Pressemeldinger

Trygger barnas mobilbruk

Én av fire foreldre har ikke økonomisk kontroll over barnas mobilbruk, viser en fersk undersøkelse fra Infact. Like mange vektlegger pris mest i valg av barnets abonnement. Nå lanseres et abonnement som bidrar til økt kontroll – og som reduserer utgiftene.
Alt-tekst

Én av fire foreldre har ikke økonomisk kontroll over barnas mobilbruk, viser en fersk undersøkelse fra Infact. Like mange vektlegger pris mest i valg av barnets abonnement. Nå lanseres et abonnement som bidrar til økt kontroll – og som reduserer utgiftene.

Ikke alle barn og ungdommer har full oversikt når det gjelder egen mobilbruk - hvor mye de egentlig ringer for, eller hvor mye data de egentlig bruker. Uvitenheten kan fort bli til en ubehagelig opplevelse når foreldrene mottar mobilregningen.

Automatisk sperre
– Det er bakgrunnen for at Talkmore nå tilbyr to barne- og ungdomsabonnement som sperres for videre databruk straks inkludert mengde er brukt opp. I tillegg er abonnementene automatisk sperret for dyre spesialnummer og tilleggstjenester. Dermed kan foreldrene føle seg trygge på at barna ikke bruker mobilen på en måte som gir uventet høye regninger, sier Camilla Amundsen, leder i Talkmore, som er et datterselskap av Telenor.

Talkmores to nye abonnementer heter Trygg Start og Trygg Ung. Førstnevnte er tilpasset de minste barna og gir tilgang til 500 MB i tillegg til 150 minutter tale, SMS og MMS. Abonnementet koster 99 kroner per måned.

Trygg Ung er tiltenkt litt eldre barn og ungdommer. Her får de fri tale, SMS og MMS i tillegg til 2 GB data. Dette er tilsvarende en variant av Fritt 1000, men her får de dobbelt så mye data i forhold til «ordinær» pris.

Ingen kontroll
Abonnementene lanseres samtidig med at en fersk Infact-undersøkelse legges fram om foreldres forhold til egne barns mobilbruk. I undersøkelsen svarer 24, 2 prosent av respondentene at de har ingen eller noe økonomisk kontroll over eget barns mobilbruk, mens 27,6 prosent svarer pris som viktigst ved valg av abonnement til barnet.

– Vi ønsker å bidra til at foreldre kan ha kontroll over kostnadene. Samtidig handler ikke Trygg-abonnementene om å kontrollere hva barn og unge skal gjøre med telefonene, forteller Amundsen.

God dialog
Hele 88,6 prosent av foreldrene i undersøkelsen svarer at de enten har snakket med barnet sitt om trygg og fornuftig bruk av mobiltelefonen, eller at de gjør det jevnlig. Amundsen synes at den høye prosentandelen er oppløftende.

– Foreldre spiller en helt sentral rolle i å lære egne barn gode mobilvaner. Derfor er det flott at ni av ti har pratet om dette. Fra Talkmores side ønsker vi at dette er et tema som både barn og foreldre bør snakke om, også skal vi bidra til at foreldrene er trygge på både kostnader og bruk, avslutter Amundsen.

Om undersøkelsen
Utført av Infact på oppdrag fra Talkmore i uke 17. Populasjon: Norge, tilfeldig valgte foreldre over hele landet med omsorg for barn med egen mobiltelefon.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Camilla Amundsen, leder i Talkmore
995 062 81, e-post: ca@talkmore.no