Slik lader du litt smartere

Vi bruker mobilen til alt – men mobilen er ikke mye til hjelp med tomt batteri. Derfor har vi samlet noen gode tips om hvordan du kan lade litt smartere.

Ladere

Det er ikke til å komme utenom: lading kan by på noen utfordringer. Kanskje er stikkontaktene i hjemmet opptatt, du er på reise, finner ikke laderen ... eller har rett og slett ikke nok tid til å vente på at batteriprosentene øker?

Tips 1: lad lynkjapt med hurtiglader

Hurtiglading reduserer – ikke overraskende – tiden du må ha mobilen tilkoblet en lader betraktelig. Med en hurtiglader kan du som regel lade mobilen din fra null til femti prosent på en snau halvtime – og i løpet av halvannen time er batteriet fulladet.

Hurtiglading er perfekt til «klattlading», som anbefales for å forlenge batterilevetiden. Du bør generelt forsøke å holde batterinivået mellom 40 og 80 prosent. Nettopp derfor vil mange moderne mobiltelefoner lade batteriet hurtig opptil 80 prosent og deretter senke hastigheten. Med hurtiglading er det langt enklere å holde mobilen din i den «sunne» batterisonen.

En rask boost av batteriet kommer godt med når du har dårlig tid. Lad mobilen mens du tar en rask dusj mellom jobb og restaurantbookingen, på flyplassen mens du venter på å gå om bord eller hvis du på en kafé under en lang bytur.

I tillegg blir det enklere å unngå lading over natten, noe som ikke anbefales på grunn av brannsikkerhet. Dette vil du også merke på din iPhone etter å ha oppdatert den til iOS 13 – her innføres valget for optimalisert batterilading, som ikke lader batteriet over 80 prosent før mobilen skjønner at du trenger det. I Android finner du batterivalgene i innstillingene.

Tips 2: hurtiglading og trådløs lading på nye iPhones

For å hurtiglade trenger du en lader med høyere strømstyrke, spenning og effekt (som måles i watt) – sistnevnte sier noe om hvor mye strøm som faktisk kan brukes til lading.

For iPhone-entusiaster er det derfor gledelig at en kraftigere – eller rettere sagt, mer effektfull – lader følger med når du kjøper nyere iPhone-modeller. Det er verdt å merke seg at Apples mobiler har støttet hurtiglading en stund – faktisk kan du hurtiglade alt fra iPhone 8 og oppover.

OBS: De aller nyeste iPhone-modellene leveres ikke med «ladekloss» i boksen, men er spesialbygget for den nye MagSafe-laderen (som må kjøpes separat). MagSafe-laderen er trådløs, og festes magnetisk på baksiden av telefonen.

Les mer om MagSafe og trådløs lading her ›

Se vårt iPhone-utvalg!

Tips 3: slik kan hele familien lade samtidig

Lading av flere mobiler samtidig

Er det manko på stikkontakter i stua fordi alle i familien bruker hver sin lader til mobilene sine? Da kan en familielader være gull verdt.

Den fungerer enkelt og greit ved at «ladeklossen» har flere USB-porter. Til disse kobler du ladekabelen til hver enkelt enhet slik at flere drar nytte av én stikkontakt. Anker GaN lader 65W har for eksempel tre utganger – to USB-C og én USB-A – slik at du kan lade mobilen, nettbrettet og øreproppene samtidig.

Ikke bare er en familielader svært nyttig i hjemmet – den er fin å ha med seg i kofferten når dere er ute og reiser. Både mor, far og barn kan tanke opp batteriet på flyplassen og dere slipper å måtte krangle om de få stikkontaktene på hotellrommet.

Tips 4: nok strøm i bilen

Det er stadig vanligere å bruke mobilen som veiviser og musikkspiller i bilen, enten plassert i et eget stativ eller tilkoblet systemet via Bluetooth. Men husk at du ikke bør holde mobilen i hånden eller legge den et sted som gjør at du må flytte oppmerksomheten vekk fra kjøringen.

Likevel er det slik at mobilen er et såpass viktig verktøy for mange bilister, og det er viktig med nok strøm nok hele kjøreturen.

Mange nyere biler har innebygde USB-porter (eller til og med trådløs ladeplate), men i eldre kjøretøy er en billader nødvendig. Den plasseres i sigarettenneren og kobles til mobilen via USB-porten. Og har du en mobil som støtter trådløs lading? Da bør en kombinert mobilholder og trådløs ladestasjon være midt i blinken.

Tips 5: velg trygge produkter

lader

Det finnes selvfølgelig flere billigere varianter fra andre produsenter, men av sikkerhetshensyn bør du holde deg til produkter fra produsenter du kan stole på – både når det gjelder kabel og selve støpselet. Det skyldes at billigprodukter kan være laget av dårlige materialer, noe som kan øke brannfaren.

Offisielle produkter fra mobilprodusenter er alltid til å stole på. Anker er også en tungvekter innenfor mobiltilbehør og leverer sikre produkter med høy byggekvalitet.

Dermed er du sikker på at du kan lade mobilen din trygt og, ikke minst, lynraskt.

Kjøp ny lader i nettbutikken