Pressemeldinger

Kjører Norge på langs for å sikre optimal dekning

Telenor fortsetter å bygge 5G og oppgradere mobilnettet i rekordtempo. Nå er dekningsdirektøren på veien igjen for å sikre optimal dekning i nettet.
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen er på sin 29. dekningstur på like mange år når han nå ruller fra Finnmark i nord til Agder i sør for å sikre optimal dekning i Telenors mobilnett. Foto: Anders Krokan

(Fornebu, 24. august 2023) Telenor fortsetter å bygge 5G og oppgradere mobilnettet i rekordtempo. Nå er dekningsdirektøren på veien igjen for å sikre optimal dekning i nettet.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen er på sin 29. dekningstur på like mange år når han nå ruller fra Finnmark i nord til Agder i sør.

Han vil fra nå og ut oktober være innom alle landets regioner og de største byene. Totalt legger han bak seg 15.000 km med dekningsbilen, som er stappfull av teknisk utstyr, for å måle hver meter av strekningen. Nytt av året er at dekningsbilen er helelektrisk.

– Rekkeviddeangsten vil jeg nok kjenne på, sier han.

Mindre bekymra er han for tilstanden i mobilnettet.

– Vi bygger et godt og robust nett. For Telenor er det viktig å sikre hele Norge god dekning uavhengig av hvor man bor. Med mer enn 8750 basestasjoner spredt utover vårt langstrakte land dekker vi 87 prosent av Norges totale landareal og hele 99,98 prosent av befolkningen.

Ekstremværet «Hans» viste med all tydelighet både hvor avhengig vi er av et velfungerende nett, og hvor hjelpeløse vi blir når nettet blir borte, særlig ble Ål kommune hardt rammet. Når det er sagt hadde vi landet over kun utfall på rundt 40 basestasjoner av totalt 8750. At ikke konsekvensene ble større viser hvor robust Telenors nett er blitt etter moderniseringen vi nå gjennomfører.

Bygger 5G

– Vi fortsetter å oppgradere mobilnettet i høyt tempo. Det kommer vi til å gjøre også gjennom 2023 og inn i 2024. Men vi ser at noen steder vil ting ta litt mer tid enn den meget ambisiøse planen opprinnelig tilsa.

– Innen 2024 vil likevel hoveddelen av den norske befolkningen ha tilgang til 5G fra Telenor. Og de som ikke har det, vil ha tilgang til 4G-nettet vårt, legger han til.

På veien for å forstå kundenes behov

På ferden landet rundt skal Amundsen i tillegg til å måle fart, kapasitet og dekning i nettet, møte kunder og myndigheter.

– Jeg pleier å si at det er en dårlig idé å bygge mobilnett fra en pult på hovedkontoret på Fornebu. Å forstå kundenes behov, og å sjekke hvordan dekningen faktisk er, må gjøres på stedet. Derfor tar jeg denne turen hvert år. Med måleutstyret i bilen får jeg nøyaktige målinger i nettet. Resultatet av målingene bruker vi til å forbedre der det er behov, sier Amundsen.

Telenor har en suveren dekningsposisjon bygget på moderne mobil- og fiberteknologi.

– Vi har alltid ligget foran når det gjelder dekning, fart, stabilitet og kapasitet. Den posisjonen skal vi beholde; vi har svært høye ambisjoner knyttet til dekning, sier Bjørn Amundsen.

Fakta om Telenors mobilnett:

  • Best geografisk dekning i landet
  • Fem år på rad blitt kåret til Norges raskeste
  • Et av Europas mest robuste nett
  • Overvåkes 24/7 av et av landets mest kompetente sikkerhetsmiljøer

Telenor investerer om lag 6 milliarder kroner årlig i utbygging, og Telenor bygger mer kapasitet per basestasjon enn andre mobiloperatører i Norge. Telenor har landets største mobilnett med 2000 flere basestasjoner enn nærmeste konkurrent.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, telefon: 900 21 000, e-post: ba@telenor.no

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på X/Twitter @TelenorN_presse