Test av Samsung Galaxy A54: Knakende bra mobil for en rimelig penge

Samsung leverer flott kamera, god ytelse og lekkert glassdesign til en veldig spiselig pris.

samsung galaxy a54 skjerm

Det er mange mobiltelefoner der ute, men ikke alle får like mye oppmerksomhet. Der toppmodeller som Galaxy S23 Ultra og iPhone 14 Pro får masse publisitet overalt, må man lete litt mer etter gullkorn blant de noe rimeligere modellene.

I dag løfter vi frem nettopp et slikt gullkorn: hils på Samsung Galaxy A54. Dette er en ganske så rå mellomklassemobil, som tar med seg det beste fra Samsungs toppmodeller i en mer folkelig totalpakke.

Hva betyr det? Det betyr at du for eksempel får Samsungs moderne og lynraske fingeravtrykksleser som ligger under skjermen. Dermed trenger du kun å legge tommelen rett på skjermen og – vips! – så er telefonen låst opp.

Leseren er plassert komfortabelt og tilgjengelig i bunnen av skjermen, og vises også på skjermen som et symbol. Praktisk, enkelt og veldig moderne!

Kjøp Samsung Galaxy A54
samsung galaxy a54 fingeravtrykksleser

Lekker utforming i glass

A54 ser dessuten svært moderne ut rent designmessig, og er stort sett gjort i glass på alle bauger og kanter. 

Dette gjør den elegant å se på, og behagelig i bruk. Den avrundede rammen er dessuten i et slitesterkt og beskyttende komposittmateriale, som gjør det vanskeligere å knuse glasset foran eller bak om telefonen skulle glippe på baderomsgulvet.

samsung galaxy a54 bakside

Det er også rimelig grei størrelse på telefonen, og den egner seg derfor utmerket til å kikke på video og de nyeste seriene der ute – spesielt fordi Samsungs SuperAMOLED-skjerm også har støtte for både HDR10+ og hele 1000 nits lysstyrke. Det innbyr til svært gledelige underholdningsopplevelser.

Den kraftig åttekjerners prosessoren og 8 GB minne gjør også sitt for at A54 kan kjøre alt av moderne spill. Og heller ikke her vil skjermen skuffe – Samsung er kjent for å være klasseledende når det kommer til OLED.

Trippelt superkamera bak

samsung galaxy a54 kamera

Det første du vil legge merke til når du kikker på baksiden av A54 er et veldig ikonisk kameraoppsett: tre metallsirkler på rad og rekke. Det er her selve telefonens kronjuvel sitter: en moderne, lyssterk vidvinkel på hele 50 megapiksler. 

Med blenderåpning på f/1.8 og Samsungs nattfotografi-teknologi vil du kunne ta bilder i nær sagt alle lysforhold, med flotte resultater. Samsungs programvare er dessuten hentet rett fra toppmodellene, med all funksjonalitet og brukervennlighet dette medfører. Det gjør det også svært raskt og responsivt å knipse bilder og navigere i programvaren.

Dette er også superpraktisk når du skal bytte kamera. For ja, det er som sagt tre kameraer her – og de to andre er et ultravidvinkel og makro-kamera. 

samsung galaxy a54 kamera-app

Førstnevnte er veldig flott når du vil ta bilder av en stor ansamling mennesker, få med hele festen på bildet eller ta landskapsbilder – mens sistnevnte lar deg komme helt innpå både blomster og det som måtte være av små, vakre skapninger.

I fronten har du også et flott vidvinkelkamera på hele 32 megapiksler. Med A54 trenger du aldri å bekymre deg for om bildene dine blir flotte eller ikke – eller om videosamtalen viser deg fra din beste side. Det fikser Samsung for deg.

Masse kjekt tilbehør til A54

For super lyd kan du velge de fantastiske, trådløse øreproppene Galaxy Buds2 – men det er også masse annet kjekt tilbehør du kan skaffe for å gjøre mobilopplevelsen enda bedre.

Med S-View Wallet kan du for eksempel både beskytte mobilen og få en helt unik klokkefunksjon gjennom dekselet via Samsungs teknologi. 

Du kan også kjøpe lynraske hurtigladere med USB-C i både inn- og utgang, for opplading på null komma niks når du trenger det mest.

Kjøp Samsung Galaxy A54
Samsung Galaxy A54
  • SuperAMOLED-skjerm, 120 Hz oppfriskning, 6,4 tommer, 2340x1080 piksler

  • Trippelkamera bak: 50 MP (f/1.8) + 12 MP (f/2.2) + 5 MP (f/2.4)

  • Frontkamera med hele 32 MP (f/2.2)

  • Fingeravtrykksleser plassert under skjermen

  • Android 13 + One UI 5.1

  • Åttekjerners Exynos 1380-prosessor, 8 GB minne, 256 GB lagring + minnekort

  • Digert batteri på 5.000 mAh