Nettbutikk

Derfor trenger du et nettbrett

Med et moderne nettbrett får du det beste fra både mobil- og PC-verden … og mer til. Se hvorfor et nettbrett kan gjøre hverdagen mer praktisk – og underholdende!

Derfor trenger du et nettbrett

Moderne nettbrett kombinerer det beste fra to verdener: Brukervennligheten og allsidigheten vi kjenner fra mobiltelefonene, og størrelsen og ytelsen vi ellers forbinder med PC-er.

Dette gjøre brettene til prima vare for konsumering av innhold og en hel haug andre fornøyelser, spesielt med teknologien som i dag er bygget inn i disse kraftige aluminiums- og glassdingsene.

Her vil vi fortelle deg nøyaktig hvorfor du trenger et nettbrett – og hvor mye du faktisk kan bruke det til.

Et hav av funksjoner – med superfart

«Hvorfor trenger jeg nettbrett? Jeg har jo både PC og mobil!»

Har du tenkt tanken over, overser du mange viktige aspekter ved det å eie et nettbrett. Selv om dagens laptoper kan by på et utrolig utvalg av funksjoner og teknologier, er de i mange tilfeller mindre praktiske i bruk på farta … eller i sofaen.

Et nettbrett kan enkelt hentes frem hvor som helst, og du kan bruke den med en hånd – uten behov for arbeidsplass. Samtidig får du tilsvarende ytelse og i de fleste tilfeller langt bedre skjermkvalitet fra et nettbrett enn en gjennomsnittlig laptop.

Faktisk er mange nye nettbrett så kraftige at du kan gjøre alt fra å redigere 4K-video til å spille avanserte 3D-spill, både med og uten kontroller. For eksempel har Apples nyeste iPader deres nyeste M2-prosesser med 8 kjerner og den medfølgende grafikkbrikken med 10 kjerner, som kverner ut bits og bytes på linje med dyre laptoper.

Foruten å kunne kjøre tung programvare i lynets hastighet kan du også være sikker på at brukeropplevelsen er silkemyk og responsiv – omtrent uansett hva du skulle finne på å kjøre på brettet.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for batteriet – det varer uansett hele dagen.

Sjekk utvalget

Den ultimate bærbare underholdningsmaskinen

I tillegg til å være kraftig og ha enorme batterier, er det spesielt én ting som er spesielt tiltalende med nettbrettene: Den gedigne skjermen. Og denne står i sentrum for et av de kanskje største bruksområdene for et nettbrett:

Underholdning.

Et nettbrett kan nemlig strømme video i timesvis i høy kvalitet, og er enkelt å ta i bruk nær sagt hvor som helst. 

Og med helt hinsides bra skjermer ser ikke bare 4K-filmene du ser fantastiske ut – de låter også som de bør gjøre. For eksempel har iPad Pro 11-tommer fem mikrofoner i studiokvalitet, som spiller av lyden via de fire Dolby Atmos-sertifiserte høyttalerne.

Med et slikt nytt, avansert nettbrett får du rett og slett kinokvalitet fra en dings der tykkelsen måles i millimeter.

iPad er perfekt for familier

Nettbrett er for hele familien

Et nettbrett er i aller høyeste grad for hele familien. Brukervennligheten gjør den lett tilgjengelig og enkel i bruk for alle, enten vi snakker om de yngste eller eldste.

Men du vil også merke at de minste raskt trekkes mot nettbrettet – som kan tilby et mangfold av innhold spesielt tilpasset barn, for eksempel læringsapper og -spill med spennende og utfordrende oppgaver de kan løse.

Og ja: Det er lett å bli hekta når man først har en dings med så mange muligheter … for ikke å nevne YouTube-appen. Derfor er det også greit å nevne at det er fint å lage kjøreregler for barn og nettbrett: Helst bør ikke de minste barna eksponeres nevneverdig for skjerm, og du kan enkelt styre tilgangen for de litt større. 

Men er dere bevisst på bruken, kan et nettbrett gi masse læring, underholdning og glede selv med korte økter – og være et nyttig verktøy for både læring og kreative hobbyer.

I en familie kan det altså være smart å se på nettbrettet som en slags sentral og bærbar hub for underholdning, som alle kan bruke. Det er også betydelig mindre forstyrrende for resten av familien å se på en serie i godstolen for seg selv med et nettbrett, enn å kjøre den på den enorme TV-en i stua.

Familiekonflikter kan komme i mange former – og et nettbrett kan løse dem på elegant vis!

iPad med Apple Pencil
FRI FLYT: Apple Pencil er perfekt for deg som vil utfolde deg kreativt på iPaden.
iPad med penn og tastatur
PÅ JOBB: Du får mange tastatur som enkelt gjør iPaden om til en arbeidshest også for deg som skriver mye.

Flust av nyttig tilbehør

Til sist er det også verdt å vite at det finnes enorme mengder tilbehør til nettbrett. Ja, du kan til og med kjøpe deksler som i praksis forvandler nettbrettet til en bærbar datamaskin med alt fra tastatur til pekeplate.

Eller hva med en avansert og superpresis penn du kan både notere, tegne og designe 3D-printede oppfinnelser med?

I Telenors nettbutikk finner du et stort utvalg tilbehør til både iPad og Galaxy Tab i høy kvalitet og mange ulike farger og stilarter. 

Skal du kjøpe nettbrett kan det være gull verdt å investere i litt tilbehør også – både for å beskytte det, men også for å gjøre det enda mer nyttig.

Sjekk utvalget av tilbehør