Pressemeldinger

Mobilpuls: Eksplosiv datavekst

Norske husholdningers bruk av videotjenester sender datatrafikken i mobilnettet til nye høyder. Siden juni 2016 har trafikken i 4G-nettet økt med 86 prosent.

(Fornebu, 19. juli 2017) Norske husholdningers bruk av videotjenester sender datatrafikken i mobilnettet til nye høyder. Siden juni 2016 har trafikken i 4G-nettet økt med 86 prosent.

Aldri tidligere har Telenor registrert så stor 4G-trafikk som i juni. Det er primært Netflix, YouTube, Facebook og Snapchat som drar opp mye av trafikken.

– Inn i juli måned hadde YouTube mest trafikkvekst med hele 44 prosent, mens Netflix vokser med 38 prosent målt mot juni. Det viser at ferietid er også videotid, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Snapchat hadde på sin side kraftig vekst lørdag 1. juli, samme dagen som Pride-paraden i Oslo. På det meste økte trafikken med 18 prosent fra dagen i forveien og hele 80 prosent målt mot torsdagen før.

Verdifull innsikt
– I perioder med ferie kan trafikkmønster og vaner variere veldig. Noen tjenester kan få voldsom vekst på kort tid på grunn av arrangementer som Oslo Pride, forklarer Amundsen.

Blant de mest populære appene i mobilnettet i uke 26 finner vi ikke overraskende YouTube, Facebook, Snapchat og Instagram.


– Nordmenn deler ferieopplevelser og ønsker å være tilgjengelige i sosiale medier også i ferien. Ulike former for video-innhold, som er den sterkeste driveren av veksten i datatrafikk, er gjerne foretrukket som underholdning.

– Innsikt i nordmenns mobilvaner er avgjørende for å bygge ut og oppgradere mobilnettet best mulig, avslutter Amundsen.

Fakta
• YouTube var appen som sto for mest datatrafikk i mobilnettet i uke 26 med 13 prosent, viser Telenors trafikkmålinger. Facebook følger like bak med 12 prosent og Snapchat 9 prosent. 

• Andre tjenester og applikasjoner: Instagram (8 prosent), Google (4,5 prosent), Netflix (4 prosent) og Spotify (2,5 prosent). 

• Tale-trafikken (over 2G, 3G og 4G) hittil i år har gått ned 2,2 prosent sammenlignet med samme periode 2016.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Magnus Line, pressekontakt i Telenor Norge
Tlf: 415 00 632, e-post: magnus.isaksen-line@telenor.comeller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse