Internett

Slik sparer du strøm med bredbånd på hytta

Raskt og stabilt bredbånd vil ikke bare gi deg en bedre og mer avslappende hytteopplevelse. Du kan også kutte i strømutgiftene. 

Strøm på hytta: kvinne surfer på laptop på hytta

Om du vurderer Trådløst bredbånd på hytta, er det kanskje fordi du har lyst til å strømme favorittserien, eller ha mulighet for hyttekontor. Kanskje vil barna ha mulighet til å game litt i pausene mellom skitur og utelek. 

Men er du likevel usikker på om bredbånd er verdt investeringen? 

Da er det ett argument til som plutselig er blitt høyaktuelt i forbindelse med de høye strømprisene: Muligheten for å smartstyre strømforbruket. 

Slik har du full kontroll på oppvarmingen, både når hytta er i bruk og når den ikke er det.

Bestill Trådløst Bredbånd på hytta her

Et smart valg

Smart styring betyr enkelt fortalt at varmekilder som panelovner, radiatorer, varmekabler, varmtvannstanker og varmepumper blir digitalt kontrollert med et styringssystem. De fleste moderne systemene baserer seg på WiFi-nettet. 

– Når deler av strømforbruket blir styrt automatisk, som når elbilen lades sakte om natten og varmekablene og varmtvannstanken bruker energi når strømprisen er lavest, sparer du penger både på strømregningen og nettleien, forteller energipolitisk rådgiver Linda Ørstavik Öberg i Huseierne.

Trådløst Bredbånd på hytta
  • Ubegrenset data: Du kan strømme, game og ha hyttekontor uten bekymring.

  • Raske hastigheter: Fra 10 Mbps til 100 Mbps (enkelte hastigheter forutsetter 5G). 

  • Hjelp til installasjon: Montør setter opp alt. Installasjon er inkludert i prisen.

  • Kort leveringstid: Vi tilpasser leveransen etter ditt ønske.   

Og systemet trenger ikke å være kostnadskrevende. 

De billigste variantene av smartplugger, som du kan koble dine eldre panelovner til, koster bare noen få hundrelapper. De mer avanserte variantene lar deg også følge med på energiforbruket til enhetene dine, og ut fra det gjøre eventuelle endringer for å spare mer strøm. 

– Mange har blitt flinke til å sjekke strømselskapets app eller Nordpool for å se når det er billigst strøm. De timene bør du utnytte til å lade elbilen, varme opp litt ekstra eller dusje, mener Öberg. 

Du kan også få inntil 10 000 kroner ved installering av smart strømstyring fra Enova, så husk å sjekke om du kan få støtte.

Stabilt og raskt

For at du skal få fullt utbytte av smart strømstyring, trenger du et stabilt og robust nett med dekning i hele hytta. 

Trådløst Bredbånd er en løsning som er like stabil som for eksempel fiber – forskjellene er bare at signalene kommer fra mobilnettet i lufta og ikke fra kabler i bakken. 

Med Trådløst Bredbånd fra Telenor kan du jobbe, strømme og game, akkurat som hjemme. Hastigheten er høy, du trenger ikke tenke på datapakker og en installatør setter opp alt for deg kort tid etter at du har bestilt.

Og: Du trenger ikke å grave et eneste spadetak.

Mann med hyttekontor har internett på hytta

Hyttekontor med skipause

Hyttekontor er et nyord mange har blitt kjent med de siste par årene, og de fleste tror trenden er kommet for å bli.

Og hvorfor ikke? Å spørre sjefen om å få få starte uka mykt med noen dager ekstra på hytta, kan være en god investering for alle parter.

Lite er vel mer motiverende enn en lunsjpause i skiløypa. 

Stabilt og raskt nett er imidlertid en forutsetning for arbeidsroen du trenger …