Internett

Slik fikk Jamal og familien stabilt WiFi i hele huset

Sliter du med dårlig dekning i hjemmet ditt? Løsningen er enklere enn du tror.

Jamal og familien

Til tross for at det fremdeles mangler en list her og en stikkontakt der, har Jamal og kjæresten Karoline slått kloa i drømmehuset: 240 nyoppussede kvadratmeter i Fetsund, med egen utleiedel, «man cave» (eller «sutreboden», som Karoline har døpt rommet) og store gulvflater som barna Nora (4) og Herman (1) kan boltre seg på. 

Én ting har imidlertid vært en kilde til frustrasjon: Med et så stort hus har mange av rommene vært uten WiFi-dekning. 

– Hverdagene går i ett. Plutselig trenger vi å sjekke en matoppskrift på YouTube, eller vi må jobbe litt på hjemmekontoret. Og noen ganger får Nora lov til å slappe av med iPad etter barnehagen. Da er det utrolig frustrerende hvis ikke vi har gode WiFi-signaler, forteller Jamal.

Enkelt oppsett

Løsningen for Jamal og Karoline ble det nyeste WiFi-utstyret fra Telenor. 

Den nye ruteren, som er designet av Snøhetta, gir langt bedre dekning enn den gamle modellen, som var flere år gammel. I tillegg trengte Jamal en forsterker, siden huset er så stort og har ekstra utfordringer som store speil og tykke murvegger. 

Forsterkeren og ruteren kommuniserer med hverandre i en Mesh-løsning. 

– Utstyret var veldig enkelt å sette opp og har fungert fra jeg satte i pluggen første gang. Nå slipper vi å bevege oss rundt i rommet for å lete etter den beste dekningen. Og når kompiser er på besøk og vi skal strømme kampene til favorittlaget Barcelona, trenger jeg ikke å være bekymret for at bildet fryser, sier Jamal. 

Jamal og Karoline merker at de trenger nettet til stadig mer. Totalt har de tre TV-er i huset, og flere av dem har bokser som er koblet til nettet. I tillegg er lås- og alarmsystemet i boligen tilkoblet WiFi.

Garantert fornøyd

Om Jamal mot formodning skulle få problemer med nettet hjemmet, kan han ringe til et team av dedikerte eksperter som ville hjulpet ham med å oppnå optimal dekning. 

Eksperthjelpen er en del av Alltid WiFi, som følger med automatisk når du leier utstyret. Uansett kunnskapsnivået ditt om WiFi skal ekspertene kunne gi deg hjelp og tips. 

– Dette fungerer så bra at vi garanterer at kundene blir fornøyd med et stabilt internett i hele huset. Vi har også en fornøydhetsgaranti for kundene, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.

Fornøydhetsgarantien innebærer at du får pengene tilbake innen 60 dager hvis du fremdeles ikke er tilfreds med WiFi-signalene i hjemmet ditt.

Står fint framme

Jamals forrige ruter hadde to antenner, en drøss blinkende lys og ble plassert inne bak skapet i TV-benken. 

Den nye ruteren, derimot, står pent plassert på benken ved siden av TV-en. 

– Den har et veldig nøytralt og ålreit design, og ett enkelt lys. Det gjør ingenting å ha den framme,  sier Jamal. 

WiFi Ruter

At ruteren skal være fin nok til at du slipper å gjemme den bort, har vært viktig både for Telenor og designerne i Snøhetta. 

Både ruter og forsterker er tilgjengelig for leie, slik at det ikke koster deg så mye å komme i gang. Og eksperthjelp og garanti er altså inkludert i leieprisen. 

– En leiemodell gir kunden mer fleksibilitet og valgfrihet, samtidig som vi i større grad kan hjelpe kunden når vi eier utstyret. Kunden står fritt til å leie det antall forsterkere tilpasset sine behov og sin bolig, avslutter Amundsen.

Les mer og bestill Alltid WiFi
Flere tips:
  1. Plasser WiFi-ruteren sentralt. Sørg for at den ikke er dekket til, og er plassert litt opp fra gulvet.

  2. Unngå signal-forstyrrende hindringer som betongvegger, peis og pipeløp.

  3. Oppdatert utstyret ditt. Gammelt utstyr kan forverre og forstyrre WiFi-signalet.

  4. Utvid med forsterker. Disse hjelper spesielt godt i større hus med flere etasjer.

  5. Test hastigheten på ulike plasseringer.

Flere triks her