Pressemeldinger

Mobilpuls: Rekordrask 4G+ i 365 kommuner

Over 3000 basestasjoner har nå blitt oppgradert til 4G+. Det innebærer at mesteparten av landet har fått supernettet. Nå kommer også 4G+ telefonene for fullt.
Alt-tekst

(Fornebu, 22. april 2016) Over 3000 basestasjoner har nå blitt oppgradert til 4G+. Det innebærer at mesteparten av landet har fått supernettet. Nå kommer også 4G+ telefonene for fullt.

– Vi har gjennomført en stor og omfattende operasjon Norge rundt. Hele 4G-nettet er oppgradert til 4G+. Det betyr bedre og mer robust mobildekning for flere mennesker, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Oppgraderingen har kommet alle landets fylker til gode, i tillegg til Svalbard. Resultatet er enda bedre mobildekning i 365 kommuner, fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.

Løft også for 4G
4G+ betyr i korte trekk at Telenor kombinerer flere frekvenser i mobilnettet. For kunden betyr det hastigheter på dataoverføring på opptil 300 Mbit/s under optimale forhold. Samtidig frigjør teknologien plass i nettet slik at de med 4G-telefoner også får mer fart, kapasitet og nytte av mobilen. 

– Telenors mobilnett er svært godt tilpasset med både 4G+ og 4G, og nordmenn skal alltid være sikre på at de har en unik mobilopplevelse i lomma der de bor, jobber og ferierer, sier dekningsdirektøren.

 ”Name
Bjørn Amundsen reiser i hele landet for å påse at mobilnettet leverer god kapasitet og dekning.

Oppgraderer smarttelefonen
For de med en nyere smarttelefon som støtter løsningen, vil symbolet 4G+ vises på skjermen (unntatt iPhone). Telenor registrer også at flere har skaffet mobiler som er tilpasset den nye teknologien. Cirka 320.000 telefoner i Telenors mobilnett har per i dag støtte for 4G+. Dette er stort sett de nyeste modellene på markedet. Samsung Galaxy S6 og iPhone 6S er de mest populære modellene med støtte for 4G+. 

– På ett år har vi fått inn 300.000 flere telefoner som kan benytte 4G+ i Telenors mobilnett. Det er en kraftig økning, og vi vil fortsette med å utvide mobilnettet for denne utviklingen. Alle nye utbygginger på 4G bygges nå med 4G+. Vi bygger dessuten på flere frekvenser som gir bedre innendørsdekning, sier Amundsen.

Topp ti mobiltelefoner med støtte for 4G+ i mobilnettet
1. Apple iPhone 6S
2. Samsung Galaxy S6
3. Samsung Galaxy S6 Edge
4. Samsung Galaxy S5 LTE-A
5. Samsung Galaxy S5 Neo
6. Apple iPhone 6S Plus
7. Sony Xperia Z5 Compact
8. Samsung Galaxy Note 4
9. Samsung Galaxy ALPHA
10. Sony Xperia Z3+

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, bjorn.amundsen@telenor.com

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com