Dekning

Slik «makser» du ut 5G-opplevelsen

De fleste av oss ønsker å få mest mulig ut av mobilen – uansett hvor vi er. Med 5G, ubegrenset data og maks hastighet kan du nå bruke mobilnettet til fulle, helt uten begrensninger.

5G-opplevelsen blir bedre med ubegrenset data og maksimal hastighet for dette paret som er ute og går.

Det er ingen overdrivelse å si at det nye 5G-nettet vil endre måten vi bruker mobilen på. 5G lar deg surfe som om du var tilkoblet hjemmenettet, med hastigheter som før ikke har vært mulig på mobilen.

Men de beste surfeopplevelsene er avhengig av to ting: hastighet og datamengde. Førstnevnte avgjør hvor raskt du kan laste ned og opp data, mens sistnevnte går på hvor mye du kan bruke nettet – uten å tenke på hvor mye data du bruker.

Telenor har Norges beste dekning, og landets raskeste nett. For å dra full nytte av mobilnettet kan du velge mobilabonnementene Ubegrenset Multi, Ubegrenset Ekstra eller Ubegrenset Standard, som gir deg enorme hastigheter på både 4G- og  5G-nettet – og ubegrenset data, selvfølgelig.

Bestill ubegrenset data ›

– Vesentlig forbedret brukeropplevelse

Argumentet for å ha høyest mulig hastighet, er egentlig ganske åpenbart, forteller markedssjef for dekning i Telenor, Ole Andreas Ræstad:

– Vi ønsker at alt skal ta så lite tid som mulig og at vi får så god kvalitet som mulig, sier Ræstad.

Merk deg at for å få glede av 5G-hastighetene trenger du en 5G-mobil.

– Et raskere abonnement vil forbedre brukeropplevelsen vesentlig når du laster opp og ned innhold, surfer og streamer, forklarer Ræstad.

I tillegg har du friheten til å bruke flere enheter samtidig – på det samme abonnementet, uten at den opplevde hastigheten påvirkes. Dermed kan du bruke mobilen som en router og bruke flere mobiler, nettbrett eller datamaskiner samtidig.

5G-opplevelsen er perfekt for studentene som sitter på kafe.
Ved å dele nettverkstilkoblingen på mobilen kan du surfe lynhurtig på flere enheter, uansett hvor du er.

Hvorfor er hastighet så viktig?

En ting er viktig å huske på om hastighet: jo flere enheter som bruker mobilnettet, desto tregere går det – akkurat som når det er mange biler på motorveien.

Det fine med det nye 5G-nettet er at kapasiteten er langt større enn tidligere, noe som gjør at skal svært mye til for at du ikke kan strømme videoer uten forsinkelser.

Ifølge Ole Andreas er det derfor en ganske enkel grunn til å velge et raskt abonnement uten begrensninger.

– Hvis du har valget mellom å kjøre på en riksvei eller en europavei, da kjører du på europaveien. Det går rett og slett raskere. Sånn er det også med mobilen. Hvis du har en ny og kraftig mobil, ønsker du å utnytte så mye som mulig av ferdighetene, forklarer han.

Ubegrenset data fra Telenor
  • Ubegrenset Multi: Du får ubegrenset data med maks hastighet de første 200 GB, 2 ekstra SIM-kort, vårt sterkeste sikkerhetsfilter og andre viktige sikkerhetstjenester. Du kan få familierabatt eller aldersrabatt.

  • Ubegrenset Ekstra: Du får ubegrenset data med maks hastighet de første 100 GB, 1 ekstra SIM-kort, vårt sterkeste sikkerhetsfilter og andre viktige sikkerhetstjenester. Du kan få familierabatt eller aldersrabatt.

  • Ubegrenset Standard: Du får ubegrenset data med maks hastighet de første 100 GB, vårt sterkeste sikkerhetsfilter og andre viktige sikkerhetstjenester. Du kan få familierabatt eller aldersrabatt.

  • Ubegrenset Start: Du får ubegrenset data med hastighet opptil 250 Mbit/s de første 100 GB og viktige sikkerhetstjenester. Du kan få familierabatt eller aldersrabatt.

  • Du har ubegrenset data i hele EU/EØS, mens hastigheten bestemmes av lokale operatører.

  • Er dere to eller flere som har ubegrenset data i familien, får dere familierabatt.

  • Er du under 30 år får du aldersrabatt. Denne kan dog ikke kombineres med familierabatt.

Her kan du lese mer om abonnementene

Hvorfor er data viktig?

Datamengden som er inkludert i abonnementet avgjør hvor mye du kan bruke mobilen på nett. Har du ubegrenset data trenger du helt enkelt ikke å tenke over hvor mye du bruker.

– I dag er det veldig vanlig å se videoer minst ti ganger om dagen. Det kan være lengre tv-serier eller kortere snutter i sosiale medier, mener Ræstad.

Legger vi sammen alt vi bruker mobilen til – musikk og podkaster, filmer og tv-serier, spilling og, ikke minst, surfing – får vi til slutt en ganske betydelig mengde mobildata. Det gjelder i aller høyeste grad de som har tatt i bruk det nye 5G-nettet.

– 5G-brukere bruker gjennomsnittlig 50 GB mer data enn andre mobilbrukere. Det er en ganske voldsom forskjell, sier Ræstad.

Bestill mobilabonnement med ubegrenset data ›