Telenors nye ruter: Bygget for enda bedre rekkevidde

Hvis du opplever trøbbel med internett hjemme, er det veldig ofte gamle dingser som har skylda. Ustilig gammelt ustyr gjemmes gjerne bort i skap eller i hjørner - med dårligere nett som resultat. 

Nå har Telenor lansert en stilren ny ruter, WiFi Ruter II med tilhørende WiFi Forsterker II – en ny generasjon utstyr som også støtter den nye standarden WiFi 6E. 

Bestill WiFi-utstyret her

Bedre rekkevidde på nettet hjemme

Som med den forrige ruteren har fokuset vært på et design som ser pent og nøytralt ut og glir diskret inn i alle hjem. 

Vårt nye WiFi-utstyr er svært kraftig og har en smal fasong som gjør enhetene enda mer plasseringsvennlige.

Fordelene med WiFi Ruter II
  • Benytter seg av et tredje frekvensbånd: 6GHz. 

  • Gir muligheter for høyere kapasitet for dine enheter

  • Telenor er første internettleverandør i Norge med WiFi 6E.

  • WPA3-standarden er nyeste og beste sikkerhetsstandard

  • Smalere og mer plasseringsvennlig

  • Inkluderer sikkerhetsfilteret Nettvern+


Det nye designet gir også plass til kraftige antenner, som gir god rekkevidde og signalstyrke i hjemmet ditt.

WiFi 6E øker farten

Den nye ruteren kommer også med støtte for WiFi 6E.

Hva det er? Kort fortalt er det neste generasjons hjemmenett.

E-en symboliserer det tredje frekvensbåndet, 6HZ, som er et ellers urørt frekvensområde. Dermed er det mye mindre støy og forstyrrelse fra andre nettverk, noe som kan gi et enda mer stabilt nett med økt kapasitet. 

Har du en litt eldre ruter i dag benytter du høyst sannsynlig WiFi 6, WiFi 5 eller eldre standarder, og for de fleste fungerer det helt fint. De siste årene har imidlertid nyere mobiltelefoner og laptoper fått støtte for WiFi 6E. 

Om du skaffer deg en WiFi Ruter II vil ruteren automatisk sørge for at enhetene dine benytter seg av mulighetene til den nye WiFi-standarden.

WiFi Ruter

Å flytte nye og avanserte enheter over på 6HZ-frekvensen har også andre fordeler.

Blant annet frigjør det også plass på de gamle 2,4GHz- og 5GHz-båndene, slik at eldre enheter og mindre avanserte enheter (som IoT-enheter, eldre mobiler og ting som Smart-TV-er) også får mer plass å boltre seg på.

Se på det som en motorvei. Du får nå et nytt felt med ekstra kapasitet, som både øker kapasiteten i de gamle feltene og leder ny trafikk inn i det nye feltet. Slikt blir det gode internettopplevelser av. 

Mindre støy med ny ruter

Clas Mehus, Product Manager CPE & Security i Telenor, sier at den nye ruteren og WiFi 6E vil bety mye for Telenors kunder. Ikke minst fordi mange av dem bor i borettslag og leiligheter som ligger tett inntil hverandre:

– Når mange brukere bor tett i tett, får du også trådløse nett som kludrer med hverandre og skaper støy. Å løse denne problematikken har vært et av våre hovedfokus i utviklingen av den nye ruteren, sier han.

Han påpeker også at det mange opplever som “dårlig nett” sjelden oppstår fordi nettet i seg selv er dårlig eller ustabilt, men rett og slett fordi støyen fra andre nett gjør nettet og ruteren ute av stand til å levere et jevnt signal.

Og nettopp derfor er den nye teknologien så bra:

– Så snart en kunde kobler til 6GHz-utstyr, vil ruteren automatisk sette enheter over på dette båndet. Og jo flere enheter du får over der, desto bedre blir opplevelsen for de resterende 5GHz-enhetene.

WiFi Ruter II

Nettvern+ forsterker sikkerheten

Leier du WiFi Ruter II får du også Telenors forsterkede nettfilter Nettvern+ med på kjøpet. Nettvern+ er en god støtte for mange i en stadig mer kompleks internetthverdag, og hjelper til med å avdekke phishing og svindelforsøk. 

I tillegg får du med garantien Alltid WiFi. Hos Telenor skal du alltid bli fornøyd med dekningen hjemme, og for å hjelpe deg med det har vi et dedikert team av eksperter. 

Disse har spesialkompetanse på WiFi og systemer som analyserer hjemmenettet, og vil hjelpe deg om du har problemer.

Ekspertene kan også hjelpe deg å sette opp en eller flere forsterkere, om det er behov for det.

Bestill WiFi-utstyret her