Pressemeldinger

Stjernekamp ga SMS-rekord

2661 SMS-er i sekundet er ny rekord i Telenors mobilnett. Rekorden falt under finalen i NRKs underholdningsprogram Stjernekamp. Den klassiske meldingstjenesten vokser innen flere bransjer.
Ella Maria Isaksen vant Stjernekamp etter SMS-avstemming som slo alle rekorder i Telenors nett. Foto: Skjermdump NRK

(Fornebu 2. november 2018) 2661 SMS-er i sekundet er ny rekord i Telenors mobilnett. Rekorden falt under finalen i NRKs underholdningsprogram Stjernekamp. Den klassiske meldingstjenesten vokser innen flere bransjer.

Trodde du at den klassiske SMS-en hadde en dalende kurve? Da må du tro om igjen. Den faller riktignok blant privatkundene i takt med framveksten av alternative meldingstjenester på sosiale medier. Men næringslivet og offentlig sektor bruker SMS som aldri før.

Maskinmeldinger øker
Totalt er det sendt nærmere 4,2 milliarder meldinger så langt i år, mot knappe 4,1 milliarder tilsvarende periode i fjor. Maskingenerert trafikk (for eksempel melding fra bilverkstedet ditt) står for om lag 53 prosent av trafikken.

Stadig flere tar i bruk den klassiske varslingstjenesten til nye formål:

  • Fjensynsunderholdning: Finalen i Stjernekamp på NRK brukt SMS-avstemming for å kåre vinneren. På det meste gikk 2661 SMS-er gjennom mobilnettet hvert sekund. Dette er ny rekord, og overgår tidligere rekorder nyttårsaften. Også annen tv-underholdning tviholder på SMS når noen skal stemmes inn eller ut.
  • Næringslivet: Du har helt sikkert hatt bilen din på verksted. Da har du også fått SMS om påminnelse til verkstedtimen, og kanskje et varsel om at bilen er ferdig.
  • Helsevesenet, og kroppspleie: Tannlegen, fastlegen, fysioterapeuten og ikke minst frisøren varsler med SMS.
  • Bank og skatt: Mange banktjenester utføres via SMS. Skatteoppgjøret kan også enkelt utføres på samme måte.
  • Kriseberedskap: Kraftlagene; NVE, kommuner og fylker bruker også i voksende grad SMS som en del av kriseberedskapen. Med tilgang på kundenes mobil, er det enkelt å varsle om utfall.

God dekning gir SMS-trygghet
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen er i disse dager på sin årlige tur landet rundt for å sjekke tilstanden i Telenors mobilnett. Han tror nettopp bedre dekning er en av årsaken til at SMS-bruken vokser.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen konstaterer at god mobildekning øker bruken av SMS i næringslivet og offentlig sektor. Foto: Martin Fjellanger.

– God dekning er helt nødvendig for at avsender skal være trygg på at meldingen når frem. SMS som kommunikasjonskanal er en pålitelig tjeneste som sparer den som bruker den for manuell oppringing og annen varsling, sier Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse