Pressemeldinger

Millioner av meldinger sendt, men Snapchat «kuppet» nyttårsaften

År etter år sender nordmenn millioner av tekstmeldinger på nyttårsaften. I år overgikk Snapchat den gode gamle SMS-tjenesten.
(Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

(Fornebu, 1. januar 2019) År etter år sender nordmenn millioner av tekstmeldinger på nyttårsaften. I år overgikk Snapchat den gode gamle SMS-tjenesten.

Tradisjonen tro sendte nordmenn landet rundt lykkeønskninger på nyttårsaften. I fjor økte Snapchat-bruken ved midnatt med 430 prosent, mens i år økte bruken med hele 618 prosent. Det er over sju ganger så mye sammenlignet med en vanlig dag, viser tall fra Telenors mobilnett.

– Bruken av Snapchat øker stadig, og vi forventet oss at også i år ville tjenesten dominere trafikkbildet på nyttårsaften. Snapchat er spesielt egnet til å sende venner og familie lykkeønskninger, så det er helt naturlig at det var nettopp denne tjenesten som toppet bruken på nyttårsaften, sier Bjørn Ivar Moen, fungerende administrerende direktør i Telenor Norge.

Sosiale medier troner øverst
Sammenlignet med fjorårets nyttårsaften var datatrafikken i mobilnettet ved midnatt i år 30 prosent høyere. Trafikken fikk et betydelig hopp i timene ved midnatt nyttårsaften.

– Trafikken kulminerte ved midnatt og nyttårsaften domineres av høy bruk av sosiale medier, hvor Snapchat troner øverst. Flere og flere tar i bruk sosiale medier, både eldre og yngre. Mange viser sin varme og kjærlighet med bilder og videoklipp og da er naturligvis sosiale medier det best egnede mediet, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Trafikktoppen ved midnatt nyttårsaften i utvalgte sosiale medier:

Snapchat: + 618 prosent

Facebook: + 48 prosent

Instagram: + 70 prosent

Millioner av SMS og MMS
Nyttårsaften er den dagen i året hvor vi sender flest bilde- og tekstmeldinger. I år var intet unntak – 14,9 millioner SMS og 1,06 millioner MMS ble sendt idet vi entret 2019. Tallene gjelder for perioden fra midnatt natt til 31. desember til klokka 06.00 1. januar.

For hele 2018 viser SMS og MMS fortsatt et høyt nivå, hvor MMS-trafikken har hatt vekst og er på over 121 mill MMSer i løpet av 2018.

– Til tross for at vi sendte mange millioner meldinger, ble det i realiteten sendt langt mer enn dette. Hvis vi tar høyde for Snapchat, iMessage, Facebook Messenger og Whatsapp er det klart at enorme mengder ble sendt. Det var nok mange som kjente mobilen vibrere på nyttårsaften, sier Amundsen.

SMS-bruken toppet seg ved midnatt med cirka 300prosent over toppnivå på en normaldag. Til sammenligning nådde Snapchat-bruken en trafikktopp kl. 00.00 nyttårsaften og lå 618 prosent over vanlig nivå, viser Telenors tall.

«Grevinnen og Hovmesteren» senket mobiltrafikken
På lille julaften sitter mange nordmenn klistret til tv-skjermen og følger med på «Grevinnen og Hovmesteren». Akkompagnert med krumkaker og fenalår klarer den 55 år gamle sketsjen fortsatt å appellere. Telenor registrerte at mobiltrafikken, inkludert SMS-trafikken, sank med 10 prosent da sketsjen gikk på TV.

– For mange nordmenn er «Grevinnen og Hovmesteren» et absolutt «must» på lille julaften og da synker trafikken i nettet til samme nivå som under Kongens nyttårstale, avslutter Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse