Pressemeldinger

Nå får alle Telenor-kunder fri fart

Siden september har alle Telenors privat- og bedriftskunder nytt godt av fri hastighet i mobilnettet. Det har blitt tatt godt imot av kundene. I dag offentliggjør Telenor at også framover vil fri fart inngå i alle Telenors mobilabonnement – uten ekstra kostnad.
Alt-tekst

(Fornebu, 16. november 2016) Siden september har alle Telenors privat- og bedriftskunder nytt godt av fri hastighet i mobilnettet. Det har blitt tatt godt imot av kundene. I dag offentliggjør Telenor at også framover vil fri fart inngå i alle Telenors mobilabonnement – uten ekstra kostnad. 

Fri fart, som opprinnelig skulle gjelde ut året, innebærer at både privat- og bedriftskundene får ubegrenset tilgang til mobilnettets muligheter for opp- og nedlastingshastigheter, eller maksimal fart, der man befinner seg til enhver tid.

– Kundene kan forvente fart via mobil på opptil 100 Mbit/s, men også høyere hastigheter vil være oppnåelig dersom forholdene tilsier det, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor.

Nettet takler økning
Erfaringen fra kampanjetilbudet er at fri fart gir en ny dimensjon for kundene når de bruker mobilen. 

– Med ubegrenset hastighet blir mobilopplevelsen utelukkende bedre. Mobilnettet vårt er mer robust enn noensinne, og takler svært godt at vi gir alle kundene våre fri fart, sien Moen.

Han understreker at fartsopplevelsen avhenger av flere forhold, slik som kapasitet i mobilnettet på det aktuelle tidspunktet, antall samtidige nettbrukere og hva slags mobil du har. Dette er noen av forholdene som påvirker faktisk og opplevd fart på mobilen. 

Ledende på 4G+
Telenor har i lengre tid utviklet mobilnettet for å tilby såkalt 4G+. Det betyr i praksis at mobilnettet er bedre rustet for å ta unna mye trafikk, samtidig som det er tilpasset å levere høyere hastighet for kundene. 

– Telenor har bygget ut 4G+ i over dobbelt så mange kommuner som noen andre, og vi har desidert flest basestasjoner i Norge. Fri fart kommer virkelig til sin rett når mobilen er koblet opp på 4G+, forklarer Moen. 

Bedrifter omfavner fart
Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift, mener fri fart er særlig viktig for bedriftskunder over hele Norge. 

– Dagens bedriftskunder er avhengig av godt nett og gode dataforbindelser uansett hvor de befinner seg for å få jobben gjort, sier Fredheim. 

– Nyheten om fri fart i mobilnettet er etterlengtet for bedrifter som er avhengige av å laste ned eller sende større datamengder, enten de jobber som advokater, med bygningsarbeid eller rådgivningstjenester. For ikke å snakke om kommunene som digitaliserer stadig flere tjenester. Her har mobilen blitt et svært viktig arbeidsverktøy for alt fra helse- og omsorgstjenesten til teknisk etat, sier Fredheim. 

Fri fart-tilbudet omfatter samtlige tale- og mobilt bredbåndsabonnement på Telenor-merkevaren. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com