De har enten puter som går rundt øret (såkalt over-ear) eller som sitter på øret (on-ear). 

Det er fordeler og bakdeler med begge typer, men hvilken modell som passer for deg kommer helt an på hva du selv foretrekker. Felles for både over-ear og on-ear hodetelefoner er at de har større høyttalere enn øreplugger. Dermed er det gjerne fyldigere lyd og flere muligheter for å kontrollere lydnivået på selve hodetelefonen. 

Sony WH-1000XM5

Er du ute etter førsteklasses støyreduksjon, kan Sonys flaggskip-hodetelefoner være for deg. Svært mange anmeldere trekker frem WH-1000XM5 som de aller beste hodetelefonene til å stenge ute støy.

Kombinert med et engasjerende og fyldig lydbilde, høy komfort og svært god samtalekvalitet, er dette et av de mest komplette headsetene du får tak i. Det skorter heller ikke på batteritiden: med støyreduksjon aktivert har du hele 30 timer med levetid.

Du kan også koble WH-1000XM5 til to Bluetooth-enheter. Dermed blir det enkelt å bruke dem med mobilen og PC-en, TV-en eller smartklokka.

JBL Tune 660

Om du blir avskrekket av prisnivået på noen av de mest avanserte hodetelefonene, er det heldigvis også gode alternativer med en hakket lavere prislapp.

JBL Tune 660 er blitt en publikumsfavoritt takket være den gode, trådløse lyden, aktive støykansellering, opptil 44 timers batteritid – til under tusenlappen.

Som med de andre hodetelefonene, kan du også prate i mobilen med disse. Du styrer samtalen enkelt med knappen på headsettet mens det er koblet til mobilen din.

JBL JR310 – for barna

Også barn kan ha stor glede av å høre på noe helt for seg selv – enten det er musikk, en lydbok eller underholdning i baksetet på bilturen. Da er det samtidig viktig med en god passform, og ikke minst kontroll på volumet.

Disse hodetelefonene er designet for å å sitte godt og komfortabelt på barnehoder, og vil aldri overskride 85 dB, noe som beskytter hørselen til de små.

Hodetelefonene er trådløse, slik at ledninger aldri vil komme i veien eller hindre for bevegelse.

Øreplugger – når du er i farta

Øreplugger er mindre og lettere å ta med seg enn hodetelefoner. Øreplugger kommer gjerne med et ladeetui dersom de er helt trådløse, og disse er ofte små nok til å putte i lomma eller vesken. Siden proppene er mindre, har de ofte kortere batteritid enn hodetelefoner. Heldigvis gjør de bærbare ladeetuiene at du raskt kan få fart på proppene igjen.

Apple AirPods

Apples AirPods er den soleklare bestselgeren for true wireless – her er det ingen kabler å spore.

Tredje generasjon av pluggene gir deg alt du trenger, i ekte Apple-stil: flott lyd, god passform og lang batterilevetid – med Magsafe-støtte.

AirPods kan brukes med Siri, slik at du kan justere lyd, bytte sang, ringe og få veibeskrivelser uten å måtte ta mobilen ut av lommen. Batteriet varer i 30 timer, og om du skulle gå tom gir kjappe fem minutter i det lille ladeetuiet ytterligere én time med lyttetid.

NB! AirPods (2.gen.) er også tilgjengelig til en rimeligere pris.

Samsung Galaxy Buds2

Samsungs helt trådløse ørepropper skilter med glimrende lyd og god passform.

Batteritiden er god: opptil 5 timer med konstant lytting og opptil 20 timer batterilevetid med ladeetui. Integrasjon med Spotify gjør det veldig enkelt å koble seg på din favorittmusikk.

Dette er blant markedets aller beste ørepropper – spesielt for deg som har en Android-mobil.

Sony WF-1000XM4

Også når det gjelder trådløse ørepropper er Sony helt i tetsjiktet på støyreduksjon.

Her kombineres mikrofoner som fanger opp omgivelsesstøy med en avansert og strømbesparende prosessor for å levere fenomenal støydemping. Med WF1000XM4 kan du lytte til høyoppløselig lyd få andre kan matche.

Pluggene har også flere smarte funksjoner, som for eksempel Speak-to-Chat som gjenkjenner stemmen din og stopper musikken når du snakker. Det kan komme godt med når du vil gi noen korte beskjeder til sidemannen på kontoret, eller når du møter på bekjente utenfor matbutikken og har handleposer i begge hendene.

JBL Tune 230

Disse helt trådløse in-ear hodetelefonene sitter som støpt i ørene og passe dermed godt til treningsøkter. Proppene tåler både vann og svette, og kan styres med stemmen – samtidig som du også kan prate i mobilen med dem.

Aktiv støyreduserende teknologi med to mikrofoner lar deg minimere lyddistraksjoner. Med Ambient Aware kan du når som helst balansere mengden omgivelseslyd, mens TalkThru lar deg stoppe for en rask prat uten å måtte ta av deg hodetelefonene.

Proppene har opptil ti timers spilletid, og opptil 40 timer avspilling ved hjelp av den inkluderte ladeboksen.

Lyst på nytt headset?

Se hele utvalget i nettbutikken