Pressemeldinger

Mobilpuls: Totalt 650.000 dekningsdirektører i Telenors nett

Flere hundre tusen kunder med nyere iPhone-telefon får nå WiFi Tale. Tjenesten gjør det mulig å ringe uten mobildekning.
Alt-tekst

(Fornebu, 13. desember 2016) Flere hundre tusen kunder med nyere iPhone-telefon får nå WiFi Tale. Tjenesten gjør det mulig å ringe uten mobildekning.

Apple har nå aktivert den nødvendige programvaren i Norge for Telenors privat- og bedriftskunder. Den gir støtte for WiFi Tale på iPhone 6 og nyere modeller fra mobilleverandøren.

Telenor er først i Norge med WiFi Tale, en teknologi som hjelper alle som har dårlig innendørs taledekning. Mange bygg er isolert og konstruert slik at mobilsignaler ikke trenger inn. Har man redusert dekning inne på arbeidsplassen eller hjemme, er det nå mulig å bruke WiFi-nettet til å ringe og sende meldinger. Det er ingen app å laste ned, du bruker mobilen på samme måte som du er vant med.

Telenors dekningsundersøkelse viser at 10 prosent av mobilbrukerne i Norge opplever å ha dårlig innendørsdekning. WiFi Tale fungerer som et supplement til tale over mobilnettet.

Enkel overgang fra mobilnettet
– Vi vet at denne tjenesten vil bli omfavnet av mange nordmenn. Innendørs taledekning er en utfordring for en del kunder rundt omkring i Norge. Med WiFi Tale blir du nå din egen dekningsdirektør med din egen basestasjon i stua, sier Bjørn Ivar Moen (@Mobilsjefen), leder for mobildivisjonen i Telenor.

Dersom du har en av mobilene som støtter WiFi Tale, må du laste ned siste versjon av programvaren. Deretter må du gå inn på «generelt» og sette WiFi Tale-knappen på. Tjenesten veksler sømløst mellom WiFi- og 4G-nettet slik at samtaler ikke blir brutt når du beveger deg inn og ut av soner uten mobildekning.

Enda bedre innendørs taledekning
Ove Fredheim (@ove_way), leder for Telenor Bedrift, forteller at han har møtt mange bedriftskunder som sliter med dekningen i store kontorbygg av betong og glass.

– Det har vært en fantastisk opplevelse å se deres glede over på en så enkel måte å få full innendørsdekning. Det har stor betydning for trygghet og fleksibilitet i arbeidsdagen, samt deres mulighet til å ta i bruk nye og fremtidige mobile løsninger som sikrer en mer effektiv kommunikasjon- og arbeidsform, sier Fredheim.

4G Tale
Tidligere i år gjorde Telenor det mulig å ringe med 4G-nettet. Fjerde generasjons mobilnett (4G) var tidligere kun forbeholdt databruk og surfing på internett, men med ny teknologi kan kundene man nå også ringe over 4G. 4G Tale blir nå automatisk inkludert på alle nyere iPhone-modeller.

4G Tale gir også bedre innendørsdekning, bedre samtalekvalitet uten bakgrunnsstøy og raskere oppkobling av anropet.

Fakta om WiFi Tale

  • WiFi Tale sikrer at kunder kan ringe og sende SMS på vanlig måte over WiFi-nett i Norge. Du trenger ikke laste ned noen app for å bruke tjenesten.
  • Tilgang til WiFi gir tilgang til mobilnettet, selv uten mobildekning.
  • WiFi Tale fungerer i utgangspunktet på hvilket som helst WiFi-nett og bredbåndsforbindelse, uavhengig av hvilken bredbåndsleverandør som leverer forbindelsen der du oppholder deg.
  • Er du allerede Telenor-kunde på fast bredbånd, har vi imidlertid sørget for å prioritere WiFi Tale foran annen internett-trafikk for alltid å sikre deg den beste brukeropplevelsen.

Mobiltelefoner som støtter WiFi Tale:

Apple, Samsung, Sony, iPhone 7 PlusS7 (tidlig 2017), Sony Z5 Premium, iPhone 7S7 Edge (tidlig 2017), Sony Z5, iPhone 6S6*, Sony Z5 Compact, iPhone 6 PlusS6 Edge*, Xperia X,  iPhone 6S S6 Edge Plus*, Xperia XZ, iPhone 6S Plus A3* (sent 2016), Xperia X Compact, iPhone SEA5* (sent 2016), Xperia X Performance

*Med Telenor-variant

  • Kommende modell med WiFi Tale: Huawei Mate 9 Pro (Q1 2017)
  • WiFi Tale fungerer foreløpig ikke i utlandet.
  • WiFi Tale er inkludert i alle Telenors mobilabonnement (gjelder ikke kontantkort), og trafikken bruker av taleminuttene på samme måte som for anrop over mobilnettet.

  • For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com