Iphone

Test: 5 ting vi elsker med iPhone 15 og 15 Pro

Hvordan er iPhone 15 og iPhone 15 Pro i bruk? Vi har testet Apples nyeste mobiler – se video!

iphone 15 og 15 pro svart og rosa

Vi har lekt oss litt med både iPhone 15 og iPhone 15 Pro. Som vanlig er det masse som skjer under panseret, men Apple har ikke gjort store synlige endringer fra tidligere lanseringer. Men det er én synlig endring som er spesielt kjærkommen …

Vi skal straks snakke mer om den, samt fire andre ting vi digger med iPhone 15 og iPhone 15 Pro. Her kan du se hele vår test av de nyeste Apple-mobilene:

1. USB-C, endelig!

Adjø, Lightning-port, og velkommen USB-C. Nå kan du – endelig – lade iPhone med den samme kabelen du bruker til stort sett alle andre dingser.

Det åpner også opp for mange andre muligheter, blant annet å koble til en skjerm, tastaturer og andre enheter, uten at du trenger en egen iPhone-kabel eller en overgang. USB-C støtter i tillegg raskere overføringshastigheter og raskere lading. 

Med andre ord: Denne endringen har vært svært etterlengtet!

iphone 15 og 15 pro usb-c inngang
ENDELIG: Det tok litt tid, men nå har også iPhone USB-C.

En annen synlig endring på iPhone 15 Pro: Lydløsbryteren er borte og erstattet av en handlingsknapp. Denne kan brukes til å skru av og på lyden, men du kan også velge andre «handlinger», som for eksempel å aktivere et bestemt fokusfilter, åpne kameraet, starte et lydopptak – eller akkurat det du vil, i hvilken som helst app.

2. Latterlig rask

Både iPhone 15 og iPhone 15 Pro har fått nye «hjerner». 

iPhone 15 får A16 Bionic – den samme prosessoren som fjorårets iPhone 14 Pro og 14 Pro Max. Selv om den har fått et år på baken, er det fortsatt et beist av en prosessor.

15 Pro har derimot fått en helt ny prosessor: A17 Pro, som utrolig nok er nesten like kraftig som M1-brikken man finner i flere av Apples Mac-er. Det gjør mobilen raskere og mer strømeffektiv enn tidligere, og det er ingen andre mobiler vi har testet som er raskere enn iPhone 15 Pro når det kommer til å ta bilder.

Og apropos ...

3. Fantastisk kamera, nok en gang

iphone 15 og 15 pro kamera
FORBEDRET: iPhone 15 og 15 Pro har noen av de beste kameraene på markedet.

Heller ikke på kamerafronten, har Apple gjort omfattende endringer. Mest merkbart er det at vanlige iPhone 15 har fått et 48 MP hovedkamera. 

Programvaren er derimot blitt mye smartere. Når du tar ett bilde, tar iPhone 15 og iPhone 15 Pro i realiteten to eksponeringer – ett på 48 MP og ett på 12 MP. Mobilen henter automatisk detaljer fra bildet med høyest oppløsning, og lys og farge fra det andre. Disse sys (lynraskt) sammen til ett bilde på 24 MP som både er skarpt, detaljert og med naturtro farger. 

Resultatene blir kjempefine!

iphone 15 og 15 pro bilde av gresskar

4. Slankere og mer elegant design

De som prøver ut hver nye iPhone-generasjon, vil kanskje også legge merke til at årets mobiler ligger bedre i hånden. iPhone 15 og 15 Pro har litt rundere og tynnere skjermkanter, og Pro-varianten har en ramme i titan som gjør den litt lettere og mer robust.

Både iPhone 15 og 15 Pro har glass på baksiden med en lekker matt finish – som absorberer fingeravtrykk godt.

Dette er veldig flotte mobiltelefoner, rett og slett!

iphone 15 og 15 pro svart og rosa
LEKKERT: I velkjent stil leverer Apple nok en gang veldig pene mobiler.

5. Små, men deilige forbedringer

Som du kanskje har skjønt, er det i år snakk om en evolusjon, snarere enn en revolusjon. iPhone 15 og 15 Pro gir simpelthen en bedre mobilopplevelse enn noensinne tidligere. Her er et par små forbedringer som sikrer nettopp dette:

  • Dynamic Island, den smarte måten å utnytte kamerautskjæringen på fremsiden, kommer også til den vanlige iPhone 15, ikke bare Pro-modellene.

  • Du kan begrense ladingen til 80 prosent for å spare batteriet. Du får mest ut av levetiden til lithiumbatteriet om det holder seg mellom 20 og 80 prosent. Ønsker du å ha en iPhone 15 eller 15 Pro i topp stand i mange år, er det en god idé å begrense ladingen.