Pressemeldinger

​Første operatør i verden med eSIM-sertifisering

Telenor er nå sertifisert for å lansere eSIM av den globale operatørforeningen GSMA. Telenor blir dermed den første operatøren i verden som har fått sertifisert en egen eSIM-plattform.
Slik kan en mobiltelefon se ut når den er utstyrt med eSIM. Foto: Martin Fjellanger

(Fornebu, 6. desember 2017) Telenor er nå sertifisert for å lansere eSIM av den globale operatørforeningen GSMA. Telenor blir dermed den første operatøren i verden som har fått sertifisert en egen eSIM-plattform.

Telenor Norge har et sterkt eSIM-miljø som har jobbet med å etablere en egen eSIM-plattform. Etter en grundig prosess er nå selskapet sertifisert for å ta i bruk eSIM-løsningen av GSMA, organisasjonen som samordner alle verdens mobiloperatørers interesser.

– Vi er svært glade for å ha blitt sertifisert. Det er svært strenge sikkerhetskrav til sertifiseringen. Hittil er det bare fire selskaper globalt som er sertifisert. Telenor Norge blir den første operatøren. Her er det mange flinke folk som har jobbet godt med å gjøre Telenor klar for eSIM, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge og leder av Telenor Skandinavia.

Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge og leder av Telenor Skandinavia er svært fornøyd med å være første teleoperatør i verden som er sertifisert for eSIM. Foto: Martin Fjellanger

Innebygget SIM-kort
eSIM betyr embedded SIM, og betyr at SIM-kortet er innebygget i mobiltelefoner og andre enheter med eSIM-støtte. Teknologimiljøet i Telenor har i høst arbeidet med, og installert en eSIM-plattform som vil gi støtte både til maskin til maskin-kommunikasjon (M2M) og for privat- og bedriftskunder. Helt konkret betyr det at Telenor kan støtte eSIM når det lanseres mobiltelefoner og utstyr med innebygde SIM-kort. Dette vil forenkle mobilhverdagen. I stedet for å bytte SIM- kort når du kjøper ny mobil, eller måtte flytte SIM-kort mellom ulike enheter, kan du hente en SIM-profil fra nettet.

Ubegrenset antall enheter på nett
– Kanskje slår du på din nye telefon i butikken og får opp en liste over aktuelle mobiloperatører. Du velger da for eksempel Telenor, kommer inn på Mitt Telenor, og kjøper- eller benytter abonnementet du allerede har. Dette er en spennende utvikling, som vil forenkle både for kundene og oss, sier Svendsen.

I dag er det en begrensning i antall SIM-kort per kunde. Nå vil det bli lagt til rette for at kunden kan ha et ubegrenset antall enheter på nett.

– Med eSIM kan du ha ulike telefoner, klokker, kamera eller koblinger i bil for å nevne noen eksempler - med samme abonnement. Dette tror vi kundene vil sette stor pris på, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon.

eSIM vil fremme innovasjon
Dette vil også fremme innovasjon, fordi terskelen for å produsere enheter som skal på nett senkes betraktelig.

– Særlig innenfor tingenes internett og maskin til maskin-kommunikasjon tror vi antall ting som kan kobles på nett vil eksplodere med eSIM. Vi har i dag over én million ting på nett, men snart tror vi det blir flere ting enn mennesker på nett i Norge. eSIM vil bidra til denne utviklingen, sier Ove Fredheim, leder for Telenors bedriftsdivisjon.

I første omgang er det innen maskin til maskin (M2M), som for eksempel biler, smarte strømmålere og alarmsystemer som har nytte av eSIM. Dette er fortsatt en umoden teknologi, og en vet ikke sikkert hvordan dette vil se ut for kunden når nye smarttelefoner kommer med innebygd SIM.

Telenor er allerede i gang med pilot på eSIM, og jobber sammen med flere M2M-aktører om eSIM. Gjennom 2018 kommer Telenor til å gjøre flere kommersielle lanseringer.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.comeller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse