Pressemeldinger

​​Størst på 4G med 5000 mobilstasjoner

Telenor har nå 4G på 5000 mobilstasjoner, og er desidert størst på 4G. Fortsatt tung utbygging vil styrke denne posisjonen. Telenor bygger nå 4G på 15 nye steder hver dag.
Alt-tekst

(Fornebu, 12. desember 2016) Telenor har nå 4G på 5000 mobilstasjoner, og er desidert størst på 4G. Fortsatt tung utbygging vil styrke denne posisjonen. Telenor bygger nå 4G på 15 nye steder hver dag.

Med et slikt rekordtempo ligger Telenor godt an til å nå målet om i løpet av neste år å ha 4G på resten av de drøyt 7300 mobilstasjonene.

4G-stasjon nr. 5000 er en flunkende ny mast i Tuddalsdalen i Hjartdal kommune i Telemark. Denne basestasjonen er en av i alt 23 samarbeidsavtaler Telenor har inngått med kommuner i år. Slike avtaler innebærer at kommuner og Telenor deler regningen for prosjekter Telenor ellers ikke ville funnet regningssvarende.

 Offensivt på bygda
Det var ordfører Bengt Halvard Odden i Hjartdal kommune som fikk æren av å åpne den splitter nye basestasjonen.

– Med den nye mobilstasjonen i Tuddal legger vi til rette for både god dekning og kapasitet for fastboende, fritidsboliger og andre gjennomreisende. God mobildekning handler om å kunne følge med i tiden og være like offensive her i bygde-Telemark som i mer sentrale steder av området, sier Odden.

Raskest 4G-nett
– Det er ekstra hyggelig å registrere gleden du opplever i lokalbefolkningen når nye områder får mobildekning, og det motiverer meg når jeg går inn i nye samtaler med rådmenn og ordførere i kommune-Norge, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

I ferske uavhengige tester går det fram at Telenor har det raskeste 4G-nettet i Norge.

– Det ligger en betydelig verdi i denne posisjonen, både for oss og kundene våre. Og vi skal sikre at vi også for fremtiden er størst og raskest på 4G. Den hurtige utbyggingen gjør at vi opp mot jul ligger på opptil 100 nye 4G-mobilstasjoner hver uke. Det er sterkt, og vi vet at for mange er 4G til jul kanskje den mest kjærkomne julepresang, sier Amundsen.