Samsung Galaxy A53 5G har alt du trenger uten at det koster deg skjorta

Med et solid kamera, stor og rask AMOLED-skjerm, 5000 mAh batteri og 25W hurtiglading er Galaxy A53 en telefon som ikke skuffer.

samsung galaxy a53 5g skjerm og kamera utendørs

Ønsker du deg en Android-telefon som har nesten alt det et flaggskip i titusenkroners-klassen har, men til en smakelig pris? Da kan det være at Galaxy A53 er telefonen for deg.

Samsung kan sine skjermer!

Skjermer med 120Hz oppdateringsfrekvens er blitt standard for Samsung som er kjent for å lage noen av markedets beste mobilskjermer. Selv i denne prisklassen! Den raske oppdateringsfrekvensen gir en silkeglatt opplevelse av scrolling, sveiping og alt du til daglig foretar deg i mobilens operativsystem. Og fingeravtrykkleseren ligger under skjermen!

Den store og skarpe skjermen kombinert med kraftige mobilhøyttalere gjør dessuten telefonen fin å se film på.

Kameraer for alt

Telefonen har intet mindre enn fire kameraer der et av de kun brukes til å måle avstand og dybde. I kombinasjon med hovedkameraet får du dermed vakre «bokeh»-bakgrunner i portrettmodus uten at hud og hår ser ut som det er sakset ut fra bakgrunnen.

portrettmodus samsung galaxy a53 5g
«BOKEH»: Galaxy A53 tar veldig fine portrettbilder.

Gå tett på med makro

Hovedkameraet er lyssterkt og har hele 64 MP som gir sylskarpe bilder. Som standard står kameraet på 12 MP for å gi deg mer lys i hver piksel, men når du trenger litt ekstra oppløsning er det fort gjort å skifte modus. I det hele tatt får du utrolig mye kamera for pengene i Galaxy A53.

Telefonen har også et eget 5 MP makro-objektiv som lar deg gå skikkelig tett på motivene dine:

makro kamera samsung galaxy a53 5g

Og et lyssterkt 12 MP ultra vidvinkelobjektiv som fanger hele 123 grader:

lyssterk skjerm samsung galaxy s22 ultra 5g

Samsungs telefoner har lenge levert gode og velbalanserte bilder, og stort sett synes jeg at bildene som kommer ut av telefonen er klare til bruk. Fargene er naturlige og HDR (høy dynamisk rekkevidde) trekker eksponeringen ned i de lyseste områdene slik at ingenting blir utbrent.

Super slow motion er alltid gøy og som andre Samsung-telefoner så klarer Galaxy A53 å fange 960 bilder per sekund. Det gir noen morsomme muligheter.

Robust

Byggekvaliteten i Galaxy A53 er solid og telefonen oppleves robust. Kameramodulen har en utforming som gjør at det faller en pen skygge ned rundt kantene som gjør at telefonen ser stilig ut bakfra. Den er sertifisert med IP67 og skal tåle å ligge under en meter vann i opptil en halv time.

kamera samsung galaxy a53 5g
PEN Kameramodulen er integrert på en elegant måte.

Med et gigantisk 5000mAh batteri kommer du deg igjennom ikke bare én dags bruk med denne telefonen, men bortimot to. For mange er det et viktig salgspunkt. Faktisk har litt billigere telefoner en tendens til å vare lengre enn de aller dyreste noe som har å gjøre med at billigere mobilprosessorer ofte krever mindre strøm.

Og synes du 128GB blir for lite er det bare å utvide med ekstra SD-kort. (En veldig billig måte å få mer lagring på!)

Galaxy A53 har egentlig alt man trenger. Med Galaxy A53 viser Samsung at man ikke trenger å betale skjorta for ny telefon.

Samsung Galaxy A53 5G
 • Skjerm: 6,5" Super AMOLED, 120Hz, 800 nits

 • Corning Gorilla Glass 5

 • Prosessor: Exynos 1280 (5 nm)

 • Kamera:

  • Hovedkamera: 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.7X", 0.8µm, PDAF, OIS

  • Ultra vidvinkel: 12 MP, f/2.2, 123˚ , 1.12µm

  • Makro: 5 MP, f/2.4

  • Dybde: 5 MP, f/2.4

  • Selfie: 32 MP, f/2.2, 26mm, 1/2.8", 0.8µm

 • IP67 - støv- og vannsikker (1m opptil 30 min)

 • Bluetooth 5.1

 • 5G

 • Fingeravtrykkleser i skjerm

 • 5000mAh batteri, 25W hurtiglading