Pressemeldinger

​Telenor hedres for Norges beste mobilnett

Telenor har best mobildekning og raskest mobilnett i Norge, viser ferske tall fra analyseselskapet Ookla.
Norgessjef Petter-Børre Furberg (t.v.), teknologidirektør Ingeborg Øfsthus og mobildirektør Ric Brown gleder seg over å ha landets beste mobilnett. Foto: Martin Fjellanger

(Fornebu, 27. oktober 2020) Telenor har best mobildekning og raskest mobilnett i Norge, viser ferske tall fra analyseselskapet Ookla.

Telenor får utmerkelsen «Beste mobilnett» etter å ha vunnet Ooklas kåringer for «Raskeste mobilnett» og «Best mobildekning i Norge» for andre og tredje kvartal.

Kåringen er basert på Ooklas analyser av 127.000målinger av mobildekning og datahastighet som mobilkundene har utført med sine telefoner fra april til og med september i år.

Mobildirektør Ric Brown er glad for å kunne møte kravet fra kundene til et godt nett. Foto: Martin Fjellanger 

– Norske mobilkunder øker årlig dataforbruket med 30 prosent, og de forventer suveren dekning og høye hastigheter der de ferdes. Kåringen inspirerer oss til fortsatt å jobbe for å tilby nordmenn et mobilnett i verdensklasse, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

5G til alle
Kåringen er basert på målinger over både 2G, 3G, 4G og 5G i hele landet. Gjennomsnittlig nedlastingshastighet var ifølge Ookla 79,3Mbit/s.

Teknologidirektør Ingeborg Øfsthus mener Telenors mobilnett er et resultat av flere års tunge investeringer. Her sammen med Norgessjef Petter-Børre Furberg under lanseringen av 5G-nettet. Foto: Martin Fjellanger

– Det føles godt å få denne utmerkelsen når vi nå skal modernisere 4G-nettet og rulle ut 5G. Telenors mobilnett er størst og dekker flest mennesker, likevel vil rekordrask utrulling føre til at vi i løpet av fire år har 5G til alle, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor.

– Med vår dekning skal du alltid kunne bruke mobilen til akkurat det du vil – der du er. Vår hastighets- og dekningsposisjon er et resultat av mange års kompromissløs innsats. Norge er sannsynligvis et av de vanskeligste landene i verden å bygge mobilnett. Likevel har det alltid vært viktig for oss at hele landets befolkning skal få tilgang til en best mulig mobilopplevelse, sier Øfsthus.

– Eksepsjonell ytelse
Doug Suttles, administrerende direktør i Ookla, sier følgende om resultatet:

– Vi er glade for å anerkjenne at Telenor har Norges beste mobilnett, og overrekke prisene for raskeste mobilnett og beste mobildekning i Norge. Denne anerkjennelsen er et vitnesbyrd om deres eksepsjonelle ytelse i andre og tredje kvartal, basert på Ooklas strenge analyse av forbrukernes tester og mobile dekningsskanninger med Speedtest.

Fakta
Ooklas kåringer bygger på data som er målt av brukerne av Speedtest-appen.

«Raskest mobilnett» måler gjennomsnittlig nedlastingshastighet – hovedsakelig over 4G, men også 2G, 3G og 5G. Snittfarten fra alle disse målingene har deretter blitt sammenlignet med tallene fra andre operatører.

«Best dekning» måler hvor brukerne av appen er, hvor Telenor har dekning og kvaliteten på dekningen på hvert sted.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse