Pressemeldinger

Snap-topp på nasjonaldagen

Folk snappet i vei, men snakket mindre i telefonen enn vanlig. MMS-trafikken var over dobbelt så høy som normalen, viser trafikktallene i Telenors nett 17. mai.
17. mai var dagen da det ble trafikktopp på sosiale medier og bildemeldinger. Bildet er fra Kjelsås skole. Foto: Anders Krokan

(Fornebu, 18. mai 2018) Folk snappet i vei, men snakket mindre i telefonen enn vanlig. MMS-trafikken var over dobbelt så høy som normalen, viser trafikktallene i Telenors nett 17. mai.

Nasjonaldagen er blitt en dag da folk bruker sosiale medier for å dokumentere bunader, barnetog, venne- og familiesammenkomster. Tallene for årets 17. mai bekrefter dette. Snapchat hadde 130 prosent mer trafikk enn en vanlig dag, og trafikktoppen ligger mellom klokken 12.00 og 15.00. Facebook og Instagram hadde i går sine topper klokken 20.00. Instagram var da 45 prosent over toppnivået sammenlignet med dagene før – og Facebook lå 30 prosent over.

Deler sine opplevelser på sosiale medier

– 17. mai er dagen vi gjerne vil feire med familie og venner, uansett hvor de befinner seg i verden. Møtes vi ikke ansikt-til-ansikt, vil vi likevel dele opplevelser med våre kjære, og mobilen hjelper til. Dermed får vi en økning i bruken av sosiale medier og bildemeldinger. 17. mai var det på formiddagen og ettermiddagen Snapchat-bruken tok av, mens Instagram- og Facebook-bruken tar til litt senere, kanskje som en oppsummering av dagen, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon.

Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon konstaterer at nasjonaldagen ble hektisk i Telenors nett. Foto: Martin Fjellanger.

30 bildemeldinger i sekundet

Det ble sendt 1,2 millioner bildemeldinger (MMS) gjennom hele dagen. Sammenlignet med en normal dag, som for eksempel mandag 14. mai med 474.000 meldinger, gir dette oss en økning på 150 prosent.

Høyeste volum på dagen var mellom kl. 08.00 og 09.00 med et totalt volum på 107.000 meldinger. I denne timen sendte vi i Norge 30 meldinger i sekundet.

SMS-trafikken holdt seg stabilt i løpet av 17. mai sammenlignet med en normaldag. Det er MMS-trafikken som endrer trafikkmønster 17. mai.

– Det er interessant å se at bildemeldinger fortsatt brukes mye til å dele minner på nasjonaldagen, sier Moen.

Et annet mønster er at taletrafikken over fasttelefon 17. mai er betydelig lavere enn normalt. Godvær over hele landet denne dagen kan være en medvirkende årsak til dette.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse