Forste mobil

Gi de yngste barna en trygg mobilstart

Når barnet får sin første mobil er det noen ting det er greit å ha tenkt gjennom først. Her gir vi deg noen tips.

Mor og datter bruker mobil sammen

For hva gjør du når familiens minste hardnakket påstår at «alle de andre» har fått mobil? I bakhodet surrer alt du har lest om netthets, mobbing i sosiale medier og spillavhengighet, så mange vil i det lengste skåne dem.

Mange syns det er tryggere å la barnet arve en gammel mobil, andre syns det er greit at det får en helt ny.

Kontantkort eller abonnement?

Mange velger kontantkort for barnas første mobiltelefon, men lader du for mer enn 149 kroner i måneden, lønner det seg faktisk å velge et abonnement.

Da får du også mange fordeler som gir både barna og deg ekstra trygghet.

Trygghet for de yngste

Som sagt lønner det seg med et abonnement hvis du lader kontantkortet for mer enn 149 kroner i måneden. Et riktig mobilabonnement gir et trygt rammeverk for barnas mobilbruk. Da er det kjekt å vite at alle våre abonnement har en rekke fordeler som trygger både barnet som bruker og deg som forelder. Blant fordelene kan vi nevne:

  • Nettslett gir profesjonell hjelp hvis barnet blir utsatt for netthets. Dere får advokatbistand dersom privat innhold kommer på avveie. En dedikert advokat og kontaktperson fra HELP forsikring tar på seg oppgaven med å stoppe mobbingen og fjerne uønsket innhold på nett.

  • Sikkert Barn er en sperre mot bruk av internett på mobilen, utgående internasjonale samtaler, SMS- og Teletorgtjenester, i tillegg til reservasjon mot opplysningstjenester.

  • Datakontroll: Alle våre abonnement kommer med datakontroll, som stopper all databruk når den inkluderte mengden i abonnementet er brukt opp. Barnet får en forståelse for hvordan mobildata brukes, uten at du som betaler regningen trenger å frykte at kostnadene løper løpsk.

  • Mobilmerket er en leken øvelse – eller en test – som er fin å ta sammen. Testen er laget for at barn kan lære mer om mobilbruk og bevisstgjøres på å ta smarte valg.

Med andre ord: Abonnement fra oss gir både deg og barnet ditt nødvendige verktøy for en trygg mobilhverdag.

Det er viktig å gjøre barn trygge på sin første mobil.

Ta mobilpraten med barna

Når barnet har fått sin første mobil er det lurt å gi dem noen enkle regler. Prat med dem om det de opplever på nettet og i spill – delta i deres «netthverdag». Her er noen forslag til hva en slik mobilprat kan inneholde:

  • De reglene som gjelder i den virkelige verden, gjelder også for mobilbruk.

  • Mobbing og trakassering via mobil er forbudt.

  • Det er ikke lov å få bilder av andre og publiserer eller vise disse uten samtykke.

  • Får barnet «mobbemeldinger», bør disse lagres og vises til foresatte.

  • Bli enige om hvor mye som kan bruke på apper, avstemninger, etc.