Internett

Slik reddet Trådløst Bredbånd hverdagen i kollektivet

Christer og kollektivet hans fikk erfare hvordan det er å leve med tregt og ustabilt nett, selv om de bor sentralt i Oslo. Trådløst Bredbånd ble redningen. 

Trådløst Bredbånd

På idylliske Nordstrand – ti minutter sør for Oslo sentrum – bor Christer Davanger (27) sammen med vennene Vegard Eliassen (27) og Annamåd Hjortaas (26), som begge er skuespillere. 

Trekløveret har svært forskjellige hobbyer og interesser. Til felles har de imidlertid et konstant behov for raskt og stabilt bredbånd.

Det har det endelig blitt orden på nå - etter lang tids frustrasjon.

I kø for internett

Med nettilgang gjennom en gammeldags kobbernettlinje var nemlig trioens internetthverdag preget av «lægging», treghet og frustrasjon, forteller Christer. 

– Selv den minste opplastning var nok til å okkupere hele linjen. Noe så lite som å sende en snap, kunne stoppe tilkoblingen for resten av husholdningen. Strømmet noen for eksempel en episode av favorittserien sin, måtte det pent vente til snappen var ferdig sendt.

Løsningen på problemene kom med Trådløst Bredbånd fra Telenor – et produkt der stabilt bredbånd blir levert over et mobilnett i verdensklasse. Utstyret installeres av en montør fra Telenor, så gravearbeid i nærområdet er ikke nødvendig.

Trådløst Bredbånd kommer i tillegg med fornøydhetsgarantien Alltid WiFi, og løsningen er klargjort for 5G. 

Fra kontor til stuebord

For Christer, som i det daglige jobber som innholdsprodusent i reklamebyrå med TV og film som spesialområde, var det avgjørende å få på plass en velfungerende internettilkobling. 

Kontor og skrivebord

– Det er svært viktig for meg å kunne utføre arbeidsoppgavene mine hjemmefra. Arbeidsdagen min består av mye bilde- og videoarbeid, der nedlastning og opplastning av filer er sentralt. 

Til tross for at det tidvis har vært vanskelig å skulle utføre arbeidsoppgavene fra hjemmekontoret, kan han le av det hele i ettertid – om enn en smule oppgitt. 

– Teamlederne mine har faktisk måttet omdelegere arbeidsoppgavene mine til andre med bedre bredbåndstilkobling til tider, noe som selvsagt er ugunstig. Noen ganger har jeg også gått glipp av viktige detaljer under videomøter på grunn av forstyrrelser. 

Lidenskap for musikk

Jobb er én ting, men vel så viktig er fritiden. Også den er i tiltagende grad avhengig av utrøblete internett for å gå på skinner.  

– Jeg bruker en hel del tid på å fråtse i serier, både fordi jeg elsker det og fordi det inngår i jobben min. Samtidig spiller jeg mye videospill over nettet på fritiden. 

Musikk er en annen av Christers lidenskaper – ikke minst sangeren Carly Rae Jepsen, som han trolig er blant klodens mest dedikerte tilhengere av. 

– Jeg er ekstremt glad i musikk og strømmer flere timer med musikk hver dag. Jeg har aldri egentlig tenkt over at dette legger noe slags press på nettilkoblingen, men her opplevde jeg altså at Spotify måtte skru ned kvaliteten på låtene jeg hører på til minimum.

Romantikk, familie og videospill

Kontakt med omverdenen er også sentralt for Christer, Vegard og Annamåd, som alle har flyttet til Oslo fra andre byer etter å tatt videreutdanning i utlandet.  

– Vi bruker mye tid på å holde kontakt med de der hjemme. Det siste året har det bare blitt enda viktigere å kjenne på det sosiale, så vi er alle flittige på å videochatte med familiemedlemmene våre. 

Annamåd og videochat

Annamåd er i et langdistanseforhold med sin kanadiske kjæreste og er avhengig av stabil videochat for å holde romantikken levende. For Christer er det andre ting som betyr mest. 

– I løpet av pandemitiden har jeg brukt videospill mye for å holde kontakt med gamervennene mine. Vi arrangerer turneringer og konkurrerer mot hverandre for å skape samhold.

Det mest sentrale ved hjemmenettet er stabilitet og kapasitet, forklarer han. Men det er heller ingen ulempe at den Snøhetta-designede ruteren ser bra ut i stua. 

– Det fine med den nye ruteren er at den er så sømløs. Den glir veldig lett inn i bakgrunnen, er ryddig og har ikke en haug med blinkende lys. Den kan trygt stå fremme uten at det føles som om det hjørnet av stuen er mer rotete enn resten.