Pressemeldinger

Få varsel når hunden er på rømmen

Rekordmange nordmenn har fått seg kjæledyr under koronatiden, viser statistikk fra DyreID. Nå som den generelle båndtvangen er over, går mange hundeiere med hunden løs. Den store skrekken er at hunden stikker av. Sammen med DyreID lanserer Telenor Mitt Spor, en ny sporingstjeneste som gir deg full oversikt over hvor kjæledyret befinner seg.
Den store skrekken for mange hundeiere er at kjæledyret stikker av. Sammen med DyreID lanserer Telenor Mitt Spor, en sporingstjeneste som gir deg full oversikt over hvor kjæledyret befinner seg. Foto: Siri Kalager.

(Fornebu, 28. oktober 2020) Rekordmange nordmenn har fått seg kjæledyr under koronatiden, viser statistikk fra DyreID. Nå som den generelle båndtvangen er over, går mange hundeiere med hunden løs. Den store skrekken er at hunden stikker av. Sammen med DyreID lanserer Telenor Mitt Spor, en ny sporingstjeneste som gir deg full oversikt over hvor kjæledyret befinner seg.

– Uavhengig om du har med hunden på jakt, tur eller leker mest i park og hage, har mange erfart at kjæledyret forsvinner på eventyr. Da kan det være en fordel med bedre oversikt. Med Mitt Spor har vi utviklet et godt tilleggsprodukt til ID-merking. Dette vil gi deg økt trygghet og full oversikt over hvor kjæledyret ditt befinner seg til enhver tid, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Mitt Spor er en sporingstjeneste som lar deg følge hunden i sanntid og gir deg varsel dersom din firbeinte venn er på rømmen.

Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge, har selv vært en ivrig pilotbruker av Mitt Spor. Foto: Martin Fjellanger.

Få varsel når hunden rømmer hjemmefra

DyreID, som er eid av Den norske veterinærforeningen, har driftet registeret for ID-merking i Norge i 25 år. Ved å kombinere ID-merking med Mitt Spor, gir det dyreeiere den beste og sikreste løsningen for sporing og gjenfinning.

– I Norge benytter over 95 prosent seg av ID-merking, hvor en elektronisk identitet kobles med eierinformasjon. Ved å integrere DyreID i Mitt Spor, blir det dermed enklere for dyreeiere å finne igjen kjæledyret. Dette er en etterlengtet løsning som vil gi hundeiere tryggheten de trenger, sier Gudbrand Lie Vatn, daglig leder i DyreID.

I utviklingen av Mitt Spor har det vært viktig å lage en løsning som er enkel, oversiktlig og i første rekke tilpasset hunder. Du kan se hvor hunden er, hvor langt den har løpt og hvor den har vært. I neste fase vil løsningen utvikles for katter.

– Sammen med DyreID har vi utviklet avansert teknologi som kombinerer Telenors mobilnett med avansert teknologi for GPS og bevegelsesmåling. Du kan både sanntidspore hunden og få varsel dersom den beveger seg utenfor ditt område. Siden ansvaret for firbeinte ofte deles blant flere i familien, kan du også dele Mitt Spor med andre, sier Brown.

Først i verden med helsedata i sanntid

Gjennom et omfattende samarbeid med landets veterinærer, er DyreID først ute i verden med en nasjonal database av sanntidshelsedata for kjæledyr. Denne helsedataen gir en systematisk oversikt over helsetilstanden til de fleste kjæledyr i landet.

– I denne databasen kan du sortere ut i fra faktorer som alder, rase og geografi, og på sikt vil alt dette bli integrert i Mitt Spor. Dermed blir dette den eneste sporingstjenesten i verden, hvor du kan koble ditt kjæledyrs bevegelsesdata opp mot nasjonal helsedata. Dette vil være svært nyttig for at eierne skal kunne ta vare på sine kjæledyr, sier Lie Vatn og legger til:

– Det finnes ingen tilsvarende løsninger på markedet i dag. I samarbeid med Telenor vil vi nå fortsette å utvikle denne innovative tjenesten og vil gradvis legge til flere løsninger.

Gudbrand Lie Vatn, daglig leder i DyreID, forteller at Mitt Spor er en etterlengtet løsning som vil gi hundeiere tryggheten de trenger. Foto: DyreID.

Fornøyde testkunder

Janne Kjøsen fra Gåsbakken, fem mil sør for Trondheim, har vært en av Telenors testkunder. Hun var tidlig ute med å teste løsningen.

– For en tid tilbake forsvant bikkja hjemmefra, og jeg kunne med én gang se hvor den hadde beveget seg i Mitt Spor-kartet. Jeg kjørte dit og fant hunden der den var angitt på kartet. Dersom uhellet først er ute, er det veldig godt å ha denne ekstra tryggheten, sier Kjøsen.

Mitt Spor lar deg opprette geografiske soner som hunden din skal holde seg innenfor. Dersom hunden er på rømmen, får du varsel om at kjæledyret ditt har forlatt området.

Mitt Spor kort oppsummert

 • Sanntidssporing
  Du kan se din hunds plassering i sanntid og følge hundens bevegelser på et kart i appen. Sporingsenheten har ubegrenset rekkevidde i Norge så lenge den har kontakt med GPS-satellitter og mobildekning fra Telenor.
 • Liten og lett
  Sporingsenheten måler kun 5,5 cm og veier 28 gram. Dermed blir enheten en naturlig del av halsbåndet.
 • Trådløs lading
  Sporingsenheten medfølger en ladeplate (uten behov for direkte ledninger).
 • Del sporingDu kan dele Mitt Spor med familie eller andre. Mitt Spor er dermed godt egnet hvis flere går tur med hunden.
 • Geofence
  Du kan opprette geografiske soner som hunden din holder seg innenfor. Dersom hunden forlater et definert område, mottar du varsler hvis hunden forlater et definert område. Dette angir du enkelt i appen.
 • Vanntett
  Mitt Spor fungerer i regn eller bading i ferskvann. Sporingsenheten kan være under en vanndybde på inntil 1,5 meter i opptil 30-minutter.
 • Brukervennlig
  Mitt Spor har en enkel og intuitiv app som er tilgjengelig på AppStore og Google Play.
 • Pris
  Selve sporingsenheten koster 790 kr, deretter er prisen for Mitt Spor 79 kr per måned

Du kan lese mer om Mitt Spor her.


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

David Fidjeland, kommunikasjonssjef i Telenor Norge.

Tlf: 93 46 72 24, e-post: david.fidjeland@telenor.com

Gudbrand Lie Vatn, daglig leder i DyreID.

Tlf: 91 34 14 34, e-post: gv@dyreid.no