Pressemeldinger

Fantastisk forbedring – skal bli enda bedre

Dekningen landet rundt har aldri vært bedre. Stort sett hele Norge har nå god 4G-dekning. Men fremdeles er altfor mange tunneler uten god mobildekning.
Bjørn Amundsens dekningstur gikk gjennom alle landets fylker. Her fra Finnmark.

(Fornebu, 27. desember 2018) Dekningen landet rundt har aldri vært bedre. Stort sett hele Norge har nå god 4G-dekning. Men fremdeles er altfor mange tunneler uten god mobildekning.

Dette er Bjørn Amundsens oppsummering etter å ha målt mobildekningen landet rundt i høst. Med bilen full av måleinstrumenter har dekningsdirektøren innhentet data om mobilnettet. Han legger ikke skjul på at han var spent på resultatet etter at Telenor har investert tungt i å forbedre mobildekningen ytterligere.

Og dommen er klar:

– Vi har fått en fantastisk forbedring på 4G. Det som imponerte meg mest er den svært gode 4G+ dekningen vår. Her er det gjort en enorm innsats som virkelig skiller oss fra konkurrentene, sier Amundsen.

Verdens raskeste mobilnett
Telenor ble i høst kåret til verdens raskeste mobilnett av velrenommerte Ookla, etter å ha bygget god dekning i et land hvor det er svært krevende å gi mobildekning til alle.

– Kåringen forplikter. Kundene har ekstremt høye forventninger til at de skal kunne bruke mobilen uansett hvor de ferdes. Slik er det dessverre ikke ennå. Den største utfordringen er å få fortgang på de resterende tunnelprosjektene. Her er vi helt avhengig av oppgraderingsløpet i Vegvesenet, slik at vi slipper å stenge tunnelene for oppgraderingen, sier Amundsen.

Foruten tunnelene, gjenstår også en del utbygging i området mellom Sognefjorden og Karmøy, samt i indre østlandsområdet.

– Her jobbes det for fullt med å oppgradere nettet, opplyser Amundsen.

Historiske god dekning
Det var 24. året på rad dekningsdirektøren kjørte Norge rundt. Dekningsturen er bare en liten del av de om lag 80.000 km han tester hvert eneste år.

– I et historisk perspektiv har det vært en rivende utvikling fra tida da Båtsfjord kommune i Finnmark etterspurte 1G i Syltefjord med NMT-450 til vi nå har god 4G-dekning på Finnmarksvidda, oppsummerer Amundsen.

Møtte kunder, politikere og næringsliv

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen kjørte over 12.000 km i høst på sin 24. dekningstur. Foto: Martin Fjellanger.

Tradisjonen tro brukte Bjørn Amundsen god tid på å møte kunder, politikere og næringsliv for å få innspill på hvordan Telenor kan forbedre kundeopplevelsen.

– Stadig flere har gjort seg helt avhengig av mobiltjenester, det være seg mobiltelefoner i den kommunale hjemmetjenesten eller betalingsløsningen i nærbutikken. Skoleelevene må ha tilgang på nett for å gjøre hjemmeleksa, og journalistene må ha god dekning for å jobbe i feltet. Alt dette får jeg innspill på når jeg er på reise. Jeg har tidligere sagt at vi ikke kan bygge mobildekning fra en kontorpult på Fornebu. Jeg trenger å være ute og få vite hvor skoen trykker. Årets tur bekrefter dette til det fulle, sier Bjørn Amundsen.

Opplevelser som gir inntrykk
Dekningsdirektøren har med seg mange sterke inntrykk etter turen.

– Etter en befaring langt inn på Finnmarksvidda fikk jeg SMS fra en som fortalte en sterk historie hvor dekningen hadde reddet liv. Tilsvarende finnes det selvsagt også historier der det ikke er dekning. Samfunnsrollen vår og konsekvensen av dekning tar vi på største alvor. Nettopp derfor er dialogen med kunder, media og det offentlige så uendelig viktig

Fakta om dekningsturen
Turen i år ble gjennomført i perioden 17. -29 oktober. Dekningsdirektøren kjørte gjennom alle landets fylker og de fleste hovedveier. Totalt tilbakela Amundsen 12.274 km kjørt på om lag seks uker. Det eneste som gjenstår nå er Svalbard, som måles nå i romjulen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse