Pressemeldinger

Hetebølgen traff mobilnettet

Den varme sommeren over hele landet fikk også telenettet til å koke. Telenor opplevde rekordtrafikk både for strømming, Snapchat og MMS. Strømmerekorden ble satt under fotball-VM.
Telenors kunder satte ny surferekord under fotball-VM. Her fra Kontraskjæret i Oslo da Island spilte. Foto: Martin Fjellanger.

(Fornebu, 10. august 2018) Den varme sommeren over hele landet fikk også telenettet til å koke. Telenor opplevde rekordtrafikk både for strømming, Snapchat og MMS. Strømmerekorden ble satt under fotball-VM.

- Kundene våre satte ny surferekord under fotball-VM med en 5-minutters topp på 108 Gbps. Dette er litt høyere enn toppen fra OL på ski i vinter. Totalt sett var trafikken vesentlig større under fotball-VM fordi folk så på nett og mobil over lengre perioder enn en kort ski-innspurt, forteller Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon,

Youtube øker mest
På strømming i mobilnettet er YouTube størst, og økte med om lag 50 prosent sammenlignet med begynnelsen av juni. Men det er Netflix som øker mest i ferien. Midt i ferien lå tjenesten 100 prosent over en sammenlignbar dag tidlig i juni.

Snapchat størst på sosiale medier
Av de sosiale mediene Snapchat, Facebook og Instagram, er det Snapchat som har den største ferieøkningen. Dette er om lag 100 prosent høyere enn en sammenlignbar dag tidlig i juni. Facebook og Instagram har en ferieøkning på 50-60 prosent.

Statistikken over brukervaner i løpet av et tilfeldig valgt døgn i sommer viser at Facebook-brukerne er mest aktive på morgenen. De har fullt trykk fra kl. 09.00 og en topp kl. 23.00. Snapchat er ikke oppe på «Facebook-nivå» før kl. 11.00 på formiddagen, men holder seg jevnt på et høyt nivå gjennom hele dagen.

Pokemon-feber igjen
Pokemon GO tok for alvor av sommeren for to år siden. I år har spillet på nytt vært populært. Vi ser at aktiviteten øker omtrent fra skoleslutt medio juni, og ligger i ferien rundt 100 prosent over perioden tidligere i år.

Halv million flere bildemeldinger
Selv om mye av trafikken går digitalt, holder de tradisjonelle meldingstjenestene MMS og SMS stand. I juli måned ble det sendt nærmere 12 millioner bildemeldinger gjennom Telenors nett. Det er en halv million flere meldinger enn tilsvarende måned i fjor.

SMS-trafikken øker også. I juli gikk 438 millioner SMS-er gjennom nettet. 

Det er verdt å merke seg at mer enn halvparten er meldinger som sendes fra forretningsmarkedet til våre kunder. Det kan være fra banker, tannleger, alarmselskaper og andre organisasjoner og virksomheter.

Ruller stadig ut 4G
Moen sier at tallene bekrefter at kundene ikke tar ferie fra nettet.
– Kundene bruker i økende grad nettet i jakten på feriesteder, andre tilbud, nyheter og underholdning. Vi ser at kundene ønsker å være på nett hvor de enn ferdes, og vi ruller derfor ut 4G også i sommer. Nå har vi 99,4 prosent befolkningsdekning og rundt 80 prosent arealdekning på 4G.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, fungerende kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse