Internett

Slik får du internett på hytta

På hytta finner samboerparet Janvi og Mats tid både til jobb og avkobling. Arbeidsdagen sparker de helst i gang med yoga i det fri. 

Kvinne sitte rpå benk og surfer via internett hytte

– Det at vi har så raskt og stabilt internett på hytta, gjør det faktisk lettere å koble av. 

Det sier Janvi Johnsen. Sammen med kjæresten Mats Hofgaard tilbringer hun så mye tid som mulig på hytta, som har tilhørt familien til Mats siden 2008. Omgivelsene er vakre, og naturen utenfor døra tvinger uunngåelig hvilepulsen ned. 

– Vi får en helt annen ro her oppe enn nede i byen, sier Janvi.  

Bestill Trådløst Bredbånd her
Derfor bør du velge Trådløst Bredbånd

Ønsker du internett på hytta, finnes det flere mulige løsninger. Men for alle som bruker hytta mye, for eksempel til hyttekontor, er Trådløst Bredbånd perfekt.   

Bredbåndet blir levert inn i hytta gjennom Norges beste mobilnett, og er ideelt i områder uten tilgang til Telenors fastnett. 

Ved hjelp av en antenne som festes på husveggen får du hastigheter opptil 500 Mbps (forutsetter 5G), og du trenger ikke grave noen kabel gjennom hytteeiendommen. 

Dessuten trenger du ikke bekymre deg over å bruke opp datakvoten. Du kan nemlig strømme TV, spille spill og ha hjemmekontor uten å måtte ofre kvoten en tanke.

Morgenyoga og hyttekontor

Hastighet og stabilitet er viktig for Janvi og Mats. Som unge par flest ønsker de å ta med seg det digitale livet hjemme i byen også til hytta. 

Dagen starter gjerne utendørs, med yoga- og styrketrening akkompagnert av instruksjonsvideoer fra YouTube.

Trådløst Bredbånd

– Noe av det fineste med det, er at vi kan gjøre det sammen, sier Janvi.    

Til vanlig driver Janvi den koselige kafeen Liebling på travle Grünerløkka i Oslo. Paret bor i en leilighet der Tøyen og Kampen møtes. Hverdagen er med andre ord så urban og hektisk som den kan få blitt. 

De siste årene har det imidlertid blitt mange anledninger til å ta med seg arbeidet ut av byen, forteller Janvi. En forutsetning for at denne sømløse miksen av hjemmekontor, TV-underholdning og sosiale medier i solveggen skal fungere, er imidlertid godt nett. 

– Hvis man skal jobbe på hjemmekontor, er det jo livsviktig å ha godt internett på hytta. Det har vi heldigvis her, sier Janvi.  

Trådløst Bredbånd

Mens vinteren byr på ski- og brettaktiviteter, er høsten sesong for sykling og fjellturer. 

Friluftsinteressen gjenspeiles også når paret senker seg ned i sofaen for å la seg underholde foran skjermen. 

– Jeg har blitt litt hekta på å streame «Over Atlanteren». Det er spennende å følge med på hvordan ekspedisjonen går. Jeg er glad i båtliv og seiling, så det er kanskje noe som kicker inn der, sier Mats.

Norges beste mobilnett også på hytta

Velger du å få internett på hytta gjennom Trådløst Bredbånd, sørger Telenor for installasjonen av en diskret utendørs antenne som monteres på husveggen. 

Antennen sørger for et sterkt og stabilt mobilsignal inn i huset, og er også klargjort for 5G. Du trenger derfor ikke bytte utstyr når 5G blir tilgjengelig på hytta, hvis ikke det er tilgjengelig allerede.

Med Telenors nyeste ruter og Alltid WiFi vil du også være garantert nett i hele hytta, selv om den er stor.

I områder med 5G tilbyr Telenor hastigheter opptil 500 Mbps, og du kan strømme, bruke hjemmekontor og surfe som normalt, uten å bekymre deg for datakvoten. Les mer om Trådløst Bredbånd og de ulike abonnementene du kan velge mellom.

Bestill Trådløst Bredbånd her
Alternativer til Trådløst Bredbånd

Fast ruter på hytta

* Det er også mulig å bruke det eksisterende mobilabonnementet ditt i kombinasjon med en fast ruter. Har du for eksempel mobilabonnementet Next, får du ubegrenset data hver måned og dermed full frihet til å laste ned og strømme som du vil.

* Den mobile bredbåndsruteren Huawei støtter 4G+, med opptil 64 tilkoblede enheter og tilkobling til utendørsantenner. Ruteren benytter automatisk det raskeste tilgjengelige mobilnettet der du er, og er ferdig konfigurert for mobilt bredbånd fra Telenor.

* Du kan også utstyre bredbåndsruteren med Data-SIM, og dele mobildata fra abonnementet ditt. 

Med andre ord får du både i pose og sekk med en Huawei B818 ruter 4G+.

Miniruter på hytta

* Mye på tur, og ønsker å ha nett tilgjengelig hvor enn du er? Da er miniruteren perfekt for deg.

* Som navnet tilsier, er dette en liten ruter som er enkel å pakke med seg, uansett om du skal på dagsutflukt eller en lengre ferietur.

* Data-SIM passer perfekt til en miniruter. Med Data-SIM kan du dele mobildataen fra mobilabonnementet ditt med opptil 10 enheter uten problem.