Huawei P30 Pro er kåret til årets beste mobil!

Nytt flaggskip, nytt banebrytende kamera. Det er få mobiler som kan måle seg med kamerafunksjonene til Huawei P30 Pro. Nå er også det endelige beviset her: Huaweis nye flaggskip er kåret til årets beste mobil.
Huawei P30 Pro
Utgått produkt

Denne mobilen er ikke lenger i vårt sortiment. Er du på jakt etter en ny telefon? Her finner du din neste mobil

Det er prestisjetunge Eisa Awards som har tildelt Huaweis P30 Pro prisen for årets smarttelefon. Men det er ikke første gang Huawei har truffet innertier.

P30 Pro bygger videre på det beste fra fjorårets toppmodeller, og tar noen kraftige teknologiske byks. Med overlegen zoom, supre nattbilder og nattvideo og et slitesterkt batteri, er mobilen perfekt for norske forbrukere.

Huawei P30 Pro
Med fire objektiver er det nye kamerasystemet på P30 Pro enormt fleksibelt.

Lenge leve kamerakongen

Det første vi gjør hver gang vi får en ny Huawei-mobil i hendene er å ta noen testbilder. Kamerateknologi har nemlig vært kinesernes sterkeste kort de siste årene.

Huawei fortsetter samarbeidet med kameraprodusenten Leica, som også leverte optikken til de glimrende mobilkameraene på P20 Pro og Mate20 Pro fra i fjor. Begge disse står øverst på rangeringen til det anerkjente nettstedet DxOMark. Etter noen testrunder med P30 Pro spår vi en skyhøy notering også for det nyeste Huawei-flaggskipet.

På baksiden av P30 Pro sitter fire kameraobjektiver (standardmodellen har ett færre). Vi kjenner igjen vidvinkel-, ultravidvinkel- og telelinsene fra fjorårets Mate20 Pro, men nytt av året er at P30 Pro har fått et objektiv dedikert til enda mer presis dybdemåling. Det er med andre ord et svært allsidig kamera som er godt på absolutt alt.

50-ganger zoom!

Det kanskje aller mest oppsiktsvekkende med mobilkameraet er zoom-mulighetene. P30 Pro har hele 50x zoom! Det betyr at du kan stå ved Stortinget og se hva kongen driver med på slottsbalkongen.

Dette gjøres riktignok digitalt og forutsetter at lysforholdene spiller litt på lag. På slike avstander er det naturlig med litt bildestøy, men det faktum at en mobiltelefon kan zoome så langt er spinnvilt. 

På litt mer «moderate» avstander fungerer zoomen utmerket. Vi sier moderat, men P30 Pro er bransjeledende både når det gjelder optisk zoom og hybridzoom – som kombinerer digitalzoom – med egenskapene til kameralinsene. I praksis medfører dette krystallklare farger selv om du står et stykke unna motivet ditt.

P30 Pro er den perfekte kameratelefonen for turglade nordmenn. Det er ikke alltid så enkelt å komme seg tett innpå motivene ute i marka eller fjellheimen, og derfor er hver anledning til komme seg litt tettere innpå kjærkommen – når du ikke kan «zoome med beina».

Det er også verdt å nevne at mobilen har glimrende bilde- og videostabilisering. P30 Pro drar nytte av både den fysiske optikken og stabilisering styrt av kunstige intelligens for å unngå risting når du zoomer inn.

Nattmodus for video

En av grunnene til at kameraet er hevet til et nytt nivå er at P30 Pro har fått en ny lyssensor. Ved å ta inn enda mer lys enn tidligere, kan kameraet også gjengi klarere og mer naturtro farger.
Huawei P30 Pro
Kameraet tar sylskarpe bilder, og selv når du bruker den vanvittige zoomen får du minimalt med støy.
Huawei P30 Pro
Med opptil 50x zoom er du aldri for langt unna motivet.
Dette har også en klar fordel i dårlige lysforhold, noe vi her til lands er nødt til å forholde oss til store deler av året. Vi har tidligere latt oss imponere av nattbildene til Huaweis mobiler, men med den nye lyssensoren blir resultatene enda bedre – ikke overraskende.
Huawei P30 Pro
Huawei har forbedret den glimrende natt-modusen. Nå får du frem endra flere farger og detaljer, selv når dagslyset er borte.
Men P30 Pro har enda et ess i ermet: nå kan du også filme med nattmodus. Det fungerer så enkelt som at når du filmer om natten blir omgivelsene lyst opp i kamera-appen. Her jobber den kraftige lyssensoren for å utnytte det den finner av lys.

Blir videoene som om du skulle filmet i dagslys? Nei. Men videoene blir langt lysere enn man har hatt muligheten frem til nå, og med P30 Pro er det faktisk mulig å filme i mørket og samtidig se de aller fleste elementene i bildet. Slik nattfilming er Huawei alene om – enn så lenge.

Bildetagning i nattmodus fungerer på samme måte som tidligere: over flere sekunder tar mobilen flere eksponeringer, for deretter å sy disse sammen til et så godt resultat som mulig. Selv i svært dårlige lysforhold, kan du få skarpe og klare bilder, med mindre du tar bilde i stummende mørke. Selv en lyssterk sensor trenger tross alt noe å jobbe med.

«Aldri» tom for strøm

Våre uforutsigbare værforhold og lange, kalde årstider kan medføre at mobilbatteriet tømmes kjapt, og de fleste av oss er derfor avhengig av en telefon som holder koken når gradestokken kryper mot blått. Huawei P30 Pro lever opp til forventningene også på mobilfronten.

Foruten at selve mobilen er svært strømeffektiv, har P30 Pro et gigantisk batteri. Med den kraftige hurtigladeren (som følger med i esken når du kjøper mobilen) går den fra 0 til 70 prosent på en drøy halvtime.

I tillegg støtter P30 Pro raskere trådløs lading enn andre mobiler på markedet. Den kan også lade andre enheter trådløst. Dette gjør du ved å legge mobilen med skjermen ned og ørepluggene, smartklokken eller en annen mobil på baksiden. Dette kommer godt med hvis du har en venn som er i ferd med å gå tom for strøm og ikke har en lader tilgjengelig.
Huawei P30 Pro
Nye P30 Pro gir deg mange mange muligheter til å redusere strømbruken for å spare batteri.

I innstillingene finner du flere muligheter for å effektivisere batteribruken din – slik vi er vant med fra andre Huawei-mobiler. Du har to strømsparingsmoduser som i ulik grad begrenser app-aktivitetene på mobilen din. Den har også en funksjon for å enkelt optimalisere batteribruken din. 

Med en P30 Pro i lommen er du trygg på at du hele tiden har nok strøm, og dersom det kniper har du flust av muligheter til å få mest mulig ut av batteriet.

Supermoderne skjermteknologi

Huawei P30 Pro
Mobilen har en stor og krystallklar skjerm, kun avbrutt av «øyet» til frontkameraet.

P30 Pro har en skjerm på 6,47 tommer OLED-skjerm med FHD+. Den er krystallklar, støtter de aller fleste formater og filmer og serier i så god kvalitet som er mulig på en mobiltelefon.

Når du ser på bildene av mobilen, legger du kanskje merke til at skjermen nesten er uavbrutt fra topp til bunn – foruten en liten dråpe til frontkameraet. Det er altså verken fingeravtrykksleser i bunn eller høyttalere i rammen på toppen. Begge to er nemlig plassert i skjermen.

Løsningen for fingeravtrykksleseren er den samme som på Mate20 Pro, men høyttalersystemet er nytt for P30 Pro. Huawei kaller denne teknologien Electro Magnetic Levitation og høyttalerne er plassert under skjermen. Ettersom lyden projiseres gjennom glasset på fremsiden, kan faktisk høre lyden fra en samtale uansett hvor på skjermen du plasserer øret. 

Mobilen kommer med Android 9 tilpasset Huaweis operativsystem EMUI, som er både lynhurtig og intuitivt. Du kan enkelt gjøre tilpasninger av både skjermoppsett og navigasjon. Hvis du ikke har hatt en Huawei-telefon tidligere, finner du sannsynligvis et oppsett som minner om det du er vant med. 

Huawei P30 Pro
  • Supert kamera: Huawei er fortsatt kamerakongen og tar mobilfotografi til nye høyder med et allsidig kvadruppel Leica-kamera av ypperste merke.

  • Enorm zoom: Et motiv er aldri for langt unna når du har opptil 50x zoom.

  • Bedre nattbilder – og video: Ta skarpe bilder og videoer i dårlig belysning med bransjens beste nattmodus.

  • Høyttalere under skjermen: Høyttalerne er plassert på undersiden av skjermen og lyden sendes gjennom glasset – du hører hva som blir sagt uansett hvor på fremsiden du har øret.

  • «Eviglang» batteritid: Stort batteri med superrask opplading – godt egnet for norske forhold.

  • Fingeravtrykksleser i skjerm: Lås opp telefonen lynraskt ved å legge fingeren på skjermen.

  • Kåret til årets beste mobil av Eisa Awards.