Pressemeldinger

​ På jakt etter dekningshull

Dekningsdirektøren i Telenor Norge legger nå ut på sin årlige tur for å sjekke Telenors mobilnett i hele landet. Selv om kvaliteten på nettet er god, skal jevnlig oppgradering fortsatt skje hele tiden. Da sikrer vi at kundene får de beste mobilopplevelser.
Bjørn Amundsen gjør seg klar for 10.000 km i bilen Norge på langs. For 24. året på rad legger dekningsdirektøren i Telenor Norge ut på tur for å sjekke mobilnettet. Foto: Martin Fjellanger

(Fornebu, 13. september 2018) Dekningsdirektøren i Telenor Norge legger nå ut på sin årlige tur for å sjekke Telenors mobilnett i hele landet. Selv om kvaliteten på nettet er god, skal jevnlig oppgradering fortsatt skje hele tiden. Da sikrer vi at kundene får de beste mobilopplevelser.

Bjørn Amundsen gjør seg klar for 10.000 km i bilen Norge på langs. For 24. året på rad legger
dekningsdirektøren i Telenor Norge ut på tur for å sjekke mobilnettet. Han starter i Råde i Østfold og ender i Vardø øst i Finnmark – og da er han bare halvveis, for han skal hjem igjen også.

Når turen er over har det gått 5-6 uker. Turen er spesiell i lengde og omfang, men dekningsdirektøren er for øvrig på farten året rundt på motorsykkel, bil, båt og scooter for å måle kvaliteten i mobilnettet. Senest fulgte
han sykkelrittet Arctic Race of Norway på motorsykkel.

– Jeg bruker å si at en ikke kan bygge mobilnett fra hovedkontoret på Fornebu. Det er når jeg er
ute i felt og treffer brukerne jeg får det store bildet av hvordan nettet må være, sier
Amundsen.

En ikke kan bygge mobilnett fra hovedkontoret på Fornebu, er dekningsdirektør begrunnelse for at han kjører landet rundt hvert år. Foto: Martin Fjellanger

Verdens beste mobilnett

Telenor Norge har verdens raskeste nett, viser nye målinger. Amundsen er stolt
av arbeidet som er lagt ned for å få et så godt nett.

– Jeg tror ikke alle er klar over hvor god nettkvaliteten i Norge er. Det er bare å ta en tur  utenlands, så merker du at forskjellen er stor. I Norge kan du i store deler av landet se film fra  mobile enheter uten forstyrrelser. Nedover i Europa har jeg erfart mange steder at det knapt er  mulig logge seg på nett via mobiltelefonen, sier Amundsen.

Fremdeles hull i dekningen

Selv om kvaliteten på mobilnettet er blitt veldig god, er det fremdeles noen hull.

– Vi er ikke i mål med oppgraderinger fra 2G til 4G. Fremdeles gjenstår det flere tunneler og  strekninger uten god dekning. Og så er det strømløse områder der det er nesten umulig å bygge dekning, sier Amundsen for å forventningsstyre kundene.

Møter næringsliv og politikere

Med bilen full av måleutstyr, har dekningsdirektøren programmet klart. Han skal måle kvaliteten  i nettet, og melde tilbake til teknologidivisjonen på Fornebu. Når turen er over, sitter Telenor med et fullstendig bilde av hva som er bra og hva som må forbedres. Underveis møter han kunder, næringsliv og politikere. Han benytter også anledningen til å møte media og dele erfaringene han har gjort underveis på dekningsturen.

– Jeg har tatt denne runden mange ganger, og er forberedt på at det blir krevende. Samtidig er jeg overbevist om at å reise rundt på denne måten er den beste muligheten til å få kvalitet i nettet. Jeg møter brukerne av nettet og får da førstehåndskunnskap om hvordan mobilnettet er, sier Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: ba@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Med forbehold om endringer er dette planen for dekningsturen: