Fem ting vi elsker med Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Samsung Galaxy S22 Ultra leverer på absolutt alle måte. Her er fem grunner til hvorfor vi elsker mobilen som legger listen for 2022.

samsung galaxy s22 ultra 5g med s pen test

Samsung har endelig avduket årets Galaxy S-serie, bestående av S22, S22+ og S22 Ultra – som alle er klare til bruk på 5G-nettet.

S22 er en kompakt telefon med 6,1" stor skjerm, S22+ er større med 6,6" og S22 Ultra er seriens konge med 6,8" skjerm, absolutt alle de heftigste spesifikasjonene Samsung har å by på, et mer firkantet design – og innebygd S Pen!

Vi har fått leke med flaggskipet Galaxy S22 Ultra 5G og kan røpe så mye som at dette er en nærmest komplett mobiltelefon. Under kan du se vår videoanmeldelse av S22 Ultra, samt fem grunner til hvorfor vi elsker mobilen:

Se hele utvalget av mobiler fra Samsung

1. S Pen er tilbake!

Det kom ingen oppfølger til Samsungs Note-serie i fjor og mange lurte på om den populære pennen var borte fra Samsungs mobiler for alltid. I stedet skulle det vise seg at Samsung har hatt planer om å bygge Note inn i S-serien.

tegning med s pen på samsung galaxy s22 ultra 5g
GJENSYNSGLEDE Galaxy S22 Ultra kommer med S Pen integrert.
S Pen har lynrask responstid, Samsung Galaxy s22 ultra 5g
2,8 MILLISEKUNDER Pennens responstid er raskere enn noensinne.

Og S Pen har fått en vesentlig oppgradering. Forrige generasjon hadde responstid på 9 ms. Det er tiden det tar fra pennetuppen treffer skjermen til streken synes på skjermen.

9 ms var allerede svært raskt –kanskje raskest i bransjen. Likevel har Samsung klart å forbedre responstiden som nå er helt nede i 2,8 ms! Det er nesten ikke merkbart og gir en hyperrealistisk opplevelse av pennen.

2. Fantastisk nattkamera

Kameramodulen som sitter i S22 Ultra er nesten den samme som i fjorårets modell. Likevel har det skjedd en hel del. Fargene er varmere og oppleves mer naturlige, og nattkameraet er blitt bedre.

kamera samsung galaxy s22 ultra 5g
SAME, BUT DIFFERENT Kameraet på Samsung Galaxy S22 Ultra 5G er nesten det samme som i fjorårets modell – bare enda bedre.

Spesielt tar ultravidvinkel-kameraet et byks fremover og produserer langt lysere bilder enn det gjorde i fjor. Nå får du skarpe og godt opplyste motiver selv i bekmørket. Kombinasjonen av natt og ultra vidvinkel inviterer til noen dramatiske komposisjoner.

nattfoto av sagene kirke med samsung galaxy s22 ultra 5g
DRAMATISK Ultravidvinkel og nattfoto gir svært stemningsfylte bilder.
nattfoto av sagene kirke med samsung galaxy s22 ultra 5g
NATTENS VENN God optikk og smart programvare utnytter alt tilgjengelig lys.

3. Lyssterk skjerm

Med mobilbransjens mest lyssterke skjerm har Samsung et fortrinn det er vanskelig å ignorere. Skjermen i S22 Ultra kommer opp i hele 1750 nits som bør være lyst nok selv i ørkenen. Fjorårets modell var allerede lysest i klassen med 1500 nits – likevel har Samsung valgt å overgå seg selv.

Bra jobba, Samsung.

lyssterk skjerm samsung galaxy s22 ultra 5g
LYSSTERK Galaxy S22 Ultra-skjermen er enda lysere enn fjorårets bransjeleder.

4. Stort batteri med 45W hurtiglading

Hva med batteritid? tenker du kanskje nå. Alle disse spesifikasjonene er fantastiske, men også strømkrevende. Om ikke batteriet er godt nok kan det være det samme!

5000 mAh gjør susen.

Når jeg legger meg om kvelden har jeg stort sett rundt 50 prosent batteri. Det er slett ikke verst for en telefon med så mye kraft og en så stor og lyssterk skjerm. I tillegg har Samsung fått på plass skikkelig hurtiglading med hele 45W. Ifølge Tom's Guide betyr det at du kan lade telefonen til 67 prosent på bare 30 minutter.

5. Periskoplinse

Årets periskoplinse med 10x zoom er enda skarpere enn fjorårets. Dette kameraet er helt vanvittig. Det er nesten så man kan ta portretter på 100 meters avstand og et raskt Google-søk viser at folk har fått ganske skarpe bilder av månen med S22 Ultras teleobjektiv.

Dette kameraet er rett og slett gøy å leke seg med!

0,6x zoom med samsung galaxy s22 ultra 5g
0,6X ZOOM Ta inn «alt» eller ...
3x zoom med samsung galaxy s22 ultra 5g
3X ZOOM gå litt nærmere ...
10x zoom med samsung galaxy s22 ultra 5g
10X ZOOM: og enda litt til ...
30x zoom med samsung galaxy s22 ultra 5g
30X ZOOM og ENDA litt til (og enda har du mer å gå på).

Det er ingenting som skuffer med årets Ultra-modell fra Samsung og på mange måter fremstår telefonen som «Androids flaggskip». I denne pakken får du alt Samsung har å by på!