Slik «makser» du ut 5G-opplevelsen

5G-opplevelsen blir bedre med ubegrenset data og maksimal hastighet for dette paret som er ute og går.

De fleste av oss ønsker å få mest mulig ut av mobilen – uansett hvor vi er. Med 5G, ubegrenset data og maks hastighet kan du nå bruke mobilnettet til fulle, helt uten begrensninger.

Det er ingen overdrivelse å si at det nye 5G-nettet vil endre måten vi bruker mobilen på. 5G lar deg surfe som om du var tilkoblet hjemmenettet, med hastigheter som før ikke har vært mulig på mobilen.

Men de beste surfeopplevelsene er  avhengig av to ting: hastighet og datamengde. Førstnevnte avgjør hvor raskt du kan laste ned og opp data, mens sistnevnte går på hvor mye du kan bruke nettet – uten å tenke på hvor mye data du bruker.

Telenor har Norges beste dekning, og landets raskeste nett. For å dra full nytte av mobilnettet kan du nå velge mobilabonnementet Next Maksimal, som gir deg enorme hastigheter på både 4G- og  5G-nettet – og ubegrenset data, selvfølgelig.

Bestill Next Maksimal ›

– Vesentlig forbedret brukeropplevelse

Argumentet for å oppgradere til høyest mulig hastighet, er egentlig ganske åpenbart, forteller markedssjef for dekning i Telenor, Ole Andreas Ræstad:

– Vi ønsker at alt skal ta så lite tid som mulig og at vi får så god kvalitet som mulig. I utgangspunktet er det slik at det går ti ganger så fort å laste ned med en hastighet på 150 Mbit/s versus 15 Mbit/s, sier Ræstad.

Med Next Maksimal er du i enda bedre hender: da får du 4G-hastigheter opptil 300 Mbit/s – og 5G-fart helt opptil 1000 Mbit/s.

Merk deg at for å få glede av 5G-hastighetene trenger du en 5G-mobil.

– Et raskere abonnement vil forbedre brukeropplevelsen vesentlig når du laste opp og ned innhold, surfer og streamer, forklarer Ræstad.

I tillegg har du friheten til å bruke flere enheter samtidig – på det samme abonnementet, uten at den opplevde hastigheten påvirkes. Dermed kan du bruke mobilen som en router og bruke flere mobiler, nettbrett eller datamaskiner samtidig.

5G-opplevelsen er perfekt for studentene som sitter på kafe.
Ved å dele nettverkstilkoblingen på mobilen kan du surfe lynhurtig på flere enheter, uansett hvor du er.

Hvorfor er hastighet så viktig?

En ting er viktig å huske på om hastighet: jo flere enheter som bruker mobilnettet, desto tregere går det – akkurat som når det er mange biler på motorveien.

Det fine med det nye 5G-nettet er at kapasiteten er langt større enn tidligere, noe som gjør at skal svært mye til for at du ikke kan strømme videoer uten forsinkelser.

Ifølge Ole Andreas er det derfor en ganske enkel grunn til å velge et raskt abonnement uten begrensninger.

– Hvis du har valget mellom å kjøre på en riksvei eller en europavei, da kjører du på europaveien. Det går rett og slett raskere. Sånn er det også med mobilen. Hvis du har en ny og kraftig mobil, ønsker du å utnytte så mye som mulig av ferdighetene, forklarer han.

info icon

Dette er Next

  • Med Next får du ubegrenset data – og bestemmer selv hastighet på abonnementet ditt.

  • Du kan velge mellom følgende hastigheter: Normal med opptil 15 Mbit/s, Rask med opptil 150 Mbit/s og Maksimal med opptil 300 Mbit/s på 4G – og hele 1000 Mbit/s på 5G!

  • Bruker du 100 GB mobildata, reduseres hastigheten automatisk til 3 Mbit/s. Dersom du ønsker å fornye hastigheten, kan du kjøpe en Hastighetsreload.

  • Du har ubegrenset data i hele EU/EØS, mens hastigheten bestemmes av lokale operatører.

  • Du får med: Nettvern, Nettslett, Min Sky og Se Hvem.

  • NB: Er dere to eller flere som har Next i familien, får dere familierabatt!

Her kan du lese mer om Next

Hvorfor er data viktig?

Datamengden som er inkludert i abonnementet avgjør hvor mye du kan bruke mobilen på nett. Har du ubegrenset data trenger du helt enkelt ikke å tenke over hvor mye du bruker.

– I dag er det veldig vanlig å se videoer minst ti ganger om dagen. Det kan være lengre tv-serier eller kortere snutter i sosiale medier, mener Ræstad.

Legger vi sammen alt vi bruker mobilen til – musikk og podkaster, filmer og tv-serier, spilling og, ikke minst, surfing – får vi til slutt en ganske betydelig mengde mobildata. Det gjelder i aller høyeste grad de som har tatt i bruk det nye 5G-nettet.

– 5G-brukere bruker gjennomsnittlig 50 GB mer data enn andre mobilbrukere. Det er en ganske voldsom forskjell, sier Ræstad.

Les mer om ubegrenset data ›