Pressemeldinger

Sier farvel til binding og slipper løs SWAP

Idet Elkjøp, Lefdal og Power igangsetter salg av SWAP, blir det slutt på salg av mobil med binding for Telenors privatkunder.

(Fornebu, 31. mai 2017) Idet Elkjøp, Lefdal og Power igangsetter salg av SWAP, blir det slutt på salg av mobil med binding for Telenors privatkunder.

SWAP er en ny måte å kjøpe mobiltelefon på. Med SWAP er det mulig å bytte til ny mobil hvert år, hvis du vil, og forsikring for knust skjerm er inkludert. Til nå har dette programmet kun vært tilbudt i Telenors kanaler, men fra 1. juni starter flere butikkjeder også salg av SWAP.

– Endelig skal Elkjøp, Lefdal og Power tilby SWAP. Dette vil føre til en radikal endring i hvordan nordmenn kjøper mobiltelefon, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

– Vi tror SWAP blir veldig godt mottatt av våre kunder, og representerer noe nytt og innovativt, som gjør det enklere for kundene å kjøpe seg en ny mobiltelefon, sier Dag Harald Næss, nordisk innkjøpsdirektør telecom i Elkjøp.

Også kategoridirektør Roy Larsen i Power kommenterer:

– Det siste året har vi sett at flere og flere kunder ønsker å kjøpe telefon på en annen måte enn tidligere. Telenors SWAP-program gir kunden en større fleksibilitet og mulighet til å anskaffe seg den telefonen de ønsker. Power skal tilby markedets bredeste utvalg av mobiltelefoner, vi ønsker samtidig å tilby markedet ulike måter å finansiere og eie telefonen på. Vi ser frem til sammen med vår samarbeidspartner Telenor å tilby Telenors SWAP-program til våre kunder.

Slutt på bindingstid
Både nye og eksisterende privatkunder kan begynne med SWAP. For å kjøpe SWAP, må du ha et av de nye Telenor-abonnementene Frihet, U18 og Yng, og det er ingen binding.

– Å kjøpe mobil med abonnement og binding er blitt en utdatert modell. Våre undersøkelser viser at de fleste ikke ønsker å binde seg til en mobiloperatør når de kjøper en ny mobil. De vil ha friheten til å velge. Når SWAP nå lanseres også hos våre eksterne forhandlere, setter vi en strek for salg av binding med mobiler. Vi skal ha så innholdsrike og gode abonnement og tjenester at vi ikke trenger å benytte binding for at kunden skal bli hos oss, sier Moen.

Ifølge Moen var SWAP etterlengtet blant nordmenn, og siden introduksjonen for ett år siden, har programmet blitt en suksess – nettopp fordi programmet tilbyr frihet, enkelhet og leverer bedre på de faktiske kundebehovene.

Gjenbruk sentralt
SWAP innebærer at man betaler ned mobilen til en fast, lav månedspris i 24 måneder. Etter ett år kan du «swappe» mobilen med en ny – og du slipper å betale resten av den gamle. Du returnerer bare din gamle mobil, og får SWAP også med den nye telefonen. Telenor er eneste mobiloperatør i Norge som tilbyr et slikt mobilprogram.

Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Gjenbruk står sentralt i SWAP. Mobiler som «swappes» blir sjekket for mangler og skader i butikk og sendes til Telenors samarbeidspartner. Her blir innholdet slettet, og mobilen blir klargjort for videresalg i land utenfor Norden.

– Med SWAP er det økonomisk forsvarlig å unne seg ny mobil hvert år, og kunden skal være trygg på at den vil gjenbrukes i et annet land, forteller Bjørn Ivar Moen.

Dekker tapt telefon
Skjermforsikring er inkludert i SWAP-programmet. Dersom du skulle være uheldig og knuse mobilskjermen, får du byttet skjermen i løpet av fem virkedager. Å reparere ny skjerm på en smarttelefon er ofte svært kostbart, og noen velger å legge til side en velfungerende telefon og kjøper ny. Det slipper de med skjermforsikring inkludert.

De som oppgraderer til Telenor SWAP Plussforsikring vil ha mobilen fullt ut forsikret under opphold utenfor Norge.

– Hvis du ødelegger eller mister mobilen din under utenlandsferien i EU/EØS, erstatter vi den med en tilsvarende mobil, normalt én virkedag etter. Du melder bare mobilen skadet eller tapt hos vår forsikringspartner, så har du erstatningsmobilen én virkedag senere – i landet du er i, sier Moen. Dette forutsetter at kunden har valgt SWAP Plussforsikring.

Fakta om SWAP

  • Med SWAP betaler du ned mobilen over 24 måneder, og kan bytte til en ny etter ett år – hvis du vil.
  • Fra 1. juni begynner Power, Elkjøp og Lefdal salg av SWAP.
  • Du betaler kr 0,- når du kjøper mobilen og deretter en fast lav månedspris.
  • Har det gått mer enn 12 måneder og du ønsker å «swappe» telefonen, sletter Telenor de resterende nedbetalingene på mobilen. Har det gått mindre enn 12 måneder, kan du også «swappe», men du må betale de resterende månedene opptil 12 måneder. Mobilen kan ha normal slitasje og skal være i brukbar stand.
  • Kjøper du en mobil med SWAP, får du alltid skjermforsikring inkludert. Den dekker alle skader på mobilskjermen og Telenor reparerer mobilskjermen normalt i løpet av fem virkedager. Egenandelen er 500 kroner ved første skade
  • Både nye og eksisterende privatkunder kan begynne med SWAP.
  • For å kjøpe SWAP, må du ha et FRIHET-, Yng eller U18-abonnement. Det er ingen binding på mobilabonnementet. Du har frihet til å velge det abonnementet som passer deg best og kan bytte når du vil.
  • Med FRIHET, U18 og Yng kan du også bruke data, MMS, SMS og minutter i hele EU/EØS – uten ekstra kostnad. Videre er det ubegrenset lagring av mobilbilder og -videoer i skylagringstjenesten Min Sky, Data Rollover og Fri fart er også inkludert.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse