Internett

Dette spillet gir deg den perfekte virkelighetsflukten akkurat nå

Sensasjonen «Animal Crossing: New Horizons» tilbyr trøst, kos og sosialt samvær for millioner av spillere.

Animal Crossing

Hva ville du sagt om vi ga deg en reise til en pandemi-fri eksotisk øy, der du i ro og mak kan bygge ditt eget paradis, fri for alt stress og økonomiske bekymringer?

Ja takk, tipper vi at du sier – og i så fall at du er ikke alene. Nintendos nye tidsriktige Switch-tittel «Animal Crossing: New Horizons» melder nemlig om svært gode salgstall og er på få uker blitt det mest populære spillet å diskutere på Twitter (der det har dyttet ned Fortnite fra tronen).

Men hva er egentlig «Animal Crossing», og hvorfor er det de siste ukene blitt brukt til både bursdagsfeiringer, felles påskeaften, karaokefester, fiskekonkurranser – og politiske protester?

Sjekk om du kan spille med raskt og stabilt bredbånd fra Telenor

Enkelt, men effektivt

Kort oppsummert er Nintendos hit en sakte bevegende livssimulator satt til et øde ferieparadis. Her blir du blir tildelt oppgaven med å bygge opp et ferskt øysamfunn.

Guidet av mårhund-fyrsten Tom Nook blir du bedt om å sette opp butikker, du skal fange fisk og insekter til museet, samt gjøre øya koselig og attraktiv for en gjeng supersøte antropomorfiske dyr som gjerne vil bosette seg der.

Det låter kanskje litt trivielt, men faller i smak hos millioner av spillere verden over, og kanskje særlig millennials. Blant dem er spilljournalist Frida Paulsen Danmo fra Level Up Norge.

– «Animal Crossing» har et svært avslappende og rolig gameplay, som jeg tror treffer mange nå i en ellers stressende tid, sier Danmo.

-– Litt slik som fargeleggingstrenden fra de siste årene, tror jeg «Animal Crossing» appellerer til det i oss som trenger noe å slappe av med gjennom det som kanskje kan se ut som gjentakende handlinger, fortsetter hun.

Lar hjernen slappe av

Danmo ble kjapt en fan av serien:

- Dette her har blitt et rent kosespill for meg disse siste ukene, og er en verden som jeg gleder meg til å forsvinne inn i. Hjernen får rett og slett tid til å slappe av, mens jeg går rundt og dekorerer øya mi, sier hun.

Når man kobler konsollen til internett, kan man også invitere virkelige venner med spillet på besøk for konkurranser, leker eller for å vise frem hva du har bygget opp. Spillet fungerer også med Nintendos egne voice chat-app som lett settes opp for å kunne prate med vennene dine under øyoppholdet.

Som et mer personlig mål, blir du også tildelt et eget hus som du kan sette et særegent preg på. Mot en håndfull mengde penger - eller “bells” som «Animal Crossing» opererer med - lar Tom Nook deg bygge på huset ditt og utvide med mange rom.

La kreativiteten flyte

I stil med spillets visjon om frihet, finnes det ikke noe direkte mål eller sluttpunkt for det. Nooks drøm om å arrangere en konsert med spillets interne superstjerne K.K. Slider, en gitarspillende superhund, fungerer som en slags retningslinje i begynnelsen. Resten av spillet er helt opp til deg.

Med en idyllisk fargepalett, beroligende lydspor og rutinebaserte tilværelse har «Animal Crossing: New Horizons» kanskje blitt den perfekte virkelighetsflukten for verden akkurat nå.

En rekke medier som BBC, LA Times og The New York Times skriver at spillets fokus på hygge og rentefrie huslån fremfor andre tradisjonelle spillelementer som tidspress og slåssing, har vært faktorer mange setter pris på.

– Nå siden de fleste må bli værende inne, er det nok mange som har sett etter noe å finne på, og «Animal Crossing» tror jeg naturlig har blitt et lite avbrekk fra det å sitte og følge med på nyhetssidene, forteller Danmo.

- Det har også gitt folk en ekstra plattform en kan møte venner på, så det har kanskje også påvirket populariteten litt ekstra, legger hun til.

Bryllup og protester

Bursdagsfeiringer, felles påskeaften, karaokefester, fiskekonkurranser og skattejakter er bare noen av måtene oppfinnsomme gamere med manko på sosialt nærvær har vært sosiale på de siste ukene.

The Washington Post skrev nylig om et par som grunnet den pågående pandemien måtte avlyse bryllupet sitt. Løsningen? Et «Animal Crossing»-bryllup over internett, så klart!

BBC skriver også at Hong Kong-demonstrantene nå bruker «Animal Crossing» for å få fram sitt budskap.

Her er det kun kreativiteten som setter grenser.